Vaʻai i le "Error Log" i le Windows 10

I le taimi o le faʻaogaina o le faiga faʻaogaina, faʻapea foi ma isi masini komepiuta, e masani ona tupu mea sese. E taua tele le mafai ona suʻeina ma faasaʻo na faafitauli ina ia latou le toe i ai i le lumanaʻi. I le Windows 10, o se mea faapitoa "Faʻailoga Log". E uiga ia te ia o le a matou talanoaina i le auivi o lenei tusiga.

"Faʻasalaga log" i le Windows 10

O le talafaamaumau o loʻo taua i luga, ua na o se vaega itiiti o le aoga. "Tagata Vaʻai Tagata"lea o loʻo i ai i le le mafai ona faʻaaogaina i tulaga uma o le Windows 10. O le isi, o le a tatou tilotilo i itu taua e tolu o loʻo aʻafia ai Faʻailoga Log - faʻatagaina le taina, faʻalauiloa le Tagata Vaʻai Mea Faʻafuaseʻi ma faʻavasega faʻamatalaga o le telefoni.

Faʻasaʻo le taina

Ina ia mafai e le polokalama ona faamaumau mea uma na tutupu i totonu o le ogalaau, e tatau ona mafai ai. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

  1. Kiliki i se nofoaga leai se avanoa. "Taskbar" saʻo le kuki. Mai le talafaʻasolopito menu filifili le mea Task Manager.
  2. I le faamalama e tatala, alu i le lisi "Auaunaga"ona sosoo ai lea i luga o le itulau tonu i le kiliki i lalo "Auaunaga Tatala".
  3. Lisi i le lisi o tautua e tatau ona e sailia "Lisi o mea tutupu i le Windows". Ia mautinoa o loʻo i luga ma o loʻo tamomoe i le faiga faʻapitoa. O tusi i koluma e tatau ona molimau atu i lenei. "Tulaga" ma Ala amata.
  4. Afai o le tau o laina ua faʻamaonia e ese mai le mea o loʻo e vaʻaia i le sikipi i luga, tatala le matala o le faʻamaumauga o auaunaga. Ina ia faia lenei mea, kiliki le kiliki i le itu tauagavale i lona igoa. Ona fesuiai lea Ala amata i le faiga "Aunoa"ma faʻagasolo le auaunaga lava ia e ala i le kilikiina o le ki "Tamoe". Ina ia faʻamaonia le kiliki "Lelei".

A maeʻa lena, e tumau pea e siaki pe faʻaaoga le faila faila i le komepiuta. O le mea moni o le taimi e tape ai, o le a le mafai e le polokalama ona tausia faʻamaumauga o mea uma e tutupu. O le mea lea, e taua tele le faʻatulagaina o le taua o le manatuaina o mamanu ia le itiiti ifo i le 200 MB. Windows 10 lava ia e faamanatu ai lenei mea i se feau e tupu pe a uma ona faʻaaoga le faila faila.

Ua uma ona matou tusia pe faʻapefea ona faʻaaoga mafaufauga mama ma suia lona tele i se isi mea. Faitau pe a manaʻomia.

Faitau atili: Faʻatagaina le faila faila i luga o se komepiuta ma le Windows 10

Faatasi ai ma le aofia ai o ogalaau e faatulaga i fafo. Faʻaauau nei.

Sini Event Viewer

E pei ona matou taʻua muamua, "Faʻailoga Log" aofia ai i meafaigaluega faʻapipiʻi "Tagata Vaʻai Tagata". Tatalaina o se mea faigofie. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Faasolo le ki i luga o le piano i le taimi e tasi "Windows" ma "R".
  2. I le laina o le faamalama e tatala, ulueventvwr.mscma kiliki "Ulufale mai" po o le faamau "Lelei" lalo.

O se taunuuga, o le faamalama autu o le igoa ua taua o le a aliali mai i luga o le lau. Manatua o loʻo i ai isi auala e mafai ai e oe ona tamoe "Tagata Vaʻai Tagata". Sa matou talanoa auʻiliʻili faʻamatalaga muamua i se isi tusitusiga.

Faitau atili: Vaʻaia le mea na tutupu i le Windows 10

Laʻasaga o le Iloiloina o le Lisi

A maeʻa "Tagata Vaʻai Tagata" o le a faʻalauiloaina, o le ae vaaia le faamalama lenei i luga o le lau.

I lona itu tauagavale o se laau e iai ni vaega. Matou te fiafia i le lisi Lisi o Windows. Kiliki i lona igoa i le taimi. O le iʻuga, o le a e vaʻaia se lisi o faʻamaumauga faʻamaonia ma faʻamaumauga lautele i le ogatotonu o le faamalama.

Mo nisi faʻamatalaga, e tatau ona e alu i le vaega "Faiga". O loʻo i ai se lisi tele o mea na tutupu i luga o le komepiuta. E fa ituaiga o mea tutupu: taua, sese, lapataiga ma faʻamatalaga. O le a matou faamatala puupuu atu ia te oe e uiga ia i latou taitoatasi. Faamolemole ia matau e faamatala uma mea sese, tatou te le mafai ona na o le faaletino. E tele i latou ma e faʻalagolago i latou i mea eseese. O le mea lea, afai e te le mafaia ona foia se mea e oe lava, e mafai ona e faamatalaina le faafitauli i faʻamatalaga.

Tulaga mataʻutia

O lenei mea na tupu i le tusi o talaaga ma se lio mumu ma se koluse i totonu ma le tusitusi tutusa. O le kiliki i le igoa o le mea sese mai le lisi, o se mea itiiti i lalo e mafai ona e vaʻai i faʻamatalaga lautele o le mea na tupu.

E masani lava o le faʻamatalaga ua saunia e lava lea e maua ai se tali i le faafitauli. I lenei faʻataʻitaʻiga, ua lipotia mai e le faiga e faʻafuaseʻi ona tape le komepiuta. Ina ia le toe i ai le mea sese, ua lava lava le tapunia saʻo o le PC.

Faitau atili: Ave ese le Windows 10

Mo le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o loʻo i ai se faʻaaliga faapitoa "Auiliiliga"pe a fai o mea uma e tutupu e tuʻuina atu i ai faʻamaoniga sese ma e lisiina faasolosolo.

Laʻasaga

O lenei ituaiga o mea na tutupu o le lona lua sili ona taua. O mea sese taitasi uma e faailogaina i totonu o le ogalaau ma se lio lanu mumu ma se faailoga faʻaaliga. E pei o se mataupu ogaoga, ia na o le kiliki i le igoa sese e matamata i auiliiliga.

Afai mai le savali i le fanua "Aoao" e te le malamalama, e mafai ona e taumafai e saili faʻamatalaga e uiga i se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le igoa o le igoa ma le mea e tupu ai. Ua lisiina i pusa talafeagai e faʻafeagai ma le igoa o le sese lava. Ina ia foia le faafitauli i la tatou mataupu, e tatau lava ona toe faʻaleleia le faʻamatalaga ma le numera talafeagai.

Faitau atili: Faʻatulagaina faʻamatalaga mo le Windows 10 ma le lima

Lapataiga

O savali o lenei ituaiga e tupu i tulaga e le ogaoga le faafitauli. I le tele o tulaga, e mafai ona le amanaiaina i latou, ae afai o le mea na tupu e toe fai mai i lea taimi ma lea taimi, e aoga le gauai i ai.

O le mafuaaga taatele o se lapataiga o se server DNS, poʻo se mea, o se taumafaiga le manuia i se polokalama e faʻafesoʻotaʻi i ai. I tulaga faapena, o le polokalama po o le aoga e faasino tonu lava i le isi tuatusi.

Auiliiliga

O lenei ituaiga o mea na tupu o le sili lea o le valea ma na o le na ona faia ina ia e nofouta i mea uma o loʻo tupu. E pei ona taʻu mai e lona igoa, o le savali o loʻo i ai se otootoga o faʻaleleia uma faʻapipiʻi ma polokalama, mea na toe faʻaleleia, ma isi.

O ia faʻamatalaga o le a sili ona aoga mo i latou e le o mananao e faʻaofi le komepiuta tuatusi e matamata ai i mea fou o le Windows 10.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le faagasologa o le faʻamalosia, faʻataʻitaʻiina ma le auiliiliina o le mea sese o log o se mea faigofie ma e le manaʻomia ai oe e maua se malamalama loloto o le PC. Manatua o le auala lea e mafai ai ona e mauaina faʻamatalaga e le gata i le polokalama, ae faʻapea foi ona uiga i isi vaega. Mo lenei faamoemoe ua lava lea i le aoga. "Tagata Vaʻai Tagata" filifili se isi vaega.