Faʻaaliga i totonu o sel o Microsoft Excel


I le lesona e uiga i masini i Photoshop, matou te paʻi atu i le autu o le fesuiaʻi - o le "fesuiaʻi" o lanu o ata. Mo se faʻataʻitaʻiga, suiga mumu i le lanumeamata, ma le uliuli i le paepae.

I le tulaga o masini, o lenei gaioiga e nana ai vaega vaaia ma tatala ai tagata le vaaia. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le aoga o lenei faʻatinoga i ni faʻataʻitaʻiga se lua. Mo se malamalama sili atu i le faagasologa ua matou fautuaina e suesue i le lesona talu ai.

Lesona: Matou te galulue ma masini i Photoshop

Faʻasusu mask

E ui i le mea moni o le taotoga e matua faigofie lava (faia e ala i le kilikiina o ki vevela FMTL + I), e fesoa- soani ia i tatou e faaaoga ni metotia eseese pe a galulue ma ata. E pei ona taʻua i le amataga, o le a tatou talanoaina ni faataitaiga se lua o le faʻaaogaina o masini e fesuiaʻi.

Faʻasesega faʻaleagaina o le mea mai le talaʻaga

O le faʻaleagaina o lona uiga "lē faʻaumatia", o le uiga o le taimi o le a manino mulimuli ane.

Lesona: Ave ese le lanu paepae i Photoshop

  1. Tatala se ata ma se tala manino i le polokalama ma fatu lana kopi faatasi ai ma ki FMTL + J.

  2. Filifili foliga. I lenei tulaga, o le a fautuaina e faʻaaoga "Magic Magic".

    Lesona: "Magic Magic" i Photoshop

    Matou te kiliki le laau i tua, ona matou uuina lea o le ki MANATU ma toe fai le taga i vaega papaʻe i totonu o le ata.

  3. Ia, nai lo le naʻo le aveeseina o talaʻaga (TULAGA), matou te kiliki i luga o le faʻamau i le pito i lalo o le laulau ma vaʻai i mea nei:

  4. Ave ese le faʻaaliga mai le faʻavae muamua (laʻititi).

  5. Ua oʻo i le taimi e faʻaaoga ai la matou galuega. Faʻasalalau le fesoʻotaʻiga autū FMTL + IFaʻasaga le masini. Aua nei galo e faʻaaogaina i luma o, o lona uiga, kiliki le kiore.

O lenei metotia e lelei ona o le ata muamua e tumau pea (e le faʻaumatia). E mafai ona faʻamalamalama le masini i fulufulu paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, aveese le le talafeagai poʻo le tatalaina o vaega talafeagai.

Faʻaleleia le faʻatusatusaga o le ata

E pei ona uma ona tatou iloa, e mafai e matapulepule ona faʻatagaina i tatou e faʻaalia na o vaega e tatau. O le faʻataʻitaʻiga o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaalia manino ai le auala e mafai ai ona e faʻaaogaina lenei uiga. O le mea moni, o le fesuiaʻiga e oʻo mai foi mo i tatou, talu ai o le mea tonu lava lea e fausia ai le masini.

  1. Tatala le ata, faia se kopi.

  2. Faʻasologa o le alalaupapa pito i luga o le Discolorant FMT + SHIFT + U.

  3. Ave i le lima "Maʻi atamai". H pito i luga o filifiliga paʻu aveese faʻailoga lata ane "Pix Fesootai".

  4. Filifili se paolo o le lauulu i le nofoaga e le o ni ata mafiafia.

  5. Aveese le laulau papaʻe pito i luga e ala i le tosoina i luga o le atigipusa otaota. Isi metotia, e pei o le ki TULAGAi lenei tulaga o le a le aoga.

  6. Toe faia se kopi o le ata. Faamolemole ia matauina o iinei e te manaomia foi ona tosoina le vaega i le lisi o le lisi, pe a na o le na o le kopiina o le filifiliga.

  7. Faʻaopoopo se masini i le kopi i le kilikiina o le ata.

  8. Faʻaaogā se taʻiala faʻalelei ua taʻua "Tulaga"lea e mafai ona maua i le lisi autu e tatalaina pe ae kiliki i luga o se isi faʻamalama i totonu o le paʻu papa.

  9. Faʻasaga le faʻalelei o le faʻavae e kopi ai.

  10. O le isi, e manaʻomia ona tatou malamalama i le ituaiga o 'upega tafaʻilagi tatou te faʻaalia ma masalomia. E mafai ona avea ma malamalama ma paolo. I le faʻaaogaina o mea e sili ona leaga, tatou te taumafai tasi e faʻapouliuligia ma faʻamalamalamaina le laulau. I lenei tulaga, o le ata lafoia, o lona uiga tatou te galulue i le afi agavale. Matou te faʻapouliuli ia nofoaga, ae le o le gauai atu i tuaoi vavalalata (o le a matou faʻaumatia i latou mulimuli ane).

  11. Filifili laina e lua ("Tulaga" ma se kopi faatasi ma le ki oomi FMT ma tuʻufaʻatasia i latou i se kulupu o vevela FMTL + G. Valaʻau kulupu "Ata".

  12. Fatu se kopi o le vaega (FMTL + J) ma toe faaigoa i "Malamalama".

  13. Aveese le vaʻaia mai le vaega pito i luga ma alu i le puipui puipui ile vaega. "Ata".

  14. Faalua faalua i luga o le ufimata, tatala ona meatotino. Galue e avea o se tagata e faʻaaogaina "Feʻavae", matou te aveeseina le itu vavae i luga o tuaoi o nofoaga.

  15. Liliu le visi o vaega "Malamalama" ma alu i le ufimata o le mea tutusa. Faʻasaga.

  16. Faalua ona kiliki i luga o le fasipepa "Tulaga"e ala i le tatalaina o faatulagaga. O iinei tatou te aveese ai le paʻuvale agavale i lona tulaga muamua ma galue ma le mea sao. Matou te faia lenei mea i le pito i luga, aua nei fenumiai.

  17. Fufulu le pito i lalo o le ufimata ma ufiufi. E mafai foi ona maua le aafiaga tutusa ma le fesoasoani a le gaussian blur, ae o le a le mafai ona tatou toe fetuutuunai faasologa.

O le a le lelei o lenei auala? Muamua, tatou te ulu atu i lima o le toʻalua e taʻavale mo le fetuunaiga o le eseesega, ae fa ("Tulaga"), o lona uiga, e mafai ona tatou faʻaleleia lelei ata ma malamalama. Lona lua, i totonu o lo tatou atunuu o loʻo i ai mea puipui uma, lea e mafai ai ona galue i le lotoifale i vaega eseese, faʻasaʻoina i se pulumu (paʻepaʻe ma le paʻepaʻe).

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fesuisuiai maso o laulau e lua i laasaga ma se paʻu paʻepaʻe e tatalaina ai le aafiaga pe a manaʻomia.

Na matou siitia le eseesega o ata ma le taavale. O le taunuuga na malu ma masani:

I le lesona, matou te suʻesuʻeina ni faataitaiga se lua o le faʻaaogaina o le masini i le Photoshop. I le tulaga muamua, na matou tuua le avanoa e faasaʻo ai le mea ua filifilia, ma i le lona lua, o le suiga na fesoasoani e vavaeeseina le malamalama mai le ata lafoia o le ata.