Talosaga Fesoasoani Faʻapitoa i le Windows 10 (Access Desktop Access)

I le Windows 10 version 1607 (Faʻafouina o Anniversary), o le tele o talosaga fou ua faʻaalia, o le tasi o ia fesoasoani o le Quick Assist, lea e maua ai le mafai e pulea mamao le komepiuta e ala i le Initaneti e tuʻuina atu le lagolago i le tagata faʻaaogaina.

E tele polokalame o lenei ituaiga (silasila i Polokalama Mataʻutia Mamao Mamao), o le tasi, o le Microsoft Remote Desktop, sa i ai foi i Windows. O le lelei o le faʻaaogaina o le "Quick Help" o lenei faʻaaogaina o loʻo i ai i lomiga uma a le Windows 10, ma e faigofie foʻi ona faʻaaoga ma talafeagai mo le tele o tagata e faʻaaogaina.

Ma o se tasi tupe toe faafoi e mafai ona mafua ai le le mautonu pe a faʻaaogaina le polokalama o le tagata e faʻaaogaina le fesoasoani, o lona uiga, e fesoʻotaʻi i le matapiuta mamao mo le puleaina, e tatau ona i ai se faʻamatalaga a Microsoft (o le filifiliga lenei mo le pati).

Faaaogaina o le Quick Assist talosaga

Mo le faʻaaogaina o le talosaga e faʻaoga i luga o le masini mamao i le Windows 10, e tatau ona faʻatautaia i luga o komepiuta - o le leo lea e fesoʻotaʻi ai ma le tasi o le a fesoasoani mai. O le mea lea, i luga o nei komepiuta e lua, e tatau ona faʻaogaina le Windows 10 i le least 1607.

I le amataina, e mafai ona e faʻaogaina le sailiga i le faletusi (faatoa amata ona taina le "Fesoasoani Faanatinati" poʻo le "Quick Assist"), pe maua le polokalama i le Faʻamatalaga amata i le vaega "Access - Windows".

Fesootai i se komepiuta mamao e faia e faʻaaoga ai laasaga faigofie nei:

  1. I luga o le komepiuta o loʻo e fesoʻotaʻi ai, kiliki "Fesoasoani mai." Atonu e te manaʻomia ona e teu i totonu o lau faʻamatalaga Microsoft mo le faʻaaoga muamua.
  2. I soo se itu, ia faʻafeiloaʻi le tulafono mo le malupuipuia lea e faʻaalia i le faamalama i le tagata o loʻo e fesoʻotaʻi i ai le komepiuta (e ala i le telefoni, i-meli, sms, e ala i le avefeau vave).
  3. O le tagata e faʻaogaina i ai latou kiliki kiliki "Maua le Fesoasoani" ma ulu atu i le pusa ole puipuiga.
  4. Ona faʻaalia ai lea o faʻamatalaga e uiga i ai e manaʻo e faʻafesoʻotaʻi, ma le "Faʻataga" le button e faʻamaonia le fesoʻotaʻiga mamao.

A maeʻa ona faʻaogaina e le faʻaaoga mamao le "Alu", pe a maeʻa le faʻatali mo le fesoʻotaʻiga, o le faamalama o loʻo i le Windows 10 tagata faʻaoga mamao ma le mafai gafatia ona faʻaalia i le itu o le tagata fesoasoani.

I le pito i luga o le faamalama o le "Quick Help" o loo i ai foi ni nai pulega faigofie:

  • Faʻamatalaga e uiga i le avanoa o le tagata faʻaoga mamao i le polokalama (o le "Faʻamaumauga a le Tagata" - pule poʻo le tagata faʻaaoga).
  • Faʻapipiʻi ma se penitala - e mafai ai ona e faia ni faʻamatalaga, "tusi" i luga o se komepiuta mamao (e vaʻaia e le tagata mamao le mea lenei).
  • Faʻafou le fesoʻotaiga ma valaʻau le pule o galuega.
  • Paʻu ma faʻavevesi se faʻavasegaga matapiuta mamao.

Mo lona vaega, o le tagata e faʻaaogaina i ai le fesoʻotaʻiga e mafai ona taofi le vasega "fesoasoani" pe tapunia le talosaga pe afai e faʻafuaseʻi ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le masini komepiuta.

O se tasi o mea faigofie e mafai ona fai, o le fesiitaiga lea o faila i ma mai se komepiuta mamao: ia faia lenei mea, ia kopi le faila i le tasi nofoaga, mo se faataitaiga, i luga o lau komepiuta (Ctrl + C) ma faapipii (Ctrl + V) i se isi, mo se faataitaiga, i luga o se komepiuta mamao.

Lenei, masalo, ma mea uma o loʻo fausia i totonu o le Windows 10 e faʻaaoga ai le masini mamao. E le o faʻatinoina, ae i le isi itu, o le tele o polokalame mo faamoemoega tutusa (tutusa TeamViewer) e faʻaaoga e le toatele naʻo le faʻamoemoe o na foliga o loʻo i le Quick Help.

I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina le mea e faʻaaogaina, e te le manaʻomia le downloadina o se mea (e ese mai i isi faʻataʻitaʻiga), ma mo le fesoʻotaʻi i luga o se masini mamao ese mai le Initaneti, e leai ni tulaga faapitoa e manaʻomia (e le pei o Microsoft Remote Desktop): se faʻalavelave mo se tagata faʻapitoa e manaʻomia le fesoasoani i se komepiuta.