E faʻapefea ona suʻeina le motusia mai le Wi-Fi i le Windows 10

E ui i le mea moni e toetoe lava leai se mea ua suia i lenei tulaga pe a faatusatusa i lomiga muamua o le OS, o nisi tagata faaaoga e fesili pe faapefea ona sailia a latou upega tafailagi Wi-Fi i le Windows 10, o le a ou taliina lenei fesili i lalo. Aisea e ono manaomia ai lenei mea? Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi se masini fou i le fesoʻotaʻiga: e tupu e le mafai ona e manatuaina le upega tafailagi.

O lenei faʻamatalaga pupuu e faʻamatalaina ai auala e tolu e maua ai lau lava upega tafailagi mai se fesoʻotaiga e leai se fesoʻotaʻiga: o le toʻalua muamua o loʻo vaʻavaʻai i le OS interface, o le lona lua o loʻo faʻaaogaina le 'upega tafaʻilagi Wi-Fi mo lenei faʻamoemoe. I totonu foi o le tusiga o le a e maua ai se vitio pe o mea uma o loʻo faʻamatala manino mai.

O isi auala e matamata ai i le upega tafaʻilagi o faʻasalalauga fesoʻotaʻiina i luga o se komepiuta po o le komepiuta mo fesoʻotaʻiga uma e teuina, ma e le gata o loʻo galue i ituaiga eseese o Windows, e mafai ona maua iinei: Faʻailoa mai lau 'upega tafailagi Wi-Fi.

Vaavaai i lau 'upega tafailagi Wi-Fi i totonu o le faʻafesoʻotaʻi eletise

O le mea lea, o le auala muamua, lea atonu o le a lava mo le tele o tagata faaaoga - o se vaaiga faigofie o meatotino o se Wi-Fi i le Windows 10, lea, faatasi ai ma isi mea, e mafai ona e vaʻai i le upu faʻamaonia.

Muamua, e faʻaaoga lenei metotia, e tatau ona fesoʻotaʻi le komepiuta i luga o le Initaneti e ala i le Wi-Fi (o lona uiga, e le mafai ona vaʻai i le upega tafailagi mo se fesoʻotaʻiga e le faʻaogaina), pe a faʻapea, e mafai ona e alu. O le tulaga lona lua e tatau ona i ai le pule i aia i le Windows 10 (mo le tele o tagata faaaoga, o le tulaga lea).

  1. O le laasaga muamua o le kiliki-i luga o le faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga i le nofoaga faʻasalalau (pito i lalo), filifili "Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa". A tatalaina le faamalama ua faamaotiina, i le itu tauagavale, filifili "Suiga faatulagaga fetuunai." Faʻafou: i lomiga aupito lata mai o le Windows 10, sina ese, vaai Faʻapefea ona tatalaina le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa i le Windows 10 (tatala i se lisi fou).
  2. O le laasaga lona lua o le kiliki-i luga o lau fesoʻotaiga vaʻaia, filifili le "Tulaga" mea autu o le lisi o mea, ma i le faamalama tatalaina ma faʻamatalaga e uiga i le Wi-Fi fesoʻotaʻiga, kiliki "Āiga Faʻalēpotopotoga Lelei". (Manatua: nai lo le lua o faʻamatalaga ua faʻamatalaina, e mafai ona e kiliki i luga o le "Wireless Network" i totonu o le "Fesoʻotaʻiga" i le faamalama o le Network Control Center).
  3. Ma o le laasaga mulimuli e saili ai lau upega tafailagi Wi-Fi - i meatotino o le 'upega o fesoʻotaiga, tatala le laupepa o le "Saogalemu" ma faʻafesoʻotaʻi le "Faʻaalia le faʻamaumauga tusia".

O le auala ua faʻamatalaina e matua faigofie lava, ae e mafai ai e oe ona vaʻai i le upega tafailagi mo na o le laina eletise lea o loʻo e fesoʻotaʻi nei, ae le mo i latou na e fesoʻotaʻi muamua i ai. Ae ui i lea, ei ai se auala mo i latou.

Faʻafefea ona suʻeina le upega tafailagi mo se 'upega tafailagi Wi-Fi e le faʻaogaina

O le filifiliga o loʻo i luga e mafai ai e oe ona matamata i le upega tafailagi o le Wi-Fi fesoʻotaʻiga mo na o le taimi o loʻo galulue faʻatasi. Ae ui i lea, o loʻo i ai se auala e matamata ai i upu faʻamaonia mo isi uma fesoʻotaʻiga e le faʻaogaina i le Windows 10.

  1. Faʻasalai le faʻasologa o le poloaiga e fai ma sui o le Pule (faʻasalaga saʻo i le Start button) ma faʻapipiʻi tulafono i le faasologa.
  2. netsh wlan faʻaalia faʻamatalaga (tusi iinei le igoa o le Wi-Fi network lea e te manaʻomia e iloa ai le upega tafailagi).
  3. netsh wlan faʻaalia le faʻailoga igoa =network_name key = manino (pe afai o le igoa o fesoʻotaiga e aofia ai ni nai upu, tuu i upusii).

O se taunuuga o le faʻaaogaina o le poloaiga mai le laasaga 3, o faʻamatalaga i luga o le Wi-Fi ua filifilia ua faʻaalia, o le a faʻaalia le uputusi o le Wi-Fi i totonu o le "Mea autu" mea.

Vaavaai le upufaʻailoa i le faʻaogaina o le uila

O le auala lona lua e saili ai le upega tafailagi Wi-Fi, lea e mafai ona e faʻaaogaina e le gata mai se komepiuta poʻo se komepiuta, ae faʻapea foʻi, mo se faataitaiga, mai se laupepa - alu i nofoaga o le alalaupapa ma vaʻavaʻai i totonu o le saogalemu o le network network. E le gata i lea, afai e te le iloa le upu moni ma e le teuina i luga o soʻo se masini, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i le uila e faʻaaogaina se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi.

Pau lava le tulaga e tatau ona e iloa faʻamatalaga o faʻamatalaga o le faʻalautaina o le initaneti. O le initaneti ma le upega tafailautusi e masani lava ona tusia i luga o se mea faapipiiina i luga o le masini lava ia (e ui lava e masani lava ona suia le motusia pe a faatuina muamua le faila), o iai foi le tuatusi o le tuatusi. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i lenei i totonu o le tusi lesona Faʻafefea ona e ulufale i le faʻaogaina o le telefoni.

A uma ona e ulu i totonu, mea uma e te manaʻomia (ma e le faʻalagolago i le ituaiga ma le ata o le uila), saili le mea mo le faʻaopoopoina o le 'upega o fesoʻotaiga, ma oi totonu o le saogalemu Wi-Fi. O iina e mafai ai ona e vaʻavaʻai i le upu faʻamalosi o faʻaaogaina, ona faʻaaoga lea e fesoʻotaʻi ai au masini.

Ma le mea mulimuli - o se vitio lea e mafai ai ona e vaʻavaʻai i le faʻaogaina o metotia faʻaalia o le matamataina o le Wi-Fi faʻafesoʻotaʻiga.

Afai e leai se mea e le aoga pe leai foi se mea e pei ona ou faamatalaina - fai fesili i lalo, o le a ou tali.