Faʻafefea ona faʻapipiʻi le masini komepiuta komepiuta ASUS K52F

PostgreSQL o se faiga e leai se totogi mo le puleaina o faʻamaumauga eseese, faʻatinoina mo faʻasalalauga eseese, e aofia ai Windows ma Linux. O le meafaigaluega e lagolagoina ai le tele o faʻamaumauga o faʻamatalaga, o loʻo i ai se gagana faʻapipiʻiina ma lagolagoina le galuega e faʻaaoga gagana masani o le polokalame. I Ubuntu, PostgreSQL ua faʻapipiʻiina "Terminal" faʻaaogaina fale faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina o fale, ma a maeʻa lena galuega sauniuni, suʻeina ma le faia o laulau e faia.

Faʻatulaga PostgreSQL i Ubuntu

O faʻafanua e faʻaaogaina i ni vaega eseese, ae o le faʻaleleia o le faʻalauteleina e maua mai e le faiga faʻafoe. E tele tagata e taofi i PostgreSQL, faʻapipiʻi i la latou OS ma amata galulue faatasi ma laulau. O le isi, matou te mananao e laasaga i lea laasaga e faʻamatalaina le faʻagasologa o le faʻatulagaga, o le faʻamuamua ma le faʻatulagaga o le meafaigaluega na taʻua.

Laasaga 1: Faʻatulaga PostgreSQL

O le mea moni, e tatau ona e amata i le faaopoopoina o faila uma ma failautusi i Ubuntu ina ia mautinoa ai le faagaioiga masani a PostgreSQL. E faia lea mea e faʻaaoga ai le faʻamafanafanaga ma le tagata faʻaaoga poʻo fale teu oloa.

  1. Taumafai "Terminal" i soʻo se auala faigofie, mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le lisi poʻo le faʻapipiʻiina o le kulupu autu Ctrl + Alt + T.
  2. Muamua, tatou te vaʻai i fale e teu ai tagata, ona o uluai lomiga e masani lava ona maua muamua i ai. Faʻailoga i le faʻatonuga o le fanuasudo sh -c 'echo' aitalafu //apt.postgresql.org/pub/repos/apt/ 'lsb_release -cs'-pgdg main ">> /etc/apt/sources.list.d/pgdg.list'ona kiliki ai lea Ulufale.
  3. Ulufale mai le uputatala mo lau faʻamatalaga.
  4. A maeʻa lena faʻaaogawget -i //www.postgresql.org/media/keys/ACCC4CF8.asc -O - | Suo faʻapipiʻi autu -e faʻaopopo ai afifi.
  5. E totoe na o le faʻafouina o potutusi faletusi faʻatasi ai ma le faʻatonuga masani.Suo le talafeagai-maua le faʻafouina.
  6. Afai e te naunau i le mauaina o le lomiga lata mai lata mai o PostgreSQL mai le faleoloa aloaia, e tatau ona e tusitusi i le faʻamafanafanaE mafai ona e faʻaaogaina le postgresql postgresql-contribma faʻamaonia le faaopoopoina o faila.

I le maeʻa ai o se faʻatulagaga manuia, e mafai ona e faʻaauau le faʻalauiloaina o se faʻamaumauga faʻamau, siakiina le faagaoioiga o le polokalama ma le faʻatulagaga muamua.

Laasaga 2: Amata PostgreSQL Muamua

O le puleaina o le DBMS ua faʻapipiʻiina e tupu foi "Terminal" faʻaaoga tulafono talafeagai. O le valaau i le tagata le faʻaaogaina e foliga i ai:

  1. Ulufale i le poloaigasudo su - postgresma kiliki Ulufale. O lenei gaioiga o le a mafai ai ona e alu i le pulega e avea ai ma sui o le teugatupe na faia e le faaletonu, lea o loʻo avea nei ma autu autu.
  2. O le ulufale atu i le faʻasalalauga faʻatautaia i lalo o le faʻaogaina o le faʻamatalaga na faʻaaogaina o lepsql. Faʻaalia i le siosiomaga o le a fesoasoani ia te oe i le faatoaagainafesoasoani- o le a faʻaalia ai tulafono uma ma finauga.
  3. O le vaʻaia o faʻamatalaga e uiga i le taimi nei o le PostgreSQL faʻatulagaga e faia e ala i conninfo.
  4. Tuʻua le siosiomaga o le a fesoasoani i le 'au q.

O lenei ua e iloa le auala e te ulu ai i totonu o le teugatupe ma alu i le pulega faʻamafanafanaga, o lea ua oʻo i le taimi e faʻagasolo ai e fatu se tagata fou ma lona faʻamaumauga.

Laasaga 3: Fausia le Tagata ma le Database

E le faigofie i taimi uma ona galue faʻatasi ma faʻamaumauga o loʻo i ai nei, ma e le o taimi uma e tatau ai. O le mafuaaga lena matou te fautuaina ai e mafaufau i le faiga mo le fatufatuina o se tala fou fou ma fesoʻotaʻi atu i se isi faʻamaumauga.

  1. O le i ai i le faʻamafanafanaga i lalo o le faʻasologa o faʻamatalaga togi (ausudo su - postgres) tusifatufatuga - fefaʻasoaʻiona tuʻuina atu lea o se igoa talafeagai e ala i le taina o mataʻitusi i le manoa talafeagai.
  2. Ma le isi, filifili pe e te manaʻo e tuʻuina atu le aia tatau a le tagata e faʻaaoga ai le tele o aia tatau. Faʻatasi le filifilia o le filifiliga talafeagai ma alu ai.
  3. O le faʻamaumauga tuʻufaʻatasiga e sili atu le igoa o le igoa tutusa e pei ona faaigoa ai le teugatupe, o lea e tatau ai ona e faʻaaoga le poloaigaCreatb lumpicsfea lumpics - username.
  4. O le suiga i le galue ma le faʻamatalaga tuʻufaʻatasiga e tupu maipsql -d lumpicsfea lumpics - le igoa o le database.

Laasaga 4: Fausia o le laulau ma galulue faatasi ma laina

Ua oʻo i le taimi e fatuina ai lau laulau muamua i le 'upega tafaʻilagi ua filifilia. O lenei faʻatinoga e faia foi e ala i le faʻamafanafanaga, ae o le a le faigata ona faʻatonutonu tulafono autu, aua o mea uma e tatau ona e faia o le:

  1. A maeʻa ona e alu atu i le 'aufaʻamatalaga, ia tusia le faʻailoga nei:

    Faʻataʻatia le suʻega suʻega (
    faʻapipiʻiina le telefoni PRIMARY KEY,
    type varchar (50) NO NULL,
    color varchar (25) LE NULL,
    le nofoaga i totonu ('north', 'south', 'west', 'east', 'matusisifo', 'saute sasaʻe', 'saute sisifo', 'matu sisifo')),
    faʻapipiʻi le aso
    );

    Muamua o le igoa o le laulau ua faʻamaonia. suega (e mafai ona e filifilia se isi igoa). O loʻo taua i lalo vaega taʻitasi. Sa matou filifilia igoa ituaiga varchar ma lanu eseese mo naʻo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga, ae na o le faʻaaogaina o le gagana latina. O fuainumera i puipui e nafa ma le tele o le koluma, lea e tuusaʻo faʻatasi ma faʻamaumauga talafeagai i ai.

  2. A maeʻa ona ulufale atu e totoe naʻo le faʻaalia o le laulau i luga o le lau d.
  3. E te vaʻavaʻai i se galuega faʻatino e le o iai ni faʻamatalaga.
  4. O faʻamatalaga fou e faʻaopoopoina e ala i le poloaigaTUSI I LE suega (ituaiga, lanu, nofoaga, set_date) VALUES ('slide', 'blue', 'south', '2018-02-24');Muamua, o le igoa o le laulau o loʻo faʻaalia, i la tatou tulaga o le suega, ona lisiina ai lea o koluma uma, ma o tulaga taua i puipui o loʻo faʻaalia, e talafeagai i upusii.
  5. Ona mafai lea ona e faaopoopo i ai se isi laina, mo se faataitaiga,TUSI I totonu o le suega (ituaiga, lanu, nofoaga, set_date) VALUES ('fetolofi', 'samasama', 'matu i sisifo', '2018-02-24');
  6. Taʻosaʻo le laulau i totonuVAEGA * MAI le suʻega;e iloilo ai le iuga. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o mea uma lava ua saʻo lelei le faʻatulagaga ma saʻo le faʻamaumauga.
  7. Afai e te manaʻomia e aveese soʻo se tau, fai i le poloaigaFAAALO MAI LE TALI INA o le ituaiga = 'slide';e ala i le faʻamautuina o le avanoa manaʻomia i upusii.

Laasaga 5: Faʻatū le phpPgAdmin

E le faigofie i taimi uma le faʻatinoga o le faʻasalalauga e ala i le faʻamafanafanaga, o lea e sili ai le faʻaleleia e ala i le tuʻuina o le phpPgAdmin GUI.

  1. Faamuamua e ala i "Terminal" Faʻafou mai i le faletusi ia mea fou e sili ona lata maiSuo le talafeagai-maua le faʻafouina.
  2. Faʻatonu le Apache Web Serversudo apt-get install apache2.
  3. A maea le faʻatulagaina, suʻe lona faʻatinoga ma faʻamaonia le faʻamaonia e faʻaaoga aisudo apache2ctl configtest. Afai o se mea na sese, vaai mo se mea sese e tusa ai ma le faʻamatalaga i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a Apache.
  4. Amata le server i le tainasudo systemctl amata apache2.
  5. I le taimi nei, ua mautinoa le taotoga a le server, e mafai ona e faaopoopo i le potutusi o phpPgAdmin e ala i le siiina mai oi latou mai le faleoloa aloaia e ala isudo apt install phppgadmin.
  6. I le isi, e tatau ona e suia laitiiti le faila faatulagaina. Tatala i luga o se api laugatasia, faʻamaoniagedit /etc/apache2/conf-available/phppgadmin.conf. Afai e na o le pau lava le mea e faitauina ai le pepa, o le ae manaomia le poloaiga muamua gedit faʻapitoa foʻisudo.
  7. A o le laina "Manaomia le lotoifale" tuʻu#, ia toe faia i le faamatalaga, ma ulufale i laloFaataga mai i mea uma. O le taimi nei o le avanoa i le tuatusi o le a tatala mo masini uma i luga o le upega tafailagi, ae le naʻo le PC.
  8. Toe amata le upega tafaʻilagisudo service apache2 toe amatama lagona le saoloto e alu ifo e galulue ma PostgreSQL.

I lenei tusiga, na tatou vaʻaia e le gata i PostgreSQL, ae o le faʻapipiʻiina foi o se upega tafaʻilagi a Apache, lea e faʻaaoga i le tuufaatasia o le LAMP software. Afai e te naunau e faʻamautinoa le atoatoa o le faʻatinoina o au 'upega tafaʻilagi ma isi galuega faatino, matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i le faagasologa o le faaopoopoina o isi vaega e ala i le faitauina o la matou isi tusiga i le sootaga lenei.

Vaʻai foi: Faʻatulagaina le LAMP suite i le Ubuntu