Afai e faʻagesegese le komepiuta ... Faʻaaogā le saoasaoa PC

Lelei lelei i tagata uma.

O le a le faʻaseseina aʻu pe a ou fai atu e leai se tagata e faʻaaogaina (faʻatasi ai ma le poto masani) o le a le faʻafilemu le komepiuta! A amata ona tupu lenei mea - e le lelei le galue i le komepiuta (ma o nisi taimi e le mafai). Ina ia faʻamaoni, o mafuaʻaga e mafai ai e le komepiuta ona faʻagesegese - selau, ma ia iloagofie - e le faigofie i taimi uma. I lenei tusiga ou te fia taulai atu i mafuaaga sili ona taua mo le faʻaaogaina o le komepiuta o le a vave ona galue.

I le auala, fautuaga ma togafitiga e talafeagai mo PC ma ponapoti feaveai (upbooks) e taofiofia ai le Windows 7, 8, 10. O nisi o auʻaunaga faʻapitoa ua faʻateʻaina mo le faigofie o le malamalama ma faʻamatalaga o le tusiga.

O le a le mea e fai pe afai e faʻaitiitia le komepiuta

(o se fua o le a vave faʻavaveina ai komepiuta!)

1. Mafuaʻaga numera 1: se numera tele o faila fete i Windows

Masalo, o se tasi o mafuaʻaga autu e mafua ai ona amata lemu le vave galue o Windows ma isi polokalame ona o le paʻuina o le masini ma faila faila le tumau (e masani ona taʻua o "funk"), faʻamatalaga le aloaia ma le matutua i totonu o le ofisa resitala, - mo le mea e teu ai le "faʻanoanoa" (pe afai e te faʻaaluina le tele o taimi i totonu), ma isi.

O le faʻamamaina uma i le lima e leʻo se galuega faʻamanuiaina (o lea, i lenei tusiga, o le a ou faia ma le lima lenei ma o le a le fautuaina). I loʻu manatu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa e faʻamautinoa ai ma vave faʻavaveina ai Windows (E i ai laʻu mea ese i luga o laʻu blog lea o loʻo i ai le telefoni sili ona lelei, fesoʻotaʻi i le tusiga o loʻo i lalo).

Le lisi o 'auʻaunaga aupito sili ona lelei mo le saoasaoa i luga o se komepiuta -

Fig. 1. Advanced SystemCare (fesoʻotaʻi i le polokalame) - o se tasi o laupepa aupito sili ona lelei mo le faʻaleleia ma le saoasaoa i luga o Windows (o loʻo totogi ma leai se totogi).

2. Mafuaaga 2: faafitauli o avetaavale

E mafai ona mafua ai taofi sili ona malolosi, e oʻo lava ile komepiuta e tautau. Taumafai e faʻapipiʻi na o avetaʻavale mai nofoaga masani a le gaosi oloa, faʻafouina i le taimi. I lenei tulaga, o le a le sili atu le mataʻituina le tilotilo atu i le pule o masini, pe a iai ni faailo samasama (po o le lanumumu) - e mautinoa lava, o nei masini ua iloa ma o loʻo galulue le saʻo.

Ina ia tatala le pule o le masini, alu i le komipiuta o Windows, ona faʻaali lea o tamai ata, ma tatala le pule manaʻomia (silasila Ata 2).

Fig. 2. Faʻamatalaga uma o mea a le komiti.

I soo se tulaga, e tusa lava pe leai ni faailoilo i le pule o masini, ou te fautuaina siaki pe afai ei ai ni faʻamatalaga mo au avetaavale. Ina ia sailia ma faafou nei, ou te fautuaina e faaaoga le tusiga lenei:

- faʻafouina le avetaʻavale i le 1 kiliki -

Ma o se suʻega lelei suʻega o le a faʻauluina le komepiuta i se tulaga saogalemu. Ina ia faia lenei mea, a maeʻa ona e liliuina le komipiuta, kiliki le kī F8 - seiloga e te vaʻaia se lauulu uliuli ma le tele o filifiliga mo le amataina o le Windows. Mai ia i latou, filifili le download i se auala saogalemu.

Fesoasoani i tusiga pe faʻapefea ona e ulufale i se tulaga saogalemu:

I lenei tulaga, o le PC o le a amataina i se seti o avetaavale ma polokalame, e aunoa ma se mea e le mafai ai. Faamolemole ia matau afai e lelei mea uma ma e leai ni taofi, e mafai ona faailoa mai e le tuusao o le faafitauli o le polokalama, ma atonu e fesootaʻi atu i le polokalama o lo o taʻavale (mo le taʻavale, faitau i lalo i le tusiga, o se isi vaega e tuuto i ai).

3. Mafuaʻaga numera 3: pefu

E i ai le pefu i totonu o fale uma, i fale uma (i se mea e sili atu, pe itiiti ifo). Ma e tusa lava pe o le a lou faamamaina, i le aluga o taimi, o le tele o le pefu e faʻapupulaina i le tulaga o lau komepiuta (komepiuta) ina ia faʻafefeina ai le vaʻaia masani o le ea, ma mafua ai ona faateleina le vevela o le gaosiga, pulou, kata vitio, ma soʻo se masini i totonu o le mataupu.

Fig. 3. Se faʻataʻitaʻiga o se komepiuta e leai se pefu.

I le avea ai o se tulafono, ona o le faateleina o le vevela-ua amata lemu le komepiuta. O le mea lea, muamua lava - siaki le vevela o mea autu autu o le komepiuta. E mafai ona e faʻaaogā faʻaupuga, e pei o Everest (Aida, Speccy, ma isi, sootaga i lalo), saili le faʻamalo i totonu oi latou ona vaʻai lea i iuga.

O le a ou tuuina atu ni nai sootaga i au tusiga o le a manaomia:

  1. pe faʻapefea ona iloa le vevela o vaega autu o se PC (komipiuta, kata vitio, faila mālosi) -
  2. mea aoga mo le fuafuaina o uiga o le PC (e aofia ai le vevela):

O mafuaʻaga mo le maualuga o le vevela e mafai ona ese: pefu, poʻo le vevela vevela i fafo atu o le faamalama, ua malepelepe le tagata e toʻa. Muamua, aveese le tapuni o le iunite ma siaki pe a tele le pefu iina. O nisi taimi e matua tele lava e le mafai ai e le tagata faʻalauleʻa ona fesuiai ma tuʻuina atu le mafanafana talafeagai i le gaosiga.

Ina ia aveesea le pefu, ia vaʻaia lelei lau komepiuta. E mafai ona e aveina i se pusa poʻo se faʻavae, liliu le pito i tua o se masini faamama ma fufulu uma le pefu mai totonu.

Afai e leai se efuefu, ma o le komepiuta e masani ona vevela - taumafai e aua le tapunia le tapuni o le iunite, e mafai ona e faia se masani faifai pea e faʻafeagai ma ia. O lea, e mafai ona e ola i le vevela taimi ma se komepiuta faigaluega.

Mataupu e uiga ile auala e fufulu ai PC (komepiuta):

- fufuluina o le komepiuta mai le pefu + suia le paluga mūmū ma se mea fou:

- faʻamamaina le komepiuta mai le efuefu -

4. Mafuaaga # 4: tele polokalame i le amataina o Windows

Polokalama amata - e ono aʻafia ai le saoasaoa o le faʻatauina o Windows. Afai, a maeʻa ona tuʻuina atu se Windows "mama", na faʻavae le komepiuta i le 15-30 sekone, ma i le mavae ai o se taimi (ina ua uma ona faʻapipiʻi ituaiga uma o polokalama), na amata ona faʻaaogaina i le 1-2 minute. - O le mafuaʻaga e ono tulaʻi mai i uta.

E le gata i lea, o polokalama e faʻaopoopoina e ave faʻatasi "faʻapitoa" (masani) - o lona uiga. e aunoa ma le fesiligia o le tagata faʻaaoga. O polokalame nei e matua taua tele i luga o le download: antivirus, telefoni feaveai, telefoni feaveaʻi o le Windows, fausaga ata ma faatonu ata vitio, ma isi.

Ina ia aveese se tusi talosaga mai le amataga, e mafai ona e:

1) faʻaaoga soʻo se aoga e faʻaogaina ai Windows (faʻaopoopoga i le faʻamamaina, o loʻo i ai foi le faʻasaoina o le taʻavale):

2) lolomi le CTRL + SHIFT + ESC - amataina le pule o galuega, filifili le laasaga "Amata" i totonu ona taofiofia ai lea o talosaga le talafeagai (talafeagai mo le Windows 8, 10 - tagai Ata 4).

Fig. 4. Windows 10: avega i le pule o galuega.

I le amataga o le Windows, ia na o polokalama e sili ona talafeagai e te faʻaaogaina e le aunoa. Mea uma e amata mai lea taimi i lea taimi - lagona le saoloto e faʻamalo!

5. Mafuaaga # 5: viruses ma le taufaasese

O le tele o tagata faaaoga e le masalomia o loʻo i ai le tele o siama i la latou komepiuta, lea e le na o le lafi filemu ma lē manino, ae faʻaitiitia ai foi le saoasaoa o le galuega.

Mo nei lava viruses (faatasi ai ma se faʻasilasilaga faapitoa), e mafai ona taʻu atu i ai le tele o faʻalapotopotoga faʻalauiloa, lea e masani ona tuʻuina i totonu o le masini ma faʻasalalau i faʻasalalauga pe a suʻesuʻeina itulau o le Initaneti (e oʻo lava i luga o ia nofoaga e leai se faʻasalalauga). O le sola ese mai ia i latou i le masani masani e faigata tele (ae mafai)!

Talu ai o lenei autu e tele, iinei ou te manaʻo e tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga i se tasi o aʻu tusiga, lea e aofia ai se fua masani mo le faamamaina mai ituaiga uma o viral applications (Ou te fautuaina e fai uma fautuaga i lea laasaga ma lea laasaga):

Ou te fautuaina foi le faʻapipiʻiina o soʻo se antiviruses i luga o se PC ma siakiina atoa le komepiuta (faʻaogaina i lalo).

Best Antivirus 2016 -

6. Mafuaaga # 6: o le komepiuta e faʻagesegese i taaloga (taʻalo, friezes, tautau)

O se faafitauli masani, e masani ona fesoʻotai ma le le lava o punaoa faakomepiuta, pe a latou taumafai e faʻataʻalo se taʻaloga fou ma manaʻoga maualuga.

O le autu e sili ona lelei, e matua lautele lava, o lea afai o lau komepiuta e taʻalo i taʻaloga, ou te fautuaina oe e faitau mea nei (na latou fesoasoani e sili atu i le tasi le selau PCs 🙂):

- o le taaloga e taufaaleaga ma faʻagesegese lalo -

- AMD Radeon sikola faʻataʻavale card -

- Nvidia vitio vitio vave -

7. Mafuaʻaga numera 7: samata se numera tele o faagasologa ma polokalama

Afai e te amataina le tele o polokalama i luga o lau komepiuta lea e manaʻomia ai foʻi punaoa - tusa lava pe o le a lau komepiuta - o le a amata ona faʻagesegese. Taumafai ia aua nei faia ni mataupu se 10 (punaoa malosi!): Faʻatasi le vitio, taʻalo le taʻaloga, faʻatasi loa ona e siiina se faila i le televave, ma isi.

Ina ia iloa po o le fea o faagasologa o lo o utaina ai lau komepiuta, lolomi Ctrl + Alt Del i le taimi e tasi ma filifili le faasologa o taʻaloga i le pule o galuega. O le isi, faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma le uta i luga o le gaosiga - ma o le ae iloa ai le tele o le malosiaga e faʻaalu i lenei po o lena talosaga (silasila Ata 5).

Fig. 5. O le uta i le PPU (Windows 10 Task Manager).

Afai o le faagasologa e tele naua mea e maua ai - kiliki i luga-saʻo ma maeʻa. Vaʻai vave nei pe faʻapefea ona vave galue le komepiuta.

Faʻalogo foʻi i le mea moni e faʻapea, afai e faʻagesegese ona faʻagasolo se polokalame - suia i le isi, ona e mafai ona e maua le tele o analogues i luga o le upega tafailagi.

O nisi taimi o polokalama na e tapunia ma mea e te le o galue ai - tumau i le mafaufau, o le. le faʻagasologa o lenei polokalama e le maeʻa ma latou faʻaaogaina komepiuta. Fesoasoani i le toe toe faʻafouina o le komepiuta poʻo le "faʻafesoʻotaʻi" le polokalama i le pule o galuega.

Faʻalogo i se isi taimi se tasi ...

Afai e te manaʻo e faʻaaoga se polokalama fou po o se taʻaloga i luga o se komepiuta tuai, ona faʻamoemoeina lea e mafai ona amata galue lemu, e tusa lava pe pasi i lalo ifo o mea e manaʻomia.

O mea uma lava e uiga i togafiti a le atinaʻe. Manaoga aupito sili ona manaomia, i le avea ai o se tulafono, faʻamaonia le na o le faʻalauiloaina o le talosaga, ae le o taimi uma e faʻalelei ai galuega. Vaʻai i taimi uma mo manaʻoga manaʻomia.

Afai o tatou talanoa e uiga i le taaloga, faʻalogologo i le kata vitio (e uiga i taaloga i auiliiliga atili - tagaʻi maualuga atu i le tusiga). E masani lava ona tupu taofi ona o lea. Taumafai e faʻaitiitia le faʻamaoniga o le mata o le mataʻitu. O le ata o le a sili atu le leaga, ae o le taaloga o le a sili atu le vave. E mafai foʻi ona faʻaaogaina le isi mea i isi faʻataʻitaʻiga.

8. Mafuaaga # 8: Faʻaaliga Vaaia

Afai e leai sau komipiuta fou ma le vave tele, ma e te leʻi faʻaalia ni faʻaaliga faapitoa i le Windows OS, o le a mautinoa lava e iai taofi, ma o le a alu lemu le komepiuta ...

Ina ia aloese mai lenei mea, e mafai ona e filifilia le autu pito sili ona faigofie e aunoa ma se fulufulu, tape ese le le talafeagai.

- O se tusiga e uiga i le mamanu o le Windows 7. Faatasi ai, e mafai ona e filifilia se autu faigofie, tape ese ai aʻafiaga ma gaioiga.

- I le Windows 7, o le Aero o le a faʻaaogaina ona ua le mafai. E sili atu le tapeina pe afai e amata ona galue le PC e le o se mea e maua. O le tusiga o le a fesoasoani ia te oe e foia lenei mataupu.

E aoga tele le ulu atu i totonu o le nusipepa o lau OS (mo le Windows 7 - iinei) ma suia nisi o laina i totonu. E i ai faʻapitoa faʻapitoa mo lenei mea, lea e taʻua o tweakers.

Faʻafefea ona otometi le setiina o le sili ona lelei i le Windows

1) Muamua e te manaʻomia le tatalaina o le komiti e pulea ai le Windows, faʻamaonia ai ata laiti ma faʻapipiʻi polokalama (silasila i le fig 6).

Fig. 6. Uma eletene o le vaega e puleaina. Faʻamatalaga o meatotino.

2) I le isi, i le itu tauagavale, tatala le "Faʻalauteleina le faatulagaga o fesoʻotaʻiga".

Fig. 7. Faigaluega.

3) Ona faʻafesoʻomi lea o le "Faʻamaumauga" i le faʻasaga i le saoasaoa (i le "Advanced" tab, pei o le Ata 8).

Fig. 8. Televave o tafaoga.

4) I totonu o le saoasaoa, filifili le filifiliga "Saunia le sili ona lelei le faatinoga", ona faʻasaoina lea o faatulagaga. O se taunuuga, o le ata i luga o le lau atonu e sili atu le leaga, ae nai lo lena, o le ae mauaina se polokalama sili atu ona tali mai ma fua mai (afai e te faʻaaluina le tele o taimi i tusi eseese, ona saʻo lea).

Fig. 9. Lelei sili ona lelei.

PS

Ua ou maua uma lava. Mo faʻaopoopoga i luga o le autu o le tusiga - faʻafetai muamua. Suiga alualu i luma 🙂

O le tusitusiga ua toe faaleleia atoa 7.02.2016. talu mai le uluai lomiga.