Matou te faʻaogaina se komepiuta e avea o se mataʻitu mo se komepiuta

Afai e te manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi se mataʻitua lona lua i se komepiuta, ae le maua, ona i ai lea o le filifiliga o le faʻaaogaina o se komepiuta e fai ma faʻaaliga mo se PC. O lenei faiga e faʻatinoina e faʻaaoga ai le tasi le kela ma se seti laʻititi o le faiga faʻaoga. Seʻio tatou tilotilo i lenei mea i auiliiliga.

Faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i le komepiuta e ala i le HDMI

Ina ia faia lenei faagasologa, e te manaʻomia se komepiuta galue ma se mataʻituina, se cable HDMI ma se komepiuta. O tulaga uma o le a faia i le PC. E manaʻomia e le tagata faʻaoga ni nai laasaga faigofie:

  1. Ave se cable HDMI, faʻatasi ma le tasi itu faʻapipiʻi i totonu o le mea talafeagai i luga o le komepiuta.
  2. O le isi itu o le faʻafesoʻotaʻi lea i se fesoʻotaʻiga free HDMI i luga o le komepiuta.
  3. I le leai o se fesoʻotaʻiga talafeagai i se tasi o masini, e mafai ona e faʻaaoga se tagata liliu mai faapitoa mai le VGA, DVI poʻo le Faʻaaliga Faʻaalia i le HDMI. Auiliiliga e uiga ia i latou o loʻo tusia i la tatou tusiga i le fesoʻotoga i lalo.
  4. Tagai foi:
    Matou te faafesootai le kata vitio fou i le tuai mataʻitu
    Faatusatusaga o HDMI ma DisplayPort
    DVI ma le HDMI Faatusatusaga

  5. I le taimi nei, e tatau ona amata le komepiuta. Afai e le otometi ona auina mai le ata, kiliki Fn + f4 (i nisi o api api, o le faamau mo le fesuiaiga i le va o siaki e mafai ona suia). Afai e leai se ata, fetuunai sikuea i luga o le komepiuta.
  6. Ina ia faia lenei mea, tatala "Amata" ma alu i "Lisi Pulea".
  7. Filifili se filifiliga "Mata".
  8. Alu i le vaega "Fetuunaiga o Taiala Mata".
  9. Afai e le maua le lau, kiliki "Saili".
  10. I le lisi autu "Matala Tele" filifili se mea "Faʻatele nei sikuea".

I le taimi nei, e mafai ona e faʻaaoga lau komepiuta e fai ma mataʻitu lona lua mo se komepiuta.

Filifiliga isi sootaga

E iai polokalame faʻapitoa e mafai ai e oe ona vaʻaia lelei se komepiuta. Faʻaaogaina, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi lau komepiuta i se komepiuta e ala i le Initaneti e aunoa ma le faʻaogaina o laina faaopoopo. O se tasi o polokalame sili ona lauiloa o TeamViewer. A maeʻa le faʻatulagaina, na o oe e manaʻomia le fatuina o se teugatupe ma faʻafesoʻotaʻi. Faitau atili e uiga i lenei mea i la tatou tusiga i le fesoʻotoga i lalo.

Faitau atili: Faʻapefea ona faʻaaoga TeamViewer

E le gata i lea, i luga o le Initaneti e tele isi polokalame mo le mamao ese. Matou te fautuaina ina ia faamasani ma le lisi atoa o sui o lenei polokalama i tusiga i luga o sootaga i lalo.

Tagai foi:
Aotelega o polokalame mo pulega mamao
Faʻaauau analogues a TeamViewer

I lenei tusiga, matou te tilotilo pe faapefea ona faʻafesoʻotaʻi se komepiuta i se komepiuta e faʻaaoga ai le televave HDMI. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i lenei, o le fesoʻotaʻiga ma le seti o le a le tele se taimi, ma e mafai loa ona e galue. Afai e le fetaui le uiga o le faailo ia oe poʻo, mo nisi mafuaaga, e le aoga le fesoʻotaʻiga, matou te fautua atu e te mafaufau i le isi filifiliga i auiliiliga.