Faatuina se fesoʻotaiga LAN i le va o le Windows 10, 8, ma le 7 komepiuta

I totonu o lenei taʻiala, o le a tatou vaʻavaʻai i auala e fatufatu ai se fesoʻotaʻiga i le lotoifale i le va o komepiuta mai soʻo se lomiga fou o Windows, e aofia ai le Windows 10 ma le 8, faʻapea foi avanoa avanoa i faila ma faila i luga o le 'upega tafaʻilagi.

Ou te matauina i le taimi nei, pe a oʻo i se taʻavale Wi-Fi (alalaupapa e leai se laina) i le toetoe lava o fale uma, o le faia o se fesoʻotaʻiga i le lotoifale e le manaʻomia ni meafaigaluega faaopoopo (talu ai ua fesoʻotaʻi uma masini i luga o se uila e ala ile telefoni poʻo le Wi-Fi) ma o le a faʻatagaina oe e le gata e lafo faila i le va o komepiuta, ae, mo se faataitaiga, matamata i ata vitio ma faalogologo i musika o teuina i luga o le komepiuta a lau komepiuta i luga o se laulau po o se TV talafeagai e aunoa ma le faamatuu muamua i luga o se komepiuta flash flash (o se tasi lenei faataitaiga).

Afai e te manaʻo e faia se fesoʻotaʻiga i le va o ni komepiuta se lua i le faʻaaogaina o se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi, ae aunoa ma se alatele, e te le manaʻomia se uaea Ethernet e masani ai, ae o se kesi faʻafefe (silasila i luga o le Initaneti), seʻi vagana ua maua uma e le komipiuta ia adapi Gigabit Ethernet. MDI-X lagolago, ona faia loa lea o se uaea masani.

Faʻaaliga: afai e te manaʻo e fatuina se fesoʻotaʻiga i le va o le Windows 10 poʻo le 8 komepiuta e ala i le Wi-Fi i le faʻaaogaina o se komepiuta komepiuta komepiuta (e aunoa ma se alatele ma uili), ona fai lea o se fesoʻotaʻiga e faʻaaoga ai le faʻatonuga: Faʻatulagaina o le komepiuta i le komepiuta. -Hoc) i le Windows 10 ma le 8 e fatu ai se fesoʻotaʻiga, ma a maeʻa - laasaga o loʻo i lalo ina ia mafai ai ona faʻaogaina le fesoʻotaʻiga i le lotoifale.

Fausiaina o se fesoʻotaʻiga i le lotoifale i Windows - laasaga i lea laasaga taʻitasi

Muamua, faatulaga le igoa o le kulupu tutusa mo komepiuta uma e manaʻomia ona fesoʻotaʻi i le 'upega tafaʻilagi. Tatala meatotino o "My Computer", o se tasi o auala vave e faia ai lenei mea o le taʻavale lea o le Win + R i luga o le piano ma ulufale i le poloaiga sysdm.cpl (O lenei gaoioiga e tutusa mo le Windows 10, 8.1 ma le Windows 7).

O lenei mea o le a tatalaina ai le laupepa tatou te manaʻomia, lea e mafai ai ona e iloa po o le fea kulupu o le komipiuta, i loʻu tulaga - WORKGROUP. Ina ia suia le igoa o le vaega galue, kiliki "Suiga" ma ulufale i se igoa fou (aua le faʻaaogaina Cyrillic). E pei ona ou fai atu, e tatau ona fetaui le igoa o le kulupu galue i komepiuta uma.

O le isi laasaga o le alu lea i le Windows Network ma le Faʻasoa Faʻasoa (e mafai ona e mauaina i totonu o le faʻafoega o le komipiuta, pe ala i le kilikii-saʻo i le faʻaoga fesoʻotaʻiga i le nofoaga o faʻasalalauga).

Mo faʻamatalaga uma o fesoʻotaʻiga, faʻamaonia le maua o fesoʻotaiga, faʻasalalauga faʻapitoa, faila ma le lolomiina o le lolomiina

Alu i le "Filifiliga Faʻasalalau Filifiliga", alu i le vaega "All networks" ma i le mea mulimuli "Puipuiga o le puipuia o le upu" filifili "Taofia le faʻasalaga faʻamalosi faʻamalosi" ma teu ai suiga.

I le avea ai o se faʻamuamua: o komepiuta uma i luga o le 'upega tafaʻilagi e tatau ona faʻatutuina i le igoa tutusa o kulupu o galuega, faʻapea foʻi le sailiga o fesoʻotaʻiga; i luga o komipiuta e tatau ona maua ai i luga o le mea fesoʻotaʻi komepiuta, e tatau ona faʻatagaina le faila ma le lomitusi faʻasoa ma faʻamalo ai le faʻasalalauga-puipuia faʻasoa

Ua lava le mea oi luga pe afai o uma komepiuta i totonu o lau upega tafaʻilagi e fesoʻotaʻi atu i le uila lava e tasi. Mo isi filifiliga fesoʻotaʻiga, atonu e manaʻomia le seti o se tuatusi IP i luga o le upega tafaʻi tutusa i totonu o le LAN.

Manatua: i le Windows 10 ma le 8, o le igoa komipiuta i totonu o le upega tafaʻilagi e setiina i le taimi e faʻapipiʻi ai ma e masani lava e le o se mea e sili ona lelei ma e le mafai ai ona faʻamaonia le komepiuta. Ina ia suia le igoa komipiuta, faʻaaoga le faʻaaogaina O le auala e suia ai le komepiuta igoa o le Windows 10 (o se tasi o auala i le tusi lesona o le a aoga mo lomiga muamua o le OS).

Tuuina atu avanoa i faila ma laupepa i luga o le komepiuta

Ina ia faʻasoa le faʻamaufaʻailoga a le Windows i luga o le upega tafaʻilagi, kiliki-i luga o lenei pusa ma filifili "Āiga" ma alu i le "Access" tafaʻa, ona kiliki lea o le "Setete Faʻamau" button.

Siaki le pusa mo le "Faasoa atu lenei pusa," ona kiliki lea o le "Permissions."

Manatua ia faatagaga e manaʻomia mo lenei pusa. Afai e naʻo le faitauina e manaʻomia, e mafai ona e lafoaʻia tulaga tau faʻagata. Faaaoga lau faatulagaga.

A maeʻa lena, i totonu o le faletusi, tatala le "Security" tab ma kiliki le "Faʻamau", ma i le isi laasaga - "Faʻaopoopo".

Faʻamatala mai le igoa o le tagata faʻaaoga (kulupu) "O mea uma" (e aunoa ma ni upusii), faʻaopoopo, ona seti lea o faʻatagaga e tasi na e setiina i le taimi muamua. Faasaoina au suiga.

I le tulaga tonu lava, pe a maeʻa uma ona faʻaaoga, e talafeagai le toe amataina o le komepiuta.

Avanoa i faila i le 'upega tafaʻilagi mai se isi komepiuta

Ua maeʻa nei le seti: i le taimi nei, mai isi komepiuta e mafai ona e faʻapipiʻi i le pusa e ala i le fesoʻotaʻiga i le lotoifale - alu i le "Explorer", tatala le mea "Network", lelei, ona, ou manatu o mea uma o le a manino - tatala ma fai mea uma ma mea o loʻo i totonu o le pusa mea ua faatulagaina i faʻatagaga. Mo nisi avanoa faigofie i se faila fesoʻotaʻiga, e mafai ona e fatuina lana ala pupuu i se nofoaga talafeagai. E mafai foi ona aoga: Faʻafefea ona seti se server DLNA i Windows (mo se faʻataʻitaʻiga, e taʻalo ata mai se komepiuta i se TV).