Filifilia o le kata faʻatalama saʻo mo lau komepiuta.


Filifilia se kata vitio mo se komepiuta e le o se galuega faigofie ma e tatau ona e faia ma le tatau. O le faʻatau atu e taugata tele, o lea e tatau ai ona e gauai atu i nisi o auiliiliga taua ina ia aua le sola ese mo filifiliga e le talafeagai pe le o le vaivai tele o se kata.

I lenei tusiga o le a tatou le faia ni fautuaga i ni faʻataʻitaʻiga faapitoa ma gaosi oloa, ae naʻo le tuʻuina atu o faʻamatalaga mo iloiloga, a maeʻa ona mafai ona e faia filifiliga i luga o le filifilia o kalama ata.

Filifiliga ata vitio

A filifilia se kata vitio mo se komepiuta, muamua lava, e tatau ona fuafua le faʻamuamua. Mo se malamalama sili atu, matou te vaevaeina komepiuta i vaega e tolu: tofi, taaloga ma tagata faigaluega. Ma o le a sili atu ona faigofie le taliina o le fesili "aisea ua ou manaomia ai se komepiuta?". E i ai le isi vasega - "nofoaga tutotonu multimedia", o le a tatou talanoa foi i lalo.

O le galuega autu pe a filifilia se pepa taʻavale e maua ai le faʻatinoga e tatau ai e aunoa ma le totogiina o tupe faʻaopoopoga, vaega o le texture ma megahertz.

Ofisa komipiuta

Afai e te fuafua e faʻaaogaina le masini mo le galue ai ma pepa o tusitusiga, polokalame faigofie ata ma tagata suʻesuʻe, ona mafai lea ona taʻua o le ofisa.

Mo ia masini, o le tele o kata vitio o tala o tupe e talafeagai, i tagata masani e taʻua o "gags". O nei mea e aofia ai le AMD R5, Nvidia GT 6 ma le 7 series, na faasilasila talu ai nei le GT 1030.

I le taimi o le tusitusi, o faʻalauiloa uma o le komepiuta e 1 - 2 GB o le ata vitio i luga o le laupapa, lea e sili atu ma totoe mo gaoioiga masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e Photoshop le 512 MB e faʻaaoga ai ona faʻatinoga uma.

Faatasi ai ma isi mea, o kata i lenei vaega e maualalo le taumafa eletise poʻo "TDP" (GT 710 - 19 W!), Lea e mafai ai ona e faʻapipiʻiina i luga ia i latou ni masini malulu. O faʻataʻitaʻiga faapena o loʻo i ai se muai faʻamatalaga i le igoa. "Filemu" ma ua matua leai lava se leo.

I luga o masini ofisa na faʻapipiʻiina i lenei auala, e mafai ona taufetuli nisi o taaloga e le sili ona faigata.

Komepiuta taʻavale

O kata vitio taʻavale o loʻo i ai le tele o niche i totonu o mea tutusa. Lenei, o le filifiliga e faʻalagolago lava i le paketi, lea e fuafua e faʻatautaia.

O se mea taua o le mea moni e te fuafua e taʻalo i luga o sea komipiuta. Ina ia iloa pe o le a lelei le taʻaloga i luga o lenei osofaʻiga, o le a fesoasoani iʻuga o le tele o suʻesuʻega na lafoina i le Initaneti.

Mo le sailia o iuga, ua lava lava le resitara i le Yandex poʻo le Google se talosaga e aofia ai le igoa o se vitio ma le upu "suʻega". Mo se faʻataʻitaʻiga "Suʻega GTX 1050Ti".

Faatasi ai ma sina tala faʻatatau tupe, e tatau ona e gauai atu i le ogatotonu ma le pito i lalo o kata vitio i le taimi nei, i le taimi o le faʻatatauina o fuafuaga, faʻasologa. Atonu e tatau ona e ofoina atu ni "teuteuga" i le taaloga, ia tuu i lalo le ata ata.

I lena tulaga, afai e le faatapulaaina ia tupe, e mafai ona e tilotilo i masini HI-END vasega, o lona uiga, o matua matutua. O iinei e malamalama ai o le faatinoga e le faateleina i le faʻatusatusa i le tau. O le mea moni, o le GTX 1080 o le a sili atu ona mamana nai lo lona uso laitiiti 1070, ae o le taaloga "i le mata" e mafai ona tutusa i mataupu uma e lua. O le eseesega i le tau e mafai ona tele.

Faʻamatalaga komepiuta

A filifilia se kata vitio mo se masini galue, e tatau ona e filifili po o fea polokalama matou te fuafua e faʻaaoga.

E pei ona taʻua i luga, o le pepa o le ofisa e talafeagai lelei mo Photoshop, ma ua i ai nei polokalama e pei o le Sony Vegas, Adobe After Effects, Premiere Pro ma isi polokalama faitautusi vitio ei ai le "viewport" siata faʻalauiloa.

O le tele o polokalama faʻanatura faʻaonapo nei e faʻaaogaina se kata vitio i le faia o ata vitio po o ata 3D. I le masani ai, o le sili atu ona mamana o le faʻaoga, o le itiiti o le taimi o le a faʻaaluina i le gaioiga.
O le mea pito sili ona talafeagai mo le tufatufaina o kata o Nvidia ma a latou tekonolosi. CUDA, faʻatagaina atoatoa le faʻaogaina o meafaigaluega mo le fesuiaiga ma le filifilia.

I le natura, ei ai foi faʻalauiloa faʻavaitaimi, e pei o Quadro (Nvidia) ma Firepro (AMD), lea e faʻaaogaina i le gaosiga o faʻataʻitaʻiga 3D ma ata. O le tau o masini faʻapolofesa e mafai ona faʻateleina, lea e le aoga ai lo latou faʻaaogaina i fale faigaluega.

O le laina o mea faigaluega faʻapitoa e aofia ai faʻaletupe tau tupe, ae o le pepa "Pro" ei ai se faʻapitoa faʻapitoa ma i se tau talitutusa o le a lafoaʻi i tua o GTX masani i taaloga lava e tasi. I le tulaga e te fuafua e faʻaaoga le komepiuta mo le faia ma galue i faʻatinoga 3D, e talafeagai le faʻatau o se "pro".

Faʻasalalauga multimedia

O masini komepiuta ua mamanuina e taʻalo ai mea eseese, aemaise lava vitio. Ua leva ona iai ata tifaga i le 4K ma le tele o le fua (o le aofaʻi o faʻamatalaga tuʻuina atu i le lua). I le lumanaʻi, o nei faʻataʻitaʻiga o le a tuputupu ae, o le mea lea pe a filifilia se kata vitio mo multimedia, e tatau ona faʻalogo pe o le a faʻagaoioia lelei sea vaitafe.

E foliga mai o le tifaga masani e le mafai ona "utaina" le tagata faifaʻatasiga e 100%, ae o le mea moni, 4K vitio e mafai ona "faʻagesegese" i luga o kata vaivai.

Toto i le mamafa o mea o loʻo i totonu ma le tekinolosi fou fou (H265) faʻamalosia i tatou e gauai atu i ata fou, faʻaonapo nei. I le taimi lava e tasi, o kata o laina e tasi (10xx mai Nvidia) ei ai poloka tutusa i le tuufaatasiga o le gaosi kalafi Purevideofilifili i le vitio, o lona uiga e le talafeagai le sili atu i luga.

Talu ai e tatau ona fesoʻotaʻi le TV i le faiga, e tatau ona e gauai atu i le auai o le fesoʻotaʻiga HDMI 2.0 i luga o le kata vitio.

Malosiaga e manatua ai le vitio

E pei ona e iloa, o le manatua o se mea e le tupu tele. Taaloga i le taimi nei o le "'ai" faʻamalosi meaai ma le fiaʻai tele. E tusa ai ma lenei mea, e mafai ona tatou faʻapea e sili atu ona lelei le faʻatau mai o se kata e 6 GB, nai lo le 3.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Assadin's Creed Syndicate with the Ultra graphics setup i le FullHD (1920 × 1080) o le iuga e sili atu nai lo le 4.5 GB.

Le taaloga lava lea e tasi i le faatulagaga tutusa i le 2.5K (2650x1440):

I le 4K (3840x2160), e oʻo lava i tagata o loʻo i luga o pepa faʻataʻitaʻia o le a tatau ona maualalo le faʻavae. E moni, e 1080 Ti eletise ma le 11 GB manatua, ae o le tau e amata i le $ 600.

O mea uma o loʻo taʻua i luga e na o na o faʻatalatalanoaga. O le i ai o nisi manatua i le tofi pepa vitio vitio e le o se mea e tatau ai, talu ai o le a le mafai ona latou amataina le taaloga, lea e mafai ona iloa lenei voluma.

Brands

O mea moni nei o loʻo i ai le eseesega i le va o le lelei o oloa mai oloa eseese (gaosi oloa) e maualuga le maualuga. O le aphorism "Palit ua mumu lelei" ua le toe aoga.

O le eseesega i le va o kata i lenei tulaga, o loʻo i totonu o masini e faʻaleleia ai le tino, o le i ai o isi malosiaga faʻaopoopo, lea e mafai ai ona maua le faʻamautuina o oloa, faʻapea foi ma le faʻaopoopoga o mea eseese, "leai se aoga" mai se manatu faʻapitoa, "matagofie" pei o le RGB backlighting.

O le a tatou talanoa e uiga i le aoga o le vaega taua i lalo, ae e uiga i le mamanu (faitau: maketi) "buns" e mafai ona tatou fai atu mea nei: iinei e tasi le mea lelei - o lenei mea matagofie fiafia. O lagona lelei e le afaina ai se tasi.

Fiafia le faiga

O le faiga malulu o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi ma le tele o paipa vevela ma se radiator tetele, o le a, sili atu le lelei nai lo se alumini alumini masani, ae a filifilia se kata vitio e tatau ona e manatuaina le vevela vevela (Tdp). E mafai ona e mauaina le tele o le afifi i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosimea, mo se faʻataʻitaʻiga, Nvidia, poʻo le tuusao mai le kata o oloa i totonu o le faleoloa i le initaneti.

Lalo o se faʻataʻitaʻiga ma le GTX 1050 Ti.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le pusa e laʻititi lava, o le tele o le tele pe itiiti foi le malosi o PPU ua i ai se TDP o le 90 W, aʻo faʻamafanafanaina lelei i latou e le taugofie.

I5 6600K:

Faaiuga: pe a fai o le filifiliga na paʻu i luga o le au laiti i le siakiina o le kata, e talafeagai le faʻatau mai o se taugofie, ona o le totogi faaopoopo mo se polokalama lelei "lelei" e mafai ona oʻo i le 40%.

I faʻataʻitaʻiga matutua, o mea uma e sili atu ona faigata. O le televave o le televave e manaomia le vevela lelei o le vevela mai le GPU ma le meataalo manatua, o lea e lelei ai le faitau i suʻega ma iloiloga o kata vitio ma faʻalapotopotoga eseese. E faʻapefea ona suʻe suʻega, ua uma ona matou talanoa i se taimi muamua.

Faatasi poʻo le leai foi o se isi

O le mea moni lava, o le faʻalauteleina o le televave o le gaioiga o faʻataʻitaʻiga ata ma le ata vitio e tatau ona aʻafia ai le faatinoga mo le sili atu. Ioe, e saʻo lenei mea, ae faʻateleina uiga, o le a faʻalauteleina le taumafa, o lona uiga o le mafanafana. I lo matou manatu lotomaualalo, o le overclocking e fautuaina pe afai e le mafai ona galue pe taʻalo lelei pe a leai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e aunoa ma le faʻaogaina, e le mafai e le kata o vitio ona tuʻuina atu le faʻavaʻa o le fale i le sekone, "tautau,", "friezes" e tupu, e alu le FPS i le mea e le mafai ai ona taʻalo. I lenei tulaga, e mafai ona e mafaufau e uiga i le faʻafefe poʻo le faʻatauina o se mea faʻapipiʻi ma ni maualuga maualuga.

Afai e masani ona maua le taʻaloga masani, ona matua leai lava lea o se mea e tatau ona faʻamalosia ai uiga. O GPU faʻaonaponei e malosi tele, ma o le siitia o alaleʻa e 50 - 100 megahertz o le a le faʻaopoopoina ai le faʻamafanafanaga. E ui lava i lea, o nisi punaoa lauiloa o loo taumafai malosi e tosina atu lo tatou gauai i le "iloga o le gafatia", lea e le aoga.

E faʻaaoga lenei i ata uma o kata vitio o loʻo i ai se muai igoa io latou igoa. "OC"o lona uiga o le "togiina" poʻo le ufitia i le fale gaosimea, poʻo le "Taaloga" (taʻaloga). E le o taimi uma e taʻu manino mai ai e le au gaosiga i le igoa e le o le afifi o le adapter, o lea e tatau ai ona e tilotilo i laina ma, ioe, i le tau. O kata faapena e sili atu ona taugofie, talu ai latou te manaʻomia le sili atu le mafanafana ma se malosiaga mamana.

O le mea moni, afai ei ai se sini e ausia ni nai faʻaopoopoga i suʻega faʻapitoa ina ia faʻafiafia ai le tagata ia te ia lava, ona sili ai lea ona faʻatauina se faʻataʻitaʻiga sili atu taugata o le a tumau ai le saoasaoa lelei.

AMD poʻo Nvidia

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i totonu o le tusiga na matou faʻamatalaina mataupu faavae o le faʻaogaina o filifiliga e faʻaaoga ai le faataitaiga a Nvidia. Afai o lau vaaiga e pa'ū i luga o le AMD, ona mafai lea ona faʻaaoga mea uma o loʻo i luga i kata Radeon.

Faaiuga

Pe a filifilia se kata vitio mo se komepiuta, e tatau ona taʻitaʻia oe i le tele o le tala faʻatatau o tupe, o sini ma mea masani. Filifili mo oe lava pe faʻapefea ona faʻaaogaina le masini galue, ma filifili le faʻataʻitaʻiga sili ona talafeagai i se tulaga faapitoa ma e mafai ona gafatia.