Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le komepiuta i fausaga faletusi

O le toe faʻafoʻisia o laupepa komepiuta i le fale gaosi oloa e mafai ona manaʻomia i le tele o tulaga, o le mea sili ona taatele o nei mea e faʻalavelaveina ai faʻalavelave faʻafuaseʻi a Windows, faʻaogaina o polokalame ma polokalama e le manaʻomia, mafua ai ona faʻagesegese le komepiuta, faʻatasi ai ma nisi taimi e foia ai le faafitauli o "Windows loka" anapogi ma faigofie.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou suʻeina auʻiliʻili le auala e toe faʻafoʻiina ai falemaʻi i luga o se komepiuta, pe faʻapefea ona masani ona tupu ma pe a le faigaluega.

O le taimi e toe faʻafoʻi ai le fale gaosi oloa i le komepiuta o le a le galue

O le tulaga sili ona taatele lea e le galue ai le faʻaogaina o le komepiuta i le fale gaosi oloa - pe a toe faʻaofiina le Windows. E pei ona ou tusia i le tusiga "Toe faʻaofiina o Windows i luga o se komepiuta," le tele o tagata e faʻaaogaina, faʻatau mai se komepiuta, tape faʻamalosi Windows 7 poʻo le Windows 8 ma faʻapipiʻi le Windows 7 Ultimate ia i latou lava, faʻamalo le vaega o le toe faʻaleleia o le komepiuta komipiuta komepiuta. O lenei vaega natia ma o loʻo i ai faʻamaumauga talafeagai uma ina ia toe faʻafoisia ai le fale gaosi oloa a le komepiuta.

E tatau ona maitauina pe afai e te taʻua le "komipiuta komipiuta" ma le vaitau ua toe faʻaleleia le Windows, i le 90% o mataupu o le mea lava lea e tasi e tupu - ua maeʻa le vaega o le toe faʻaleleia, lea e fesoʻotaʻi ma le leai o se tomai faʻapitoa, le naunau e galue, poo le faʻamaoni a le soriteri o le fale taʻavale o le Windows 7 Ia, ma le vaeluaga o le toe faʻaleleia o fale, lea e le mafai ai e le kalani ona faʻafesoʻotaʻi le fesoasoani komepiuta, e le manaʻomia.

O le mea lea, afai e faia lenei mea, ona iai lea o nai filifiliga - vaavaai mo se toe faʻaleleia poʻo se ata o se vaega e toe faʻaleleia ai se komepiuta i luga o le upega tafailagi (maua i luga o vaitafe, aemaise i luga o le rutracker), pe ave se masini faʻapipiʻi o Windows i se komepiuta. E le gata i lea, o se numera o tagata gaosi oloa e ofo atu e faʻatau se mea e toe faʻaleleia ai i luga o nofoaga aloaia.

I isi tulaga, e faigofie tele le toe faafoiina o le komepiuta i le fale gaosi oloa, e ui lava o mea e manaʻomia mo lenei mea e ese lava le ese, e fuafua i le ituaiga o le komepiuta. Faʻaalia vave ia te oe le mea o le a tupu pe a toe faʻafoisia le fausiaina o fale gaosimea:

  1. O faʻamatalaga uma e faʻaaogaina o le a faʻaumatia (i nisi o tulaga, na o le "Drive C", i luga o le drive D o mea uma o le a tumau pea).
  2. O le a vaevaeina le faʻavaeina o le polokalama ma faʻamautū lava ona toe faʻaleleia e Windows. E le manaomia le ulu autu.
  3. I le avea ai o se tulafono, ina ua maeʻa le amataga o Windows, o le a faʻaauau le faʻapipiʻiina o polokalama (ma le le tele) polokalama ma avetaavale na faʻauluina e le kamupanī komepiuta.

O le mea lea, afai e te faia le faagasologa o le toe faʻaleleia mai le amataga e oʻo i le iuga, i le polokalama o le ae mauaina se komepiuta i le setete sa i ai i le taimi na e faʻatauina ai i le faleoloa. E taua le matauina o lenei mea o le a le foia ai meafaigaluega ma isi faafitauli: mo se faataitaiga, pe afai o le komepiuta na teʻa ese i le taimi o taʻaloga e tatau ona faʻaalu, ona ono faʻaauau pea ona faia.

Asus komepiuta mea tau fale komepiuta

Ina ia mafai ona toe faʻafoʻisia le fausiaina o faleoloa Asus komipiuta, o komepiuta o lenei ituaiga o loʻo i ai se mea faigofie, vave ma faigofie ona toe faʻaleleia. O faʻataʻitaʻiga lea i lea laasaga ma lea laasaga mo lona faʻaaogaina:

  1. Faʻalēaogā le taʻavale vave (Boot Booster) i le BIOS - o lenei ata e faʻateleina ai le taavea o le komepiuta ma faʻapipiʻi i le Asus komipiuta e ala i le le mafai. Ina ia faia lenei mea, liliu lau komepiuta ma vave loa ona amata le download, lolomi le F2, o se taunuuga o le a e manaomia e te alu ai i totonu o le BIOS, pe afai o lenei galuega e le atoatoa. Faʻaaoga ia au e alu i le "Boot" tab, filifili le "Boot Booster", faʻaauau Toto ma filifili le "Faigata". Alu i le faʻamaufaʻailoga mulimuli, filifili "Faasao suiga ma alu ese" (save settings and outit). O le komepiuta o le a toe amataina lava. Liliu ese pe a uma.
  2. Ina ia mafai ona toe faʻafoʻi le komepiuta Asus i le fale gaosi mea, liliu i luga ma taomi le kī F9, o le ae manaʻomia le vaʻaia o le seevae.
  3. O le polokalama toe faʻaleleia o le a saunia ai faila e manaʻomia mo le taotoga, mulimuli ane o le a fesiligia oe pe e te manaʻo moni e faʻaaogaina. O au faʻamatalaga uma o le a faʻamutaina.
  4. A maeʻa lena, o le faagasologa o le toe faʻaleleia ma le toe faʻaofiina o le Windows e otometi lava ona tupu, e aunoa ma le faʻaaogaina o le tagata.
  5. I le faagasologa o le toe faʻaleleia, o le a toe faʻaleleia le komepiuta i le tele o taimi.

Faʻamaumauga Fale Faitautusi HP Notebook

Ina ia toe faʻafoʻi le fale faʻanatura i luga o lau komepiuta komepiuta, tape ese ma tata ese uma masini komepiuta, aveese ia kata manatua ma mea.

  1. Liliu le komepiuta ma kiliki le kī F11 seia oʻo i le HP Laptop Recovery Manager - Pule Faʻafoʻi o loʻo aliali mai. (E mafai foʻi ona e faʻaaoga lenei mea i le Windows e ala i le sailia i totonu o le lisi o polokalama faʻapipiʻi).
  2. Filifili "Toe Faʻaleleia le Faʻaleleia"
  3. O le a uunaia oe e teu faʻamatalaga talafeagai, e mafai ona e faia.
  4. A maeʻa lenei mea, o le faagasologa o le toe faʻafoʻisia o le fale gaosi oloa o le a alu i le faiga faʻapitoa, e mafai e le komipiuta ona toe amataina i le tele o taimi.

A maeʻa le polokalama faʻaleleia, o le ae maua se komepiuta komepiuta a Windows, o avetaavale uma ma polokalama a le HP.

Faʻataʻotoga komepiuta komepiuta Acer

Ina ia toe faʻafoʻi le fale faʻanatura i le Acer laptops, tape le komepiuta. Ona toe liliu lea i luga e ala i le uu Alt ma oomi le F10 key e uiga i le tasi i le afa afa. O le polokalama o le a talosagaina se upu faʻaulu. Afai e te leʻi faia se faletusi i luga o lenei komepiuta, o le tagavai masani o 000000 (ono zeros). I le lisi autu e aliali mai, filifili le toefaʻailoga i faatulagaga o fale gaosi oloa (Seti faʻamaumauina).

E le gata i lea, e mafai ona toe faʻafoʻiina le fale gaosi oloa i luga o lau komepiuta Acer ma mai le polokalama faʻaogaina Windows - saili le faʻaaogaina o le ERecovery Management i polokalama Acer ma faʻaaoga le Reset tab i lenei aoga.

Samsung Faʻamatalaga Fale Faʻamaumau

Ina ia toe faʻafoʻi le masini komepiuta a Samsung i le fale faʻanatura, faʻatautaia le faʻaaogaina o le Samsung Recovery Solution i Windows, pe afai na faʻamutaina pe leai foi Windows, lolomi le ki F4 pe a liliu le komepiuta, o le a faʻaaogaina le faʻaogaina o le komepiuta o le komepiuta Samsung. Mulimuli i laʻasaga o loʻo i lalo:

  1. Filifili "Toefuatai"
  2. Filifili "Toe Faʻafoisia"
  3. Filifili le faʻailoga toe faʻafesoʻotaʻi Faʻamatalaga Faʻamatalaga Muamua (Faʻatonu Faʻatonu)
  4. A faʻaosofia e toe toe faʻaaoga lau komepiuta, tali le "Ioe", pe a uma ona toe faʻaleleia, mulimuli i faatonuga uma.

A maeʻa ona toe faʻafoʻisia le komepiuta i le setete o le falemaʻi ma e ulufale atu i le Windows, e tatau ona e toe faia se isi toe faʻafouina e faʻaaogaina mea uma na faia e le polokalama toe faʻaleleia.

Toe faʻafouina Toshiba i fausaga faʻanatura

Ina ia faʻafoʻi le faʻaaogaina o le falemaʻi i Toshiba laptops, tape le komepiuta, ona:

  • Faʻasalalau ma uu le faamau 0 (zero) i luga o le piano (e le o luga o le numera numera i le taumatau)
  • Liliu le komepiuta
  • Lafoaia le 0 o le kulimi pe a amata ona amata le komepiuta.

A maeʻa lena, o le polokalama e toe faʻafoʻi le komepiuta i le fale gaosi mea amata, mulimuli i ona faatonuga.