Matamata i tifaga mai se komepiuta i le televise

Pe a faatusatusa i se komepiuta po o se komepiuta komepiuta, o le televise e sili atu ona talafeagai mo le matamata i ata tifaga ona o le lapoa ma le nofoaga. O se taunuuga, atonu e talafeagai le faʻafesoʻotaʻi le PC i le TV mo lenei faʻamoemoe.

Matamata i tifaga mai le PC i le TV

Ina ia matamata i vitio mai se komepiuta i luga o se televise televise, e tatau ona e faia se faasologa o taga. Ae ui i lea, i le tele o itu, o le faatonuga e faʻaaoga i isi ituaiga masini e mafai ona taʻalo tifaga.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se masini komepiuta i se PC

Fesoʻotaʻi masini

Na pau le auala e faʻaaoga ai le TV e avea o se auala e matamata ai i faʻasalalauga faʻamaumauga mai se komepiuta o le faʻafesoʻotaʻi le tasi masini i le isi.

HDMI

I le taimi nei, o le tele o masini e mafai ona taina ata vitio ma leo, e ala i le le lelei, ua faʻapipiʻiina i luga o vaʻalele HDMI e mafai ai e oe ona faʻauluina faailo i le sili atu le saoasaoa vave ma le leai o se lelei. Afai e mafai, e sili ona lelei le faʻaogaina o lenei fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, talu ai e le gata i le vave, ae o le lautele, o lona uiga, e galulue faatasi ma le televise ma le leo.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafesootai se komepiuta i se TV e ala i le HDMI

VGA

O le isi faʻaaogaina fesoʻotaiga vavave o VGA. O lenei fesoʻotaʻi o loʻo i ai i le toetoe lava o masini, pe o se komepiuta poʻo se komepiuta. O le mea e leaga ai, e masani ona i ai tulaga e le o iai i luga o le televise le VGA port, ma e faʻasaina ai le fesoʻotaʻiga.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafesootai se komepiuta i le TV e ala i VGA

Wi-Fi

Afai o oe o le e ona le Smart TV pe ua e sauni e faʻatau mea faʻaopoopo, e mafai ona faia le fesootaiga e ala i le Wi-Fi. Muamua lava, e faʻaaoga lenei i le komepiuta, talu ai e le o komepiuta uma ua faʻapipiʻiina ma se faʻaogaina faapitoa o le Wi-Fi.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se komepiuta i se TV e ala i le Wi-Fi

USB

Fesoʻotaʻiga mo masini USB-o loʻo iai i luga o le tele o komepiuta i ona po nei, ma e mafai ona faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi ai i le TV. E mafai ona faia lenei mea i le faʻatauina ma le fesoʻotaʻiina o se USB converter faapitoa poʻo le VGA. Ioe, mo lenei mea, o se tasi o fetaulaiga talafeagai e tatau ona i ai i luga o le TV.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se komepiuta i se TV e ala i le USB

RCA

Afai e te manaʻo e matamata i ata tifaga e ala i se PC i luga o le televise ua faʻapipiʻiina naʻo nofoa fesoʻotaʻiga RCA, e tatau ona e faʻaaogaina i tagata faʻapitoa o tagata liliu mai. O lenei fofo o le faafitauli e talafeagai i se tulaga ogaoga, talu ai o le uiga mulimuli o le ata o le a matua pagatia tele pe a faatusatusa i le muamua.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se komepiuta i le TV e ala i le RCA

Fetuunaiga

Afai e leai sou port HDMI i luga o lau televise, ma e na o lenei fesoʻotaʻiga o loʻo i luga o lau komepiuta, e mafai ona e suʻeina i mea faʻapitoa. O ia ituaiga masini e faatauina atu i le tele o faleoloa ma mea faʻapipiʻi.

I nisi tulaga, aemaise lava i le fesootaiga VGA, o le leo e le faʻasalalau faʻatasi ma le telefoni vitio autu mai le komepiuta i le TV. E mafai ona e foia le faafitauli i le tuʻufaʻatasia o leo mai le PC i failauga taʻitasi poʻo le TV lava ia.

Tagai foi:
Faʻafefea ona filifili failauga mo lau komepiuta
E faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se nofoaga autu musika, subwoofer, faʻaupuga, fale taʻavale i le PC

Polokalame faʻapipiʻi

Le taalo i ata tifaga i luga o se komepiuta, ma i lenei tulaga, i luga o le televise, o le a e manaʻomia se polokalama faʻapitoa.

Faʻamauina o codecs

Codecs o se tasi lea o vaega tāua o le faiga, aua e nafa i latou ma le filifiliga sao o le ata tifaga. O le mea e sili ona fautuaina o le K-Lite Codec Pack.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le K-Lite Codec Pack

Filifiliga a le au

Ina ia taaalo i tifaga, e manaʻomia lou faʻapipiʻiina e le gata o codecs, ae o se tagata fai faasalalauga. O fea polokalame e faʻaaoga, e tatau ona e filifili mo oe lava e ala i le toe iloiloina o le lisi o avanoa avanoa.

Faitau atili: Tagata taaalo video

Toe faafoiina o le ata

A uma ona tuʻuina atu le masini faʻapitoa, e mafai ona e amata matamata ata tifaga. Ina ia faia lenei mea, i faila i luga o lau komepiuta, filifili le vitio e manaʻomia i le kiliki faalua i le faila.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona matamata i ata tifaga 3D i le PC

Fofo faafitauli

I le faagasologa o le matamata pe taumafai e taina se vitio, e mafai ona tulai mai ituaiga eseese o faafitauli, ae o le tele lava o nei mea e faigofie ona fai.

Fesoʻotaʻiga

E tusa lava pe a uma le fesoʻotaʻiga saʻo ma le faʻatulagaina o masini, e ono iai ni faʻafitauli i le faʻasalalauga. I luga o le filifiliga a nisi o mea e sili ona taatele, oi matou na faʻamatala i tusiga talafeagai i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faʻatele: HDMI, Wi-Fi, e le galue le USB

Videotapes

O faʻafitauli e mafai ona tulaʻi mai e le gata i tulaga o meafaigaluega, ae faʻapea foʻi ma faatulagaga o polokalame faʻaaogaina. O le tele lava o nei mea e aʻafia ai le le saʻo o le faʻatulagaina o codecs poʻo le le lava o avetaavale mo le kata vitio.

Faʻamatalaga auiliili:
Fofoina o faafitauli o le toe faafoi o vitio i luga o se PC
Faʻafefea ona toe faʻatulaga le avetaafi kata vitio

Leo

I le tulaga o le leai o se leo, matou te saunia foi se tusiga ma ni tali talafeagai. Le lava le leo atonu e mafua mai i avetaʻavale pe mimita.

Faʻamatalaga auiliili:
Leai se leo i luga o le komepiuta
Faʻafefea ona faʻafou le avetaʻavale leo

Afai, pe a uma ona e faitauina ia faatonuga, ei ai au fesili e uiga i le tasi itu poʻo le isi, fesili ia i latou i faʻamatalaga. E mafai foi ona e faia lenei mea i luga o se itulau ma ni faatonuga maʻoti.

Faaiuga

Auala fesoʻotaʻiga uma matou te suʻesuʻeina o le a mafai ai e oe ona faʻaaoga le televise e avea ma mataʻitusi autu mo le matamataina o vitio mai se komepiuta. Ae ui i lea, o fesoʻotaʻiga faamuamua e aofia ai na o le HDMI cable ma le Wi-Fi, ona o le maualuga o foliga o loʻo tausia i se tulaga maualuga.