Ghostery mo Google Chrome: o se fesoasoani lelei i le taua e faasaga i masini i luga o le Initaneti

Afai e te manaʻomia le numera o laina i totonu o le laulau na faia ma atonu ua uma ona faʻatumu i MS Word, o le mea muamua lava e sau i le mafaufau o le faia lea ma le lima. O le mea moni, e mafai ona e faaopoopoina se isi koluma i le amataga o le laulau (i le itu tauagavale) ma faʻaaoga mo le numera e ala i le ulufale i numera i le faasologa maualuga. Ae ui i lea, o sea ituaiga auala e le masani ona fautuaina.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Upu

O le faʻaopoopoina o numera fuainumera i le laulau ma le lima atonu e le talafeagai le fofo pe afai e te mautinoa o le a le toe suia le laulau. A leai, pe a faaopoopo se manoa i ai pe leai foʻi faʻamaumauga, o le numera o le a toilalo i soo se mataupu ma e tatau ona sui. Pau lava le filifiliga tatau i lenei mataupu o le faia lea o le numera aunoa ma le numera o laina ile laulau o Upu, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopoopo laina i le laulau Upu

1. Filifili le koluma i luga o le laulau o le a faʻaaoga mo le numera.

Manatua: Afai o lau laulau e i ai le ulutala (o se laina faʻatasi ma le igoa / faʻamatalaga o mea o loʻo i totonu o koluma), e te le manaʻomia le filifilia o le muamua cell o le laina muamua.

2. I le lisi "Aiga" i se vaega "Parakalafa" kiliki le faamau "Faanumeraina"mamanuina e fatuina lisi numera i le tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi mea i totonu o le Upu

3. O siama uma i le koluma ua filifilia o le a faanumeraina.

Lesona: E faʻapefea i le Upu ona faʻapipiʻi le lisi i le faasologa o le pi faitau

Afai e manaʻomia, e mafai ona e suia le numera o numera, le ituaiga o tusitusiga. E faia lenei mea i le auala lava e tasi e pei o tusitusiga masani, ma oa matou lesona o le a fesoasoani ia te oe i lenei mea.

Lesona aʻoaʻo:
Auala e sui ai le vai papatiso
Auala e fetaui lelei ai

I le faaopoopo atu i le suia o le vai papatiso, e pei o le tusia o le tele ma isi vaega, e mafai foi ona e suia le nofoaga o numera fuainumera i totonu o le masini, faʻaitiitia le faʻamaonia poʻo le faateleina. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

1. Kiliki le ki o le kuki saʻo ile potu ma le numera ma filifili le mea "Faʻamau tusi ile lisi":

2. I le tatalaina o le faamalama, ia faatulaga mea e tatau ai mo tafaoga ma le tulaga o le numera.

Lesona: E faʻafefea ona tuʻufaʻatasia siama i le laulau Upu

Ina ia suia le numera numera, faʻaaoga le lisi o le ki. "Faanumeraina".

I le taimi nei, afai e te faaopoopoina laina fou i luga o le laulau, faʻaopopo faʻamatalaga fou i ai, o le numera o le a suia aunoa, o le a laveaʻiina ai oe mai faʻafitauli le talafeagai.

Lesona: Faʻafefea ona numera itulau i le Upu

O le mea uma, o lenei ua sili atu lou iloa e uiga i le galulue faatasi ma laulau i totonu o le Upu, e aofia ai pe faʻapefea ona fai le laina numera laina.