Liliuina o le saoasaoa o meafaigaluega i le Yandex Browser

Aʻo filifilia le paʻu RAM, e tatau ona e iloa le ituaiga o manatua, taimi ma le gafatia e lagolagoina e lou tina. O vāega RAM faʻaonapōnei e aunoa ma ni faʻafitauli o le a taʻavale i luga o komepiuta e toetoe lava o soʻo se faʻailoga tina, ae o le faʻaitiitia o la latou fesoʻotaʻiga, o le leaga o le a galue le RAM.

Faamatalaga lautele

A e faʻatau mai se motherboard, ia mautinoa e teu uma faʻamaumauga, aua faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e iloa uma uiga ma faʻamatalaga mo lenei vaega. Afai e te le malamalama i se mea mai faʻamaumauga (o nisi taimi e mafai ona fai i le Igilisi ma / poʻo le Saina), i soo se tulaga o le ae iloa ai le gaosiga o le motherboard, lona laina, ata ma faasologa. O nei faʻamatalaga e aoga tele pe afai e te filifili e "google" le faʻamatalaga i luga o upega tafaʻilagi o le au gaosi fale.

Lesona: Faʻapefea ona suʻeina le gaosiga o le laupapa ma lona faʻataʻitaʻiga

Metotia 1: Saili le Initaneti

Ina ia faia lenei mea o le ae manaʻomia ni faʻamatalaga faavae e uiga i le laupapa. Mulimuli i lenei faʻatonuga (ASUS motherboard o le a faʻaaogaina e fai ma faʻataʻitaʻiga):

  1. Alu i le 'upega tafaʻilagi a le ASUS (atonu oe iai se isi gaosiga, mo se faʻataʻitaʻiga, MSI).
  2. I le sailiga, lea o loʻo i le itu taumatau o le lisi pito i luga, ulu i le igoa o lau motherboard. O se faʻataʻitaʻiga o le ASUS Prime X370-A.
  3. Kiliki le kata, lea o le a maua ai le ASUS suʻesuʻe. O le a muamua ona e siitia atu i se iloiloga faasalalauga o le tinaboard, lea o le a faamatalaina ai uiga autu autu. I luga o lenei itulau, o le a itiiti se mea e te aʻoaʻoina e uiga i le fesoʻotaʻiga, o lea alu i ai "Uiga"pe i totonu "Lagolago".
  4. O le muamua laupepa e fetaui lelei mo tagata lautele. O le a valiina faʻamaumauga autu e uiga i le manatuaina o le mafaufau.
  5. O le laina lua o loʻo i ai fesoʻotaʻiga i luga o laulau, o loʻo i ai se lisi o tagata e lagolagoina ma faʻalauiloa fatuga. Ina ia alu i le itulau ma fesoʻotaʻiga e sii i luga e manaʻomia ona e filifili i le lisi "Lagolagosua mo masini manatua ma isi masini".
  6. Aumai le laulau ma le lisi o laupepa lagolago ma vaai po o fea e gaosi oloa o le RAM e lagolagoina e lau laupapa.

Afai ei ai lau motherboard mai se isi gaosi oloa, ona e alu lea i lana tuatusi faakomepiuta aloaia ma saili faamatalaga e uiga i laupepa manatua. Faamolemole ia matau o le atinaʻe o le 'upega tafaʻilagi a lau gaosiga e mafai ona ese mai le atigilima o le' ASUS.

Metotia 2: AIDA64

I le AIDA64, e mafai ona e maua uma faʻamatalaga talafeagai e uiga i le lagolagosua o isi laupepa RAM e lau motherboard. Ae peitai, o le a le mafai ona iloa le au gaosi o le RAM paʻu e mafai ona galue ai le komiti.

Faaaoga lenei tusi lesona ina ia maua ai faamatalaga talafeagai uma:

  1. I le taimi muamua, e tatau ona e iloa le maualuga o le RAM e mafai ona lagolagoina e lau komiti. Ina ia faia lenei mea, i le faamalama polokalama autu po o le lisi tauagavale, alu i "Komiti Faatino o Pulega" ma faʻatusatusa i totonu "Chipset".
  2. I totonu "Meatotino o le alalaupapa i matu" maua le fanua "Malu Malu".
  3. O isi vaega e mafai ona maua i le toe iloiloina o uiga o laupepa RAM o loʻo iai nei. Ina ia faia lenei mea, alu foi i le "Komiti Faatino o Pulega"ona sosoo ai lea "SPD". Faʻalogo lelei i mea uma o loʻo i totonu o le vaega. "O meatotino o le mafaufau mafaufau".

Faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua mai le mea lona 3, taumafai e filifili se module fou RAM lea e tutusa ma le mea ua uma ona faʻapipiʻiina.

Afai e na o le faʻaopoopoina o se komipiuta ma filifili faʻailoga RAM mo lau motherboard, ona faʻaaoga lea o le auala muamua. I nisi o faleoloa (aemaise lava i luga o le initaneti) e mafai ona ofoina atu oe e faʻatau ai vaega sili ona fetaui ma le tinaboard.