Faʻafeiloaʻi gasegase e tape ai le komepiuta i le Windows 7

XLS faila o ni pepa lautele. Faatasi ai ma le XLSX ma le ODS, o lenei faatulagaga o se tasi lea o sui sili ona lauiloa o le vaega o pepa o pepa. Sei o tatou iloa tonu po o le a le polokalama e te manaʻomia e fai ina ia mafai ai ona e galue i le laulau o XLS.

Vaʻai foi: Auala e tatala XLSX

Tatalo avanoa

XLS o se tasi o uluaʻi faatulagaga o ripoti. Na fausia e Microsoft, o le faatulagaga autu o le polokalama Excel e oo atu i le 2003 faʻasalalauga e aofia ai. Ina ua maeʻa lena mea, o lona autu, na suia e se XLSX sili ona lauiloa ma fou. Ae ui i lea, o le XLS o le a le lava lona lauiloa, talu ai o se numera tele o polokalama lona tolu e faʻaaogaina e faʻapipiʻi mai ai faila i le faʻaopoopoga faʻasologa, lea e le mafai ona suia i le taimi nei ona o mafuaaga eseese. I le taimi nei, i totonu o le Excel interface, o le taimi faatulagaina ua taʻua o le "Excel 97-2003 tusi." Ma o lenei sei tatou iloa po o le a le polokalama e mafai ona e taʻavale ai pepa o lenei ituaiga.

Metotia 1: Excel

I le masani ai, o pepa o lenei faatulagaga e mafai ona tatalaina e ala i le faʻaaogaina o Microsoft Excel, lea na muamua tuʻuina atu ma na faia ai laulau. I le taimi lava e tasi, e le pei o XLSX, o mea faitino faʻatasi ai ma le faʻalautele XLS e aunoa ma ni faʻamaumauga faaopoopo e tatalaina e oʻo lava i polokalama Excel tuai. Muamua, mafaufau i le auala e faia ai lenei mea mo Excel 2010 ma mulimuli ane.

Talia mai Microsoft Excel

  1. Matou te tamoe i le polokalama ma agai i le lisi "File".
  2. A maeʻa lena, faʻaaoga le faasologa o le faasologa o le faasologa i luga, ia agai i le vaega "Tatala".

    Nai lo o nei mea e lua, e mafai ona e faʻaaogaina se tuufaatasiga o kulimi vevela. Ctrl + O, lea e lautele mo le faʻafeiloaʻi i le faʻalauiloaina o faila i le tele o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaauau i luga o le faiga faʻaogaina o le Windows.

  3. A maeʻa le tatalaina o le faamalama matala, na o le alu i le faʻailoga pe o fea le faila matou te manaʻomia, o loʻo i ai le extension XLS, filifili lona igoa ma kiliki le ki "Tatala".
  4. O le laulau o le a faʻalauiloaina i le Excel i le tulaga fetaui. O lenei faiga e aofia ai le faʻaaogaina na o na meafaigaluega e galulue i le faatulagaga e lagolagoina le XLS, ae le o itu uma o lomiga faʻaonapo nei o Excel.

E le gata i lea, afai o loʻo iai lau Microsoft Office i luga o lau komepiuta ma e te leʻi faia ni suiga i le lisi o polokalama le faʻamaonia mo le tatalaina o ituaiga faila, e mafai ona e amataina le tusi XLS i Excel i le na o le faʻaluaina o le igoa o le pepa fetaui i Windows Explorer poʻo se isi faila faila .

Metotia 2: Avanoa LibreOffice

E mafai foi ona e tatalaina se XLS tusi e faʻaaoga ai le Calc talosaga, o se vaega o le gaioiga avanoa saoloto LibreOffice. Calc o se faʻamaumauga faʻamau, o se faʻasalalauga e leai se totogi o Excel. E lagolagoina atoatoa le galulue faʻatasi ma faʻamaumauga XLS, e aofia ai le matamataina, faasaʻoina ma le faasaoina, e ui o lenei faatulagaga e le o le faavae mo le polokalame ua faʻamaonia.

Tatalo FreeOffice mo le leai

  1. Faʻasalalau le Polokalame faʻavaomalo avanoa. O le avanoa avanoa e amata ai le faamalama amata i se filifiliga o talosaga. Ae tuusao i le faʻagaoioia vave Calc e tatala le XLS pepa e le talafeagai. E mafai, i le i ai i le faamalama amata, fai se konaseti tuufaatasi o kuluma Ctrl + O.

    O le filifiliga lona lua o le kiliki lea o le igoa i le faamalama lava amata. "Tatala le File"tuʻu muamua i le lisi faʻatulagaina.

    O le filifiliga lona tolu o le kiliki i le tulaga "File" laina lisi. A maeʻa lena, o le a faʻaalia se lisi pa'ū i le mea e tatau ona e filifilia ai le tulaga "Tatala".

  2. Afai ei ai nisi o nei filifiliga e amataina le matala o le filifiliga o faila. E pei o Excel, matou te agai atu i le nofoaga o le XLS i lenei faamalama, filifili lona igoa ma kiliki le igoa. "Tatala".
  3. O le XLS tusi o loʻo tatalaina i luga o le avanoa avanoa Libre Calc.

E mafai ona tatala saʻo le XLS tusi aʻo iai i le Kalk.

  1. A maeʻa Kalk, kiliki le igoa "File" i le lisi faasolosolo. Mai le lisi e aliali mai, taofi le filifiliga i luga "Tatala ...".

    O lenei gaioiga e mafai foi ona suia e se tuufaatasiga. Ctrl + O.

  2. A maeʻa lena, o le a faʻaalia le faamalama lava lea e tasi, lea na talanoaina i luga. Ina ia mafai ona e faʻauluina le XLS i totonu, e tatau ona e faia taga faapena.

Metotia 3: Apache OpenOffice Package

O le isi filifiliga e tatala ai le XLS tusi o se tusi talosaga, lea e taʻua foi Calc, ae o loʻo aofia ai i le Apache OpenOffice office suite. O lenei polokalame e saoloto foʻi ma saoloto. E lagolagosua foi i le faʻaaogaina o pepa (XLS) (maimoa, faʻataʻitaʻia, faʻasaoina).

Tatalo Apache OpenOffice mo le leai o se totogi

  1. O le faiga mo le tatalaina o se faila iinei e talitutusa ma le auala muamua. A maeʻa le faʻalauiloaina o le Aperila OpenOffice amata window, kiliki i luga le ki "Tatala ...".

    E mafai ona e faʻaaoga le pito i luga e ala i le filifilia o le tulaga i totonu. "File"ma i le lisi tatala e ala i le kilikiina o le igoa "Tatala".

    Ma le mea mulimuli, e mafai ona na ona taina se tuufaatasiga i luga o le komepiuta. Ctrl + O.

  2. Po o fea lava filifiliga e filifilia, o le a tatalaina le faamalama matala. I lenei faamalama, alu i le pusa lea o loʻo i ai le tusi manaʻomia XLS. E manaʻomia le filifilia o lona igoa ma kiliki le ki. "Tatala" i le vaega pito i lalo ifo o le faamalama.
  3. O le Apache OpenOffice Calc o le a faʻalauiloa le pepa filifilia.

E pei o le faʻaaogaina o FreeOffice, e mafai ona e tatala saʻo se tusi mai le Calc application.

  1. Aʻo tatalaina le mata o le Calc, matou te faia se kulimi tuʻufaʻatasi. Ctrl + O.

    O le isi filifiliga: i le lisi autu, kiliki i le mea "File" ma filifili mai le lisi pa'ū "Tatala ...".

  2. O le a amataina le faamalama o le faila o faila, o taga ia o le a tutusa lava pei o matou faia i le amataina o le faila i luga o le window Aperçu OpenOffice.

Metotia 4: Tagata Vaai File

E mafai ona e faʻalauiloaina se XLS pepa faʻatasi ma se tasi o polokalame eseese ua fuafuaina faapitoa mo le matamataina o pepa o fomu eseese ma le lagolago mo le faʻaopoopoga o loʻo i luga. O se tasi o polokalame sili ona lelei o lenei ituaiga o le Faʻamatalaga Vaʻaia. O lona aoga o le, e le pei o polokalama faʻapitoa, o le File Viewer e le gata ina mafai ona silasila i pepa XLS, ae toe faʻafouina ma faʻafefe foi. E moni, e sili atu ona lelei le le faʻaleagaina o nei avanoa ma faʻaoga mo nei faʻamoemoe faʻalapotopotoga faʻapipiʻi atoa, lea na talanoaina i luga. Ole mea le lelei ole File Viewer ole taimi ole taimi faigaluega e faatapulaa i na o le 10 aso, ona e manaʻomia lea e oe se laisene.

Download File Viewer

  1. Faʻafoʻi le Tagata Vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavale ma faʻatautaia le faʻaaogaina o Windows Explorer poʻo soʻo se isi faila faila i le faʻailoga lea e i ai le faila i le extension extension .xls. Faailoga lenei mea ma, uu le faamaumatau o le kuki, faʻapipiʻi i totonu o le faamalama o le File Viewer.
  2. O le pepa o le a vave ona avanoa mo le matamata i totonu o le Faʻafofoga File.

E mafai ona tamoe le faila i le matala.

  1. Faʻasalalau File Viewer, kiliki le kosi faʻamau. Ctrl + O.

    Pe tatou te faia le fesuiaiga i le pito i luga o le lisi mea autu. "File". Le isi, filifili le tulaga i le lisi "Tatala ...".

  2. Afai e te filifilia se tasi o nei filifiliga e lua, o le a amata se faamalama faʻamau mo le tatalaina o faila. E pei ona faʻaaoga i talosaga muamua, e tatau ona e alu i le lisi o loʻo i ai le pepa faʻatasi ma le extension extension .xls, lea o le a tatala. E tatau ona e filifilia lona igoa ma kiliki le ki. "Tatala". A maeʻa lena, o le a avanoa le tusi mo le matamata i totonu o le faʻamatalaga File Viewer.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e mafai ona e tatalaina faʻamaumauga i le extension extension .xls ma faia ni suiga ia i latou e faʻaaogaina ai le tele o faʻalauiloaina o faʻamaumauga o loʻo aofia ai i le tele o suʻaga a le ofisa. E le gata i lea, e mafai ona e vaʻavaʻai i mea o loʻo i totonu o le tusi e faʻaaoga ai faʻamatalaga matamata faapitoa.