O le siaki lelei o le polokalama o se tasi o mea sili ona lelei a le Windows e leai se tasi e faaaogaina.

Pe a amata ona tutupu mea e le mafai ona tutupu i lau Windows 7 poʻo le Windows 8, o se tasi o mea sili ona aoga e saili ai po o le a le mataupu o le siakiina o le siaki o mea, natia o se sootaga i totonu o le Windows Support Center, lea e le faʻaaogaina e soo se tasi. E uiga i le faʻaaogaina o lenei faʻaoga Windows i ni nai nofoaga ma, i loʻu manatu, e matua le aoga lava.

O le Monitor Monitoring Stability Monitor le siakiina o suiga ma le toilalo i luga o le komepiuta ma tuʻuina atu lenei vaaiga lautele i se ata faigofie - e mafai ona e iloa po o le a le talosaga ma pe a mafua ai le sese poʻo le tautau, siaki foliga vaaia o le lanu lanumoana o le maliu o le Windows, ma vaai pe faʻapipiʻi lenei mea i le isi faʻamatalaga Windows. poʻo le faʻapipiʻiina o se isi polokalama - o faamaumauga o nei mea tutupu o loʻo tausia foi.

I se isi faaupuga, o lenei meafaigaluega e aoga tele ma e mafai ona aoga i soo se tasi - e amataina ma e masani ona faʻaaogaina. E mafai ona e maua le faʻatonuina o le siaki ile Windows 7, i le Windows 8 ma i le Windows 8.1 e leʻi maeʻa.

Le tele o faʻamatalaga e uiga i meafaigaluega faʻapitoa a le Windows

  • Faʻafoega Windows mo Tagata Amataina
  • Ofisa Resitala
  • Faʻatonu a le Faʻatonu a le Lotoifale
  • Galulue ma auaunaga Windows
  • Puleaina o Disk
  • Task Manager
  • Faʻaaliga Mea
  • Task Scheduler
  • Faʻaauau le Mataituina o Meafaigaluega (lenei tusiga)
  • Mataʻituina o masini
  • Punaoa Mataʻituina
  • Faigamalo a le Windows ma le Security Security

Faʻafefea ona faʻaogaina le mataʻitūina lelei

Sei tatou fai atu lau komepiuta mo le leai o se mafuaaga manino e amata ona tautau, ia maua mai ituaiga eseese o mea sese pe faia se isi mea, leaga le afaina o le galuega, ma e te le mautinoa po o le a le mafuaʻaga. Pau lava le mea e te manaʻomia e suʻe ai, o le tatala lea o le siakiina ma le siakiina o mea na tutupu, o le a le polokalame poʻo le faʻafouga na faʻapipiʻi, ona amata ai lea o faʻalavelave. E mafai ona e siakiina faʻalavelave i aso taʻitasi ma le itula ina ia iloa ai tonu le taimi na amata ai ma pe a maeʻa le mea na tupu ina ia mafai ona toe faaleleia.

Ina ia amataina le Monitor Monitoring Stability, alu i le Panel Control Panel, tatala le Nofoaga Fesoasoani, tatala le mea Tausi ma kiliki i le "Show Work Stability Log" link. E mafai foi ona e faʻaaogaina le sailiga a Windows e ala i le taina o le upu saogalemu poʻo le log logisi e vave faʻalauiloa le meafaigaluega manaʻomia. A uma ona tuʻuina atu le lipoti, o le a e vaʻai i se kalafi ma faʻamatalaga talafeagai. I le Windows 10, e mafai ona e mulimuli i le auala Paepae Pulea - Faʻamaumauga ma le Puipuiga - Saogalemu ma le Auaunaga Auaunaga - Mataʻituina o le Tulaga Mautu. Ma le isi, i faʻaliliuga uma o Windows, e mafai ona e taʻalo le kī Win + R, ulufale mea manogi / faalagolago i le Matalala matala ma lolomi Ulufale.

I le pito i luga o le siata, e mafai ona e faʻavasega le vaaiga ile aso poʻo le vaiaso. O le mea lea, e mafai ona e vaʻai i faʻaletonu uma i aso taʻitasi, e ala i le kilikiina i luga o latou, e mafai ona e iloa tonu le mea na tupu ma le mea na mafua ai. O le mea lea, o lenei faʻamatalaga ma faʻamatalaga uma e fesoʻotaʻi e matua faigofie lava ona faʻaaoga, ina ia faʻasaʻo mea sese i luga o lau komepiuta poʻo luga ole komepiuta a se tasi tagata.

O le laina i le pito i luga o le kalafi e atagia ai le silasila a Microsoft i le mautu o lau tino i luga o se fua mai le 1 i le 10. Faatasi ai ma le maualuga o le 10 points, o le tino e tumau ma e tatau ona sailia. Afai e te tilotilo i laʻu faasologa matagofie, ona e maitau le pa'ū faifai pea o le mautu ma faʻalavelave faifaipea o le talosaga lava e tasi, lea na amata i le aso 27 o Iuni, 2013, i le aso na faʻapipiʻi ai le Windows 8.1 Aperila i lau komepiuta. Mai iinei, e mafai ona ou manatu o lenei talosaga (e nafa ma le galuega o loo i luga o lau komepiuta) e le ogatasi ma le Windows 8.1, ma o le faiga lava ia e le mamao mai le lelei (saʻo, tigaina - mataʻu, e te manaʻomia le taimi e toe faʻafoʻi ai le Windows 8 , e leʻi toe faʻaleleia, toe foʻi i tua i le Windows 8.1 e le lagolagoina).

O lenei, masalo, o faʻamatalaga uma e uiga i le mataʻituina o le siakiina - o lea ua e iloa o loʻo i ai se mea faapena i Windows ma, atonu o le isi taimi o le a amataina ai se ituaiga o mea faʻaletonu i oe poʻo se uo, atonu e te mafaufau i lenei aoga.