Tupe faʻaalu mai se pusa PayPal i le isi

Aʻo galue ma se laulau poʻo se 'upega tafaʻilagi ma se tele o faʻamatalaga, e ono mafai ona toe fai nisi laina. O lenei mea e faʻateleina ai le faʻamaumauga o faʻamatalaga I le faaopoopo atu, i le i ai o ni kopi, o le fua le saʻo o fuainumera i fuainumera e mafai. Sei o tatou vaʻai pe faapefea ona maua ma aveese laina lua i totonu o Microsoft Excel.

Saili ma tape

Saili ma tape faʻamaonia tulaga o le laulau e faʻaluaina, atonu i ni auala eseese. I nei tulaga taʻitasi, o le suʻeina ma le faʻaumatia o kopi e fesoʻotaʻi i se tasi o gaioiga.

Metotia 1: Faʻamamaina faigofie o laina faʻalua

O le auala pito sili ona faigofie e aveese ai kopi o le faʻaaogaina lea o se kulupu faapitoa i luga o le lipine na mamanuina mo lenei faʻamoemoe.

  1. Filifili le laina atoa laulau. Alu i le lisi "Faʻamaumauga". Matou te taomi le faamau "Aveese ata". O loʻo i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega. "Galulue ma faʻamaumauga".
  2. O le faamalama lua o le faamalama ua tatala. Afai ei ai lau laulau faʻatasi ai ma le ulutala (ma o le tele o le tele o taimi o le mataupu), ona e uiga lea i le parakalafa "O aʻu faʻamatalaga e aofia ai ulutala" e tatau ona tiaʻi. I le vaega autu o le faamalama o se lisi o koluma o le a siakiina. O le laina o le a na o se kopi lona lua pe a fai o faʻamatalaga o koluma uma e makaina i se sikoa siaki. O lona uiga, afai e te aveeseina le siaki mai le igoa o se koluma, o lea e faalauteleina ai le avanoa o le amanaiaina o faamaumauga e pei ona toe fai. A maeʻa uma tulaga manaʻomia, kiliki le ki. "Lelei".
  3. Excel e faʻatinoina le faʻatinoga mo le sailia ma le aveeseina o kopi. A maeʻa, ona faʻaalia lea o se faamalama faʻamatalaga, o loʻo taʻuina atu ai pe fia le tele o faʻasologa o tau ua aveeseina ma le numera o faʻamaumauga tutasi. Ina ia tapunia lenei faamalama, kiliki le ki. "Lelei".

Metotia 2: Aveese ata i totonu o le Pusa Ata

O kopi e mafai ona aveesea mai se tele o siaki e ala i le faia o se laulau atamai.

  1. Filifili le laina atoa laulau.
  2. Avea i le tab "Aiga" kiliki le faamau "Faatulagaina o le laulau"i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Ata". I le lisi e aliali mai, filifili soʻo se ituaiga e te fiafia i ai.
  3. Ona tatalaina ai lea o se tamai faamalama lea e te manaʻomia e faʻamaonia ai le filifili filifilia ina ia mafai ai ona fausia se laulau atamai. Afai na e filifilia mea uma saʻo, ona mafai lea ona e faʻamaonia, pe afai e te faia se mea sese, ona faʻasaʻo lea o lenei faamalama. E taua foi le gauai atu i le mea moni e uiga i "Laulau ma ulutala" sa i ai se faailoga. Afai e leai, ona tatau lea ona tuu. A maeʻa uma tulaga, kiliki le ki. "Lelei". Lisi Ata na fatuina.
  4. Ae o le foafoaina o se "laulau poto" ua na o le tasi le laasaga e foia ai la tatou galuega autu - o le aveeseina o kopi. Kiliki i luga o soʻo se cell i le laulau. O se vaega faaopoopo o afifi e aliali mai. "Galulue faatasi ma laulau". Avea i le tab "Fausiaina" kiliki i le ki "Aveese ata"lea o loʻo i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Auaunaga".
  5. A maeʻa lena, ona tatala lea o le faamalama o le lua kopi, o le galuega na faamatalaina auiliili pe a faamatalaina le auala muamua. O isi faʻataʻitaʻiga uma e faia i le mea lava lea e tasi.

O lenei metotia e sili ona lelei ma aoga o mea uma o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai se salalau i Excel

Metotia 3: faʻaaoga fusi

O lenei metotia e le o faʻamaʻo ese uma ai kopi, talu ai o le ituaiga na te natia faʻamaumauga faifai pea i le laulau.

  1. Filifili le laulau. Alu i le lisi "Faʻamaumauga". Matou te taomi le faamau "Filu"i totonu o poloka poloka "Toto ma faamama".
  2. Ua fesuiaʻi le faamama, e pei ona molimauina e ata e foliga mai i tafatafa o tafatolu i igoa o le koluma. O le taimi nei e tatau ona tatou faʻapipiʻi. Kiliki le ki "Avanoa"e lata i mea uma i totonu o le vaega lava e tasi o mea faigaluega "Toto ma faamama".
  3. Ua tatalaina le faamalama matala muamua. Faʻamau se faailoga i luma o le taʻavale "Na o ni tulaga tulaga ese". O isi tulaga uma e totoe o se mea le lelei. A uma lena kiliki i le ki "Lelei".

A maeʻa lena, o le a natia faʻamatalaga lua. Ae e mafai ona faʻaalia i soo se taimi e ala i le toe kiliki i le ki. "Filu".

Lesona: Advanced Excel Filter

Metotia 4: Faʻatulagaga Faʻapitoa

E mafai foi ona e maua ni sene faʻalua e faʻaaoga ai le faʻatulagaina o le laulau. O le mea moni, o le a aveesea i latou i se isi mea faigaluega.

  1. Filifili le laulau. Avea i le tab "Aiga"kiliki le faamau "Faiga Faʻavae"i totonu o poloka poloka "Ata". I le lisi autu e aliali mai, laasaga i lea laasaga "Tulafono o filifiliga" ma "Faʻasologa o mea taua ...".
  2. Ua tatalaina le faamalama o le faatulagaga. O le parakalafa muamua o loʻo i ai o loʻo totoe e le suia - "Faalua". Ae i le parakalafa filifilia, e mafai ona e tuua le tulaga le lelei pe filifili ni lanu e fetaui ma oe, ona kiliki ai lea o le ki "Lelei".

A maeʻa lenei mea, o le a filifilia ni siaki e iai ni tau faʻalua. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e tapeina faʻamalosi nei siaki i se ala masani.

Faʻalogo! O le sailiga o kopi e ala i le faʻaaogaina o le conditional e le o faia i luga o le laina atoa, ae i luga o puʻu taʻitasi, o lona uiga e le talafeagai mo mataupu uma.

Lesona: Faʻapulagaga Faʻapitoa i Excel

Metotia 5: faʻaaoga le fua

E le gata i lea, o kopi e mafai ona maua i le faʻaogaina o le fua faʻatatau e faʻaaoga ai le tele o galuega i le taimi e tasi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e suʻe ni kopi ile lua koluma. O le faiga masani o lenei faiga o le a foliga e pei ona taʻua i lalo:

= AFAI O ERROR (INDEX (column_address; MATCH) (0; comp.

  1. Fausia se isi koluma o le a faʻaalia ai kopi.
  2. Ulufale le faiga mo le faʻataʻitaʻiga i luga i le uluai saolotoga o le koluma fou. I la matou mataupu faapitoa, o le fua faatatau o le a faapenei:

    = IF ERROR (INDEX (A8: A15; MATCHES (0; ACCOUNTS (E7: $ E $ 7; A8: A15) + IF (ACKS: A8: A15; A8: A15)> 1; 0; 1); 0)); "")

  3. Filifili le koluma atoa mo kopi, sei vagana ai le ulutala. Seti le fetuu i le pito o le faʻailoga pa. Faasolo le faamau i luga o le komepiuta F2. Ona faʻaoga lea o le kulupu autu Ctrl + Shift + Ulufale. E mafua ona o le faʻaaogaina o fua faʻatatau i fausaga.

A maeʻa nei taga i le koluma "Faʻataʻitaʻiga" lua tau o loʻo faʻaalia.

Ae, o lenei metotia e faigata tele mo le tele o tagata faaaoga. I le faaopoopo atu, e aofia ai na o le sailiga mo kopi, ae le o le aveesea. O le mea lea, e fautuaina le faʻaaogaina o tali faigofie ma le aoga e pei ona faamatalaina muamua.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i Excel e tele meafaigaluega ua fuafuaina mo le sailia ma le soloina o kopi. E tofu i latou ma ona lava uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faatulagaina o tuutuuga e aofia ai le sailia o ni kopi faʻapitoa mo potu taʻitasi uma. I le faʻaopoopoga, e le o meafaigaluega uma e le gata ina sailiili, ae faʻamalo ese foi tulaga taua. O le mea e sili ona taatele o le fatuina o se laulau atamai. A faʻaaogaina lenei metotia, e mafai ona e faʻavasegaina le sailiga mo kopi e tutusa lelei ma talafeagai pe a mafai ai. E le gata i lea, o lo latou aveesea e tupu vave.