Windows 10 Virtual Desktops

I totonu o le Windows 10, na faʻapipiʻiina ai komipiuta komepiuta sa i ai muamua i isi auala faʻaogaina mo le taimi muamua, ma i le Windows 7 ma le 8, na o avanoa e maua mai i polokalame faʻa-tolu (silasila i le Windows 7 ma le 8 Virtual Desktops).

I nisi o tulaga, e mafai e le komipiuta komepiuta ona galue i luga o se komepiuta sili atu ona talafeagai. O lenei faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu ai auiliiliga i le auala e faʻaaoga ai lautusi komepiuta a le Windows 10 mo le faʻaleleia atili o le faʻatinoina o galuega.

O le a le komepiuta komepiuta

Lautusi komepiuta lelei e mafai ai ona e tufatufaina polokalama tatala ma faamalama i ni "itu" eseese ma faigofie ona sui i le va oi latou.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se tasi o komipiuta komepiuta, e mafai ona tatalaina polokalama o galuega i le masani masani, ma i le isi, talosaga a le tagata lava ia ma faʻafiafiaga, aʻo mafai ona faia le suiga i le va o nei lautusi komepiuta i se pulou keyboard poʻo se kiliki se kuki.

Fausiaina o se komepiuta mama o Windows 10

Ina ia fatuina se masini komepiuta fou, mulimuli i laasaga faigofie nei:

  1. Kiliki le ki "Task View" i luga o le faletusi poʻo le kilikiina o ki Win + Tab (pe a fai o Win o le komepiuta logo Windows) luga o le komepiuta.
  2. I le pito taumatau pito i lalo, kiliki i luga o le mea "Fausiaina o Papamaa".
  3. I le Windows 10 1803, o le ki mo le fatuina o se komepiuta komepiuta na siitia i le pito i luga o le mata ma le "Task View" button ua suia ai fafo, ae o le fatu e tutusa.

Ua faia, ua faia le laulau fou. Ina ia fatuina atoatoa mai le komepiuta, tusa lava pe le ulu atu i le Task View, kiliki ia ki Ctrl + Win + D.

Ou te le iloa pe a tapulaa le numera o lautusi komepiuta a le Windows 10, ae tusa lava pe ua utiuti, e toetoe lava a mautinoa o le ae le fetaiai (ao taumafai e faamanino le faamatalaga faasaina na ou maua ai se savali o taʻu mai o se tasi o tagata e faaaoga le Task View e tautau i luga m desktop ataata).

Faaaogaina o Poloketi Lelei

A maeʻa le faia o se komepiuta mataʻitusi (poʻo nisi), e mafai ona e fesuiaʻi i le va o latou, tuʻu tusi i luga o se tasi oi latou (o lona uiga, o le polokalama o polokalama o le ai ai i luga o le tasi le komepiuta) ma tape faʻatautaia le manaʻomia.

Suiga

Ina ia fesuiai i le va o laktops komepiuta, e mafai ona e kiliki i le kata "Task Presentation" ona kiliki ai lea i luga o le masini manaomia.

O le filifiliga lona lua e fesuiai - faatasi ai ma le fesoasoani o le vevela o ki Ctrl + Win + Arrow_Left poʻo Ctrl + Win + Arrow_Right.

Afai o loʻo e galue i luga o se komepiuta ma e lagolago i taga ma nisi tamatamailima, e mafai ona faia ni suiga faʻaopoopo i taga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafeiloaʻi ma tamatamailima e tolu e vaʻaia ai se faʻatinoga o galuega, o taga uma e mafai ona vaaia i le Settings - Devices - Touchpad.

Tuuina atu o talosaga i le Windows 10 komipiuta komepiuta

A e faʻavaeina le polokalama, e otometi lava ona tuʻuina i luga o le komepiuta lauiloa o loo i ai nei. O loʻo i ai polokalama faʻatautaia e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi atu i se isi laiga, mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o auala e lua:

  1. I le "Task view" mode, kiliki-i luga o le faamalama o le polokalama ma filifili le mea autu o mea autu "Move i" - "Papamaa" (e mafai foi ona e fatuina se laupapa fou mo lenei polokalama).
  2. Na o le tosoina o le faamalama o le tusi talosaga i luga o le papatusi manaomia (faapea foi i le "Task Presentation").

Faamolemole ia matau i totonu o le lisi autu o loo i ai isi mea e sili atu ona manaia ma o nisi taimi e aoga:

  • Faaali atu lenei faamalama i luga o laupepa uma (Ou te manatu, e le manaomia ni faamalamalamaga, afai e siaki le atigipusa, o le ae vaaia lenei faamalama i luga o laupepa uma).
  • Faʻaali matala o lenei talosaga i luga o laupepa uma - o lona uiga afai e mafai e le polokalama ona tele ni faamalama (mo se faʻataʻitaʻiga, Word poʻo Google Chrome), ona faʻaalia uma lea o pupuni o lenei polokalama i luga o laupepa uma.

O nisi polokalama (o mea e mafai ona amata ai le tele o taimi e amata ai) e mafai ona tatalaina i luga o komipiuta i le taimi e tasi: mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻalauiloaina le masini muamua i luga o le tasi papamaʻa ona sosoo ai lea ma le isi, o le a avea nei ma fenuali eseese.

O polokalame e mafai ona faʻataʻitaʻiina i se tasi taimi e amio ese ai: mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te taamilo i se polokalama i luga o le komepiuta muamua, ona e taumafai lea e faʻamalosi i le lona lua, o le a faʻafuaseʻi lava ona e "fesiitai" i le faamalama o lenei polokalama i luga o le laulau muamua.

Aveesea o se komepiuta mama

Ina ia faʻamalo le teuga o le komepiuta, e mafai ona e alu i le "Task View" ma kiliki le "Cross" i le tulimanu o le ata o le falemaʻi. I le taimi lava e tasi, o polokalame e tatalaina i luga o le a le tapunia, ae o le a alu i luga o le laulau i le itu agavale o le tasi ua tapunia.

O le auala lona lua, e aunoa ma le faʻaaogaina o se kiore, o le faʻaaoga lea o kulimi. Ctrl + Win + F4 e tapuni ai le komepiuta o loʻo i ai nei.

Faamatalaga faaopoopo

O le komipiuta Windows 10 komipiuta ua faʻaolaina pe a toe faʻaaoga le komepiuta. Aepeitaʻi, e tusa lava pe iai sau polokalame i le pule faataga, pe a uma ona toe faʻaleleia, o le a latou tatalaina uma i luga o le komepiuta muamua.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se auala e "manumalo ai" lenei i le fesoasoani a le 'auʻaunaga o le laina lona tolu VDesk (avanoa i luga github.com/eksime/VDesk) - e mafai ai, faatasi ai ma isi galuega tauave o le puleaina o komipiuta lauiloa, e faʻalauiloa polokalame i luga o le ofisa ua filifilia i le auala lenei: vdesk.exe i luga: 2 tamoe: notepad.exe (O le a faʻalauiloa le laupepa i luga o le laulau faʻatautaia lona lua).