Suiga o le tau TTL i le Windows 10

O faʻamatalaga i le va o masini ma 'auʻaunaga e tuʻuina atu i le lafoina o pepa. O ia pusa taitasi uma e aofia ai se aofaiga o faamatalaga na auina atu i le taimi e tasi. O le Packet life e tapulaa, o lea e le mafai ai ona latou fealualuaʻi solo e faavavau. O le tele lava o taimi, o le tau o loʻo faʻaalia i sekone, ma a maeʻa le taimi na atofaina e "maliu" le faʻamatalaga, ma e le afaina pe na oʻo i le tulaga pe leai. O lenei olaga atoa ua taʻua o le TTL (Time to Live). I le faʻaopoopoga, ua faʻaaogaina le TTL mo isi faʻamoemoega, o le mea lea e ono manaʻomia e le aufaʻatatau ona suia lona tau.

Faʻafefea ona faʻaaoga le TTL ma pe aisea e suia ai

Seʻio tatou tilotilo i le faʻataʻitaʻiga faigofie o le TTL. Komepiuta, komepiuta, telefoni, papa ma isi masini e fesoʻotaʻi i luga o le Initaneti, ei ai lana lava TTL tau. Ua aʻoaʻoina e le au faʻatautaia le faʻaaogaina o lenei parakalafa e faʻagata ai le fesoʻotaʻiga o masini e ala i le tufatufa atu o le Initaneti e ala ile avanoa. I lalo i le sikolasipi e te vaʻaia ai le ala masani o le tufatufaina o le masini (telefoni) i le tagata faʻatautaia. O telefoni ei ai se TTL 64.

O le taimi lava e fesoʻotaʻi ai isi masini i le telefoni, o lo latou TTL ua faʻaititia i le 1, talu ai o se mamanu lea o tekonolosi o loʻo fesiligia. O lenei faʻaitiitiga e mafai ai ona faʻafesoʻotaʻi le saogalemu o le polokalama a le tagata faafoe ma poloka le fesoʻotaʻiga - o le auala lenei e faʻatapulaaina ai le tufatufaina o le Initaneti feaveaʻi.

Afai e suia ma le lima le TTL o le masini, i le amanaia o le leiloa o le tasi sea (o lona uiga, e tatau ona e tuu le 65), e mafai ona e pasia lenei tapulaa ma faʻafesoʻotaʻi meafaigaluega. Ma le isi, o le a tatou toe iloiloina le taualumaga mo le faasaʻoina o lenei parakalafa i komepiuta o loʻo faʻaogaina le polokalama o le Windows 10 operating system.

Tuuina atu i lenei tusiga mea na fausia mo faʻamoemoega faʻamatalaga ma e le o valaau mo le faʻatinoga o solitulafono e faʻatatau i le solia o le maliega o le faasologa o tau o le tagata faʻatautaia telefoni feaveai poʻo soʻo se isi lava taufaasese, na faia e ala i le teuteuina o le olaga atoa o paʻu faʻamatalaga.

Saili le tau o le komepiuta TTL

A o le i faagasolo le faasaʻoina, ua fautuaina e faʻamautinoa e masani lava ona manaʻomia. E mafai ona e fuafuaina le tau o le TTL e faʻaaoga ai se tasi o poloaiga faigofie e ulufale i totonu "Laina o poloaiga". O lenei faiga e foliga faapenei:

  1. Tatala i luga "Amata", saili ma faʻatautaia le talosaga masani "Poloaiga Poloaiga".
  2. Ulufale i le poloaigaping 127.0.1.1ma kiliki Ulufale.
  3. Faatali mo le auiliiliga o fesoʻotaiga e faʻamaeʻaina ma o le ae mauaina se tali i le fesili e te fiafia i ai.

Afai o le numera e maua mai e ese mai le mea e manaʻomia, e tatau ona suia, lea e faia i ni nai kiliki.

Suiga le tau o le TTL i le Windows 10

Mai faʻamatalaga o loʻo i luga, e mafai ona e malamalama e ala i le suia o le olaga atoa o lau pepa, ia e mautinoa e le o vaʻaia le komepiuta i le tagata vaʻaia mai le tagata faʻatautaia, pe mafai foi ona e faʻaaogaina mo isi galuega e le mafai ona mafai. E naʻo le taua le tuʻu saʻo o numera ina ia lelei mea uma. O suiga uma lava e faia i le faʻatautaiga o le faatonu o le resitala:

  1. Tatala le aoga Taumafaiumia le autu autu "Manumalo + R". Tusi le upu iinafaʻatonutonuma kiliki "Lelei".
  2. Mulimuli i le alaHKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Services Tcpip Parameterse alu i totonu o le tusi talafeagai.
  3. I totonu o le pusa, fai le parakalafa manaʻomia. Afai o loʻo e faʻatupeina se 32-bit Windows 10 PC, e tatau ona e fatuina ma le lima se manoa. Faʻasani saʻo i le avanoa avanoa, filifili "Fausia"ona sosoo ai lea "O le tau o le DWORD (32 bits)". Filifili "O le taua o le DWORD (64 bits)"pe a faʻapipiʻi le Windows 10 64-bit.
  4. Tuu atu i ai se igoa "DefaultTTL" ma faalua ona kiliki e tatala ai meatotino.
  5. Faailoga faailoga "Decimal"e filifili lenei fuainumera numera.
  6. Aumai le taua 65 ma kiliki "Lelei".

A maeʻa ona faia suiga uma, ia mautinoa e toe toe faʻafoʻi le PC ina ia faʻamalosia.

I luga, na matou talanoa e uiga i le suia o le TTL i luga o se komepiuta ma le Windows 10 e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o le vaʻaia o le polokaina o auala mai le telefoni feaveaʻi. Ae peitai, e le na o le pau lenei o le mafuaʻaga ua suia ai lenei paramita. O le toe teuteuga o loʻo faia i le auala lava e tasi, ae naʻo le taimi nei e te manaʻomia le ulufale i se isi numera e manaʻomia mo lau galuega.

Tagai foi:
Suʻeina o le faila i le Windows 10
Suia le igoa o le PC i le Windows 10