Faʻafefea ona siaki le RAM o se komepiuta poʻo se komepiuta

Atonu e talafeagai le siakiina o le faagaoioia o le RAM i mataupu pe a iai masalosaloga o le lanu lanumoana o le oti o Windows, o le itu i le faagaoioiga o le komepiuta ma le Windows e mafua tonu lava i faafitauli i le RAM. Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻalautele le api RAM

O lenei tusi lesona o le a tilotilo i faailoga autu o le faaletonu o le mafaufau, ma faamatala i laasaga auala e siaki ai le RAM ina ia iloa ai pe o faʻaogaina le Windows 10, 8 ma le Windows 7 o loʻo faʻaaogaina le mea e manatua ai le manatua, faʻapea foʻi ma le faʻaaoga Taʻitaʻifonolotoina le polokalama e tolu-vaega 86 +.

Faailoga o sese RAM

E i ai le numera tele o faʻamatalaga o le faʻaiʻuga o le RAM, i totonu o faʻailoga sili ona taatele o mea nei

  • Le masani ona oʻo mai le BSOD - le lanu lanumoana o le oti Windows. E le o taimi uma e fesootaʻi ma le RAM (tele lava i le avetaavale masini), ae o ona sese e mafai ona avea ma se tasi o mafuaʻaga.
  • Taʻaloga i le taimi o le faʻaogaina o le RAM - i taaloga, faʻatinoga 3D, faʻaliliuga vitio ma galulue faʻatasi ma ata, archiving ma archive archives (mo se faʻataʻitaʻiga, unarc.dll e masani ona mafua ona o le faʻalavelave mafaufau).
  • O se ata faʻasese i luga o le mataʻituina e masani lava o se faailoga o se faafitauli ile kata vitio, ae i nisi o mafuaʻaga na mafua ona o sese a le RAM.
  • E le mafai e le komepiuta ona faʻapipiʻi ma e le gata i lea. E mafai ona e mauaina se laulau o pepe mo lau faʻailoga ma saili pe o le mea e faʻalogologo ai e fetaui ma le le lelei o le mafaufau, vaai Computer Peep pe a faʻaalia.

Ou te toe maitauina: o le i ai o soʻo se tasi o nei faʻamaoniga e le o lona uiga o le mataupu o loʻo i totonu o le RAM, ae e aoga le siakiina. O le tacit standard mo lenei galuega o se laʻititi laʻititi8686 + faʻapitoa e siaki ai le RAM, ae o loʻo i ai foi se mea e fesoʻotaʻi ai le Windows Memory Diagnistics Tool e mafai ai e oe ona faia se siaki RAM e aunoa ma polokalama faʻapitoa. O le isi o le a iloiloina o filifiliga.

Windows 10, 8 ma le Windows 7 Memory Diagnostic Tool

O le Mea e Faʻafofoina ai Mea Faʻamaumafaufau o se faʻaaogaina Windows lea e mafai ai ona e siaki le RAM mo mea sese. Ina ia amataina, e mafai ona e taomi i luga o le piano le Win + R i luga o le piano, tapuni ma faapipii Enter (pe faaaoga le Windows 10 ma le 8 sailiga, amata ona taina le upu "siaki").

A maeʻa le faʻaaogaina o le aoga, o le a faʻaosofia oe e toe toe faʻaaogaina lau komepiuta e fai se siaki siaki mo mea sese.

Matou te malilie ma faʻatali mo le faʻataʻitaʻiga e amata i le maeʻa ona toe faʻafou (lea i lenei mataupu e umi atu nai lo le mea masani).

I le faagasologa o le iloiloga, e mafai ona e taomi le ki F1 e suia ai le faatulagaga o ata, aemaise lava, e mafai ona e suia tulaga nei:

  • Le ituaiga siaki e masani, masani pe lautele.
  • Faaaoga faʻaoga (i luga, alu)
  • Ole numera o le suʻega e pasia

A maeʻa le faʻamaoniga, o le a toe faʻaleleia le komipiuta, ma a maeʻa ona faʻaogaina i totonu o le polokalama, o le a faʻaalia ai iuga o le faʻamaoniga.

Ae ui i lea, e tasi le nuanua - i laʻu suega (Windows 10) o le iuga na aliali mai i le maeʻa o ni nai minute i le tulaga o se faʻamatalaga puupuu, ua lipotia mai foi o nisi taimi atonu e le aliali mai. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaogaina le aoga o le Windows Event Viewer (faʻaaoga le sailiga e faʻalauiloa ai).

I totonu o le Tagata e Vaʻaia, filifili "Lisi Windows" - "System" ma saili faʻamatalaga e uiga i taunuʻuga o le siakiina manatua - MemoryDiagnostics-Results (i faʻamatalaga faʻamatalaga, lua-kiliki pe i le pito i lalo o le faamalama o le ae vaai i le iuga, mo se faataitaiga, " Leai se mea na maua. "

Siaki siaki i le mea e manaia 86 +

E mafai ona e siiina mai le mekasini mo le saoloto mai le ofisa aloaia //www.memtest.org/ (download links o loʻo i le pito i lalo o le itulau autu). E sili ona lelei le siiina o le faila ISO i se archives ZIP. O iinei o le a faʻaaogaina ai lenei filifiliga.

Manatua: i luga o le Initaneti i luga o le talosaga a le tagata memo e lua ni saite - faʻatasi ai ma le polokalama memtest86 + ma le Memmasi Memma86. O le mea moni, o le mea lava lea e tasi (sei vagana ai i luga o le nofoaga lona lua, e faaopoopo atu i le polokalama saoloto, o loʻo i ai foi se mea e totogi), ae ou te fautuaina e faʻaaoga le sites memtest.org o se punavai.

Filifiliga mo le downloadina o le polokalama memtest86

  • O le isi laasaga o le susunuina lea o se ata ISO i le tagata e manatuaina (ina ua uma ona le afifiina mai se archiva ZIP) i luga o se pu (vaai i le auala e faia ai se pulou). Afai e te manaʻo e fai se masini komepiuta pulou USB ma le memmasi, ona i ai lea o le seti e faʻamaeʻaina ai se faʻamalama afi.
  • O le mea aupito sili ona lelei, pe afai e te siakiina le manatua o le ae iai i luga o se tasi o faila. O lona uiga, tatala le komepiuta, aveese uma mamanu manatu, vagana ai le tasi, faia lana siaki. A maeʻa le faaiuga, o le isi ma isi. O lenei auala e mafai ai ona e faʻamaonia lelei le mea ua le manuia.
  • A uma ona sauni le taʻavale, tuʻu i totonu o le taavale e faitau ai i le BIOS, faʻapipiʻi le seevae mai le pulou (flash drive) ma, pe a uma ona faʻasaoina ia tulaga, o le a faʻamauina le aoga.
  • E leai se gaioiga i lau vaega e manaʻomia, o le siaki e amata aunoa lava.
  • A uma ona maeʻa le siakiina siaki, e mafai ona e iloa po o le a le mea sese na maua i le RAM. Afai e talafeagai, tusi i lalo ina ia mafai ona e maua i luga o le Initaneti pe o le a le mea ma le a le mea e fai i ai. E mafai ona e faʻavevesiina le faʻataʻitaʻiga i soo se taimi e ala i le uia o le Esc key.

Siaki siaki i mea mama

I le taimi na maua ai mea sese, o le a pei o le ata i lalo.

Faʻamatalaga sese o le RAM o se taunuuga o le suʻega

O le a le mea e fai pe a fai e maua e tagata o loʻo i ai le sese RAM? - Afai e matua aʻafia le faiva o le toilalo, o lona uiga o le auala sili ona taugofie o le suia lea o le faafitauli o le RAM module, ma le isi, o le tau i aso nei e le maualuga tele. E ui lava o nisi taimi e fesoasoani e faʻamamaina ai fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi (o loʻo faʻamatalaina i le tusitusiga Komipi e le liliu), ma o nisi taimi o le faafitauli i le mafaufau e mafai ona mafua mai i sese i le fesoʻotaʻiga poʻo vaega o le laupapa.

Maʻeu le faʻalagolago o lenei suʻega? - faʻatuatuaina e lava le siakiina o le RAM i luga o le tele o komepiuta, peitaʻi, e pei o le mataupu i soʻo se isi lava suʻega, o le sao o le iuga e le mafai ona mautinoa 100%.