E faʻapefea ona matamata le tuatusi MAC o se komepiuta i le Windows 7

"Ten", o le lomiga lata mai o Windows, ua toe faʻaleleia malosi, ma o loʻo i ai uma ona lelei ma faʻafitauli. I le tautala ai e uiga i le vaega mulimuli, e le mafai ona e iloa le mea moni e faapea, i se taumafaiga e aumai le faiga faʻaleaoga i se faiga e tasi, o tagata atiae mai Microsoft e masani ona suia le foliga mai o nisi o ona vaega ma pule, ae ia na o le siitia atu foi i se isi nofoaga (mo se faataitaiga, mai le "Panel pulea "i le" Filifiliga "). O ia suiga, ma mo le lona tolu taimi i le itiiti ifo i le tausaga, ua aafia ai foi le meafaigaluega e fai ai suiga, lea e le faigofie ona maua i le taimi nei. Matou te taʻuina atu e le gata i le mea e maua ai, ae faʻapea foʻi le auala e faʻapipiʻi ai e fetaui ma ou manaʻoga.

Suʻe le laiga gagana i le Windows 10

I le taimi o lenei tusitusiga, i luga o komipiuta a le tele o tagata faʻaogaina "numera" o se tasi o ona lomiga e lua ua faʻapipiʻiina - 1809 poʻo le 1803. Na faʻamavaeina uma i le 2018, ma se eseesega i le ono masina, o le mea lea o le tuʻuina atu o se tuʻufaʻatasiga autu e fesuiai ai laasaga o loʻo faia i se algorithm tali tutusa , ae e le o aunoa ma ni nuances. Ae i le tausaga o le tausaga talu ai OS, o lona uiga, seia oʻo i le 1803, o mea uma lava e faia tele lava. Le isi, tatou te mafaufau i mea e manaʻomia ona faia eseese i totonu o lomiga e lua o loʻo i ai nei o le Windows 10, ona sosoo ai lea ma isi uma.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona maua le faʻamatalaga o le Windows 10

Windows 10 (itulau 1809)

Faʻasalaga o le faʻaleleia o Oketopa tele, o le faʻaogaina o le polokalama mai Microsoft ua le gata ina sili atu ona aoga, ae ua sili atu ona faʻapipiʻiina i tulaga o foliga vaaia. O le tele o ona gafatia e mafai ona pulea "Taimi", ma faʻafaigofieina le faʻaogaina o le suiga, e tatau ona matou faʻaaogaina ia i latou.

  1. Tatala i luga "Filifiliga" e ala i le lisi "Amata" pe kiliki "FAʻAVAE + I" luga o le komepiuta.
  2. Mai le lisi o vaega o le faamalama, filifili "Meafaigaluega".
  3. I le itu, alu i le lisi "Ulufale mai".
  4. Faʻamau i lalo le lisi o filifiliga o loʻo faʻaalia iinei.

    ma mulimuli i le sootaga "Lisi Faʻasalaga Faʻasalalau".
  5. Le isi, filifili le aitema "Filifiliga o taga o le gagana".
  6. I le faamalama tatalaina, i le lisi "Gaioiga"kiliki muamua i le mea "Suia le gagana faʻaigisa" (pe ana le i ai lena mea e lei filifilia), ona fai lea o le ki "Suia le gaogao keyboard".
  7. Faatasi i le faamalama "Suiga Avanoa Keyboard"i poloka "Suiga Gagana Faʻasalaga" filifili se tasi o faʻasalalauga e lua o loʻo maua ma lauiloa, ona kiliki "Lelei".
  8. I totonu o le faamalama muamua, kiliki i luga ia faapipii tasi. "Faaaoga" ma "Lelei"e tapunia ma teu ai au faatulagaga.
  9. O suiga o le a aoga vave, a maeʻa ona mafai lea ona e fesuiaʻi le laulau gagana e faʻaaoga ai le kulupu tuʻufaʻatasia.
  10. E faigofie tele, e ui lava e le o manino uma, e suia ai le faatulagaga i le lomiga lata mai (pito i le 2018) o le Windows 10 version. I le faʻamatalaga muamua, o mea uma ua sili atu ona manino, o le a tatou talanoaina mulimuli ane.

Windows 10 (itulau 1803)

O le fofo o le faafitauli o loʻo faʻaalia i le mataupu o la tatou galuega i le aso i lenei version o Windows o loʻo faʻatinoina foi "Taimi"peitaʻi, i se isi vaega o lenei vaega o le OS.

  1. Kiliki "FAʻAVAE + I"tatala "Filifiliga"ma alu i vaega "Taimi ma Gagana".
  2. Le isi, alu i le lisi "Itumalo ma le gagana"i totonu o le lisi autu.
  3. Faʻasalalau i le pito i lalo o le lisi o filifiliga o loʻo maua i lenei faamalama.

    ma mulimuli i le sootaga "Lisi Faʻasalaga Faʻasalalau".

  4. Mulimuli i laasaga o loʻo otooto atu i parakalafa 5-9 o le vaega muamua o le tusiga.

  5. Afai tatou te faatusatusaina i le 1809, e mafai ona tatou faapea atu ma le saogalemu i le 1803 o le nofoaga o le vaega lea e maua ai le tomai e faatulaga ai le fesuiaiga o le laulau gagana sa sili atu ona talafeagai ma mafai ona malamalama. Ae paga lea, faatasi ai ma le faʻafouga e mafai ona e faʻagaloina.

    Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaleleia le Windows 10 i le 1803

Windows 10 (agai i le 1803)

I le faatusatusa atu i le "dozen" i le taimi nei (a itiiti mai mo le 2018), o le faatulagaina ma le puleaina o le tele o elemene i le gagana 1803 sa faia i totonu "Lisi Pulea". I le nofoaga lava e tasi, e mafai ona tatou seti a tatou lava vaega autu e sui ai le gagana e ulufale ai.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona tatala le "Panel Control" i le Windows 10

  1. Tatala i luga "Lisi Pulea". O le auala pito sili ona faigofie e fai ai lenei mea e ala i le faamalama. Taumafai - kiliki "VA + R" luga o le piano, ulufale i le poloaiga"pulea"e aunoa ma ni upusii ma kiliki "Lelei" poʻo le ki "Ulufale mai".
  2. Suʻe e matamata i le mode "Badges" ma filifili mea "Gagana", pe afai foi ua setiina le tulaga vaai "Category"alu i le vaega "Suiga Metotia Faʻasalalau".
  3. Ma le isi, i le poloka "Fesuiaiga o auala faʻaaogā" kiliki i luga o le sooga "Suia le ala pupuni o le gagana".
  4. I le itu (tauagavale) o le faamalama e tatala, kiliki le mea "Filifiliga Maualuga".
  5. Mulimuli i laʻasaga o loʻo faʻamatalaina i Laasaga # 6-9 o lenei tusiga. "Windows 10 (itulau 1809)"na muai iloiloina e i tatou.
  6. I le talanoa e uiga i auala e faʻaogaina ai ki o le kesi mo le suiga o le laiga i le tuai o le Windows 10 (pe ese le ese), matou te faʻaaoga pea le saolotoga e fautuaina ai e faʻaleleia i le mea muamua mo mafuaaga saogalemu.

    Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaleleia le Windows 10 i le lomiga lata mai

Filifiliga

O le mea e leaga ai, o tatou tulaga mo le suia o laasaga i totonu "Taimi" poʻo "Lisi Pulea" e na o le "totonu" o le siosiomaga o loʻo faʻaaogaina. I luga o le lau loka, pe a ulufale ai se faʻaufaʻailoga po o se keli numera e ulufale ai i le Windows, o le faʻamaufaʻailoga autu masani o le a faʻaaogaina, o le a tuʻuina atu mo isi tagata faʻaoga PC, pe a fai ei ai. O lenei tulaga e mafai ona suia e pei ona taua i lalo:

  1. I soo se auala faigofie, tatala "Lisi Pulea".
  2. E ala i le faʻagasoloina o le vaaiga o mata "Ata Laiti"alu i le vaega "Faʻatonuga Faʻaitulagi".
  3. I le faamalama e tatala, tatala le faʻailoga "Avanoa".
  4. E taua:

    Ina ia faia nisi gaioiga, e tatau ona i ai ou aia tatau, o loʻo i lalo se fesoʻotaʻiga i mea tatou te maua ile auala e maua ai i latou i le Windows 10.

    Faitau atili: Faʻafefea ona maua aia tatau i le Windows 10

    Kiliki le ki "Kopi filifiliga".

  5. I le pito i lalo o le faamalama "Filifiliga ata ..."Ina ia tatala, siaki siaki e faʻafeagai ma na o le muamua poʻo le lua faʻailoga i le taimi e tasi, o loʻo i lalo o le tusiga "Kopi tulaga o iai i le"ona kiliki lea "Lelei".

    Ina ia tapuni le faamalama muamua, ia kiliki foi "Lelei".
  6. I le faʻamaeʻaina laasaga o loʻo i luga, o le ae faia le kesi o le komepiuta mo fetuunaiga o laulau ua faʻapipiʻiina i le galuega muamua, e aofia ai luga o le faʻafeiloaʻiga (loka) ma i totonu o isi tala, pe afai ei ai, i le faiga faʻaogaina, faapea foi ma i latou o le ae fatuina i le lumanaʻi (pe a faʻapea o le mea lona lua ua makaina).

Faaiuga

O lenei ua e iloa le faʻavaeina o le gagana i le Windows 10, e tusa lava pe faʻapipiʻiina le lomiga lata mai poʻo se tasi o lomiga muamua i lau komepiuta. Matou te faʻamoemoe o loʻo fesoasoani lenei tusiga ia te oe. Afai oi ai pea fesili i le autu na tatou toe iloiloina, lagona le saoloto e fesili atu i latou i faʻamatalaga o loʻo i lalo.