Faʻamau leo ​​i luga o se komepiuta ma le Windows 7

Afai e te fia faʻalogologo i musika, e masani ona matamata i se vitio pe fesoʻotaʻi ma se leo ma isi tagata faʻaoga, ona e manaʻomia lea ona fetuunai lelei le leo mo fegalegaleaiga lelei ma le komepiuta. Seʻio tatou vaʻai pe mafai faapefea ona faia lenei mea i masini e pulea e le Windows 7.

Vaʻai foi: Faʻatonu le leo i lau komipiuta

Faia o le seti

E mafai ona e fetuʻunaʻi le leo i luga o se PC ma le Windows 7 e faʻaaoga ai le "faʻapitoa" o le faʻatinoina o lenei faiga faʻaogaina poʻo le faʻaaogaina o le komiti e pulea ai le koni leo. O le isi mea o le a mafaufauina o nei filifiliga uma. Ae muamua ia mautinoa o le leo o lau PC o loʻo i luga.

Lesona: Auala e mafai ai le komepiuta PC

Metotia 1: Faʻamaumauga Faʻasalalau Papa

Muamua lava, mafaufau i le filifiliga i totonu o le vaega o le faʻafoega o mea faʻalogo leo. O le faʻaogaina o lenei meafaigaluega o le a faʻalagolago i luga o le koneseti maoti e fesoʻotaʻi atu i le komepiuta. I le avea ai o se tulafono, ua faʻapipiʻiina le polokalame faʻatonutonu ma avetaavale. O le a tatou tilotilo i le gaoioiga algorithm e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o le VIA HD Audio masini e pulea ai le kata.

  1. Ina ia alu i le faamalama o le faʻaogaina o le faʻaoga leo, kiliki "Amata" ma alu i "Lisi Pulea".
  2. Filifili se filifiliga "Meafaigaluega ma leo".
  3. I le vaega o loʻo tatala, saili le igoa "VIA HD Audio Deck" ma kiliki i luga. Afai e te faʻaaogaina se kesi moni, o le mea lea o le a taʻua ai le aitema.

    E mafai foʻi ona e alu i le atinaʻe masini faʻaoga leo e ala i le kiliki i luga o lana ata i le nofoaga faʻalauiloa. O le polokalame mo le kata leo VIA HD Audio e foliga mai o se tusi na tusia i se liʻo.

  4. O le a amataina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le laiga o le kata. Muamua lava, ina ia maua le atoatoa galuega, kiliki "Atinaʻe Atoa" i le pito i lalo o le faamalama.
  5. O se faamalama ua matala ma le tele o galuega faatino. I luga o pito i luga, filifili le igoa o le masini e te manaʻo e faʻafetaui. Talu ai e tatau ona e fetuutuunai le leo, o le a avea ma faʻamau "Fofoga Fetalai".
  6. O le vaega muamua, lea o loʻo faʻaalia e le faila o le failauga, ua valaʻauina "Pule o le voluma". Faʻasagaina o le uila "Tusi" agavale poʻo le saʻo, e mafai, i le faasologa, ia faʻaitiitia lenei fuainumera poʻo le faʻaopoopoga. Ae matou te fautua atu ia te oe e seti le faasee agai i le pito saʻo, o lona uiga, i le maualuga maualuga. O nei tulaga o le a avea ma faatulagaga o le lalolagi, ae o le mea moni o le a mafai ona e fetuunai ma, pe a tatau ai, faaitiitia i totonu o se polokalama patino, mo se faataitaiga, i se tagata faasalalau.

    I lalo ifo, e ala i le fesiitaiga o tagata tafe i luga pe lalo, e mafai ona e fetuutuunai le maualuga ole tulaga mo le luma ma tua o le gaosiga o leo. Matou te fautua atu ia te oe e tausia i latou e pei ona mafai ai, sei vagana ua i ai se manaoga faapitoa mo le faafeagai.

  7. Ma le isi, alu i le vaega "Faʻasalalau ma faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo". O iinei e mafai ona e suʻeina le leo pe ae faʻafesoʻotaʻi paipa o failauga. I le pito i lalo o le faamalama, filifili le numera o laina e fetaui ma le numera o failauga e fesootai ma le komepiuta. Lenei e mafai ona e faʻagaoioia le faʻatusatusa o le numera e ala i le kiliki i le ala talafeagai. Ina ia faalogo i le leo, kiliki "Suʻe suʻe uma". O masini komepiuta uma e fesoʻotaʻi ma le PC o le a latou faia faatasi le fati ma e mafai ona e faʻatusatusaina o latou leo.

    Afai e fesoʻotaʻi 4 failauga i lau komepiuta, e le 2, ma e filifili le numera talafeagai o auala, o le a avanoa le filifiliga. "Stereo Maualuga", lea e mafai ona faʻaaogaina pe faʻaaogaina i le kilikiina o le ki ma le igoa e tasi.

    Afai e te laki i le i ai o failauga 6, ona e filifilia lea o le numera tatau ole auala, e faaopoopo le filifiliga. "Nofoaga Autu / Subwoofer Suiga", ma i se faʻaopoopoga o loʻo i ai se vaega faaopoopo "Pule le pulea".

  8. Fuaiupu "Pule le pulea" mamanu e fetuunai le faagaoioiga o le subupofer. Ina ia faʻagaoioia lenei galuega pe a uma ona e alu i le vaega, kiliki "Enable". Ole taimi nei e mafai ona e tosoina le sikuea i lalo ma luga e fetuʻunaʻi ai le faʻalautele o le palapala.
  9. I le vaega "Faiga Faʻapitoa" E mafai ona e filifilia le fuafaatatau faataitai ma sina iuga e ala i le kilikiina o se tasi o filifiliga o loo tuuina atu. O le maualuga e te filifilia, o le sili atu foi lea o le leo o le a, ae o le a faʻaaogaina atili punaʻoa.
  10. I le vaega "Faʻasaʻeta" E mafai ona e fetuʻunaʻi laina o le leo. Ina ia faia lenei mea, muamua faʻagaoioia lenei filifiliga e ala i le kiliki "Enable". E ala lea i le tosina mai o tagata taʻavale ina ia ausia le leo lelei o le fati o loʻo e faʻalogo i ai.

    Afai e le o oe o se tagata tomai faʻaleleia fetuunaiga, ona fai lea mai le lisi pa'ū "Taʻo Faalilolilo" filifili le ituaiga o fati e fetaui lelei ma musika o loo taina nei e failauga.

    A maeʻa lena, o le nofoaga o le au taʻavale o le a otometi lava ona suia i le mea e sili ona lelei mo lenei fati.

    Afai e te manaʻo e toefaʻailoga uma laina ua suia i le mea e faʻaleleia ai i mea e le faʻaaoga, ona kiliki lea "Toefaʻutuʻu laina faʻafano".

  11. I le vaega Audio Audio E mafai ona e faʻaaogaina se tasi o polokalama faʻapipiʻi fuafuaina e fuafua i le siosiomaga mai fafo o loo siomia ai oe. Ina ia faʻagaoioia lenei kiliki, kiliki "Enable". Lisi mai le lisi pa'ū "Filifiliga sili atu" filifili mai le tuʻuina atu o mea e sili ona vavalalata ma le siʻosiʻomaga leo o loʻo i ai le faiga:
    • Kalapu;
    • Tagata faʻalogo;
    • Vaomatua;
    • Faleʻeleʻele;
    • Ekalesia ma isi.

    Afai o loʻo i ai lau komepiuta i totonu o se siosiomaga masani ile fale, ona filifili lea o le filifiliga "Potu malolo". A maeʻa lena, o le leo e sili ona lelei mo le siosiomaga filifilia mai fafo o le a faʻaaogaina.

  12. I le vaega mulimuli "Faasaoga o potu" E mafai ona e filifilia le leo e ala i le faʻamautinoa o le mamao mai ia oe i failauga. Ina ia faʻaauau le galuega, kiliki "Enable"ona faʻagasolo lea o le paʻu i le numera talafeagai o mita, lea e vavaeeseina ai oe mai failauga taitasi e fesootai i le PC.

I lenei mea, o le faʻalogo leo e faʻaaoga ai VIA HD Audio masini komipiuta e mafai ona mafaufauina e maeʻa.

Metotia 2: Faʻatonuina o Taualumaga Faʻatinoga

E tusa lava pe e te leʻi faʻapipiʻiina le komipiuta o le komipiuta i luga o lau komepiuta, o le leo i luga o le Windows 7 e mafai ona faʻafetaui e faʻaaoga ai le meafaigaluega faʻapitoa o lenei faiga faʻaoga. Faʻatulaga le faʻapipiʻi talafeagai i le faʻaogaina o meafaigaluega. "Leo".

  1. Alu i le vaega "Meafaigaluega ma leo" i "Lisi Pulea" Windows 7. E faapefea ona fai lenei mea i le faʻamatalaga Metotia 1. Ona kiliki lea o le igoa o le elemene. "Leo".

    I le vaega o loʻo manaʻomia, e mafai foʻi ona e alu i totonu o le fata. Ina ia faia lenei, kiliki-i luga o le ata i foliga o se faila i totonu "Nofoaga faʻamatalaga". I totonu o le lisi e amata, faʻafeiloaʻi i "Mea e taaalo ai".

  2. Ua amata le meafaigaluega. "Leo". Alu i le vaega "Taaloga"pe afai e tatalaina i se isi laupepa. Faailoga le igoa o le masini galue (failauga poo le pulou). O se siaki i totonu o le liʻo lanumeamata o le a faʻapipiʻi latalata i ai. Next kiliki "Meatotino".
  3. I le faamalama o meatotino ua tatala, alu i le lisi "Tulaga".
  4. I totonu o le atigi faʻaaliga o le a avea ma mea e faʻaaogaina. E ala i le alu i le agavale, e mafai ona faʻaititia le voluma, ma faʻafeiloaʻi i le taumatau, e mafai ona e faʻaleleia. E pei o le fetuʻutuʻunaiga e ala i le faʻaogaina o le komiti o le siakiina o kata, matou te fautuaina foi le tuʻuina o le kesi i le tulaga saʻo, ma ua uma ona faia le fetuʻunaʻiga o fetu i totonu o polokalama patino o loʻo e galue ai.
  5. Afai e te manaʻomia le fetuutuunai o le maualuga ole vaega mo le luma ma le tua ole gaosiga ole leo, ona kiliki lea o le kulini "Paleni".
  6. I le faamalama e tatala, toe fetuʻutuʻese ia tafaoga o gaioiga faʻalogo leo tutusa i le tulaga e manaʻomia ma kiliki "Lelei".
  7. Alu i le vaega "Avanoa".
  8. Lenei, mai le lisi pa'ū, e mafai ona e filifilia le sili atu ona lelei o le tuufaatasiga o fuataga faataitai ma le iuga. O le maualuga o le togi, o le lelei o le pueina o le a, ma, e tusa ai, o le a faʻaaogaina isi faʻaoga komepiuta. Ae afai ei ai sau PC mamana, lagona le saoloto e filifili le sili ona maualalo o le filifiliga e ofoina. Afai ei ai ou masalosaloga e uiga i le mana o lau masini komepiuta, e sili atu le tuʻuina atu o tau le aoga. Ina ia faʻalogo pe o le a le leo o le ai ai pe ae filifilia se mea patino, kiliki "Faamaoniga".
  9. I poloka "Polokalame faʻapitoa" e ala i le siakiina o atigipusa, o polokalama taʻitasi e faʻatagaina e faʻaaogaina masini masini, o lona uiga, o le taofia o le toe faafoi leo mai isi talosaga. Afai e te le manaʻomia lenei galuega, e sili atu le siakiina o pusa e fetaui.
  10. Afai e te manaʻo e toe faʻafoʻi uma fetuunaiga na faia i le tab "Avanoa", i tulaga e le mafai ai, kiliki "Aunoa".
  11. I le vaega "Faʻaleleia" poʻo "Faʻaleleia" E mafai ona e faia ni numera faaopoopo. O le a le mea e patino, faʻalagolago i avetaavale ma kata lelei e te faʻaaogaina. Ae, aemaise lava, e mafai ona fetuutuunai le mea e fetaui lelei ai iina. Le auala e fai ai lenei mea o loʻo faʻamatalaina i la tatou lesona eseese.

    Lesona: Fetuunaiga o le EQ i le Windows 7

  12. A maea ona faia uma mea talafeagai i le faamalama "Leo" aua nei galo e kiliki "Faaaoga" ma "Lelei" e faʻafeiloaʻi suiga.

I lenei lesona, matou te iloa ai e mafai ona e fetuutuunai le leo i le Windows 7 faʻaaogaina o le komiti o le puleaina o le kilipa poʻo le faʻaogaina o galuega a le faiga faʻaoga. O le faʻaaogaina o se polokalame faʻapitoa e pulea ai le mea faʻalogo leo e faʻatagaina ai oe e fetuʻunaʻi le tele o laina eletise eseese nai lo le mea faigaluega a le OS. Ae i le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o meafale i totonu o Windows e le manaʻomia ai le faʻatulagaina o soʻo se polokalama faʻaopoopo.