Adobe Gamma 3.0

Mo tagata masani Excel, e le o se faalilolilo le mafai ona faia o numera o le matematika, inisinia ma tupe i lenei polokalama. O lenei tulaga e maua i le faʻaaogaina o fua faʻatatau ma galuega. Ae, afai o le Excel e masani ona faʻaaogaina e faatino ai ia faʻatusatusaga, ona avea lea o le fesili o le faʻatulagaina o meafaigaluega talafeagai mo lenei saʻo i luga o le itulau e talafeagai, lea o le a matua faateleina ai le saoasaoa o faʻatusatusaga ma le maualuga o le faigofie mo le tagata faʻaaogaina. Sei o tatou sailia le auala e faia ai se calculate i Excel.

Calculator Creation Process

O le faʻaauau tele o lenei galuega, pe a tatau ai, ia faʻaauau pea ona faia le ituaiga tutusa o faʻatusatusaga ma faʻatusatusaga e fesootaʻi ma se ituaiga ituaiga o gaoioiga. O le mea lautele, o fuainumera uma i Excel e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: tulaga lautele (faʻaaogaina mo numera lautele o le matematika) ma le vaapiapi. O le vaega mulimuli ua vaevaeina i le tele o ituaiga: inisinia, tupe, nonogatupe, ma isi. O le filifiliga o le algorithm mo lona foafoaga e faalagolago i le faʻatinoga o le calculator, muamua lava.

Metotia 1: Faaaoga Macros

Muamua, mafaufau i algorithms mo le fatuina o fuainumera masani. Sei o tatou amata i le fatuina o le mea sili ona faigofie o le calculator. O lenei meafaigaluega o le a faʻaaogaina faʻasologa o mea faʻapitoa: faʻaopoopoga, faʻaopoopoga, vaevaega, vaevaega, ma isi. E faʻatino e faʻaaoga ai le macro. O le mea lea, ao leʻi amataina le faiga o le foafoaga, e tatau ona e faʻamautinoa ua e aofia ai macros ma le komiti faufautua. Afai e le o le tulaga lenei, ona tatau lea ona faʻaaogaina le macro.

  1. A uma ona faia uluaʻi taʻiala, ia alu i le lisi "Faʻapupula". Kiliki le ata "Visual Basic"lea o loʻo tuʻuina i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Tulafono".
  2. E amata le faamalama VBA editor. Afai ei ai le nofoaga tutotonu e faʻaalia i le gutu, ae le o le paʻepaʻe, o lona uiga e leai se faʻailoga e ulufale ai. Ina ia mafai ai e lana faʻaaliga ona alu i le mea autu "Vaʻai" ma kiliki le pepa "Tulafono" i le lisi e aliali mai. E mafai ona e taomi le ki o le kulupu nai lo nei manipulation. F7. I faʻasalalauga taʻitasi, o le a aliaʻe se malae code.
  3. O iinei i le ogatotonu e manaʻomia ai ona tatou tusia le code macro lava ia. O loʻo i ai le faiga lenei:

    Calculator Sub ()
    Dim strExpr e pei o le manoa
    'Ulufale faʻamaumauga mo le faʻatulagaga
    strExpr = InputBox ("Ulufale mai faʻamaumauga")
    'Iloiloga Maualuga
    MsgBox strExpr & "=" & FaʻaaogagaAvaluate (strExpr)
    Faʻamuta pito i lalo

    Nai lo o fuaitau "Ulufale mai faʻamaumauga" e mafai ona e tusia soʻo se isi mea e sili atu ona e taliaina. O le a iai i luga atu o le fanua o le faʻaaliga.

    A uma ona tusia le code, e tatau ona toe lolaina le faila. Ae peitai, e tatau ona faʻapolopoloina i se faatulagaga ma le lagolago lagolago. Kiliki i luga o le ata i foliga o se faila i le meafaigaluega o le VBA editor.

  4. O le save window window. Alu i le lisi i luga o lau puʻupuʻu māmā poʻo le faʻasalalauga faʻasalalau pe e te manaʻo e teu ai. I totonu o le fanua "Igoa ole igoa" atofaina le pepa aloaia soʻo se igoa e manaʻo iai poʻo le tuʻuina atu o le pepa na tuʻuina i ai e ala i le le mafai. Faʻatagaina i totonu o le fanua "Pusa o Faiga" mai faʻalapotopotoga uma e avanoa e filifili le igoa "Polokalama Excel Macro e mafai ona gafatia (* .xlsm)". A maea lenei laasaga matou te kiliki i luga o le ki. "Faasaoina" i le pito i lalo o le faamalama.
  5. A maeʻa lena mea, e mafai ona e tapunia le fenetusi o le faʻamaufaʻailoga e ala i le kiliki i luga o le faʻamaufaʻailoga latalata ile foliga o le sikuea mumu ma se koluse paʻepaʻe i lona tulimanu pito i luga.
  6. Le faʻaaogaina o se mea faigaluega faʻaaoga e faʻaaoga ai se macro, aʻo iai i le lisi "Faʻapupula"kiliki le ata Macros luga o le mea faapipii i le poloka o meafaigaluega "Tulafono".
  7. A maeʻa lena, ona amata loa lea o le matala. Filifili le igoa o le macro na matou faia, filifili ma kiliki le ki Taumafai.
  8. A maeʻa le faʻatinoga o lenei gaioiga, e faia se calculator e faʻavae i le macro.
  9. Ina ia mafai ona faia se faʻatusatusaga i totonu, matou te tusia ai galuega talafeagai i totonu o le fanua. O le auala sili ona faigofie e faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe o le poloka numera numera, lea o loʻo i le itu taumatau. A maeʻa ona faʻauluina le faaupuga, kiliki le ki "Lelei".
  10. Ona aliali mai lea o se tamai faamalama i luga o le lau, lea e aofia ai le tali i le tali o le faʻamatalaga manino. Ina ia tapunia, kiliki le ki. "Lelei".
  11. Ae ia malilie e sili atu le faigata i taimi uma e te manaʻomia ai le faʻatinoina o taga, alu i le matala macro. Sei faʻafaigofie le faʻatinoga o le faʻatinoga o le matala faʻatusatusa. Mo lenei, o loʻo iai i le lisi "Faʻapupula", kiliki i luga o le ata ua masani ai i matou Macros.
  12. Ona i ai lea i le matala o le macro, filifili le igoa o le mea o loʻo manaʻomia. Kiliki le ki "Filifiliga ...".
  13. Ina ua mavae lena, ua faalauiloaina le faamalama e sili atu nai lo le taimi na muamua atu. I totonu, e mafai ona tatou faʻamaonia se tuufaatasiga o ki vevela, lea, pe a kiliki, o le a faʻalauiloa se calculator. E taua tele le le faʻaaogaina o nei faʻaoga e valaʻau ai isi faiga. O le mea lea, o uluai mataitusi o le alafapeta e le fautuaina. O le uluaʻi tuʻufaʻatasiga autu e faʻapipiʻi le polokalama lava Excel. O lenei ki Ctrl. O le isi kosi o loʻo faʻatulaga e le tagata faʻaaoga. Tuu atu ia avea ma se ki V (e ui lava e mafai ona e filifilia seisi). Afai o lenei ki ua uma ona faʻaogaina e le polokalama, o le isi autau o le a otometi lava ona faaopoopoina i le tuufaatasiga - Ssopo. Ulufale le tagata ua filifilia i totonu o le fanua "Pipiʻi" ma kiliki le ki "Lelei".
  14. Ona tapunia lea o le matala o le macro i le kiliki i luga o le laina latalata i le pito i luga taumatau.

O le taimi nei pe a e tapunia le sosaisipolo filifilia (i la tatou tulaga Ctrl + Shift + V) o le faamalama o le calculator o le a faʻalauiloaina. Maliliega, e sili atu le vave ma sili atu le faigofie nai lo le valaʻauina i taimi uma e ala i le matalala macro.

Lesona: Faʻapefea ona fatuina se macro i Excel

Metotia 2: Faʻaaogaina o Galuega

Ia tatou mafaufau nei i le filifiliga o le fatuina o se tala faʻatusa. O le a fuafua e faʻatino ni galuega maʻoti, ma patino ma tuʻu tuusao i le pepa Excel. O galuega e aofia ai i Excel o le a faʻaaoga e fatu ai lenei meafaigaluega.

Mo se faʻataʻitaʻiga, fatufatu se meafaigaluega mo le liua o fua faʻatatau. I le faagasologa o lona foafoaga, o le a tatou faʻaaogaina le galuega Muamua. O lenei kamupanī e faasino atu i le inisinia o iunite a Excel. O lana galuega o le faaliliuina lea o tulaga faatauaina o le tasi fua i le isi. O le tuufaatasiga o lenei galuega e faapenei:

= SAUNOAINA (numera; ish_ed_izm; con_ed_izm)

"Numera" - O se finauga lea ei ai le ituaiga numera numera o le tau e manaʻomia ona liua i se isi fuataga o fua.

"Vaega Autu" - le finauga lea e fuafua ai le iunite o fua o le tau e tatau ona liua. Ua setiina i se tulafono faapitoa e fetaui ma se iunite maoti o fua.

"Vaega mulimuli o fuataga" - le finauga o loʻo faʻamalamalamaina ai le iunite o fua o le tele lea na liua ai le numera muamua. E seti foi e faʻaaoga ai tulafono faʻapitoa.

E tatau ona tatou faʻamalamalama atili i nei tulafono laiti, talu ai o le a tatou manaʻomia i latou mulimuli ane i le faia o se calculator. E patino lava, tatou te manaʻomia tulafono laiti mo iunite o le tele. O le lisi lenei o latou:

  • g - gram;
  • kg - kilokalama;
  • mg - milligram;
  • lbm - le Igilisi;
  • ozm - aunese;
  • sg Samoa;
  • u - atomic unit.

E tatau foi ona fai mai o finauga uma o lenei galuega e mafai ona faʻamaonia uma e ala i tulaga faatauaina ma faʻasino i sulu i mea o loʻo i ai.

  1. Muamua lava, matou te faia le sauniuniga. O a tatou mea faigaluega faʻapipiʻi e ono ona fausaga:
    • Tau o le liua;
    • Punaoa Vaega;
    • Liuga o le taunuuga;
    • Vaega mulimuli.

    Matou te seti ulutala lea o le a tuʻuina ai nei fanua, ma filifili i latou i le faʻapipiʻiina (tumu ma tuaoi) mo faʻamatalaga vaaia faʻaalia.

    I le fanua "Liua", "Fua faʻatatau o fua" ma "Faʻaiʻu le tapulaa o fuataga" matou te ulufale i faʻamaumauga, ma i totonu o le fanua "Liuaina Maualuga" - faʻatinoina le iuga mulimuli.

  2. Sei o tatou faia ina ia i totonu o le fanua "Liua" e mafai e le tagata faʻaoga ona ulufale naʻo aoga aoga, e pei o, numera e sili atu nai lo zero. Filifili le sela lea o le a ulufale ai le tau aofaʻi. Alu i le lisi "Faʻamaumauga" ma i le poloka o meafaigaluega "Galulue ma faʻamaumauga" kiliki le ata "Faamaoniga o Faʻamaumauga".
  3. O le faamalama o le meafaigaluega. "Faamaoniga o Faʻamaumauga". Muamua lava, ia faia tulaga i le lisi "Filifiliga". I totonu o le fanua "Ituaiga o faamatalaga" filifili filifili mai le lisi "Moni". I totonu o le fanua "Taua" ma mai le lisi matou te taofi ai le filifiliga ile parakalafa "Sili atu". I totonu o le fanua "Sili" seti le tau "0". O le mea lea, na o numera moni (e aofia ai le vaevaega), e sili atu nai lo le zero, e mafai ona ulufale i totonu o lenei cell.
  4. A maeʻa lena alu i le lisi o le faamalama lava e tasi. "Savali e ulufale ai". Ma e mafai ona e tuʻuina atu se faʻamatalaga pe o le a tonu le mea e te manaʻomia e te ulufale ai i le tagata faʻaoga. O le a ia vaʻai i ai pe a filifilia ia tau o le initaneti. I totonu o le fanua "Savali" tusi mea nei: "Ulufale mai le numera o le masini e liliu ai".
  5. Ona agai lea i le lisi "Savali Faʻasalaga". I totonu o le fanua "Savali" e tatau ona matou tusia le fautuaga e iloa e le tagata faʻapitoa pe a ulu atu i faʻamatalaga sese. Tusi mea nei: "O le ulufale atu e tatau ona avea ma se numera lelei." A maeʻa lena, ina ia mafai ona faʻamaeʻaina le galuega i totonu o le faamalama o le siakiina o le siaki o mea e teu ai ma teu ai tulaga na matou tusia, kiliki le ki "Lelei".
  6. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe ae filifilia se sela, e aliali mai se faʻamatalaga.
  7. Seʻi o tatou taumafai e ulu atu i ai i se mea le saʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, tusitusiga poʻo se numera le lelei. E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua aliali mai se faʻamatalaga sese ma ua poloka le saofaga. Matou te taomi le faamau "Faaleaoga".
  8. Ae o le saʻo saʻo e ulufale e aunoa ma ni faafitauli.
  9. Alu nei i le fanua "Vaega Autu". O iinei o le a tatou faia ai le tagata e filifilia se mea taua mai se lisi e aofia ai na tulaga taua e fitu, o le lisi na tuuina atu i luga pe a faʻamatalaina le tautua o finauga. Muamua. Ulufale atu isi faʻamaonia e le aoga.

    Filifili le selu o loʻo i lalo o le igoa "Vaega Autu". Toe kiliki i le ata "Faamaoniga o Faʻamaumauga".

  10. I le faʻamaumauga o faʻamaumauga e tatala, alu i le lisi "Filifiliga". I totonu o le fanua "Ituaiga o faamatalaga" seti le parameter "Lisi". I totonu o le fanua "Punaoa" e ala i se semicolon (;) matou te lisiina tulafono laiti o igoa o aofaiga tele mo le galuega Muamuae uiga i lea sa i ai se talanoaga i luga. Le isi, kiliki le ki "Lelei".
  11. E pei ona mafai ona e vaʻai, i le taimi nei, pe ae filifilia le fanua "Vaega Autu", ona faʻaalia ai lea o se faʻasologa tafatolu i le itu taumatau. A e kiliki i ai, e amata le lisi i igoa o iunite o fuataga tetele.
  12. E tutusa le faiga tutusa i le faamalama "Faamaoniga o Faʻamaumauga" matou te tauaveina ma faʻatasi ma se telefoni i le igoa "Vaega mulimuli o fuataga". E iai foi le lisi tutusa o vaega.
  13. A maeʻa lena alu i le potu "Liuaina Maualuga". O le a aofia ai le galuega Muamua ma faʻaalia le iuga o le faʻatusatusaga. Filifili lenei elemene o le pepa ma kiliki le ata "Insert function".
  14. Amata Wizard Function. Matou te ulu i totonu i le vaega "Inisinia" ma filifili le igoa iina "SAUNOA". Ona kiliki ai lea o le ki. "Lelei".
  15. Faʻamatala le matala o le faitotoʻa Muamua. I totonu o le fanua "Numera" e tatau ona e ulufale i faʻamaumauga o le cell i lalo o le igoa "Liua". Ina ia faia lenei mea, tuʻu i le fetuu i le fanua ma kiliki le kata i le itu tauagavale i luga o lenei masini. O lona tuatusi e vave ona faʻaalia i totonu o le fanua. I le auala lava e tasi tatou te ulufale ai faʻamaopoopo i totonu o le fanua. "Vaega Autu" ma "Vaega mulimuli o fuataga". Na o le taimi lenei tatou te kiliki ai i sela e iai igoa tutusa e pei o nei fanua.

    A maeʻa uma faʻamatalaga, kiliki le ki "Lelei".

  16. O le taimi lava e maeʻa ai le faʻataʻitaʻiga mulimuli, i le faamalama o le potu "Liuaina Maualuga" vave ona faaalia le iuga o le liua o le tau aogā, e tusa ai ma faʻamatalaga na tusia muamua.
  17. Sei o tatou suia faamatalaga i totonu o siama "Liua", "Vaega Autu" ma "Vaega mulimuli o fuataga". E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le galuega e faʻaalia ai le iuga pe a suia suiga. O lenei mea e taʻu mai ai o lo tatou calculator o loʻo galue atoatoa.
  18. Ae matou te lei faia se mea taua se tasi. Faʻamatalaga faʻamatalaga o faʻamatalaga e puipuia mai le saofaʻiga o faʻamaonia le saʻo, ae o le aitema mo faʻamaumauga o faʻamatalaga e le puipuia uma. Ae e masani lava ona le mafai ona ulufale atu i totonu o se mea, a leai o le fua faʻatatau o le a soloia ma o le a le mafai ona faʻaaoga le calculator. E ala i se mea sese, e mafai foi ona e tusia faʻamaumauga i totonu o lenei masini, faʻamaonia na o tagata e faʻapitoa. I lenei tulaga, e tatau ona e toe tusia le tulafono atoa. Manaomia le poloka o soʻo se faʻamatalaga tusia i totonu.

    O le faʻafitauli, o le loka o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le pepa atoa. Ae afai tatou te poloka le pepa, o le a le mafai ona tatou tusia faʻamatalaga i totonu o le mea e ulufale ai. O le mea lea, tatou te manaʻomia le aveeseina o le avanoa e poloka mai elemene uma o le pepa i meatotino o le sifi, ona toe faafoi atu lea o lenei avanoa i le cell e faʻaalia ai le iuga ma pe a uma lena poloka le pepa.

    Na matou tuua-kiliki i luga o le elemene i le fetaulaiga o le faasologa ma le faasologa o laina o faamaopoopo. O lenei mea e faʻamaonia ai le pepa atoa. Ona tatou kiliki lea-i luga o le filifiliga. O se lisi autu e tatalaina ai lea tatou te filifilia ai le tulaga. "Faʻatonu ia sela ...".

  19. Ua amata le faamalama o le faatulagaga. Alu i ai i le tab "Puipuiga" ma le faʻamaonia le faʻamaonia "Sosa puipuia". Ona kiliki ai lea o le ki. "Lelei".
  20. A maeʻa lena, filifili naʻo le kela e faʻaalia ai le iuga ma kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi. I le lisi autu, kiliki i le mea "Faʻatonu ia sela".
  21. Toe i ai i le faamalama o le faatulagaga, alu i le lisi "Puipuiga"ae o le taimi lenei, i se isi itu, matou te setiina se mea e latalata ane i le tafaoga "Sosa puipuia". Ona kiliki ai lea o le ki. "Lelei".
  22. A maeʻa lena alu i le lisi "Iloiloga" ma kiliki le ata "Puipuia le Pepa"lea o loʻo i totonu o le poloka meafaigaluega "Suiga".
  23. O le faamalama o le puipuiga puipui laupepa e tatalaina. I totonu o le fanua "Upu e taofia le puipuiga o pepa" ulufale i le upu faʻamalo lea, afai e talafeagai, i le lumanaʻi o le a mafai ona aveese le puipuiga. O isi vaega e mafai ona tuʻuina e le suia. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  24. Ona toe tatala ai lea o se isi tamai faamalama lea e tatau ona e toe fai le upu faila. Fai lenei mea ma kiliki le ki. "Lelei".
  25. A maeʻa lena, a e taumafai e faia ni suiga i le masini komepiuta, o le a poloka ia taga, lea e lipotia i totonu o le faʻamatalaga o loʻo faʻaalia.

O le mea lea, ua tatou fatuina se calculator atoa mo le liliu mai o tulaga taua i vaega eseese o fua.

E le gata i lea, o se isi tusitusiga e faʻamatalaina le faia o se isi ituaiga o calculator vaapiapi i Excel e fuafua ai totogi o nonogatupe.

Lesona: Faʻatauga o le totogiina o tupe totogi i Excel

Metotia 3: Faʻatoʻa le calculate-up Excel

E le gata i lea, o Excel o loʻo i ai lona lava faʻatautaia i totonu o le lalolagi. O le mea moni, ona o le lē mafai, o lona laʻau faʻamatalaga e le o luga o le lipine poʻo luga o le pusa o le pusa. Mafaufau i le auala e faʻaaogaina ai.

  1. A maeʻa le fuʻa Excel, alu i le lisi "File".
  2. Ma le isi, i le faamalama e tatala, alu i le vaega "Filifiliga".
  3. A uma ona amata le faamalama o Excel, ona e alu lea i le vaega "Accessbar Tool Access".
  4. Ae tatou te leʻi tatalaina se faamalama, o lona itu taumatau e vaevaeina i ni vaega se lua. I lona itu taumatau o mea faigaluega ua uma ona faaopoopoina i le faʻalapotopotoga vave. I le itu tauagavale o loʻo i ai le seti o meafaigaluega o loʻo maua i Excel, e aofia ai mea o loʻo misi i luga o le lipine.

    Luga agavale agavale "Filifili ni 'au" filifili se mea mai le lisi "O 'au e le o faʻamauina". A maeʻa, i le lisi o meafaigaluega i le itu tauagavale, vaavaai mo le igoa. "Calculator". O le a faigofie ona maua, ona o igoa uma ua faatulagaina i le faasologa o le pi faitau. Ona tatou faia lea o se filifiliga o lenei igoa.

    I luga o le itu taumatau o le fanua lea "Faʻasinomaga o le Access Quick Tool Toolbar". E lua ona faʻaiʻuga:

    • Mo pepa uma;
    • Mo lenei tusi.

    O le tulaga le manuia e mo pepa uma. O lenei tulaga maualuga ua fautuaina ina ia tuua e le suia pe afai e leai ni mea e manaʻomia mo le faafeagai.

    A uma ona faia uma tulaga ma le igoa "Calculator" faʻalauiloa, kiliki le ki "Faaopoopo"lea o loʻo i le va o le itu taumatau ma le agavale.

  5. A uma le igoa "Calculator" faʻaali i le itu taumatau, kiliki i le ki "Lelei" lalo i lalo.
  6. A maeʻa lenei, o le a tatala le matala o le Excel. Ina ia amata le calculator, e tatau ona e kiliki i le icon o le igoa lava e tasi, lea ua i ai nei i luga o le pusa tafatafa.
  7. A maeʻa lenei mea faigaluega "Calculator" o le a faʻalauiloaina. E galue o se faʻaaloalogia faaletino faaletino, na o le kuluma e manaʻomia ona paʻu i le kusi o le kiona, lona faamau agavale.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i Excel e tele naua filifiliga mo le fatuina o fua faʻatatau mo manaoga eseese. O lenei mea e sili ona aoga pe a faʻaalia le faʻatusatusaina o faʻamatalaga. Ia, mo manaoga masani, e mafai ona e faʻaaogaina le meafaigaluega na fausia ile polokalama.