Foʻia se faʻafitauli i disks pe a faʻaeʻeina le Windows


A o le faʻapipiʻiina o Windows e seasea lava, ae o loʻo i ai pea mea sese. I le tele o tulaga, latou te taʻitaʻia ai le faʻaauauina o le faaauauina o le faʻapipiʻi. O mafuaʻaga mo nei toilalo e tele - mai le faʻasalalau faʻasalalau faʻapipiʻiina i le le mautonu o vaega eseese. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le aveeseina o mea sese i le tulaga o le filifilia o se puʻupuʻu poʻo se vaeluaga.

E le mafai ona faʻapipiʻi le Windows i le disk

Mafaufau i le sese lava. Pe a tupu, o se faʻaoga e faʻaalia i le pito i lalo o le faamalama o le filifiliga o le filifiliga, kiliki i luga e tatalaina ai se faʻamatalaga ma se faʻamatalaga o le mafuaaga.

E na o le lua mafuaaga mo lenei mea sese. Muamua o le leai o se avanoa avanoa i luga o le mataʻitusi poʻo le vaeluaina, ma le lona lua e fesoʻotaʻi ma le le fetaui o sitaili vavaega ma le firmware - BIOS poʻo UEFI. O le isi, o le a tatou iloiloina pe faapefea ona foia uma nei faafitauli.

Vaʻai foi: Leai se faila malosi pe a faʻapipiʻi le Windows

Filifiliga 1: E le lava le avanoa avanoa

I lenei tulaga, e mafai ona e maua pe ae taumafai e faʻapipiʻi le OS i luga o se pu na muai vaevaeina i vaega. Matou te le maua le telefoni feaveaʻi poʻo le faʻaaogaina o mea faigaluega, ae o le a matou sau e laveai e se meafaigaluega e "toso" i le tufatufaina atu.

Kiliki i luga o le sooga ma vaai o le vaega fautuaina e sili atu le telē nai lo le avanoa i le vaega 1.

E mafai e oe, i le mea moni, ona faapipii "Windows" i se isi vaega vaevaega talafeagai, ae i lenei tulaga o le ai ai se avanoa avanoa i le amataga o le disk. O le a tatou alu i le isi auala - o le a tatou tape uma vaega, fusia le avanoa, ona fatuina lea oa tatou volumes. Ia manatua o faʻamatalaga uma o le a faʻamutaina.

  1. Filifili muamua le voluma i totonu o le lisi ma tatala le faatulagaga o le masini.

  2. Toto "Aveesea".

    I le faʻatalanoaga lapataiga, kiliki Ok.

  3. Matou te toe fai taga ma vaega o loʻo totoe, a maeʻa ona matou maua lea o se avanoa tele.

  4. Faʻaauau nei i le faia o ni vaega.

    Afai e te le manaʻomia le vavaeina o le 'ie, e mafai ona e lafoaʻia lenei laasaga ma alu saʻo i le faʻapipiʻi o le "Windows".

    Toto "Fausia".

  5. Fetuunai le voluma o le voluma ma kiliki "Faaaoga".

    O le a taʻuina mai e le faʻapipiʻi ia i matou e mafai ona fatuina se vavaega faʻaopoopo o le polokalama. Matou te malilie i le kiliki Ok.

  6. I le taimi nei, e mafai ona e fatuina se tasi pe sili atu foi vaega, pe atonu e te faia i se taimi mulimuli ane, e ala i le fesoasoani atu i polokalama faapitoa.

    Faitau atili: Polokalama mo le galue i se vaega puʻe puʻe

  7. Ua faia, o se tele o le tele tatou te manaomia e aliali mai i le lisi, e mafai ona e faʻapipiʻi le Windows.

Filifiliga 2: Laulau Ripoti

I aso nei e lua ituaiga o laulau - MBR ma le GPT. O se tasi oa latou eseesega autu o le i ai lea o le lagolago mo le ituaiga taʻavale UEFI. E iai se avanoa i le GPT, ae le o le MBR. E i ai le tele o filifiliga mo gaoioiga e faʻaaogaina lea e tupu ai siaki mea na fai.

  • Taumafai e faʻapipiʻi se 32-bit i luga o se komepiuta GPT.
  • Faʻasaga mai se taavale afi o loʻo i ai se pusa tufatufaina faʻatasi ma le UEFI, i le MBR disk.
  • Faʻapipiʻi mai se tufatufaina atu e aunoa ma le EUFI lagolago i luga o faʻasalalauga GPT.

Ae o le mea itiiti, o mea uma lava ua manino: e tatau ona e maua se disk i se 64-bit version o Windows. Faʻafitauli i le le faʻamaoni e foia pe ala i le faaliliuina o fuainumera poʻo le fatufatuina o ala o faasalalauga ma le lagolago mo le tasi poʻo le isi ituaiga download.

Faitau atili: Faʻasagaina le faafitauli i le GPT-disks pe a faʻaeʻeina le Windows

O le tusiga o loʻo avanoa i le fesoʻotaiga i luga o loʻo faʻamatalaina ai le filifiliga o le faʻapipiʻiina o se masini e aunoa ma le UEFI ile CD GPT. I le itu i tua, pe'ā iai le UEFI faʻapipiʻi, ma o le disk o loʻo i ai le laulau MBR, o faʻatinoga uma lava o le a tutusa, sei vagana ai se tasi faʻamafanafanaga.

liliu mbr

e tatau ona suia e

tagata liliu mai

O tulaga faʻavae BIOS e faʻafeagai foi: mo faʻafitauli i MBR, e manaʻomia ona e faʻaumatia le UEFI ma le AHCI mode.

Faaiuga

O le mea lea, matou te maitauina mafuaʻaga o faafitauli i faʻafitauli pe a faʻaeʻeina le Windows ma maua ai a latou fofo. Ina ia aloese mai mea sese i le lumanaʻi, e tatau ona e manatua e na o le 64-bit polokalama e mafai ona faʻapipiʻiina i le GPT pe o le a mafai foi ona e fatuina le masini komepiuta USB flash. I luga o le MBR, i le isi itu, o isi mea uma ua faʻapipiʻi, ae na o faasalalauga e aunoa ma le UEFI.