Faʻasaʻo le faʻamatalaga sese 80072f8f i le Windows 7

O le aveeseina o se aʻa mai se fuainumera o se faiga masani i le matematika. E faʻaaogaina mo faʻatusatusaga eseese i luga o laulau. I totonu o Microsoft Excel, e tele auala e fuafua ai lenei tau. Seʻio tatou tilotilo totoa i le tele o filifiliga mo le faʻatinoina o ia fuafuaga i lenei polokalame.

Faiga Faʻavae

E lua auala autu e faʻatatau ai lenei faailo. O se tasi oi latou e talafeagai na o le fuafuaina o le aʻa sikuea, ma le lona lua e mafai ona faʻaaoga e fuafua ai le tau o soʻo se tikeri.

Metotia 1: faʻaaoga le galuega

Ina ia mafai ona faʻaaoga le sikuea sikuea o loʻo faʻaaogaina, lea e taua o le ROOT. O lona faʻailoga e faapenei:

= ROOT (numera)

Mo le faʻaaogaina o lenei filifiliga, ua lava lea e tusi ai lenei faaupuga i totonu o se masini poo se laina o galuega o se polokalama, sui le upu "numera" ma se numera patino poo se tuatusi o le telefoni i mea o loʻo i ai.

Ina ia faia le faʻatusatusaga ma faʻaalia le iuga ile luga o le lau, kiliki le faamau UI.

E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina lenei fua faʻatatau e ala i galuega faʻatonu.

  1. Kiliki le cell i luga o le pepa lea o le a faʻaalia ai le taunuuga o faʻatusatusaga. Alu i le faamau "Insert function"tuʻu i tafatafa ole laina o galuega.
  2. I le lisi e amata, filifili le aitema "Laupega". Kiliki le ki "Lelei".
  3. Le matala o le matala. I le nofoaga e tasi o lenei faamalama, e tatau ona e ulufale atu i se taugata faapitoa o le a faia ai le toesea, poʻo le faʻamaopoopoina o le telefoni feaveaʻi. Naʻo le kiliki i luga o lenei masini ina ia faʻasalalau lona tuatusi i le fanua. A uma ona e ulufale atu i le faamatalaga, kiliki le ki "Lelei".

O se taunuuga, o le taunuuga o faʻatusatusaga o le a faʻaalia i totonu o le masini ua faʻamaonia.

E mafai foi ona e valaʻau le galuega i totonu o le faʻamau "Faatulagaga".

  1. Filifili le sela e faʻaalia ai le taunuuga o le faʻatusatusaga. Alu i le tab "Formulas".
  2. I le poloka o meafaigaluega "Faletusi o galuega tauave" i luga o le lipine kiliki i le ki "Matematika". I le lisi e aliali, filifili le tau "Laupega".
  3. Le matala o le matala. O isi gaioiga uma lava e tutusa lelei ma le gaioiga e ala i le faamau "Insert function".

Metotia 2: faʻasalalauga

Faʻasolo le pakete poloka e faʻaaoga ai le filifiliga i luga e le fesoasoani. I lenei tulaga, e tatau ona siitia le tau i se tikeri vaega. O le faiga aoao o le fua faatatau mo le fuafuaina e faapenei:

= (numera) ^ 1/3

O lona uiga, i se tulaga aloaia e le o se faʻamavaega, ae o le faʻaleleia o se tau i le 1/3 malosiaga. Ae o lenei tikeri o se aʻa kuputu, o lona uiga tonu lava o se gaioiga i le Excel lea e faʻaaoga e maua ai. I lenei faʻatulagaga, nai lo se numera patino, e mafai foi ona e ulufale i faʻamaumauga ole cell ile faʻamaumauga numera. O le faamaumauga o loʻo faia i soo se vaega o le pepa poʻo le faʻataʻitaʻiga pa.

Aua e te manatu o lenei auala e mafai ona faʻaaogaina e aveese ai le aʻa o le poloka mai se numera. I le auala lava e tasi e mafai ai ona e faʻatatauina le sikuea ma soʻo se isi aʻa. Ae na o le tulaga lava lea e tatau ai ona faʻaaoga le faiga lenei:

= (numera) ^ 1 / n

n le tikeri o le fausiaina.

O le mea lea, o lenei filifiliga e sili atu le lautele nai lo le faʻaaogaina o le auala muamua.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e ui lava i le mea moni e faapea, i Excel e leai se galuega faʻapitoa mo le suʻeina o le ogalaʻau, e mafai ona faʻatinoina lenei faʻatatau i le faʻaaogaina o se fausaga i se tikeri vaega, e pei o le 1/3. Ina ia aveesea le aʻa sikuea, e mafai ona e faʻaaogaina se galuega faapitoa, ae o loʻo i ai foi le avanoa e fai ai lenei mea e ala i le siitia o se numera i se mana. I le taimi nei, o le a manaʻomia ona faʻatūina i le malosi o le 1/2. O le tagata e faaaogaina lava ia e tatau ona fuafua po o fea metotia o le fuafuaina e sili atu ona talafeagai mo ia.