Aiseā e taofi ai se 'aveʻese malosi fafo? Le mea e fai

Talofa

I le taimi nei, fesiitai ata tifaga, taʻaloga ma isi faila. E sili atu le faigofie i luga o se masini malosi i fafo atu nai lo masini komepiuta poʻo DVD disks. Muamua, o le saoasaoa o kopi i se HDD i fafo e sili atu le maualuga (mai le 30-40 MB / s i le 10 MB / s i se DVD). Lona lua, e mafai ona faʻamaumau ma tape faʻamatalaga i se faila malosi i le tele o taimi pe a manaʻomia ma fai vave tele nai lo le DVD lava DVD. Tolu, i le HDD i fafo e mafai ona e faʻafeiloaʻi le sefulu ma le selau o faila eseese i le taimi e tasi. O le malosi o nei taʻavale malosi i aso nei e oʻo atu i le 2-6 TB, ma o la latou laititi laʻitiiti e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻi e oʻo lava i se taga masani.

Ae ui i lea, o nisi taimi e tupu ai le amataina o le kiliva i fafo ona amata lemu. E le gata i lea, o nisi taimi e leai se mafuaaga manino: latou te lei faʻavaivai, e leʻi tuʻituʻiina, e leʻi faʻafefea i totonu o le vai, ma isi. O le a le mea e fai i lenei mataupu? Sei o tatou taumafai e mafaufau i mafuaʻaga sili ona taatele ma a latou fofo.

-

E taua! A o leʻi tusitusi e uiga i mafuaʻaga na faʻaitiitia ai le faila, ou te fia fai atu ni nai upu e uiga i le saoasaoa o le kopiina ma le faitauina o faʻamatalaga mai se HDD i fafo. Faʻaavanoa i faataitaiga.

Aʻo kopiina se faila tele - o le saoasaoa o le a sili atu le maualuga nai lo le kopi o faila laiti. Mo se faʻataʻitaʻiga: pe a faʻataʻitaʻiina se faila AVI i le maualuga o le 2-3 GB i se Faʻasalaga Seagate 1TB USB3.0 disk - o le saoasaoa o le - 20 MB / s, pe afai e te kopiina le selau JPG ata - o le saoasaoa e faʻaitiitia i le 2-3 MB / s. O le mea lea, ao leʻi kopiina le faitau selau o ata, faʻapipiʻi i totonu o se teutusi (ona tuʻuina atu ai lea i se isi pulou. I lenei tulaga, o le a le faʻaitiitia le pu.

-

Mafuaaga # 1 - le faʻamalosiina o le faila + faila i le failaina e leʻi faʻalauiloa mo se taimi umi

I le OS OS ei ai faila i luga ole disk e le o se "mea" tasi i se tasi nofoaga. O se taunuuga, ina ia maua se avanoa i se faila faapitoa, muamua e te faitauina nei vaega uma - o lona uiga, faaaluina le tele o taimi e faitau ai faila. Afai e tele ma sili atu ia vaega "faataapeapeina" i luga o lau disk, o le saoasaoa o le disk ma le PC o se pau atoa. O lenei faagasologa ua taua o le vaevaega (i le mea moni, e le o se mea moni lenei mea, ae ina ia faamaninoina e oʻo lava i tagata faʻaaogaina, o mea uma lava e faʻamatalaina i se gagana faigofie faigofie).

Mo le faasaʻoina o lenei tulaga, o le toe faʻaaogaina o le faʻatinoga o loʻo faia - faʻaleagaina. Aʻo leʻi faʻagasoloina, e tatau ona e faʻamalo le puʻupuʻu o otaota (faila le talafeagai ma le tumau), tapuni pepa talosaga uma (taʻaloga, vailaau, tifaga, ma isi).

Faʻafefea ona faʻataunuʻuina faʻasalalauga i le Windows 7/8?

1. Alu i laʻu komepiuta (poʻo lenei komepiuta, faʻalagolago i le OS).

2. Kiliki i luga o le disk manaomia ma alu i ona meatotino.

3. I totonu o meatotino, tatala le tautua o le auaunaga ma kiliki le ki sili ona lelei.

Windows 8 - Vaʻaiga o le Disk.

4. I le faamalama e aliali mai, o le a logoina oe e Windows e uiga i le tikeri o le vaevaega o le disk, pe tatau ona faʻataunuʻuina.

Iloiloga o le vaevaeina o se masini malo i fafo.

O le faila i le faila e iai sona aafiaga taua i le vaevaega (e mafai ona vaʻaia i totonu o le 'ea). Mo se faʻataʻitaʻiga, o le FAT 32 faila faila (e sili ona lauiloa), e ui lava e sili atu ona vave galue nai lo le NTFS (e le tele, ae o loʻo i ai), e sili atu ona faigofie i le vaevaega. E le gata i lea, e le faatagaina ai faila i luga o le disk nai lo le 4 GB.

-

Faʻafefea ona liua FAT 32 faila i le NTFS:

-

Faʻailoga numera 2 - faʻasologa saʻo, moe

I se tulaga lautele, e le mafai ona e mateina ni mea sese i luga o le pu, e mafai ona latou faaputuputu mo se taimi umi e aunoa ma le tuuina atu o ni faailoga. O na sese e masani lava ona tupu ona o le le saʻo o le taulimaina o polokalama eseese, o se feteenaiga o avetaavale, o le malosi o le moli (mo se faataitaiga, pe a moli moli), ma se komepiuta e malolo ao galue malosi i se puʻe malo. I le auala, Windows lava ia i le tele o mataupu pe a maeʻa ona toe amata le mataʻituina o le pulou mo mea sese (e toatele tagata na matauina lenei mea pe a uma le malosi o le malosiaga).

Afai o le komipiuta pe a maeʻa se malosiaga i fafo e masani ona tali atu i le amataina, tuuina atu o se pupuni uliuli ma mea sese, ou te fautuaina e faaaoga le fautuaga i lenei tusiga:

Ae mo le disaseti fafo, e sili atu le siakiina mo mea sese mai lalo o le Windows:

1) Ina ia faia lenei mea, alu i laʻu komepiuta, ona kiliki lea i luga o le pu ma alu i ona meatotino.

2) I le isi itu, i le 'auʻaunaga taʻavale, filifili le galuega e siaki le disk mo faila o faila faila.

3) Afai e lelea le komepiuta pe a tatalaina le lisi o meatotino o se masini disasite fafo, e mafai ona e amata siaki siaki mai le laina o le poloaiga. Ina ia faia lenei mea, lolomi le autū autū WIN + R, ona ulufale lea i le poloaiga CMD ma lolomi Enter.

4) Ina ia siaki le disk, e tatau ona e ulufale i se poloaiga o le fomu: CHKDSK G: / F / R, pe a o G: o le tusi ave taavale; / F / R siaki le faʻamaonia ma faʻasaʻo mea sese uma.

O nai upu e uiga ia Badam.

Taʻavale - e le o se mea e mafai ona faʻaaoga i luga o le disaki (faaliliuina mai le Igilisi) leaga. A tele naua i luga o le disk, e le mafai e le faila faila ona vavaeeseina i latou e aunoa ma le aafia ai o le faatinoga (ma le taotoga atoa o le disk).

E faʻapefea ona siakiina le poloka polokalame Victoria (o se tasi o le ituaiga sili ona lelei) ma taumafai e toe faʻaleleia le 'ie o loʻo faʻamatalaina i le tusiga o loʻo i lalo:

Mafuaʻaga mafuaaga numera 3 - e tele polokalame e galulue faatasi ma le disk i le faʻatinoga masani

O se mafuaaga masani lava e mafai ai ona faʻasaina le pu (ma e le gata i fafo) o se uta tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, e te siiina ni vailaau i le disk + i lenei mea, matamata i se tifaga mai i lea mea + siaki le pulou mo siama. Vaai faalemafaufau i le uta i luga o le pu? E le o se mea e ofo ai e amata ona faʻagesegese, aemaise lava pe a tatou talanoa e uiga i le HDD i fafo (faʻaopopo, pe a faʻapea foi e aunoa ma se malosiaga faaopoopo ...).

O le auala pito sili ona faigofie e iloa ai le uta i luga o le disk i le taimi nei o le alu i le pule o galuega (i le Windows 7/8, kiliki i le CNTRL + ALT + DEL po o le CNTRL + SHIFT + ESC).

Windows 8. Talia uma faʻafitauli faaletino 1%.

O le uta i luga o le disk e mafai ona i ai ni "" natia "e te le iloa e aunoa ma le pule o galuega. Ou te tapunia polokalama tatala ma vaai i le auala o le a fai ai le faila: afai o le PC e taofi lemu ma vaeluaina ona o lea mea, o le ae fuafuaina tonu po o fea polokalame e faʻalavelave ai i le galuega.

O le tele o taimi nei: vaitafe, polokalama P2P (silasila i lalo), polokalama mo le galulue ma vitio, antiviruses ma isi polokalama e puipuia ai se PC mai siama ma mea taufaamatau.

Mafuaaga # 4 - vaitafe ma polokalame P2P

O le tele o nei vevela ua sili ona lauiloa ma e toatele tagata latou te faatauina se puʻupuʻu malosi i fafo ina ia mafai ai ona latou maua faʻamatalaga mai ia i latou. E leai se mea mataʻutia iinei, ae tasi lava le "nuance" -o le tele o le HDD i fafo e amata lemu i le taimi o lenei taotoga: ua faʻaitiitia le saoasaoa o le taʻavale, o le savali e sili atu le mamafa.

O le disk ua lofituina. Utorrent.

Ina ia aloese mai lenei mea sese, ma i le taimi lava e tasi le vave faʻasolosolo le disk, e tatau ona e faʻasoa lelei le polokalama download download (poʻo se isi P2P polokalama o loʻo e faʻaaogaina):

- faʻamaonia le numera o le taimi e tasi e suʻe ai vaitafe i le 1-2. Muamua, o le a sili atu lo latou saoasaoa o le siiina, ma lona lua, o le avega i luga o le disk o le a maualalo;

- ona e tatau lea ona e mautinoa o faila o le vaitafe e tasi e sii mai i tua (aemaise lava pe a tele naua).

Faʻafefea ona faʻatulagaina se vaitafe (Utorrent - o le polokalama sili ona lauiloa e galulue ai ma i latou), o lea e leai se mea e faʻagesegese, faamatalaina i lenei mataupu:

Mafuaaga # 5 - le lava le mana, ports USB

E le o uma le disk disk fafo o le a lava le mana i lau port port USB. O le mea moni o le eseese o disks e eseese gaioiga amata ma galulue: o lona uiga e amanaʻia le disasi pe a faʻapipiʻi ma o le a e vaʻai i faila, ae peitaʻi o le galulue faatasi o le a faʻagesegese.

I le auala, afai e te faʻafesoʻotaʻi le uila e ala i ports USB mai le pito i luma o le iunite, taumafai e fesootai i ports USB mai tua o le iunite. O galu galue atonu e le lava pe a faʻafesoʻotaʻi se HDD i fafo i api ma papa.

Pe o le mafuaʻaga ma le faasaʻoina o taofi e fesoʻotaʻi ma le le lava o le malosi o ni filifiliga ia e lua:

- faʻatau se "puaʻa faapitoa" USB, o loʻo fesoʻotaʻi i le isi lima i pusa USB o lau PC (komepiuta), ma le isi pito e faʻapipiʻi i le USB o lau taavale;

- USB hubs ma le malosi faaopoopo e maua. O lenei filifiliga e sili atu ona lelei, aua E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi i le taimi nei ni nai masini poʻo nisi masini.

USB hub ma faaopoopo. Malosiaga mo le sosooina o se masini masini masini.

I nisi auiliiliga e uiga i nei mea uma iinei:

Mafuaʻaga # 6 - faʻaleaga mea leaga

E ono mafai ona umi le vaʻa, aemaise lava, pe a faaopoopo atu i taofi, e te matauina mea nei:

- e tuʻituʻi le disk pe a faʻapipiʻi i le PC ma taumafai e faitau faʻamatalaga mai ai;

- e faʻamalolo le komepiuta pe a ulufale atu i le disk;

- e le mafai ona e siakiina le pusa mo mea sese: polokalama e na ona tautau;

- o le lelei o le aisa e le moli, pe e le o vaaia i le OS OS (i le ala, i lenei tulaga e mafai ona faaleagaina le uaea).

O se HDD i fafo na ono faaleagaina e ala i se oso i luga (tusa lava pe foliga mai e le taua ia te oe). Manatua pe na faʻafuaseʻi ona pa'ū pe na e faʻapalaina se mea i ona luga. Na ou maua se mea faanoanoa: o se tamai tusi na pa'ū ifo mai se fata i se atigi fafo. E foliga mai o se pulou, e leai se maaa i soo se mea, vaʻa, e vaʻaia foi e Windows, pe a amata ona tautau mea uma na amata ona tautau, na amata ona vili le mea na tupu. I le auala, siaki Victoria mai le DOS e le fesoasoani i le ...

PS

O lena mea uma mo aso nei. Ou te faʻamoemoe o fautuaga o loʻo i totonu o le tusiga o le a fesoasoani i se mea itiiti lava, aua o le disiki malosi o le fatu o le komepiuta!