E faʻapefea ona fatuina se server VPN i le Windows e aunoa ma le faʻaaogaina o isi polokalame

I le Windows 8.1, 8 ma le 7, e mafai ona e fatuina se server VPN, e ui e le o manino. O le a se mea e manaʻomia mo? Mo se faʻataʻitaʻiga, mo taaloga i luga o se "fesoʻotaiga i le lotoifale", fesoʻotaʻiga RDP i komepiuta mamao, teuina o faʻamaumauga o fale, tagata o le aufaasālalau, poʻo le faʻaaoga lelei o le Initaneti mai nofoaga lautele.

O le fesoʻotaʻiga i le server VPN o Windows o loʻo faʻatinoina i lalo o le protocol PPTP. E taua le iloa o le faia o lea lava mea e tasi ma Hamachi poʻo TeamViewer e faigofie atu, sili atu ona faigofie ma saogalemu.

Fausiaina o se server VPN

Tatala le lisi o fesoʻotaʻiga Windows. O le auala sili ona vave e faia ai lenei mea o le taʻavale lea o le Win + R i totonu o soʻo se faʻamatalaga o Windows ma ulufale ncpa.faona lolomi lea o le Ulufale.

I le lisi o fesoʻotaʻiga, kiliki le Alt key ma filifili le "New incoming connection" i le lisi o mea pop-up.

O le isi laasaga o le filifili lea o se tagata o le a faatagaina e faʻafesoʻotaʻi vave. Mo le sili atu le malupuipuia, e sili atu le lelei o le fatuina o se tagata fou faʻaaogaina ai aia tatau ma tuʻuina atu le avanoa i le VPN ia te ia. I le faaopoopoga, aua nei galo e setiina se upu lelei lelei mo lenei tagata faaaoga.

Kiliki "Next" ma siaki le pusa "I luga o le Initaneti."

I le isi laupepa o faʻatalanoaga, e tatau ona e maitauina po o fea o faʻasalalauga o le a mafai ona faʻafesoʻotaʻi: afai e te le manaʻomia le avanoa e fefaʻasoaaʻi faila ma faila, e pei foi o lomitusi ma se VPN fesootaiga, e mafai ona e faʻamaonia nei mea. Kiliki le ki o le "Alu Avanoa" ma faʻatali seia maeʻa le fausiaina o le Windows VPN server.

Afai e te manaʻomia le faʻamaonia le fesootaiga VPN i le komipiuta, kiliki i luga o le "Inboxbox" i le lisi o fesoʻotaʻiga ma filifili "Aveese."

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi atu i le server VPN i luga o le komepiuta

Ina ia fesoʻotaʻi, e tatau ona e iloa le tuatusi IP o le komepiuta i luga o le Initaneti ma fatuina se VPN le fesoʻotaʻiga lea o le VPN server - lenei tuatusi, igoa ole igoa ma le password - e fetaui ma le tagata e faatagaina e faʻafesoʻotaʻi. Afai e te faia lenei faʻatonuga, ona faʻatasi ai lea ma lenei mea, atonu o le ae le maua ni faʻafitauli, ma e te iloa le faiga o nei fesoʻotaʻiga. Ae ui i lea, o loʻo i lalo nisi faʻamatalaga atonu e aoga:

  • Afai o le komepiuta na faʻapipiʻiina ai le VPN o loʻo fesoʻotaʻi atu i le Initaneti e ala i se alalaupapa, ona e manaʻomia lea e toe faʻaoga le 1723 fesoʻotaʻiga i le tuatusi IP a le komepiuta i luga o le 'upega tafaʻilagi (ma faia lenei tuatusi).
  • I le amanaia o le tele o le Initaneti o loʻo tuʻuina atu le IP malosi i fua faʻatatau, e ono faigata ona maua le IP o lau komepiuta i taimi uma, aemaise lava i le mamao. E mafai ona foia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o auaunaga e pei o DynDNS, No-IP Free ma Free DNS. Ae o le a ou tusia auiliili, ae leai se taimi. Ou te mautinoa o loʻo lava mea i totonu o le fesoʻotaʻiga o le a mafai ai ona iloa pe o le a le mea. Manatu lautele: e mafai ona e fesoʻotaʻi i lau komepiuta e faʻaaoga ai se tulaga tulaga ese lona tolu, e ui i le IP malosi. E leai se totogi.

Ou te le valiina atili auiliiliga, aua o le tusiga e le o se tagata e sili ona taua. Ma mo i latou e matuai manaʻomia, o le a lava le faʻamatalaga o loʻo i luga.