4 auala e toe amata ai le Yandex Browser

O nisi galuega e faia i luga o laulau e manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o ata eseese poʻo ata o iai. Excel ei ai meafaigaluega e mafai ai ona e faia se mea faapipii. Seʻio tatou mafaufau pe faapefea ona fai.

Ata o le Faʻaofiina Ata

Ina ia faʻaofi se ata i totonu o le laulau Excel, e tatau ona muai siiina i luga o le komepiuta o le komepiuta poʻo le mea e mafai ona faʻaaogaina e fesootai i ai. O se vaega sili ona tāua o le faʻaofiina o se ata, o le lē mafai ona fesoʻotaʻi i se televise patino, ae na o le tuʻuina atu i se vaega filifilia o le pepa.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaofi se ata i totonu o le Word Word

Faʻaofi le ata i luga o le pepa

Muamua, o le a tatou iloa pe faʻapefea ona faʻaofi se ata i luga o se laupepa, ma na o le taimi lava lena o le a tatou iloa ai le ala e faʻapipiʻi ai se ata i se masini patino.

  1. Filifili le suauʻu e te manaʻo e faʻaofi i ai le ata. Alu i le lisi "Faaofi". Kiliki le ki "Totoina"lea o loʻo i totonu o poloka poloka "Ata tusi".
  2. Ua tatalaina le faamalama o le ata. Ona o le lē mafai, e tatala pea i totonu o le pusa. "Ata". O le mea lea, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi muamua le ata o le a e faʻaofi. Ma e mafai ona e faia i le isi auala: e ala i le faʻaogaina o le faamalama lava e tasi, alu i se isi lava faʻamaumauga o le puʻupuʻu o le PC poʻo ona faʻafesoʻotaʻi fesoʻotai. A maeʻa ona e filifilia le ata o le ae faaopoopo atu i Excel, kiliki le ki Pasili.

A maeʻa lena, ona faʻaofiina lea o le ata i luga o le pepa. Ae, e pei ona taʻua muamua, e na ona taoto lava i luga o le pepa ma e le fesootai ma toetoe lava o masini.

Faʻatuina ata

O lenei e tatau ona e faʻasaʻoina le ata, tuʻuina atu le faʻatusa talafeagai ma le tele.

  1. Kiliki i luga le ata ma le ki o le kuki saʻo. O le ata tusi e tatalaina i le lisi autu. Kiliki le mea "Tele ma meatotino".
  2. O se faamalama e tatalaina lea e tele meafaigaluega mo le suia o meatotino o le ata. Lenei e mafai ona e suia lona lapopoa, lanu, pusi, faaopoopo i ai ma faia mea sili atu. E faʻalagolago lava i le ata faapitoa ma le mafuaʻaga e faʻaaoga ai.
  3. Ae i le tele o tulaga e leai se mea e tatau ona tatala ai le faamalama. "Faʻamatalaga ma meatotino", aua o loʻo lava meafaigaluega o loʻo ofoina i luga o le lipine i le isi poloka o faʻamau "Galulue Faatasi ma Ata".
  4. Afai tatou te mananao e faʻaofi se ata i totonu o se sela, o le mea sili ona taua pe a faʻataʻitaʻia se ata o le suia lea o lona tele ina ia le sili atu nai lo le telē o le cell. E mafai ona e toe faʻaaogaina auala nei:
    • e ala i le lisi autu;
    • laulau i le lipine;
    • faamalama "Faʻamatalaga ma meatotino";
    • toso ese tuaoi o le ata ma le kiore.

Faʻapipiʻi ata

Peitai, e tusa lava pe itiiti ifo le ata nai lo le masini ma tuu ai i totonu, ae tumau pea le le mafai. O lona uiga, pe afai oi tatou, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatulaga se faʻasologa poʻo se isi ituaiga o faʻamaumauga o faʻamaumauga, o le a suia e sela ia nofoaga, ma o le ata o le a tumau i le nofoaga e tasi i luga o le pepa. Ae, i Excel, o loʻo i ai pea nisi auala e faʻapipiʻi ai se ata. Toe mafaufau i ai.

Metotia 1: puipui puipui

O se tasi o auala e faʻapipiʻi ai se ata o le puipui lea o le pepa e faasaga i suiga.

  1. Faʻaliliu le tele o le ata i le tele o le cell ma tuʻu i ai, pei ona faamatalaina i luga.
  2. Kiliki i luga o le ata ma filifili le mea i le lisi autu "Tele ma meatotino".
  3. O le faamalama o le ata o le a amata. I le lisi "Tele" ia mautinoa o le tele o le ata e le sili atu nai lo le tele o le cell. Toe siaki foi i faʻafeagai "Faʻalata i le lapopoa muamua" ma "Faasao vaega" Sa i ai pepa. Afai e le fetaui ma le faʻamatalaga i luga, ona sui lea.
  4. Alu i le lisi "Meatotino" lava faamalama. Seti siaki i luma o faʻaiʻuga "Mea puipuia" ma "Lisi mea"pe afai e le o faʻapipiʻiina. Tuu le ki i le poloka poloka "Fusiina o se mea faitino i le talaaga" i le tulaga "Alu ma faasaʻo se mea faitino i sela". A uma ona faʻatulagaina faʻamaumauga uma, kiliki i luga o le ki. "Katia"i le pito i lalo taumatau o le faamalama.
  5. Filifili le pepa atoa e ala i le kilikiina o ki Ctrl + A, ma faʻasolo i luga o le lisi o tala i totonu o le faamalama o le faatulagaga o le faatulagaga.
  6. I le lisi "Puipuiga" o le faamalama matala e aveese le siaki mai le nofoaga autu "Sosa puipuia" ma kiliki le ki "Lelei".
  7. Filifili le sela lea e tatau ona faatulaga ai le ata. Tatala le faamalama o le faatulagaga i le lisi "Puipuiga" togi le tau "Sosa puipuia". Kiliki le ki "Lelei".
  8. I le lisi "Iloiloga" i le poloka o meafaigaluega "Suiga" i luga o le lipine kiliki i luga o le ki "Puipuia le Pepa".
  9. O se faamalama e tatala ai lea tatou te ulu atu ai i le upu e manaʻomia mo le puipuia o le pepa. Matou te taomi le faamau "Lelei", ma i le isi laʻo e tatala, tatou te toe faia le upu faʻaulu na toe ulufale mai.

A maeʻa nei gaioiga, o laulau o loʻo i ai ata o loʻo puipuia e puipuia mai suiga, o lona uiga, o ata o loʻo noatia ia i latou. E leai ni suiga e mafai ona faia i nei siama seiloga ua aveese le puipuiga. I isi laina o le pepa, e pei ona i ai muamua, e mafai ona e faia ni suiga ma teu. I le taimi lava e tasi, i le taimi nei e tusa lava pe filifili e fesuiaʻi ia faʻamaumauga, e le o alu le ata i le mea o loʻo i ai le cell lea o loʻo i ai.

Lesona: Faʻafefea ona puipui se cell mai suiga i Excel

Metotia 2: faʻaofi se ata i se tusi

E mafai foi ona e faapipiiina se ata e ala i le faʻaofiina i se tusi.

  1. Matou te kiliki i luga o le poloka lea matou te fuafua e faʻapipiʻi le ata, faʻatasi ma le kulimi taumatau. I le lisi autu, filifili le aitema "Insert Note".
  2. O se tamai faamalama e matala, ma fuafua e faamaumauina faamaumauga. Faʻamuli le mala i lona tuaoi ma kiliki i luga. O le isi lisi o mea e taʻu mai. Filifili se mea oi ai "Faatulagaina o le faatulagaga".
  3. I le tatalaina o faʻamaumauga, alu i le lisi "Lanu ma laina". I totonu o le pusa seti "Faatumu" kiliki i luga o le fanua "Valivali". I le lisi e amataina, faʻaauau i le tofiaina. "Faatumu auala ...".
  4. O le faamalama faatumuina o matala matala. Alu i le lisi "Totoina"ona kiliki ai lea o le ki ma le igoa e tasi.
  5. O le faʻaopopoina o le faʻataʻitaʻiga o le matala matala, e tutusa lelei ma le faʻamatalaina i luga Filifili se ata ma kiliki le ki Pasili.
  6. Ata faaopoopo i le faamalama "Faatumu auala". Faʻasaʻo se pito i luma o le mea "Taofi vaega tonu o le ata". Matou te taomi le faamau "Lelei".
  7. A maeʻa lenei mea, matou te toe foʻi atu i le faamalama "Faatulagaina o le faatulagaga". Alu i le lisi "Puipuiga". Aveese le siaki mai le parakalafa "Mea puipuia".
  8. Alu i le lisi "Meatotino". Seti le ki i le tulaga "Alu ma faasaʻo se mea faitino i sela". A maeʻa lenei, kiliki le ki "Lelei".

A maeʻa ona faʻatino uma mea o loʻo i luga, o le a le gata ina faʻaofiina le ata i totonu o le faʻamaumauga o le cell, ae faʻapipiʻi foi i ai. O le mea moni, o lenei metotia e le fetaui mo tagata uma, e pei o le faʻaofiina i totonu o se tusi e tuʻuina atu ai nisi tapulaa.

Metotia 3: Faʻasologa o le Faʻapupulaina

E mafai foi ona e faʻapipiʻi ata i totonu o se sela e ala i le faʻatulagaga o le fausiaina. O le faafitauli o le le mafai ona faʻaaogaina le tulaga o le fausiaina. O le mea muamua, muamua lava, o le a tatou manaʻomia e mafai ai.

  1. Avea i le tab "File" alu i le vaega "Filifiliga".
  2. I le faʻamaufaʻailoga, alu i le vaega Setup o le Ribbon. Faʻamau se mea e latalata i le mea "Faʻapupula" i le itu taumatau o le faamalama. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  3. Filifili le sela lea matou te fuafua e faʻaofi le ata. Alu i le lisi "Faʻapupula". Na aliali mai ina ua uma ona matou faʻaaogaina le faʻatusa talafeagai. Kiliki le ki Pasili. I le lisi e tatala i le poloka "Elemene ActiveX" filifili se mea "Ata".
  4. O le pulega ActiveX e aliali mai o se mea e leai se aoga. Fetuunai ona fua e ala i le tosoina o tuaoi ma tuu i totonu o le potu e te fuafua ai e tuu le ata. Tatou kiliki le ki o le kuki saʻo ile elemene. I le lisi autu, filifili le aitema "Meatotino".
  5. O le matala o le meatotino o loʻo tatala. Tetee faʻafeagai "Nofoaga" seti le numera "1" (e ala i le faaletonu "2"). I le manoa faʻasolo "Ata" Kiliki le ki, o loʻo faʻaalia ai togi.
  6. O le faamalama o le faaofiina o le matala. O loʻo matou sailia le ata na manaʻomia, filifili ma kiliki le ki. "Tatala".
  7. A maeʻa lena, e mafai ona e tapunia le faamalama o meatotino. E pei ona mafai ona e vaʻai, ua uma ona faʻaofiina le ata. O le taimi nei e tatau ona tatou fusia atoa i le masini. Filifili le ata ma alu i le tab "Taiala Lisi". I totonu o le pusa seti "Toto" i luga o le lipine kiliki i luga o le ki "Faʻatonu". Mai le lisi o le matāua, filifili le mea "Faʻafeiloaʻi i le Gagana". Ona faʻagasolo malie lea o le pito o le ata.

A maeʻa ona faia ia gaoioiga o loʻo i luga, o le ata o le a nonoa i le ata ma le filifili filifilia.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le polokalama Excel e tele auala e faʻaofi ai se ata i totonu o se masini ma tuʻu i ai. O le mea moni, o le metotia ma le faʻasoa i le tusi e le fetaui mo tagata uma e faʻaaogaina. Ae o isi filifiliga e lua e sili ona lelei ma e tatau i tagata taitoatasi ona filifili mo ia lava po o le fea e sili atu ona talafeagai mo ia ma sili ona vavalalata i sini o le faʻaofiina.