Faʻafouina o suʻesuʻega lauiloa

O se masini komepiuta po o se upega tafaʻilagi o le polokalama autu i luga o le komipiuta o tagata faʻaonapo nei. E faʻapena foʻi ma soʻo se polokalame faʻapitoa, mo le faʻatinoga ma le faʻamalositino e manaʻomia le toe faʻaleleia taimi. I le faʻaopopo i le faʻapipiʻiina o 'eseʻese' eseʻese ma mea faʻaleleia lelei, e masani ona faʻaopopo e le au atinaʻe ni foliga fou i ni kopi fou, ma finau ai i le manaʻoga e faʻapipiʻi. O le auala tonu e faʻafouina ai le faʻataʻitaʻiga o le a faʻamatalaina i la tatou tusiga o aso nei.

Faʻafefea ona faʻaleleia lau sailiga

E i ai ni nai 'upega tafaʻilagi i le taimi nei, ma e tele atu mea e sili atu nai lo eseesega. O le tele o nei oloa e faʻavae i luga o le afi fua tutusa, Chromium, ma na o nisi tagata atinaʻe e fatuina a latou polokalame mai le maina. O le mea moni, o lenei, faʻapea foʻi ma eseesega o le atigi faʻataʻitaʻiga, na faʻaalia ai le auala e mafai ai ona toe faʻafouina se masini faʻapitoa. O faʻataʻitaʻiga ma faʻaaliga o lenei faiga faigofie o le a talanoaina i lalo.

Google chrome

O le oloa a le "Corporation of Good" o le mea sili lea ona faʻaaoga i luga o le upega tafaʻilagi i le lalolagi. O ia, pei o le tele o polokalame talitutusa, e otometi lava ona faʻafouina e ala i le le mafai, ae o nisi taimi e le tupu lenei mea. Faʻatasi i ia tulaga, o le manaʻoga e tulaʻi mai mo le faʻatulagaina e le tagata lava ia o le faʻamatalaga lata mai. E mafai ona faia lenei mea i ni auala se lua - faʻaaogaina o se polokalama faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, Secunia PSI, poʻo le auala faʻasolosolo. O nisi faʻamatalaga e uiga i lenei mea e mafai ona maua i se isi tusitusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Faʻafou le Google Chrome Web Browser

Mozilla firefox

"Fire Fox", lea e leʻi leva ona mafaufauina e tagata atiae ma suia atoatoa (ioe, mo le sili atu), ua toe faafouina i le auala tutusa e pei o Google Chrome. Na pau le mea e tatau ona e faia o le tatalaina lea o le polokalama faʻamatalaga ma faʻatali mo le faʻataʻitaʻiga e maeʻa. Afai e maua se lomiga fou, o le a ofoina e Firefox le faʻapipiʻi. I mea e masani ai e le masani ona faʻafouina le masini, e mafai ona e faʻagaoioia lenei uiga i ona tulaga. O nei mea uma, ae sili atu auiliiliga, e mafai ona e maua i mea nei:

Faitau atili: Toe faʻafou le Mozilla Firefox web browser

Opera

Opera, e pei o Mazila na taua i luga, e atiae se masini i lona lava afi. O le faʻatulagaga o le polokalame e matua ese lava mai ona tagata faʻatautaia, o le mea lea e ono faigata ai i nisi tagata ona faʻafouina. O le mea moni, o le algorithm e toetoe lava a tutusa ma lena mea uma, o le eseesega e na o le nofoaga ma le igoa o mea e lisi ai. E faʻapefea ona faʻapipiʻi le faʻamatalaga o loʻo i ai nei o le 'upega tafaʻilagi, ma le auala e faʻaleleia ai faafitauli e ono tutupu i le downloadina oi latou, ua matou talanoaina auiliili i se isi mea.

Faʻatele: Opera Browser Update

Yandex Browser

Faʻaalia i luga ole faletupe o le 'upega tafaʻilagi mai le kamupani Yandex i le tele o auala e sili atu nai lo lona "faaulufaleina" ma isi tagata tauva sinia, lea e taua ai e tagata faʻaaoga. I le fatu o lenei polokalama o le Chromium-engine, e ui o foliga mai e le faigofie tele ona malamalama. Ae ui i lea, e mafai ona e faʻapipiʻi se faʻamatalaga mo le toetoe lava a tutusa ma le mea e tupu i le Google Chrome ma Mozilla Firefox. Naʻo le tatalaina o tulaga ma alu i le vaega o faʻamatalaga o oloa, ma afai o le a faʻasalalau se tagata fou e le atinaʻe, o le a mautinoa lava e te iloa. I nisi faʻamatalaga auiliili, o lenei faiga faigofie o loʻo faʻamatalaina i le mea o loʻo i lalo i le sootaga lenei:

Faitau atili: Faʻafou le Suʻega o le Yandex

Afai, i le faaopoopo atu i le upega tafaʻilagi lava ia, e manaʻomia ona faʻafouina le faʻapipiʻi ua faʻaogaina i totonu, faitau le tusiga o loʻo i lalo:

Faitau atili: Faʻafouina plugins i le Yandex Browser

Mata o Microsoft

Microsoft Edge o se masini komepiuta ua suia le Internet Explorer ma ua avea ma se fofo masani mo le sailia o itulau i luga o le laupepa i le Windows 10. Talu ai o se vaega taua o le polokalama, lea e tusa ai ma le tele o ona vaega ua tuufaatasia nei i luga atu o le IE, ua toe faafou otometi. E sili atu, o loʻo faʻapipiʻi le fou fou i le faʻafouina o le Windows. E foliga mai afai o le lomiga fou o le "sefulu" o loʻo faʻapipiʻiina i luga o lau komepiuta, ona toe faʻafouina ai lea o lona masini.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻaleleia le Windows 10

Internet Explorer

E ui lava i le mea moni na fatuina e Microsoft se masini e sili atu ona aoga ma faigofie-e faʻaaogaina Edge, o loʻo lagolagoina pea e le kamupani lona muamua. I luga o le Windows 10, Internet Explorer, e pei o le masini e suia ai, ua faʻafouina faʻatasi ma le faʻaogaina o le polokalama. I lomiga na muamua atu o le OS, atonu e manaʻomia le faʻaleleia faʻalelei. E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faia lenei mea mai se isi tusitusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Faʻafouina le sailiga o le Initaneti Explorer

Metotia lautele

Soo se tasi o tagata suʻesuʻe na lisiina i totonu o le tusiga e mafai ona faʻafouina e ala i le tuʻuina atu o lona faʻailoga fou i le pito i luga ole tasi o loʻo i ai i le polokalama. O sootaga i nofoaga aloaia mo le siiina mai o tufatufaina atu e mafai ona maua i totonu oa tatou iloiloga tusiga. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻaaogaina polokalama faʻapitoa e faʻapipiʻi ai se faʻafouga o le faʻamatalaga. O ia masini komepiuta e mafai ona maua i se tulaga tutoatasi ni faʻamatalaga o soʻo se polokalama (ma e le na o le sailiga), download ma faʻapipiʻi i totonu o le polokalama. O le Polokalame PSI o loʻo taʻua i le Google Chrome vaega o se tasi lea o le tele o fofo. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi ma sui sili ona lauiloa o lenei vaega, faʻapea foi ma le auala e faʻaoga ai, mai se isi tusitusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi. Mai lea mea e mafai ona e alu i le auiliiliga auiliili o le masini faʻapitoa na faʻaaogaina ma sii mai.

Faitau atili: Faamaumauga o le Software

Fofo faafitauli e ono tulai mai

E pei ona mafai ona malamalama mai i luga, o le faʻafouina o le masini o se galuega faigofie, faia i ni nai kiliki. Ae e oʻo lava i se taimi faigofie, e mafai ona e feagai ma nisi o faafitauli. E masani lava ona mafua mai i gaioiga o le tele o viruses, ae o nisi taimi o le tagata solitulafono e ono avea ma ituaiga o polokalama lona tolu lea e le mafai ai ona faʻaeʻe le faʻamatalaga. E i ai isi mafuaaga, ae e faigofie lava ona aveese. Ua uma ona matou tusia ni tusi lesona talafeagai i lenei autu, o le mea lea matou te fautuaina oe e te faitauina.

Faʻamatalaga auiliili:
O le a le mea e fai pe afai e le faʻafouina le Opera
Faʻafitauli faʻapipiʻi Mozilla Firefox Faʻafouina Faʻafitauli

Telefoni feaveaʻi

I le Android operating system, o talosaga uma e faʻaaogaina e ala i le Google Play Store e faʻafouina lava (o le mea moni, pe'ā faʻaalia lenei uiga i ona tulaga). Afai e te manaʻomia le faʻafouina o soʻo se masini feaveaʻi, ia na o le mauaina o lona itulau i le Faleoloa Taaloga ma kiliki i le "Toe faʻafou" (o le a na o le avanoa pe a iai se isi fou). I mataupu lava e tasi, pe a tuʻuina atu e le Google App Store se mea sese ma e le mafai ona tuʻuina le faʻamatalaga, siaki la matou tusiga i le fesoʻotoga i lalo - o loʻo taʻu mai ai le foiaina o ia faafitauli.

Faʻamatalaga auiliili:
Android app update
O le a le mea e fai pe afai e le faʻafouina ia talosaga i luga o le Android
E le gata i lea, matou te fautua atu ia e faamasani i le auala e faʻapipiʻi ai le siakiina le faʻaaoga i luga o le Android.

Faaiuga

I lenei mea, na oʻo mai la matou tusiga i lana faaiuga talafeagai. I totonu, tatou te faʻamatala puupuu pe faʻafefea ona faʻafouina soʻo se suʻesuʻega lauiloa, ma tuʻuina atu foi fesoʻotaʻiga i faʻamatalaga auʻiliʻili i luga ia i latou taʻitasi. Matou te faʻamoemoe o lenei mea e aoga mo oe. I le tulaga o soo se fesili e uiga i le mataupu ua faʻamoemoeina, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi i matou i faʻamatalaga i lalo.