Auala sili e faʻafiafia ai uo ma aiga ma se komepiuta

I lenei tusiga o le a ou le tusia se mea e uiga i le auala e faʻapipiʻi ai le OS poʻo togafitiga faʻamaʻi, ia sili atu le lelei i se mea faʻavalevalea, e uiga i le mea sili, i loʻu manatu, tala malie e mafai ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai se komepiuta.

Lapataiga: e leai se tasi o taga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga o le a afaina ai le komepiuta, ae afai e le malamalama le tagata ua afaina i le mea o loʻo tupu, filifili e toe faʻaofi Windows poʻo se isi mea e faasaʻo ai mea o loʻo ia vaaia i luga o le mata. ona ono tupu ai lea o ni taunuuga le lelei. E le afaina au mo lenei mea.

O le a lelei pe afai e te faʻasoa se tusiga i fesoʻotaʻiga faʻafesootai e faʻaaoga ai le faamau i lalo o le itulau.

Upu Faʻamaʻo Upu

Ou te manatu o mea uma lava ua manino iinei. O le gaioiga faʻaaogaina o tusitusiga i totonu o Microsoft Word ma isi tusitala o faʻamaumauga e mafai ai e oe ona faia mea ofoofogia, aemaise lava pe ae iloa po o fea upu e masani ona taina i le lolomiina o pepa a le kamupani.

O filifiliga e matua ese lava:

  • Le suia o le igoa masani o le tagata pe na o se igoa faaiʻu (mo se faʻataʻitaʻiga, le tagata fai pese na saunia le pepa) i se isi mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e masani ona faʻatonu e le tagata taʻavale le numera o le telefoni ma le igoa o "Ivanov" i le pito i lalo o tusi sauniuni uma, ona mafai lea ona suia i le "Private Ivanov" poʻo se mea faapena.
  • Suia isi fuaitau fuaitau: "Ou te fesili atu ia te oe" i le "O lea e manaʻomia ai"; "Faʻafeiloaʻi" i le "Faaseʻe" ma isi.

Filifiliga le saʻo i MS Word

Ia faaeteete ina ia le mafai ona lafo atu le ula le tusi ma tusi mo le saini o le ulu.

Faʻaleleia o le Linux i luga o le komepiuta

O lenei manatu e atoatoa mo le ofisa, ae mafaufau i le nofoaga e faʻaoga ai. O le laina pito i lalo o le tatau lea ona fausia se pulupili Ubuntu USB flash (o le disk foi e galue), ia galue i luma o se tagata faigaluega o ia o le taulaiga ma taʻavale le komepiuta i le olaga CD CD mai le aufaasālalau faʻasalalau. E fautuaina foi e aveese le alalaupapa "Install Ubuntu" mai le komepiuta Linux.

O le komepiuta lenei i Ubuntu Linux

A maeʻa lena, e mafai ona e lolomiina luga o le lomitusi "faasalalauga aloaia" mai le taimi nei, le faaiuga a le pulega ma le pule o polokalama, o lenei komepiuta o le a galue i lalo o Linux. Ona mafai lea ona e matamata.

Blue tioata matala

I luga o le upega tafaʻilagi a Windows Sysinternals, lea e aofia ai le tele o polokalama manaia ma le lauiloa mai Microsoft, e mafai ona e mauaina se mea e pei o le BlueScreen Screen Saver (//technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897558.aspx).

Blue tioata matala

O lenei polokalame, pe a faʻataʻapeʻapeina, faʻaalia se ata lanumoana lanu moana mo Windows (o se numera tele o vasa BSOD masani e eseese i taimi uma). E mafai ona faʻatulagaina e avea o se windowssaver Windows, lea e faʻaalia pe a maeʻa le taimi e le o gaoioi ai, pe mafai foi ona e nanaina i se mea ma tuʻu i le amataga o Windows. O le isi filifiliga o le faaopoopo lea i le Windows Task Scheduler, e ala i le faʻatulagaina o le faʻaaliga i le taimi saʻo poʻo i nisi taimi, ma isi. Tuʻua le lanu lanumoana o le oti i le faʻaaogaina o le Faʻasalaga laveaʻi.

Faʻafesoʻotaʻi se isi gutu i le komepiuta.

E i ai se kiofu leai se mama? Faʻafesoʻotaʻi i le pito i tua o le iunite a lau paaga pe a leai. E manaʻomia le i ai o ia mo le itiiti ifo i le 15 minute, a le o lea e mafai ona tupu na te vaʻaia o loʻo faʻapipiʻiina e Windows avetaavale mo le masini fou.

A maeʻa, pe a toe foʻi le tagata faigaluega, e mafai ona e "fesoasoani" lemu mai lau galuega. O le tele o faʻamatalaga o le tele o masini feaveai e 10 mita, ae o le mea moni e sili atu le tele. (Na na o loʻu siakiina o le komepiuta i luga o le initaneti e galue i luga o puipui e lua o le fale).

Faʻaaoga le Fuafuaga Fuafuaga a le Windows

Saili i itu o le Windows Task Scheduler - e tele naua mea e fai i lenei meafaigaluega. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se tasi i lou fale o loʻo nofo i taimi uma i tagata aʻoga poʻo se faʻafesoʻotaʻiga, ma i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia ai le faamalama o le masini e nana ai, e mafai ona e faaopoopo i ai le galuega o le amataina o le masini ma faʻamaonia ai le 'upega tafaʻilagi o fesoʻotaiga vavave. Ma e mafai ona e faia le lanu lanumoana o le oti, faʻamatalaina i luga, e tamomoe i le taimi tatau ma le saʻo saʻo.

Fausiaina o se Task i le Fuafuaga Fuafuaga a le Windows Task

Ma ia faia lenei galuega i le maeʻa ai o se vaitaimi patino. E tusa ai ma le tulafono a Murphy, o le taimi lava e tatala ai le vasega i le taimi tonu lava e faʻaalia ai e le tagata faigaluega le taunuuga o le galuega i ona tagata sili i lona mata. E mafai, ioe, faʻaalia soʻo se isi 'upega tafaʻilagi ...

Taumafai, atonu e maua se auala e faʻaaoga ai.

Tuiina o ki Alt + Shift + Print screen luga o le piano, vaai po o le a le mea e tupu. Atonu o le a aoga tele le fefefe i se tasi e leʻi i ai i le "Oe" faʻatasi ma se komepiuta.

E toetoe lava o se polokalama polokalama? Faaaoga le AutoHotkey!

Faʻaaogaina o le polokalama freeHotkey (//www.autohotkey.com/) e mafai ai ona e fatuina macros ma faʻapipiʻi i latou i faila o le exe faʻatautaia. E le faigata. O le taua o le galuega a nei masini i le vavaveina o keystrokes i luga o le komepiuta, o le kiore, sailia o latou tuufaatasiga ma le faatinoga o le galuega filifilia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faigofie faigofie:

#NoTrayIcon * Space :: Auina atu, SPACE

A maeʻa ona e faʻapipiʻiina ma tuʻu i totonu o le uta (pe na o le tamoe), ona faʻapitoa lea i taimi uma e te taʻalo ai le avanoa avanoa, o le upu SPACE o le a aliali mai i totonu o le tusitusiga nai lo lena.

O le mea lenei na ou manatuaina. Soo se isi manatu? Fetufaai i faamatalaga.