Faʻafefea ona sosoʻo le ata i Sony Vegas

O le tele o taimi, i totonu o vaega e maua ai galuega, tagata faʻaaoga o Excel e faatatau i le numera. Faatasi ai ma le fesoasoani mai ia i latou, e mafai ai ona maua ni faʻasologa eseese ma mea e fai i algebra. E masani ona faʻaaoga i fuafuaga ma suʻesuʻega faasaienisi. Matou te iloa le mea o loʻo faʻatusalia e lenei vaega o faʻataʻitaʻiga atoa, ma o le a matou nonofo faʻamalamalama atili i le sili ona taʻutaʻua.

Faʻaaogāina o galuega math

Faatasi ai ma le fesoasoani o galuega a le matematika, e mafai ona e faia ni faʻatusatusaga eseese. O le a aoga i tamaiti aoga ma tamaiti aoga, inisinia, saienitisi, tausitusi, fuafuaga. O lenei vaega e aofia ai le 80 tagata faʻapitoa. O le a tatou talanoaina auiliili le sefulu sili ona lauiloa i latou.

E mafai ona e tatalaina le lisi ole faiga ole matematika ile tele o auala. O le auala pito sili ona faigofie e amata ai le masini galue o le kiliki i luga o le ki. "Insert function"lea o loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa. I lenei tulaga, e tatau ona e filifilia muamua le cell lea o le a faʻaalia ai le iuga o le faʻamaumauga o faʻamatalaga. O lenei metotia e lelei ona e mafai ona faʻaaogaina mai soʻo se tabini.

E mafai foi ona e tatalaina le Wizard Function e ala ile alu i le tab "Faatulagaga". O iina e tatau ona e taomi ai le faamau "Insert function"i luga o le itu tauagavale o le faʻamau i totonu o le pusa o meafaigaluega "Faletusi Faʻamasinoga".

E i ai le auala lona tolu e faʻagasolo ai le masini galue. E faia e ala i le faʻauluina o le autu autu i luga o le komepiuta. Shift + F3.

A maeʻa ona faia e le tagata faʻaoga soʻo se tasi o gaoioiga o loʻo i luga, e tatalaina le Wizard Function. Kiliki i le faamalama o le fanua "Category".

E amata le lisi o le faasolosolo. Filifili se tulaga i totonu "Matematika".

A maeʻa lena, o le lisi o matāʻupu tau mathematiki uma i Excel e aliali mai i le faamalama. Ina ia alu i le folasaga o finauga, filifili se tasi faapitoa ma kiliki i le ki "Lelei".

O loʻo i ai foi se auala e filifili ai se tagata faapitoa i le matematika e aunoa ma le tatalaina o le faamalama autu o le Wizard Function. Ina ia faia lenei mea, alu i le lapisi masani. "Faatulagaga" ma kiliki le ki "Matematika"i luga o le faʻamau i se vaega o meafaigaluega "Faletusi Faʻamasinoga". O se lisi e amata mai lea mea e te manaʻomia e filifili ai le fua faʻatatau e foia ai se galuega patino, a maeʻa ona tatala ai lea o le faitotoʻa o finauga.

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina e le o faʻataʻitaʻiga uma o se vaega o le matematika e tuʻuina atu i lenei lisi, e ui lava o le tele oi latou. Afai e te le maua le tagata e te manaʻomia, ona kiliki lea o le mea "Insert function ..." i le pito i lalo o le lisi, mulimuli ane, o le a tatalaina le Matai o galuega tauave, ua masani ai i matou.

Lesona: Excel Function Wizard

SUM

Le tele o galuega faʻaaoga SUM. O lenei kamupanī e fuafua mo le faʻaopoopoina o faʻamaumauga i le tele o siaki. E ui lava e mafai ona faʻaaogaina mo le numera masani o fuainumera. O le syntax e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaogaina o le tusi e pei ona taʻua i lalo:

= SUM (number1; number2; ...)

I le fenumiai o faʻamatalaga, ulufale i le telefoni faʻamatalaga poʻo fesoʻotaʻiga o laina i le fanua. E faaopoopo e le tagata faʻapipiʻi le mea o loʻo i ai ma faʻaalia le aofaiga atoa i totonu o se potu eseese.

Lesona: Faʻafefea ona fuafua le aofaiga i Excel

Aotelega

Pule Aotelega e fuafua foi le aofaiga atoa o numera i totonu o siama. Ae, e le pei o le galuega muamua, i totonu o lenei faʻalapotopotoga e mafai ona e setiina se tulaga o le a fuafua ai poʻo fea aoga e aofia ai i le faʻatusatusaga, ma e le o le a. Aʻo faʻamalamalamaina le tulaga, e mafai ona e faʻaogaina faʻailoga ">" ("sili"), "<" ("itiiti ifo i le"), "" ("e le tutusa"). O lona uiga, o se numera e le fetaui ma le tulaga ua faamaotiina e le o amanaiaina i le finauga lona lua pe a fuafuaina le aofaiga. E le gata i lea, o loo i ai se finauga faaopoopo "Nofoaga o Summation"ae le o se faʻatagaga. O lenei taotoga o loʻo i ai le faʻasalaga lenei:

= SUMMESLES (Range; Criterion; Range_Summing)

LAU

E pei ona mafai ona malamalama mai le igoa o le galuega LAUE faʻatatau i le numera o numera. O le finauga muamua a lenei tagata faila o se numera poʻo se faasinomaga i se sela e iai se numera numera. E le pei o le tele o isi galuega, o lenei mea e le mafai ona avea o se tau. O le finauga lona lua o le numera o nofoaga taʻitasi e taʻamilo i ai. O le faataamilosaga e faia e tusa ai ma tulafono lautele o le matematika, o lona uiga, i le numulo lata ane. O le syntax mo lenei faʻatonuga o:

= LONA (numera, numera)

I le faaopoopo atu, i Excel, o loʻo i ai galuega e pei o TULAFONO ma NOFOAGAlea o faasolosolo faataamilo i numera aupito lata ane ma laʻititi i le taua.

Lesona: Excel numera numera

FUAFUAGA

Faʻatonu galuega VAAI o le faʻaopoopoga o fuainumera taʻitasi poʻo i latou foi o loʻo maua i totonu o sela o le pepa. O finauga o lenei galuega o ni faasinomaga i sene e aofia ai faʻamaumauga mo le faʻaopoopoga. E oʻo atu i le 255 ituaiga sooga e mafai ona faʻaaogaina. O le taunuuga o le faʻalauteleina o loʻo faʻaalia i totonu o se isi potu. O le syntax mo lenei faʻamatalaga e:

= FAAALIGA (numera, numera; ...)

Lesona: Faʻafefea ona faʻateleina saʻo i Excel

ABS

Faʻaaogaina o se fuamatika ABS Faʻataʻatia le numera o le module. O lenei faʻamatalaga e tasi le finauga - "Numera"o lona uiga, o se faasinomaga i se sela ei ai le numera numera. O le tulaga o le matafaioi a le finauga e le mafai ona galue. O le syntax o le:

= ABS (numera)

Lesona: Excel function function

DEGREE

Mai le igoa e manino lava o le galuega a le tagata faʻatautaia DEGREE o le fausiaina o se numera i le tikeri. O lenei galuega e lua ni finauga: "Numera" ma "Faiva". O le mea muamua e mafai ona faʻamaonia e avea o se faasinomaga i se sela ei ai se numera numera. O le finauga lona lua o loʻo taʻu mai ai le maualuga o le fausiaina. Mai i mea o loʻo muamua atu, o loʻo mulimuli mai ai le faʻasalaga a lenei tagata faʻapipiʻi:

= DEGREE (numera, tikeri)

Lesona: Faʻafefea ona siitia se tikeri i Excel

ROOT

Task function ROOT o loʻo faʻatulagaina sikuea. E tasi le finauga a lenei 'auʻaunaga - "Numera". I lana matafaioi e mafai ona avea ma se faasinomaga i le sela o loo aofia ai faamatalaga. O le syntax o loʻo i ai le faiga lenei:

= ROOT (numera)

Lesona: Auala e fuafua ai le aʻa i Excel

CASE

O le mamanu o loʻo i ai se galuega maʻoti. CASE. E aofia ai le tuʻuina atu i le telefoni faʻamalamalamaina numera fuainumera o loʻo i ai i le va o numera e lua. Mai le faʻamatalaga o le galuega a lenei faʻalapotopotoga, e manino lava o ona finauga o pito i luga ma lalo ifo o le vaitaimi. O lana faʻaopoopoga o le:

= CASE (Lower_boundary; Upper_boundary)

TULAFONO

Pule TULAFONO faaaoga e vaevae numera. Ae iʻuga o le vaevaega, e na o se fuainumera lava e faʻaalia, faataamilosaga i se numera laʻitiiti. O faʻamatalaga o lenei faʻatatauga o faʻasino i sēʻoʻo iai se tufatufaga ma se vaevaega. O le syntax e faapenei:

= MOLIMAU (Faʻatonu; Faʻasino)

Lesona: Vaevaega vaega i Excel

ROMAN

O lenei galuega e mafai ai e oe ona faaliliu fua numera o le Arapi, lea e faʻaaoga e Excel e le mafai, i numera Roma. O lenei tagata faigaluega e lua ni finauga: o se faasinomaga i le telefoni ma le numera e liua, ma se pepa. O le finauga lona lua e filifili. O le syntax o le:

= Roma (Numera; Pepa)

I luga, na o galuega sili ona lauiloa o le numera math. Latou te fesoasoani i le faʻafaigofie tele o faʻatusatusaga eseese o lenei polokalame. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei fua faʻatatau, e mafai ona e faia faʻamatalaga faigofie faigofie ma sili atu ona faigata. Esoso latou te fesoasoani i mataupu e te manaʻomia e fai ai le tele o faʻatusatusaga.