Faʻafefea ona faʻaaoga le polokalama HDDScan

O le faʻaogaina o tekonolosi komepiuta o le gaioiga o faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i le numera mamanu. O le tulaga o le aufaasālalau e fuafuaina le soifua maloloina atoa o se komepiuta, komepiuta po o isi masini. Afai ei ai ni faʻafitauli i le vaʻavale, o le galuega a le isi vaega o meafaigaluega e leiloa lona uiga.

O gaioiga faʻatasi ai ma faʻamatalaga taua, faʻavaeina o galuega faʻatino, faʻatinoina o faʻatusatusaga ma isi galuega e manaʻomia ai le faʻamaoniga o le saʻo o faʻamatalaga, suʻesuʻega faifaipea o le setete o le aufaasālalau. Mo le mataʻituina ma suʻesuʻeina, o polokalame eseese e faʻaaogaina e fuafua ai le setete ma paleni o le punaʻoa. Mafaufau pe o le a le polokalame a le HDDScan mo, pe faʻapefea ona faʻaogaina, ma pe o le a lona gafatia.

O le anotusi

  • O le a le ituaiga polokalama ma mea e manaʻomia
  • Tulei ma tamoe
  • Faʻafefea ona faʻaaoga le polokalama HDDScan
    • Vitio Fesootai

O le a le ituaiga polokalama ma mea e manaʻomia

HDDScan o se aoga mo le suʻeina o faʻamaumauga (HDD, RAID, Flash). Ua mamanuina le polokalame ina ia suʻesuʻeina masini teu oloa mo le i ai o BAD-poloka, vaai i le S.M.A.R.T-uiga o le taavale, suia tulaga faapitoa (pule pule, amataga / taofia le taofiofi, fetuunai le tulaga o le maliega).

O le feaveaʻi feaveaʻi (ie, e le manaʻomia le faʻapipiʻiina) e tufatufa atu i luga o le upega tafailagi mo le leai o se totogi, ae o le polokalama e sili atu ona sii mai le punaoa aloaia: //hddscan.com/ ... E mama le polokalama ma e na o le 3.6 MB le avanoa.

Lagolagoina e Windows operating system mai XP i le taimi mulimuli ane.

O le vaega autu o masini e faʻaaogaina o ni faʻafitauli faigata ma faʻafesoʻotaʻiga:

  • IDE;
  • ATA / SATA;
  • FireWire poʻo IEEE1394;
  • SCSI;
  • USB (mo galuega ei ai ni tapulaa).

O le faʻasaga i lenei mataupu o se auala e faʻafesoʻotaʻi ai se puʻupuʻu mama i le laupapa. Galulue faatasi ma le USB-masini o loʻo faʻatinoina foi, ae faʻatasi ai ma nisi tapulaʻa o galuega. Mo masini komepiuta e naʻo le mafai ona faia le suʻega. E le gata i lea, o suʻega e na o le pau lea o le suʻega o le RAID-fausaga faʻatasi ma ATA / SATA / SCSI. O le mea moni, o le polokalama a le HDDScan e mafai ona galue faʻatasi ma soʻo se masini e mafai ona faʻaaogaina e fesootai i le komepiuta, pe a fai ei ai a latou lava teuina o faʻamatalaga. O le talosaga o loʻo i ai se faʻatulagaga atoa o galuega tauave ma mafai ai e oe ona maua le taunuʻuga sili ona maualuga. E taua le amanaia o galuega o le aoga a le HDDScan e le aʻafia ai le faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o le faagasologa, ua fuafuaina mo na o suʻesuʻega, auʻiliʻiliga ma le faʻamaonia o vaega faʻafitauli o se puʻupuʻu.

Polokalame Polokalame:

  • auiliiliga auiliili e uiga i le ie;
  • tofotofoina o le eleele e faʻaaoga ai auala eseese;
  • manatu uiga S.M.A.R.T. (o uiga o le tagata lava ia e iloa ai le masini, fuafuaina le toega olaga ma le tulaga masani);
  • fetuunaiga poʻo le suia o le numera o le AAM (faʻailoga) poʻo le faʻataʻitaʻiga APM ma le PM (puleʻaga manaia tele);
  • faʻaalia ata o le vevela o taʻavale malosi i totonu o le faletusi e faʻaauau ai le mataʻituina pea.

E mafai ona e maua faatonuga mo le faʻaaogaina o le polokalama CCleaner aoga:

Tulei ma tamoe

  1. Tikiai le faila HDDScan.exe ma faʻa-lua-kiliki i luga i le kata taumatau agavale e amata ai.
  2. Kiliki "Ou te Malie", ona tatala lea o le faamalama autu.

A e toe amata vave toe tatala le faamalama autu o le polokalama. O le faagasologa atoa e aofia ai le fuafuaina o masini lea o le a aoga ai le aoga, o le mea lea ua manatu ai e le manaomia le faʻapipiʻiina o le polokalama, e faʻaaogaina i luga o le mataupu faavae o le telefoni. O lenei meatotino e faʻalauteleina le gafatia o le polokalama e ala i le faatagaina o le tagata e faʻaaogaina i luga o masini masini poʻo mai faʻatalatalanoa faʻasalalau e aunoa ma le pule faʻatau.

Faʻafefea ona faʻaaoga le polokalama HDDScan

O le faamalama autu autu e foliga faigofie ma manino - i le pito i luga o loo i ai se fanua e iai le igoa o le faamatalaga.

E i ai le aū, pe a kiliki, o le lisi o matāʻupu uma o loʻo fesoʻotaʻi atu i le laupapa.

Mai le lisi, e mafai ona e filifilia le aufaasālalau e te manaʻo e suʻeina.

Lalo o 'olo e tolu mo le valaʻauina o galuega masani:

  • S.M.A.R.T. Faamatalaga Soifua Maloloina Aoao. O le kilikiina i luga o lenei 'upega e aumaia ai se faamalama o le tagata lava ia, lea e faʻaalia uma ai tafaʻaiga o le faila vaivai poʻo isi faʻasalalauga;
  • TESTS Faitau ma Wright Tests. Amataina le faʻagasologa mo le suʻeina o luga o le diskome. E 4 faʻailoga faʻapitoa e maua, Faʻamaonia, Faitau, Papama, Tape. Latou te maua mai ituaiga eseese o siaki - mai le siakiina o vitio faitau e iloa ai vaega leaga. Filifiliina se tasi po o le isi filifiliga o le a mafua ai se pusa talanoa ma amata le suʻega o suʻega;
  • TOOLS Faamatalaga ma Faʻaputuga. Valaʻauina pule poʻo le atofaina o le galuega e manaʻomia. 5 meafaigaluega o loʻo maua, DRIVE ID (faʻamaumauga o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina), FAʻAMATALAGA (foliga, ATA poʻo le SCSI control window), SMART TESTS (le mafai ona filifili se tasi o suʻega e tolu), TEMP MON (faʻaalia le vevela o le taimi nei), COMMAND (tatala laina o le poloaiga mo le talosaga).

I le vaega pito i lalo o le faamalama autu, o auiliiliga o le suʻesuʻega suʻesuʻe ua lisiina, o ona faʻailoga ma igoa. Le isi o le pule o le pule o galuega - le faʻamatalaga o faʻamatalaga e uiga i le pasia o le suʻega o loʻo iai nei.

  1. E tatau ona amata le suʻega e ala i le suʻesuʻeina o le lipoti S.M.A.R.T.

    Afai ei ai se lanu meamata e sosoo ma le uiga, ona leai ai lea o le vaeluaina o le galuega

    O avanoa uma e galue masani ma e le mafua ai ni faafitauli ua faailogaina i se lanu lanumeamata lanumeamata. O mea e ono tutupu poʻo ni faaletonu laʻitiiti e makaina i se tafatolu samasama ma se faailoga faʻalauiloa. O faafitauli ogaoga ua lanu mumu.

  2. Alu i le filifiliga suʻega.

    Filifili se tasi o ituaiga suʻega.

    O suʻega o se faagasologa uumi lea e manaʻomia ai se taimi tele. E le gata i lea, e mafai ona faia ni suʻega i le taimi lava e tasi, ae i le faʻatinoga e le fautuaina. O le polokalama e le maua ai se tulaga mautu ma le maualuga i taunuuga o ia tulaga, o le mea lea, afai e te manaʻomia le tele o ituaiga o suʻega, e sili atu le faʻaalu o se taimi itiiti ma faatino. O avanoa nei e maua:

    • Faamaonia. E siakiina le saoasaoa o le faitau faʻasalalau o faʻamatalaga, e aunoa ma le faʻaliliuina atu o faʻamatalaga e ala i le faʻaoga;
    • Faitau. Iloiloina le saoasaoa o le faitau faʻatasi ma le faʻaliliuina o faʻamatalaga e ala i le faʻaoga;
    • Butterfly. O le siakiina o le saoasaoa o le faitau ma le faasalalauga i luga o le atigilima, faia i se faasologa patino: o le poloka muamua, o le mulimuli, le lona lua, o le matua, le tolu ... ma isi mea faapena;
    • Tape. O se poloka faʻamatalaga faʻamaonia faapitoa o loʻo tusia i le disk. Siaki le tulaga lelei o le pueina, faitau, fuafua i le saoasaoa o le gaosiga o faʻamatalaga. O faʻamatalaga e uiga i lenei vaega o le disk o le a leiloa.

A e filifilia se ituaiga suʻega, e aliali mai se faamalama:

  • le numera o le vaega muamua e siakiina;
  • le numera o poloka e tofotofoina;
  • le tele o le tasi poloka (le numera o vaega LBA o loʻo iai i le tasi poloka).

    Faʻamanino faʻauluina ata o le filiga

A e faʻasalaga le '' Maumatau ', o le suʻega e faʻaopoopo i le faʻailoga o le galuega. O se laina ma faʻamatalaga lata mai e uiga i le pasia o le suʻega e aliali mai i le mata o le pule o galuega. E tasi le kiliki i luga e aumaia ai se lisi e mafai ona e maua ai faamatalaga e uiga i auiliiliga o le faagasologa, taofi, taofi, pe tape atoa le galuega. O le kiliki faʻalua i le laina o le a aumaia ai se faamalama ma faʻamatalaga auiliili e uiga i le suega i le taimi moni ma se faʻaaliga vaaia o le faagasologa. O le faamalama ei ai filifiliga e tolu mo ata vaaia, i le tulaga o se kalafi, faʻafanua poʻo poloka o faʻamatalaga numera. O le tele naua o filifiliga e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga sili ona auiliili ma faʻauo e uiga i le faagasologa.

A e kilikiina le button TOOLS, e avanoa le lisi o meafaigaluega. E mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i mea faʻapitoa faaletino pe talafeagai foi o le 'ie, lea e te manaʻomia e kiliki i ID DRIVE.

O faʻataʻitaʻiga o suʻega a le aufaasālalau e faʻaalia i se laulau talafeagai.

O le vaega FAʻAALIGA e mafai ai e oe ona sui nisi vaega o le aufaasālalau (sei vagana ai masini USB).

I lenei vaega, e mafai ona e suia ia tulaga mo faʻalapotopotoga uma seʻi vagana ai le USB.

O avanoa e aliali mai:

  • faaitiitia le maualuga o le leo (galuega a le AAM, e le maua i luga o ituaiga uma o disa);
  • fetuutuunai le suiga o le auala, e maua ai le malosi ma le faasaoina o punaoa. Faʻasalalau le saoasaoa o le suiga, e oʻo i se tafaoga tumau ao le gaoioi (galuega ARM);
  • mafai ai e le uʻu taofi le tuai faʻatuai (PM function). O le a otometi lava le taofi pe a uma se taimi atofaina, pe afai e le o faʻaaogaina le disk i le taimi nei;
  • le mafai ona vave amataina le pine i le talosaga a le polokalame e mafai ona faatino.

Mo faʻafitauli i le SCSI / SAS / FC interface, o loʻo i ai se filifiliga e faʻaalia ai le faaletonu o le faaletonu poʻo le faaletonu o le tino, faʻapea foi ma amata ma taofi le afifi.

O loʻo avanoa SMART TESTS i 3 filifiliga:

  • puupuu E tumau mo le 1-2 minute, o le fogaeleele o le siaki e siakiina ma o se suega vave o faʻafitauli o loʻo faʻaalia;
  • faalautele. Umi - pe a ma le 2 itula. O asiasiga a le aufaasālalau e asiasia, siakiina o fanua;
  • felauaiga (felauaiga). Mo ni nai minute, faia se suʻesuʻega o le eletise eletise ma le siakiina o vaega o faafitauli.

Siaki siaki siaki e mafai ona oʻo i le 2 itula

O le galuega TEMP MON e mafai ai e oe ona fuafua le tikeri o le faʻamafanafana i le taimi nei.

O loʻo maua le polokalame i luga ole faʻalapotopotoga o le vevela

O se mea e sili ona aoga, talu ai o le overheating o le vaʻaia o loʻo faʻaalia ai se faʻaititia o le punaoa o vaega o felaʻuaiga ma le manaʻoga e sui le pulou ina ia aloese mai le leiloa o faamatalaga taua.

O le HDDScan e mafai ona fatuina se laina o le laina ma faʻasaoina ai i se * .cmd po o le .bat file.

O le polokalame e toe faʻaleleia ai le faʻataʻitaʻiga o le aufaasālalau

O le uiga o lenei gaioiga e faapea o le faʻalauiloaina o sea faila e amataina ai le amataga o le polokalama i tua ma le toe faʻafouina o le taʻavale taʻavale. E leai se mea e te manaʻomia e faʻaaogaina lima taʻitasi, lea e teu ai le taimi ma mafai ai e oe ona faʻatulaga le faiga manaʻomia o le faʻalapotopotoga e aunoa ma ni mea sese.

O le faia o se siaki atoa i mea uma e le o le galuega a le tagata faaaoga. E masani lava, o nisi faʻamaufaʻailoga poʻo galuega o le disk e suʻesuʻeina e masalosalo pe manaʻomia le mataʻituina e le aunoa. O faʻamaumauga e sili ona taua e mafai ona avea o se faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga masani, lea o loʻo tuʻuina mai ai faʻamatalaga auiliili e uiga i le i ai ma le tele o vaega o faafitauli, faʻapea foʻi siaki o suʻega o loʻo faʻaalia ai le tulaga o le fogaeleele aʻo faʻaaogaina le masini.

Vitio Fesootai

O le polokalama a le HDDScan o se fesoasoani faigata ma faatuatuaina i lenei mataupu taua, o se talosaga e leai se totogi ma maualuga. O le gafatia e mataʻituina le tulaga o faʻamalosi malolosi poʻo isi faʻasalalauga e faʻapipiʻi i le motherboard o se komepiuta, faʻamautinoaina le saogalemu o faʻamatalaga ma sui le pulou i le taimi pe a iai faʻamatalaga matautia. O le leiloa o iuga o le tele o tausaga o le galuega, galuega faatino o loʻo i ai nei po o na o faila e sili ona aoga i lē e faʻaaogaina e le taliaina.

Faitau foi faatonuga mo le faʻaaogaina o le polokalama R.Saver:

O asiasiga faʻapitoa e fesoasoani i le faʻaleleia o le soifuaga o le vaʻa, sili ona lelei le faʻatinoina o le faʻatinoga, faasaoina le malosi ma le masini. E leai ni faʻamatalaga faapitoa mai le tagata e manaʻomia, ua lava le amataina o le faʻamaoniga ma faia le galuega masani, o gaioiga uma o le a otometi lava ona faia, ma o le lipoti faʻamaonia e mafai ona lomia pe faʻasaoina i se faila.