Faʻafefea ona natia itulau VK fiafia

I le taimi nei, o masini komepiuta o loʻo sili ona lauiloa i luga o faʻasalalauga. E le pei o masini mata tioata ma maseta (CD / DVD ma faʻamalosi malosi), o masini faʻapipiʻi e sili atu ona faʻamalosi ma faʻasaga i mea faʻaleagaina. Ma ona o le a le mea na ausia i le faʻatusatusa ma le mautu? Seʻio tatou vaai!

O le a le mea e aofia ai le uila afi ma pe faapefea

O le mea muamua lava e matauina e leai ni mea masini mimita i totonu o le uila afi lea e mafai ona pagatia mai le pau poʻo le papa. E maua lenei mea e ala i le mamanu - e aunoa ma se puipuiga, o le USB flash drive o se 'eleʻele faʻasalalau faʻasalalau lea e soli ai le fesoʻotaʻiga USB. Seʻio tatou tilotilo i ona vaega.

Vaega autu

O vaega o le tele o masini komepiuta e mafai ona vaeluaina ma faaopoopo.


O autu autu e:

  1. NAND manatua tupe mama;
  2. pule;
  3. quartz resonator.
  4. USB fesoʻotaʻiga

Manatua NAND
O le taavale e galue e ala i le NAND-memory: semiconductor chips. O tupe siliva o lenei manatuaga, muamua, matua faʻatusatusa, ma le lona lua - e sili atu le malosi: afai o le taimi muamua o le a leiloloa le tele o masini faʻavave i le tele o masini faʻaleleia i lena taimi, ua sili atu i le Blu-Ray disks i le gafatia. O sea manatuaga, faatasi ai ma isi mea, e le o se mea e faʻaogaina, o lona uiga, e le manaʻomia se punaoa eletise mo le teuina o faʻamatalaga, e le pei o Ramema meataalo na faʻaaoga e faʻaaoga ai se tekinolosi talitutusa.

Ae ui i lea, o le NAND-manatua e tasi le toe foʻi, pe a faʻatusatusa i isi ituaiga masini teu oloa. O le mea moni, o le ola o nei vaʻavaʻa ua faʻatapulaʻaina i se numera faapitoa o le faasologa o le faasologa o taimi (faʻamatalaga faitau / tusitusi i sela). I le averesi, o le aofaʻi o taʻamilosaga faitau-tusitusi e 30,000 (faʻalagolago i le ituaiga puʻe manatua). E foliga mai e matua maoae tele, ae o le mea moni e tusa ma le 5 tausaga le matua faʻaaogaina. Peitai, e tusa lava pe oʻo i le tapulaʻa, e mafai ona faʻaauau le faʻaaogaina o le moliuila, ae na o le faitauina o faʻamatalaga. E le gata i lea, ona o lona natura, o le manatuaina o le NAND e faigofie ona faʻaogaina i le eletise ma le eletise eletise, o lea ia vaʻavaʻai mai i faʻalavelave tutusa.

Pule
I le numera 2 i le ata i le amataga o le tusiga o loo i ai se tamai pulou - o se mea e pulea, se meafaigaluega fesoʻotaiga i le va o moli memumu ma masini fesoʻotaʻi (PC, TV, faʻataʻavale taavale, ma isi).

O le pule (ole igoa ole microcontroller) o se komepiuta komipiuta muamua ma lona lava gaosiga ma se aofaiga o le RAM na faʻaaoga mo faʻamatalaga o faʻamatalaga ma tautua. I lalo o le faʻatulagaga mo le faʻafouina o le firmware poʻo le BIOS ua na o le faʻafouina o le komepiuta o le microcontroller. E pei o faʻataʻitaʻiga, o le tele o le toilalo o masini faʻaleleia o le toilalo o le pule.

Quartz resonator
O lenei vaega o se tioata laitiiti quartz, lea, e pei o se eletise faaeletonika, e maua ai ni gaioiga o le sogasoga masani o nisi taimi. I faʻamalosi moli, e faʻaaogaina le resonator mo fesoʻotaʻiga i le va o le pule, le NAND memory ma isi vaega.

O lenei vaega o le uila afi o loʻo i ai foi le lamatia, ma, e le pei o faafitauli i se microcontroller, e toetoe a le mafai ona e foia oe lava. O le mea e lelei ai, i taimi nei e le o se mea e seasea ona tupu i le taimi nei.

USB fesoʻotaʻiga
I le numera tele o mataupu, o se masini flash USB faʻaonapo nei ua faʻapipiʻiina ma se ituaiga A USB 2.0 fesoʻotaʻiga, lea e faʻalauteleina e talia ma faʻasalalau. O masini fou e faʻaaoga le USB 3.0 Pusa A ma le Momo C.

Vaega faaopoopo

I le faaopoopo atu i vaega autu o loʻo taua i luga o le masini komepiuta, e masani lava ona tuʻuina atu e le au gaosi elemene elemene, e pei o: se faailoilolalalala, se fusi puipui, ma nisi o mea e patino i nisi faʻataʻitaʻiga.

Uila matala
O le tele o avetaavale masini e maua ai se moli laitiiti ae susulu. Ua mamanuina ina ia faʻaalia le faʻaalia o le gaioiga o le afi (tusi pe faitau faʻamatalaga) poʻo se mea mamanu.

O lenei faailo e masani ona le tauaveina se avega o galuega mo le moliuilaina lava ia, ma e manaʻomia, i le mea moni, naʻo le faigofie o le tagata faʻaaoga poʻo le matagofie.

Tusi le fesuiaiga puipui
O lenei elemene e sili atu ona masani mo SD-cards, ae o nisi taimi e maua i luga o masini komepiuta USB. O nei mea e masani ona faʻaaogaina i le siosiomaga faʻapisinisi e avea ma faʻamatalaga eseese, e aofia ai le taua ma le faʻamaonia. Ina ia aloese mai faalavelave faafuasei ona aveeseina o ia faamatalaga, o le gaosiga o masini komepiuta i nisi faataitaiga faaaoga se fui puipui: o se tetee lea, pe a fesootai atu i le malosiaga o se masini manatua, e puipuia ai le eletise mai le oo atu i le mafaufau.

A e taumafai e tusi pe tape faʻamatalaga mai le eletise lea e mafai ai ona puipuia, o le OS o le a faʻaalia lenei savali.

E faʻapea foʻi, o le puipuiga e faʻatinoina i le telefoni e taʻua o le USB-key: faʻamalama puʻe, lea e aofia ai tusi faamaonia mo le saogalemu o le faʻaaogaina o nisi polokalama faʻapitoa.

O lenei elemene e mafai foi ona malepe, e mafua ai se tulaga ita - o le masini e foliga mai o loʻo galue, ae e le mafai ona faʻaaogaina. E iai a matou mea i la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona fesoasoani e foia lenei faafitauli.

Faitau atili: Faʻafefea ona aveese tusi puipui i luga o se ave taavale afi

Vaega tulaga ese

E aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, le i ai o fesoʻotaʻiga Lulu, microUSB poʻo le Type-C: masini faʻapipiʻi faʻatasi ma le i ai o mea na fuafuaina mo le faʻaaogaina, e aofia ai i luga o telefoni feaveaʻi ma papatusi.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se puʻelaʻelela i se telefoni i luga o Android poʻo iOS

O loʻo i ai masini ma le puipuiga maualuga o le faʻamaumauga faʻamaumauga - latou te i ai le keyboard mo le ulufaleina o se upu faʻamaonia numera.

O le mea moni, o se faʻaaliga sili atu lea o le faʻaogaina o le fusi puipui o loʻo taʻua i luga.

Faʻapitoa o faʻamalosi afi:

  • faʻamaoni;
  • tele gafatia;
  • faʻatusatusaga;
  • tetee atu i le mamafa o masini.

Faʻafitauli o le faʻaaogaina o le komepiuta:

  • vaivai o vaega;
  • faatapulaa auaunaga auaunaga;
  • tulaga lamatia i le volts e faʻavaivai ma le faʻasao.

Le aotelega - o se faʻamalosi, mai i se itu faʻapitoa, o se mea faigata tele. Ae peitaʻi, ona o le mausali o le tulaga ma le pito i lalo o vaega, ua sili atu le tetee atu i uta masini. I le isi itu, e tatau ona malupuipuia moli puʻe, aemaise lava i faʻamatalaga taua, mai i aʻafiaga eletise poʻo le maualuga eletise.