Faʻafefea ona aveese se siama mai le masini

Talofa

I le taimi nei, o le masini faʻalauiloa o se tasi lea o polokalame e sili ona manaʻomia i luga o soʻo se komepiuta e fesoʻotaʻi i le Initaneti. E le o se mea e ofo ai le tele o siama na aliali mai e le o polokalama uma lava e le mafai ona faʻasalalau (e pei ona sa i ai muamua), ae paʻi saʻo i totonu o le masini! E le gata i lea, e masani lava ona leai ni malosiaga i le antiviruses: latou te le "vaʻaia" le siama i totonu o le masini, e ui e mafai ona faʻafeiloaia oe i nofoaga eseese (o nisi taimi i nofoaga matutua).

I lenei tusiga ou te fia mafaufau i le mea e fai i se tulaga pe a le vaaia e le antivirus le siama i le masini, i le mea moni, pe faapefea ona aveese lenei siama mai le masini ma fufulu le komepiuta mai le tele o taulaiga (faasalalauga ma fuʻa).

O le anotusi

  • 1) Fesili numera 1 - ei ai se siama i le masini, faʻapefea ona tupu mai le faʻamaʻi?
  • 2) Aveese le siama mai le komepiuta
  • 3) Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi pipisi

1) Fesili numera 1 - ei ai se siama i le masini, faʻapefea ona tupu mai le faʻamaʻi?

I le amataina i se mea faapena, e fetaui lelei le taua o faʻamaoniga o le siama siama i se siama * (o le virus o lona uiga, e aofia ai, modules faasalalauga, faʻatauga, ma isi).

E masani lava, o le tele o tagata faaaoga e le amanaʻia foi le mea latou te oi ai i nisi taimi, o polokalama latou te faʻapipiʻiina (ma o fea o faʻamaumauga e malilie i ai).

O faʻamaoniga sili ona taatele o se faʻamaʻi pipisi:

1. Faasalalauga faalauiloa, teasers, se sootaga ma se ofo e faatau mai se mea, faatau atu, ma isi mea faapena. O nei faasalalauga e mafai ona oo mai i luga o ia nofoaga e lei tupu muamua (mo se faataitaiga, fesootai; e ui lava e le lava le faasalalauga ...).

2. Talosaga e auina atu SMS i ni numera pupuu, ma i luga o nofoaga taua lava (e leai se tasi e faamoemoeina se pu ... Vaai i luma, o le a ou fai atu o le siama e suia le tuatusi moni o le upega tafailagi ma se "sese" i le masini, e le mafai ona e iloa mai le taimi nei).

O se faʻataʻitaʻiga o faʻamaʻi o le 'upega tafailagi i se siama: i lalo o le faʻamoemoe o le faʻagaoioia o le tala "Vkontakte", o le a osofaʻia e le au osofaʻiga mai lau telefoni ...

3. O foliga mai o faamalama eseese ma se lapataiga o ni nai aso o le ae taofia; le manaʻoga e siaki ma faʻapipiʻi se tagata taʻavale fou, foliga vaaia o ata mataga ma vitio, ma isi.

4. Tatala faʻamau ma pupuni i totonu o le masini. O nisi taimi, o ia afifi e tatala pe a maeʻa se vaitaimi faapitoa ma e le o vaʻaia i le tagata faʻaaogaina. O le ae vaʻai i lenei laupepa pe ae tapunia pe faaitiitia le matala o le masini autu.

E faapefea, o fea ma aisea na latou maua ai le siama?

O le masani masani o le siakiina e se siama e tupu mai i le sese o le tagata (ou te manatu i le 98% o mataupu ...). E le gata i lea, o le mataupu e le oʻo i le uaina, ae i nisi o faʻamalale, o le a ou fai atu vave ...

1. Faʻapipiʻi polokalame e ala i "faʻapipiʻi" ma "rockers" ...

O le mafuaaga taatele mo le faʻaalia o faʻalapotopotoga faʻalauiloa i luga o se komepiuta o le faʻapipiʻiina lea o polokalama e ala i se tamai installer (o se faila exe, e le sili atu i le 1 MB le tele). E masani lava, o sea faila e mafai ona sii mai i luga o nofoaga eseese ma le polokalama (e masani ona masani i vailaʻau e le masani ai).

A e momoʻeina se faila faila, ua ofoina atu oe e amata pe download le faila o le polokalama lava ia (ma le isi, o le a sili atu lau laupepa ma faʻaopoopoga i luga o lau komepiuta ...) I le ala, pe afai e te gauai atu i atigipusa uma pe'ā e galue ai ma ia "faʻapipiʻi" - ona oʻo lea i le tele o tulaga e mafai ona e aveesea siaki siaki leaga ...

Depositfiles - pe a sii mai se faila, afai e te le aveesea ia siaki siaki, o le Amiga ma le Amata suʻesuʻe ile amataga o le itulau mai le Mail.ru o le a faʻapipiʻiina ile PC. E faʻapea foʻi, e mafai ona faʻaogaina siama i lau PC.

2. Faʻapipiʻiina o polokalama ma le faʻatau

I nisi polokalama, e mafai ona "tataʻi" ia laupepa faatau. Aʻo faʻapipiʻiina ia polokalame, e masani ona e le siakiina nisi faʻaopoopoga o mea latou te ofoina atu e faʻapipiʻi ai. O le mea autu - aua nei toe lolomiina le faamau, e aunoa ma le faamasani i mea e teu ai.

3. Nofoaga asiasi mai, nofoaga o le fatuina o mea, ma isi.

E leai se mea faʻapitoa e faʻamatala ai. Ou te fautuaina pea ia aua le alu i ituaiga uma o feusuaiga (mo se faataitaiga, o mai i totonu o se tusi i le meli mai tagata ese, po o le vafealoaʻi.).

4. Le maua o le antivirus ma faʻamatalaga a Windows

E le o le 100% puipuiga e puipuia mai faʻamataʻu uma, ae o loʻo puipuia pea i le tele o mea (faʻatasi ai ma faʻamaumauga faʻamaumauga faifaipea). E le gata i lea, afai e te faʻafouina pea le Windows OS lava ia, ona e puipuia oe lava mai le tele o "faafitauli".

O le sili antiviruses 2016:

2) Aveese le siama mai le komepiuta

I le lautele, o gaioiga talafeagai e faʻalagolago i le siama na afaina ai lau polokalama. I lalo, ou te manao e faia se laasaga i lea laasaga i lea laasaga, e ala i le faamaeaina o le, e mafai ona e aveesea le tele o lafu manuʻa. E sili ona lelei faatinoga i le faasologa o loʻo tuʻuina atu i totonu o le tusiga.

1) Iloiloga atoatoa o le komepiuta e ala i le antivirus

O le mea muamua lea ou te fautuaina e fai. Mai faʻalapotopotoga faʻapolokalame: atigipusa, teasers, ma isi mea, e le mafai ona fesoasoani le antivirus, ma o lo latou i ai (i le ala) i luga o le PC o se faʻamaoniga e ono i ai isi viruses i luga o le komepiuta.

Home Antivirus mo le 2015 - o se tusiga ma fautuaga mo le filifilia o le antivirus.

2) Siaki mea faaopoopo uma i totonu o le masini

Ou te fautuaina e alu i faʻaopoopoga o lau sailiga ma siaki pe oi ai se mea masalomia iina. O le mea moni o faʻaopoopoga e mafai ona faʻapipiʻi e aunoa ma lou iloa. O faʻaopoopoga uma e te le manaʻomia - faʻamalo!

Faʻaopoopoga i faʻasamala. Ina ia ulufale mai, lolomi le kulupu autu Ctrl + Shift + A, pe kiliki le ALT button, ona alu lea i le tab "Tools -> Add-ons".

Faʻaopoopoga ma faʻaopoopoga i le Google Chrome browser. Ina ia ulufale i le faatulagaga, mulimuli i le sootaga: chrome: // extensions /

Opera, faʻaopoopoga. Ina ia tatalaina le laupepa, kiliki Ctrl + Shift + A. E mafai ona e alu i le ki "Opera" -> "Extensions".

3. Siaki siakiina talosaga i Windows

E faʻapea foʻi ma faʻaopoopoga i le 'upega o fesoʻotaʻiga, e mafai ona faʻapipiʻi nisi o faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi e fai ma faʻaaoga masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suʻesuʻeina suʻesuʻega a le Webalta i le taimi na faʻapipiʻiina ai talosaga i luga o Windows, ma faʻaumatia ai, na lava lea e aveese ai lenei talosaga.

4. Siaki lau komepiuta mo mea leaga, mea leaga, ma isi.

E pei ona taua i luga i le tusiga, o virivili e le o ni mea fai meafaigaluega uma, teasers ma isi faasalalauga faalauiloa "lapisi" ua faapipiiina i luga o le komepiuta. O le mea aupito sili ona lelei, e lua meafaigaluega e feagai ma lenei galuega: AdwCleaner ma Malwarebytes. Ou te fautuaina le siakiina atoatoa o le komepiuta (o le a faamamaina le 95 pasene o le faʻamaʻi, tusa lava pe o le a le mea e te le mateina!).

Adwcleaner

Faʻapipiʻi o le site: //toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

O le polokalama o le a vave ona mataʻituina le komepiuta ma faʻamavae uma tusitusiga ma masalosalo masalosalo, talosaga, ma isi lapisi faasalalauga. I le auala, faafetai i ai, e te faʻamamaina e le gata o tagata sailiili (ma e lagolagoina uma tagata taʻutaʻua: Firefox, Internet Explorer, Opera, ma isi mea), ae faʻamamaina le resitala, faila, ala pupuu, ma isi.

Shredder

Faʻapipiʻi o le site: http://chistilka.com/

O se polokalama faigofie ma le faigofie mo le faamamaina o le tino mai mea eseese, spyware ma le taufaaleaga leaga. Faʻatagaina oe e otometi ona faʻapipiʻi siaki, faila faila ma le resitala.

Malwarebytes

Faʻapipiʻi le atinaʻe: //www.malwarebytes.org/

O se polokalame sili ona lelei e mafai ai e oe vave ona fufulu uma "otaota" mai lau komepiuta. E mafai ona siaki le komepiuta i ni auala eseese. Mo se siaki atoa a le PC, e oʻo lava i se kopi e leai se totogi o le polokalama ma o le a vave lava le faʻatinoina o taga. Ou te fautuaina!

5. Iloiloina o le faila faila

E tele naua fomaʻi e suia ai le faila nei i latou lava ma faʻatonu laina talafeagai i totonu. Ona o lenei mea, o alu i se nofoaga lauiloa - oe i ai se sitepu taufaasese i luga o lau komepiuta (aʻo e manatu o se mea moni lenei). Ma, masani, o loʻo i ai se siaki, mo se faʻataʻitaʻiga, ua talosagaina oe e lafo se SMS i se numera puupuu, pe tuʻuina oe i se saofaga. O se taunuuga, na maua e le fraudster tupe mai lau telefoni, ma sa i ai sau siama i luga o lau PC e pei ona i ai, ma na tumau ...

O loʻo i ai i le ala lenei: C: Windows System32 drivers etc

E mafai ona e toe faʻafoʻi le faila i le auala eseese: faʻaaoga faʻapitoa. polokalame, faʻaaogaina o se laupepa faifai pea, ma isi. E sili ona faigofie le toe faʻaleleia o lenei faila e faʻaaoga ai le polokalame AVIR antivirus (e le tatau ona e faʻaalia le faʻaaliga o faila natia, tatalaina le api i lalo o le pule ma isi togafiti ...).

E faʻapefea ona fufulu le faila i le AVZ antivirus (faʻamatalaga ma ata ma faʻamatalaga):

Faʻamāina le faila o le au i le AVZ antivirus.

6. Siaki auala pona

Afai e suia e lau masini masini masalosalo pe a maeʻa ona e faʻalauiloa, ma fai mai "antiviruses" o mea uma o loʻo faʻatonuina - masalo o se poloaiga leaga na faʻaopoopoina i le alalaupapa o le auala. O le mea lea, ou te fautuaina e aveese le alava mai luga o le laulau ma fatuina se mea fou.

Ina ia siaki le ala, alu i ona meatotino

I le isi itu, ia tilotilo i le laina o le lafoaʻiga - "Object". O le faʻamalamalamaga i lalo o loʻo faʻaalia ai le laina e pei ona tatau ona silasila iai pe a uma mea uma.

Faataʻitaʻiga o laina eletise: "C: Documents and Settings User Application Data Browsers exe.emorhc.bat" "//2knl.org/?src=hp4&subid1=feb"

3) Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi pipisi

Ina ia aua nei aafia i siama - aua e te alu i luga o le initaneti, aua le suia faila, aua le faʻapipiʻi polokalama, taʻaloga ... 🙂

1. Faʻaaogā se faʻanatura faʻaonaponei i lau komepiuta ma faʻafouina i taimi uma. O le taimi na faʻaalu i le faafouina o le antivirus e itiiti ifo nai lo lou leiloa i le toe faʻafoʻiina o lau komepiuta ma faila i le maeʻa ai o se osofaiga a le virus.

2. Faʻafou Windows OS mai lea taimi i lea taimi, aemaise lava mo faʻamatalaga taua (e tusa lava pe iai sau faʻafouina le auto-update, lea e faʻagesegese ai lau PC).

3. Aua neʻi siiina mai ni polokalama mai nofoaga masalomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le polokalame WinAMP (o se tagata lauiloa musika) e le mafai ona laʻititi nai le 1 MB i le tele (o lona uiga o le ae sauina le polokalama e ala i le downloader, lea e masani ona faʻapipiʻi uma ituaiga otaota i totonu o lau masini). Le download ma faʻapipiʻi polokalame lauiloa - e sili atu le faʻaogaina o nofoaga aloaia.

4. Ina ia aveese faʻasalalauga uma mai le 'upega tafaʻilagi - Ou te fautuaina le tuʻuina atu o AdGuard.

5. Ou te fautuaina le siakiina e le aunoa o le komepiuta (faʻaopoopoga i le antivirus) e faʻaaoga ai polokalama nei: AdwCleaner, Malwarebytes, AVZ (o fesoʻotaʻiga ia i latou e maualuga i le tusiga).

O lena mea uma mo aso nei. O le a ola tutusa siama - e fia siaki!

Mananaia sili!