Auala e faʻafaigofie ai disabilities (ma masini komepiuta) i le Windows 7, 8 ma le 8.1

E mafai ona ou manatu o tagata faʻapitoa i Windows o loʻo i ai i latou e le o manaʻomia moni ni masini puʻe, masini faʻavavelavave ma masalosalo i fafo, ma oʻo lava ina le fiafia. E le gata i lea, i nisi tulaga, e mafai foi ona lamatia, mo se faʻataʻitaʻiga, o viruses e aliali mai i luga o se taavale eletise (poʻo, atonu foi, o siama e salalau atu ia i latou).

I totonu o lenei tusiga o le a ou faamatalaina auiliiliga le auala e taofia ai le pule faataga o masini fafo, muamua o le a ou faaali atu pe faapefea ona faia lenei mea i totonu o le komiti o tulafono faavae, ona faaaoga ai lea o le faatonu resitala (e talafeagai mo ituaiga uma o le OS o loo maua ai nei mea faigaluega), ma faaali ai foi Autoplay disabling Windows 7 e ala atu i le faʻafoega o le komiti ma le metotia mo le Windows 8 ma le 8.1, e ala i le suia o le komepiuta i le atinaʻe fou.

E lua ituaiga o "autostart" i Windows - AutoPlay (autoplay) ma le AutoRun (pule faataga). Muamua e nafa ma le fuafuaina o le ituaiga taʻavale ma le taʻalo (poʻo le tatalaina o se polokalama patino), o lona uiga, afai e te faʻaofiina se DVD ma se tifaga, o le a talosagaina oe e ta le ata tifaga. Ma o le Autorun o se ituaiga o pule faataga e ese mai le sau mai le lomiga muamua o Windows. O lona uiga o le faiga e suʻe ai le pule faataga file file i luga o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ma faʻataunuʻu faatonuga na faʻamaonia i totonu - suia le faʻamau faʻaulu, amata le faamalama o le faʻapipiʻiina, poʻo le mea foi e mafai, tusi ai siama i komepiuta, suia mea autu o mea autu ma isi. O lenei filifiliga atonu e ono lamatia.

E faʻapefea ona faʻaumatia Autorun ma Autoplay i le faʻataʻitaʻiga o le faigamalo a le kulupu

Ina ia mafai ona faʻaaogaina le faʻatagaina o masini ma faʻamalosi masini faʻaaoga e faʻaaoga ai le faatonu o kulupu a le kulupu i le lotoifale, amata, ia faia lenei mea, lolomi le kī Win + R luga o le piano ma le ituaiga gpeditmsc.

I totonu o le faatonu, alu i le vaega o le "Lagolagoina o le komepiuta" - "Templative Templates" - "Composants Windows" - "Autorun Policies"

Faʻalua-lua i luga o le "Faʻateʻaina le autostart" ma faʻafesoʻotaʻi le setete i le "Enabled", ma ia mautinoa o loʻo tuʻuina "Mea uma" i totonu o le Faʻamaumauga Filifilia. Faaaoga ia tulaga ma toe amata le komepiuta. Ua faia, o le pule faataga e le atoatoa mo le taʻavale uma, masini faʻaleleia ma isi masini fafo.

Faʻafefea ona faʻaaogaina le puleʻaga e faʻaaoga ai le faatonu resitala

Afai o lau lomiga o Windows e le oi ai se faatonu o le faigamalo i le lotoifale, ona mafai lea ona e faʻaaoga le faatonu resitala. Ina ia faia lenei mea, amata le faatonu o le resitala e ala i le uomi o le Win + R i luga o le piano ma le taina faʻatonutonu (pe a uma - kiliki Ok po o Ulufale).

O le ae manaʻomia ni ki se lua:

HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Windows CurrentVersion Policies Explorer

HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion policies Explorer

I nei vaega, e tatau ona e faia se parakalafa fou DWORD (32 bit) TUSI Faʻasalalau ma tuʻuina atu ia te ia se tau o le hexadecimal 000000FF.

Toe toe fai le komipiuta. O le faʻamoemoega tatou te setiina, faʻasaʻo le faʻatagaina mo faʻafitauli uma i totonu o Windows ma isi masini i fafo.

Faʻasaʻi CD faʻatagaina i le Windows 7

I le amataga, o le a ou taʻuina atu ia te oe o lenei metotia e le gata mo le Windows 7, ae mo le valu foi, i totonu o Windows lata mai, o le tele o faatulagaga na faia i le pusa o le komiti o loo kopiina foi i le atinaʻe fou, i le vaega "Change computer settings", mo se faataitaiga, sui suiga i le faʻaaogaina o le mata paʻi. Ae ui i lea, o le tele o metotia mo le Windows 7 o loʻo faʻaauau pea ona galue, e aofia ai le auala e faʻamalo ai masini puʻe.

Alu i le komiti o le Windows, faʻafesoʻotaʻi i le "Ata," pe afai o loʻo i ai lau vaaiga ile vaega e mafai ma filifili "Autostart".

A maeʻa lena, ia faʻamalo le "Faʻaaoga le faatagaga mo faʻalapotopotoga uma ma masini", ma faʻapipiʻi mo ituaiga uma o ala o faasalalauga "Aua le faia se mea". Faasaoina suiga. I le taimi nei, a e faʻafesoʻotaʻi se kiliva fou i lau komepiuta, o le a le taumafai e otometi ona taina.

Autoplay i le Windows 8 ma le 8.1

O le mea lava lea e tasi e pei o le vaega o loʻo i luga na faia i le faʻaaogaina o le panel, e mafai foi ona e suia tulaga o le Windows 8, e faia ai lenei mea, tatala le vaega saʻo, filifili "Filifiliga" - "Suiga faatulagaga o komepiuta."

Le isi, alu i le vaega "Computer and devices" - "Autostart" ma faʻatautaia tulaga e tusa ai ma lou manaʻo.

Faafetai mo lou gauai atu, ou te faamoemoe na fesoasoani.