Numera o lo o lolomi nai lo tusi - pe faapefea ona toe faaleleia

Afai ei ai lau komepiuta komepiuta (e fai ma tulafono, e tupu ia i latou) nai lo tusi, numera e lolomiina, leai se faafitauli - o loʻo i lalo se faʻamatalaga auiliili o le auala e faasaʻo ai lenei tulaga.

O le faʻafitauli e tupu i luga o poloketi e aunoa ma se laupepa numera tuʻufaʻatasia (lea o loʻo i le itu taumatau o le "tele" keyboards), ae faʻatasi ai ma le mafai ona fai nisi o ki ma mataitusi e maua mo numera o le televave (mo se faʻataʻitaʻiga, luga o le HP laptops, ua tuʻuina atu).

Ae faʻapefea pe afai o le komepiuta e lolomi numera, ae le o tusi

O lea la, afai e te feagai ma lenei faafitauli, vaʻavaʻai ma le totoa i le komepiuta o lau komepiuta ma faʻalogo lelei i mea e talitutusa ma le ata o loʻo tuʻuina atu i luga. E tutusa lau numera i luga o ki o J, K, L? Ma le num Lock key (num lk)?

Afai ei ai, o lona uiga na e faʻafuasei ona fuliina le mode Num Lock, ma o nisi o ki i le itu taumatau o le kesi na amata ona lolomi numera (atonu e faigofie i nisi tulaga). Ina ia mafai ai pe faʻamalo Num Lock i luga o se komepiuta, e masani lava ona e manaʻomia le lolomiina o Fn + Num Lock, Fn + F11, poʻo le NumLock foʻi, pe'āfai e iai se isi vala mo lenei mea.

Atonu o luga o lau komepiuta komepiuta ua faia lenei mea i se auala ese, ae a e iloa tonu le mea e tatau ona fai, e masani lava ona e iloa tonu pe na faapefea ona maeʻa.

A maea le tapunia, o le a galue le piano i luma ma o fea e tatau ona i ai tusi, o le a lolomiina.

Manatua

E le gata i lea, o le faʻafitauli i le faʻaalia o numera nai lo tusi pe a faʻamaina luga o le komepiuta e mafai ona mafua mai i se faʻasalaga faapitoa o ki (faʻaaogaina o le polokalame poʻo le faʻasaʻoina o le resitala) poʻo le faʻaaogaina o se faʻaoga atamai (o le tasi - o le a ou le fai atu, e leʻi fetaui, ). Afai e le fesoasoani le mea o loʻo i luga, ia mautinoa e le itiiti ifo le faʻaogaina o le komepiuta na e faʻapipiʻiina le Rusia masani ma le Igilisi.