Fofoina o le faafitauli "E le o taofiofi le komiti o lomiga lolomi" i le Windows 10


Ma e ui lava o Mozilla Firefox o loʻo manatu i ai o le siaki sili ona mautu, i le faagasologa o le faʻaaogaina, atonu e ono fesagaʻi e nisi tagata faʻafeagai ni mea sese. O lenei tusiga o le a talanoaina ai le sese "Le sese i le faatuina o se sootaga saogalemu," o le, pe faapefea ona toe faaleleia.

O le feau "O le mea sese i le faatuina o se sootaga mautu" e mafai ona maua i ni mataupu se lua: pe a e alu i se nofoaga malupuipuia ma, o le taunuuga, pe ae alu i se nofoaga e le puipuia. O le a tatou iloiloina ituaiga uma o faafitauli o loʻo i lalo.

Faʻafefea ona faaleleia le sese pe ae alu i se nofoaga malupuipuia?

I le tele o tulaga, e feagai le tagata faʻaaoga ma se mea sese pe a faʻatuina se faʻamaoniga saogalemu pe a fesuiaʻi i se nofoaga malupuipuia.

O le mea moni o le 'upega tafaʻilagi e puipuia, e mafai e le tagata faʻaoga ona fai mai "https" i le pusa o le tuatusi aʻo leʻi i ai le igoa o le saite.

Afai e te feiloai i le feʻau "O le mea sese le faia o se fesoʻotaʻiga malupuipuia", ona e mafai ai lea ona e iloa se faʻamatalaga o le mafuaʻaga o le faafitauli.

Mafuaaga 1: O le tusi faamaonia o le a le aoga seia [aso]

A e alu i se 'upega tafaʻilagi malupuipuia, e tatau ona siakiina e Mozilla Firefox pe i ai i le' upega tafaʻi tusi ni tusi faamaonia o le a faʻamautinoa ai o le a na o le pau lava le taimi e teu ai lau faʻamatalaga i le mea na fuafuaina

I le avea ai o se tulafono, o lenei ituaiga o mea sese o loʻo taʻu mai ai ua seti le aso ma le taimi sese i lau komepiuta.

I lenei tulaga, e tatau ona e suia le aso ma le taimi. Ina ia faia lenei mea, kiliki le icon o le date i le tulimanu pito i lalo ma i le faamalama e aliali, filifili "Aso ma taimi faatulagaina".

O le a faʻaalia e le pupuni se faamalama lea e fautuaina ai e faʻagaoioi le mea "Faatulaga le taimi e aunoa ma se masalo", ona faʻapitoa lea e le faiga o le aso ma le taimi saʻo.

Mafuaaga 2: Tusi Faamaonia le muta i le [aso]

O lenei mea sesē, e pei ona ono tautala e uiga i le taimi le saʻo, e ono avea ma se faʻamaoniga mautinoa e leʻi faafouina e le saite ana tusi faamaonia i le taimi.

Afai e seti le aso ma le taimi i luga o lau komepiuta, o lona uiga o le faafitauli e ono i luga o le saite, ma seiloga e faafou le tusi faamaonia, o le mauaina o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona maua i le na o le faaopoopoina o tuusaunoaga, o loʻo faʻamatala latalata atu i le pito o le tusiga.

Mafuaaga 3: e le talitonu le tusi faamaonia, aua e le o iloa le tusi faamaonia a lona tagata lomitusi

O sea mea sese e mafai ona tupu i ni mataupu se lua: e le tatau ona faatuatuaina le saite, poʻo le faafitauli o loʻo i totonu o le faila cert8.dbi totonu o le pusa faʻamatalaga Firefox o loʻo leaga.

Afai e te mautinoa o le saogalemu o le 'upega tafaʻilagi, ona oʻo lea o le faafitauli e ono i le faila ua faaleagaina. Ma o le foia o le faafitauli, e manaʻomia e Mozilla Firefox ona fatuina se faila fou, o lona uiga e manaʻomia lou aveeseina o le kopi tuai.

Ina ia oʻo i le faila o faʻamatalaga, kiliki i le Firefox menu menu ma i le faamalama e aliali mai, kiliki le ata i le faailoga fesili.

I le itu lava e tasi o le faamalama, o le a aliali mai se isi lisi o igoa, lea e te manaʻomia e kiliki ai le mea "Faʻamatalaga Faʻamatalaga o Faʻafitauli".

I le faamalama e tatala, kiliki le ki. "Faaali le pusa".

A maeʻa le nusipepa o faʻamaumauga i luga o le mata, e tatau ona e tapuni Mozilla Firefox. Ina ia faia lenei mea, kiliki i le masini autu o le masini ma i le faamalama e aliali mai, kiliki le ki "Tuʻua".

Toe foʻi nei i le faʻailoga faʻamatalaga. Suʻe le faila cert8.db i totonu, kiliki-i luga ma filifili le mea "Aveesea".

O le taimi lava e faʻaumatia ai le faila, e mafai ona e tapunia le faila faʻamaufaʻailoga ma toe amata Firefox.

Mafuaaga 4: e le talitonu le tusi faamaonia, aua leai se tusi faamaonia

O sea mea sese e tupu, i le avea ai o se tulafono, ona o antiviruses, lea ua faʻaaogaina ai le faʻatulagaina o le SSL-scanning. Alu i faʻataunuʻu ma faʻamalo le 'auʻaunaga faʻatautaia (SSL).

Faʻafefea ona faʻamalo le mea sese pe a fesuiaʻi i se nofoaga e le puipuia?

Afai o le feau "Error pe a fesuiai i se sootaga malupuipuia" e aliali mai, afai e te alu i se nofoaga e le puipuia, e mafai ona faailoa mai ai se feteenaiga o mea laiti, o faaopoopoga ma autu.

Muamua lava, tatala le lisi o mea e siakiina ma alu i "Faʻaopoopoga". I le itu tauagavale, tatala le lisi "Faʻaopoopoga", faʻagata le numera maualuga o faʻaopoopoga ua faʻapipiʻiina mo lau sailiga.

Le isi e alu i le lisi "Foliga Vaaia" ma aveese mataupu uma e tolu-tolu, tuu ma faʻaaoga le tulaga mo Firefox.

A maeʻa nei laasaga, siaki se mea sese. Afai e tumau pea, taumafai e faʻalavelave le faʻaogaina o le komepiuta.

Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le masini autu o le masini ma alu i "Faʻatonu".

I le itu tauagavale, alu i le lisi "Faaopoopo"ma i le pito i luga tatala le afifi "Aoao". I totonu o lenei faamalama, o le ae manaʻomia le siakiina o le pusa. "Afai e mafai, faʻaaoga le faʻaogaina o le komepiuta".

Faʻailoa le sese

Afai e le mafai ona e foia le feau sese aʻo e faʻamautuina se fesoʻotaʻiga malupuipuia, ae e te mautinoa o loʻo malupuipuia le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e foia le faafitauli e ala i le faalavelaveina o le lapataiga faʻalogo mai Firefox.

Ina ia faia lenei mea, i le faamalama ma se mea sese, kiliki le ki. "Pe mafai foi ona e faaopoopo i ai se tuusaunoaga"ona kiliki lea i le faamau o loo aliali mai. "Faaopopo se tuusaunoaga".

O le a faʻaalia se faamalama i luga o le pupuni lea e te kiliki i le ki. "Maua se tusi faamaonia"ona kiliki ai lea o le ki "Faʻamaonia le faʻamaoniga o le saogalemu".

Ata vitio:

Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga na fesoasoani ia te oe e foia faafitauli i le galuega a Mozilla Firefox.