O sili sili ona suʻesuʻe ile 2018

Uo pele uo! Faʻamolemole e leai ni faʻamatalaga i totonu o le blog mo se taimi umi, ou te folafola atu e faʻaleleia atili ma faʻamafanafana oe i tusiga i taimi uma. O le aso ua ou saunia mo oe faʻavasegaina o sailiga aupito sili o le 2018 mo le Windows 10. Ou te faʻaaogaina lenei polokalama faʻapitoa, o lea o le a ou taulai i ai, ae o le a le tele se eseesega mo tagata faaaoga o lomiga muamua o Windows.

I le afiafi o le tausaga talu ai, sa ou toe iloilo ai le sili ona lelei o le sailiga o le 2016. O lenei ua suia le tulaga, pei o le a ou taʻu atu ia te oe i lenei tusiga. O le a ou fiafia i au faʻamatalaga ma faʻamatalaga. Tatou o!

O le anotusi

  • Top browsers 2018: rating for Windows
    • 1st place - Google Chrome
    • 2 nofoaga - Opera
    • 3rd place - Mozilla Firefox
    • 4th place - Yandex Browser
    • 5th place - Microsoft Edge

Top browsers 2018: rating for Windows

Ou te le manatu mo se tasi o le a avea ma mea e ofo ai pe a fai ou te fai atu e sili atu ma le 90% o le faitau aofaʻi e faʻaogaina le polokalama faʻaoga Windows i luga oa latou komepiuta. O le lomiga sili ona lauiloa o le Windows 7, lea e mafai ona faamatalaina e le lisi tele o mea lelei (ae o lenei mea i se isi tusitusiga). Na ou suia moni lava i le Windows 10 i nai masina talu ai ma o le mea lea o lenei tusiga o le a sili ona talafeagai mo tagata e faaaogaina le "toeselau".

1st place - Google Chrome

Google Chrome o loʻo toe taʻitaʻia i totonu o suʻesuʻega. E matua mamana ma aoga, na o le lelei atoatoa mo tagata e umia komepiuta i aso nei. E tusa ai ma fuainumera faamauina o LiveInternet, e mafai ona e vaʻaia e toetoe lava o le 56% o tagata e faʻaogaina le Chrome. Ma o le fuainumera o ana tagata fiafia o loo tuputupu ae i masina uma:

Faasoa le Google Chrome faʻaaoga i totonu o tagata faʻaoga

Ou te le iloa pe o le a sou manatu, ae ou te manatu e toeitiiti 108 miliona tagata asiasi e le mafai ona sese! Ma o lenei sei tatou mafaufau i le lelei o le Chrome ma faʻaalia le mea lilo o lona lauiloa tele.

Motugaafa: ia sau i taimi uma le polokalama mai le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa!

Le lelei o Google Chrome

  • Telefoni o. Atonu o le mafuaaga autu lenei e tuuina atu ai e le aufaitau latou fiafia ia te ia. O iinei na ou maua ai se suega manaia o le saoasaoa o le tele o sailiga. Le aulelei, e tele galuega na faia, ae o le a faʻamoemoeina: O Google Chrome o le taʻitaʻi i le saoasaoa i le va o tagata tauva. E le gata i lea, ua i ai i Chrome le malosi e ave ai le itulau, o lea ua vave ai ona oʻo i luga.
  • Faʻafiafiaga. O le faʻamatalaga ua manatu "i mea aupito itiiti." E leai se mea e sili atu le maoae, o loʻo faʻaaogaina le mataupu: "tatala ma galue." Chrome o se tasi o le muamua e faʻaaogaina le gafatia e vave ona faʻaogaina. O le pusa o le tuatusi e galulue faatasi ma le masini suʻesuʻe lea ua filifilia i totonu o le faatulagaga, lea e lavea ai le tagata faaaoga i ni nai sekone.
  • Tausiga. I loʻu mafaufau, na o ni nai taimi na taofia ai le galuega a Chrome ma lipotia mai se toilalo, ma na mafua ai foi ona mafua mai i siama i luga o le komepiuta. O le faʻalagolago i galuega e tuʻuina atu e ala i le vavaeʻese o faiga: afai e taofi se tasi, o loʻo galulue pea isi.
  • Saogalemu. Google Chome ei ai lona lava faʻafouina masani o punaoa faʻaleagaina, ma o le masini e manaomia ai se faʻamaoniga faaopoopo e sii ai faila faila.
  • Incognito Mode. E faapitoa le moni mo i latou e le mananao e tuua ni faʻailoga o le asiasia o isi nofoaga, ma e leai se taimi e faʻamama ai talafaasolopito ma kuki.
  • Task Manager. O se uiga sili ona lelei e masani ona ou faaaogaina. E mafai ona maua i le lisi o Mea Faʻatele Manuia. I le faʻaaogāina o lenei meafaigaluega, e mafai ona e iloa poʻo le a le laupepa poʻo le faʻaopoopoga e manaʻomia ai le tele o punaoa ma faʻamaeʻa le faagasologa e faʻaumatia ai le "taofi".

Google Chrome Task Manager

  • Faʻaopoopoga. Mo Google Chrome, o loʻo i ai le anoanoaʻi o faʻatautaia free saoloto, faʻaopoopoga ma autu. E tusa ai ma lea, e mafai ona e faia moni lau faʻapotopotoina sailiiliga, lea o le a fetaui lelei ma ou manaʻoga. E mafai ona maua se lisi o faʻaopoopoga avanoa i lenei sootaga.

Faʻaopoopoga mo Google Chrome

  • Faʻaliliuga o le itulau faaliliu. O se mea sili ona aoga mo i latou e fiafia e faimalaga i le gagana ese mai le Initaneti, ae le iloa gagana ese mai fafo. Faʻaliliuina faʻamaumauga o itulau i le aunoa e faʻaaoga Google Translate.
  • Faʻafou faʻafou. Google mataʻituina lelei le tulaga lelei o ana oloa, o le mea lea e faʻafouina ai le masini ma e te le matauina (e le pei o faʻamatalaga i Firefox, mo se faʻataʻitaʻiga).
  • Ok google. E maua le uiga o le leo i Google Chrome.
  • Faʻatasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, na e filifili e toe faʻafoʻi le Windu pe faʻatau se komepiuta fou, ma ua uma ona faʻagaloina le afa o le upega tafailagi. Google Chrome e tuʻuina atu ia te oe le avanoa e te le mafaufau ai i ai: pe a e ulufale i totonu o lau faʻamatalaga, o le a faʻapipiʻi uma atu au faʻamaonia ma au upega tafaʻilagi i le masini fou.
  • Ad blocker. E tusa ai ma lenei mea na ou tusia ai se tusitusiga ese.

Faʻafeiloaʻi Google Chrome mai le ofisa aloaia.

Le lelei o Google Chrome

Ae e le mafai uma ona soʻo ma matagofie, e te fesili ai? O le mea moni, ei ai foi lana lava "lele i totonu o le suauu". O le mea le lelei o Google Chrome e mafai ona taʻua "mamafa". Afai ei ai sau komepiuta tuai ma se tamaoaiga sili ona aoga, e sili atu le faʻaaogaina o le Chrome ma mafaufau i isi mea e suʻeina ai. O le tau maualalo o le RAM mo le saʻo o le faʻaaogaina o Chrome e tatau ona 2 GB. E i ai isi uiga le lelei o lenei masini, ae atonu e le o se mea e fiafia i ai le tagata lautele.

2 nofoaga - Opera

O se tasi o sailiga aupito leva, lea faatoa amata ona toe ola. O le aso o lona lauiloa na i ai i taimi o tapulaa ma taatele le Initaneti (manatua Opera Mini i masini Simbian?). Ae o le taimi nei o le Opera o lana lava "togafiti", lea e leai se tasi o tauva. Ae o le a matou talanoa e uiga i lenei mea i lalo.

O le mea moni, ou te fautuaina tagata uma ina ia faʻaagaga se isi masini faʻaleleia. I le avea ai o se isi suiga sili (ma o nisi taimi e sui atoa) o le Google Chrome na talanoaina i luga, ou te faʻaaogaina le browser Opera.

Faʻapitoa o Opera

  • Telefoni o. O loʻo i ai se mea faʻapitoa Opera Turbo, lea e mafai ai e oe ona faʻatupulaʻia le saoasaoa o nofoaga o loʻo faʻatauina. E le gata i lea, o le Opera ua faʻamamafa lelei e galue i luga o komepiuta laʻititi i uiga faʻaletino vaivai, ma avea ai ma se suiga sili atu i Google Chrome.
  • Faʻasaoina. E taua tele mo tagata e umia le Initaneti ma ni tapulaa i le aofai o feoaiga. O le galue e le gata ina faateleina ai le saoasaoa o itulau o utaina, ae e faʻaitiitia ai foi le aofai o tupe maua ma felauaiga.
  • Faʻamatalaga. Opera atonu e lapatai atu o le saite e te fia asiasi i ai e le saogalemu. Eseese ata o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai i le mea o loʻo tupu ma le mea o loʻo faʻaaogaina nei:

  • Faʻailoa matala tusi. E le o se mea fou, ioe, ae o se vaega sili ona aoga o lenei masini. E i ai foi vevela vevela mo le vave ona maua i luga o le masini masini komepiuta saʻo mai le komepiuta.
  • Faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻatasi. I isi tagata suʻeina, poloka poloka poloka faʻasalalau ma fenisi pop-up faʻamalama ua faʻatinoina e faʻaaoga ai masini faʻaletolu. O vaʻaia a le Opera ua vaʻai i lenei taimi ma faʻapipiʻi le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga i totonu o le masini lava ia. Faatasi ai ma lenei mea, o le saoasaoa o le galuega e faateleina i le 3 taimi! Afai e tatau ai, o lenei uiga e mafai ona le atoatoa i totonu o faatulagaga.
  • Auala e teu ai le mana. Opera e faʻatagaina oe e teu ai i le 50% o le pauna o le laulau poʻo le komepiuta.
  • VPN ua fausia. I le vaitaimi o le tulafono o le tautotogo ma le aso o Roskomnadzor, e leai se isi mea e sili atu nai lo se masini komepiuta ma se server e leai se totogi i le VPN. Faʻatasi ai, e faigofie ona e alu i nofoaga faasaina, pe mafai ona matamata i tifaga ua poloka i lou atunuu i le talosaga a le tagata e umia le puletaofia. Talu ai ona o lenei uiga taua tele, ou te faʻaaogaina ai le Opera i taimi uma.
  • Faʻaopoopoga. E pei o Google Chrome, Opera e fiafia i se numera tele (silia ma le 1000+) o faʻaopoopoga eseese ma autu.

O sese sese

  • Saogalemu. E tusa ai ma taunuʻuga o nisi o suʻega ma suʻesuʻega, e le o saogalemu le 'upega tafailagi a Opera, e masani lava e le o vaʻaia se saite matautia ma e le faʻateʻaina oe mai tagata taufaasese. O le mea lea, e te faʻaaoga i lou lava tulaga lamatia.
  • Me le galue i luga o komepiuta matutua, tulaga manaomia maualuga.

Tesema Opera mai le nofoaga aloaia

3rd place - Mozilla Firefox

E ese le ese, ae o se filifiliga lauiloa a le tele o tagata faaaoga - Mozilla Firefox browser (ua taʻua o le Fox). I Rusia, o le tulaga lona tolu i le lauiloa i le siakiina o komepiuta. O le a ou le taʻusalaina se filifiliga a se tasi, ou te faʻaaogaina mo se taimi umi, seʻia ou sui i Google Chrome.

Soo se oloa e iai ona tagata ma ona fili, e le o se mea e le o iai Firefox. O le mea tonu lava, e mautinoa lava o loʻo ia te ia ana mea taua, o le a ou iloiloina i latou i auiliiliga.

Le lelei o Mozilla Firefox

  • Telefoni o. Tetee o le feteenaʻiga o le Fox. O lenei masini komepiuta e vave tele seia oo i le taimi atoatoa, sei vagana ua e tuu ni nai masini. A maeʻa lena, o le a faʻaaogaina le manao e faʻaaoga le Firefox mo se vaitaimi patino.
  • Ituala. E toatele tagata e matauina o le itu i luga ole auala (vave Ctrl + B) o se mea taua tele. Toeititi lava vave ona oo atu i tusi tusi ma le tomai e faasaʻo ai.
  • Faʻalogo lelei. O le mafai ona faʻapitoa le faʻaogaina o le masini, "faʻamalosi" ina ia talafeagai ma ou manaʻoga. Avanoa i ai e uiga i: config in the bar address.
  • Faʻaopoopoga. Se numera tele o plugini ma faʻaopoopoga. Ae, pei ona ou tusia i luga, o le tele foi o latou faʻapipiʻi - o le tele tupit le browser.

Faʻafitauli o le Firefox

  • Thor-me-for. O le mafuaʻaga tonu lea na mumusu ai le tele o tagata e faʻaaoga Fox ma tuʻuina atu le fiafiaga i soʻo se isi lava mea (e masani lava Google Chrome). E taofiofi malosi, na oo mai i le tulaga e tatau ona ou faatali mo le avanoa avanoa e tatala.

Faʻaitiitia le tele o le faʻaaogaina o Mozilla Firefox

Tikiake Firefox mai le nofoaga aloaia

4th place - Yandex Browser

O se upusii talavou ma ona po nei mai le sailiga suʻesuʻe Rusia o Yandex. Ia Fepuari 2017, o lenei komipiuta komepiuta na filifilia lona lua i le lauiloa i le maeʻa o Chrome. O le tagata lava ia, e seasea lava ona ou faʻaaogaina, e faigata tele ona faʻatuatua i se polokalama e taumafai e faaseseina aʻu i soo se tau ma toetoe lava a faʻatulaga aʻu i luga o se komepiuta. Ma nisi taimi e sui ai isi tagata suʻesuʻe pe a sau e le mai le ofisa.

Ae ui i lea, o se oloa lelei, lea e talitonuina e 8% o tagata faaaoga (e tusa ai ma le fuainumera o LiveInternet). Ma e tusa ai ma Wikipedia - 21% o tagata faaaoga. Mafaufau i mea taua ma mea le lelei.

Faʻafetai i le Yandex Browser

  • Faʻafesoʻotaʻi ma isi oloa mai Yandex. Afai e masani ona e faʻaogaina le Yandex.Mail poʻo le Yandex.Disk, o le a maua moni oe e Yandex.Browser mo oe. O le mea moni o le ae mauaina se faʻatusatusaga atoatoa o Google Chrome, na o le faʻamalosia lelei mo le isi masini suʻesuʻe - Russian Yandex.
  • Turbo mode. E pei o le tele o isi tagata atiae Rusia, e fiafia Yandex e siʻitia i luga o manatu mai tagata tauva. E tusa ai ma le galuega masini Opera Turbo, na ou tusia i luga, o le mea lava lea e tasi, o le a ou le toe fai.
  • Yandex.Den. O au lava fautuaga: eseese tusiga, tala fou, iloiloga, vitio ma sili atu saʻo ile itulau amata. Ua matou tatalaina se laulau fou ma ... ala mai i le 2 itula) I le mataupu faavae, e tutusa lava le avanoa ma le faʻaaliga Vaaia Mataʻitaʻi mai Yandex mo isi suʻesuʻega.

O laʻu fautuaga patino lea e faavae i luga o le sailiga sailiili, fesoʻotaʻiga lautele ma isi togafiti.

  • Faʻatasi. E leai se mea e ofo ai i lenei tulaga - pe ae toe faʻaofiina Windows, o au faʻaputiga ma au tusitusi uma o le a faʻaolaina i le masini.
  • Faʻamamagofie. O se meafaigaluega sili ona aoga o le taliina lea o fesili saʻo i totonu o le pusa saili, e aunoa ma le alu i taunuuga o sailiga ma saili i isi itulau.

  • Saogalemu. Yandex ei ai lana lava tekonolosi - Puipuia, lea e lapatai ai le tagata faʻaaoga e uiga i le asiasi atu i se punaoa matautia. Puipuiga e aofia ai le tele o auala faʻapitoa mo puipuiga mai faʻamatalaga tau fesoʻotaʻiga: faʻamatalaga o faʻamatalaga na tuʻuina atu i luga o le WiFi, auala puipui ma le tekinolosisi.
  • Faʻapitoa ile foliga. Filifili mai i le tele o faʻasalalauga saunia poʻo le mafai ona faʻafeiloai lau lava ata.
  • Gaoioiga tioata vave. E sili atu ona faigofie le pulea o le mea e fai ai le masini: naʻo lou taofi i lalo le kulimi saʻo ma taofi se gaoioiga patino e maua ai le manaʻoga e manaʻomia:

  • Yandex.Table. O se mea faigaluega sili ona lelei - 20 mataʻitusi o 'upega tafaʻilagi e sili ona asiasi i ai o le a tu i le itulau amata. O le laulau faʻatasi ai ma taʻaloga o nei 'upega tafaʻilagi e mafai ona faʻatulagaina i le loto.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o se meafaigaluega sili ona maualuga le laiga o le uepi feaveaʻi. Ou te manatu o lana sea i le maketi o le maketi o le a tupu pea, ma o le a gaosia le oloa i le lumanaʻi.

Le faʻaletonu o le Yandex Browser

  • Faʻalogo. Po o fea lava le polokalama na ou taumafai e faʻapipiʻi, lea o le a le mafai ona ou ulufale atu i ai - iinei e pei o lenei: Yandex.Browser. Savaliga sao i luga o mulivae ma sulu: "Faatumu au." E manaʻo pea e sui le itulau amata. Ma le tele o mea na te manaʻo ai. E foliga o ia o loʻu toalua :) I se taimi e amata ai ona ita.
  • Telefoni o. E tele tagata e faitio e uiga i le saoasaoa o le tatalaina o nusipepa fou, lea e oʻo lava i le faʻafefe o le mamalu faanoanoa o Mozilla Firefox. Aemaise lava mo komepiuta vaivai.
  • Leai ni fetuunaiga fetuunai. E le pei o Google Chrome poʻo Opera, Yandex. E le tele ni avanoa e maua e le masini e faʻafetaui ai o latou lava manaʻoga.

Download Yandex.Browser mai le nofoaga aloaia

5th place - Microsoft Edge

O le uii o sailiga faaonaponei, na faalauiloaina e Microsoft ia Mati 2015. O lenei masini komepiuta ua suia le itagia e le tele o Internet Explorer (lea e matua ese lava, aua e tusa ai ma fuainumera, IE o le masini sili ona saogalemu!). Na amata ona ou faʻaaogaina Edge mai le taimi na ou faʻapipiʻiina ai le "televave", o lona uiga, talu ai nei, ae ua uma ona ou faia laʻu lava manatu e uiga i ai.

O Microsoft Edge ua vave ona malepe i totonu o le maketi o le masini ma o loʻo faʻateleina i luga i aso uma ana sea

Le taua o Microsoft Edge

  • Faʻatasia atoatoa i le Windows 10. Atonu o le mea sili lea ona mamana o Edge. E galue o se faʻaaogaga atoa ma faʻaaogaina uma foliga o le telefoni faʻaonaponei faʻaonaponei.
  • Saogalemu. Na aveesea e Edge mai lona "tuagane matua" IE malosiaga aupito sili, e aofia ai le vaʻavaaia o le upega.
  • Telefoni o. Mo le saoasaoa, e mafai ona ou tuʻu i le lona tolu i le maeʻa ai o Google Chrome ma Opera, ae o lona faatinoga e matua lelei lava. O le masini e le o le ita, o itulau e vave tatala ma ave i totonu o se lua sekone.
  • Tulaga faitau. E masani ona ou faʻaaogaina lenei galuega i masini feaveaʻi, ae atonu o le a aoga mo se isi i le PC.
  • Leo Fesoasoani Cortana. Ma le faamaoni, ou te leʻi faʻaaogaina, ae e tusa ai ma tala e sili atu ona itiiti ifo i le "Okay, Google" ma Siri.
  • Faamatalaga. I Microsoft Edge faʻatinoina le gaioiga o le tusitusi ma le fatuina o faʻamaumauga. O se mea manaia, e tatau ona ou taʻu atu ia te oe. O le mea lenei e pei o le mea moni:

Fausia se tusi i Microsoft Edge. Laasaga 1.

Fausia se tusi i Microsoft Edge. Laasaga 2.

Faʻailoga a le Microsoft Edge

  • Windows 10 naʻo. O lenei masini komepiuta e na o ē e umia le lomiga aupito lata mai o le Windows operating system - "televave".
  • O nisi taimi tupit. E tupu ia te aʻu pei o lenei: oe ulufale atu i se itulau URL (pe fai se suiga), e tatala le laupepa ma iloa ai e le tagata vaai se paʻepaʻe sinasina seia maeʻa ona utaina le itulau. Ia, e te ita ai.
  • Faʻaalia le le saʻo. O le mea fou e fou ma o nisi o nofoaga tuai i totonu o le "float."
  • Taʻiala matāʻupu matāʻupu. E pei o lenei:

  •  Le lava le faʻamaonia. E le pei o isi suʻega, Edge o le a faigata ona faʻavasegaina mo manaoga faapitoa ma galuega.

Faʻafeiloaʻi Microsoft Edge mai le 'upega tafaʻilagi.

O le a le mea e te faʻaaogaina? faʻatali mo au filifiliga i faʻamatalaga. Afai ei ai au fesili - fesili, o le a ou tali atu i le tele e mafai ai!