Faʻaeʻeina o polokalame ile komepiuta mamao

E le o se mea faalilolilo mai lea taimi i lea taimi mea sese ma mea leaga na tutupu i le faiga o le faagaoioia o Windows. Faatasi ai ma le leai o ni auala pupuu mai le laulau - o se faafitauli e tele mafuaʻaga. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le auala e faʻaleleia ai i le eseesega o lomiga o le polokalama faʻaogaina mai Microsoft.

Faʻafefea ona toe faʻaogaina gaugau i luga o lau laulau

I luga o komepiuta ma komepiuta o le tele o tagata faaaoga, o se tasi o lomiga e lua o Windows ua faʻaogaina - "sefulu" poʻo le "fitu". O le isi, tatou te mafaufau i mafuaʻaga e mafai ai ona mou ese atu pupuu mai le laulau, ma pe faʻapefea ona toe faʻafoʻi ese mai i le siosiomaga o nei faiga faʻaoga. Tatou amata i le sili ona lauiloa.

Vaʻai foi: Fausia gaogao i luga o le komepiuta

Windows 10

Mo le saʻo ma le faʻaalia o elemene o le 'upega tafaʻilagi i faʻavae uma o Windows o le matafaioi "Explorer". Le manuia i lana galuega - o se tasi o mea e ono mafai, ae e mamao mai le mafuaaga na o le misi tusi. O se faʻafouga le manuia o le faʻaogaina o le polokalama, o lona siama siama, faʻaleagaina o vaega taʻitasi ma / poʻo faila, fesoʻotaʻiga le saʻo / vavaeeseina o le mataʻituina, poʻo le laulau na faʻaaoga e ala i se mea sese e ono faʻaosofia ai le leiloloa o nei ata. E mafai ona e aoao atili e uiga i auala e faʻaaogaina ai faafitauli taʻitasi o loʻo faʻaalia i se isi mea i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Faʻatele: Faʻatoʻilaloina auala pupuu i luga o le komepiuta Windows 10

Windows 7

I le Windows 7, o mea e talitutusa - o mafuaʻaga talafeagai mo igoa o loʻo misi e tutusa, ae o le faasologa o gaioiga e manaʻomia ona fai e toe faʻaleleia ai e mafai ma o le a eseese. E mafua mai lenei mea i le eseesega i le faʻasalalauga ma taʻiala o le faʻaogaina o ituaiga eseese o le faiga faʻaogaina. Ina ia mautinoa le mea na mafua ai le faafitauli o matou mafaufau i ai i lau mataupu faapitoa, ma le auala e mafai ai ona foia, mulimuli i fautuaga mai mea o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Faʻatele: Toe maua auala pupuu i luga o le komepiuta Windows 7

Filifili pe fai: Galulue faʻatasi ma ala pupuu

O le tele lava o tagata e faia ni gaioiga i se tasi o mataupu e lua - pe a faʻapipiʻiina se polokalama poʻo le tele foi pe a talafeagai ai, pe a talafeagai e maua vave le avanoa i se talosaga, faila, faila, poʻo se vaega taua o le faiga faʻaoga. I lenei tulaga, e le o tagata uma e iloa e mafai ona e faia tutusa i nofoaga ma faʻatasi ai ma tulafono e amataina ai le faʻalauiloaina o nisi vaega o le komepiuta pe faia ni galuega patino. I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona faateleina pe faʻaitiitia le tele o ata i luga o le matala. O nei mea uma na faʻatalanoaina e i tatou muamua i ni mataupu eseese, lea tatou te fautuaina e faitau.

Faʻamatalaga auiliili:
Lavea sootaga i lau 'upega tafaʻilagi
Faʻateleina ma faʻaititia faanenefu o le 'ie
Faʻaopoopo le kesi "Taofi" i luga o le laulau
Faia o se alalaupapa "My Computer" i luga o le komepiuta Windows 10
Toe faʻafoʻi le alalava na misi "Recycle Bin" i luga o le komepiuta Windows 10

Faaiuga

O le toe maua mai o auala pupuu i luga o le komepiuta o Windows e le o se galuega sili ona faigata, ae o le auala e foia ai, e faalagolago lea i le mafuaʻaga na mou atu ai elemene taua.