Faʻataʻitaʻiga sili ona lelei mo Windows

Lelei lelei

E i ai komepiuta taʻitasi e sili atu ma le tasi le tusitala o tusitusiga (notepad), e masani ona faʻaaoga e tatala ai pepa i le txt format. Ie i le mea moni, o le polokalama lauiloa lea e matua manaʻomia e tagata uma!

I Windows XP, 7, 8, o loʻo i ai se tusifolau ua fausiaina (o se faila tusitusi faigofie, e na o txt faila). O le mea lautele, e foliga mai o le tusiaina o ni laina i le galuega e faigofie tele, ae mo nisi mea, o le a le talafeagai. I lenei tusiga ou te fia mafaufau i tusitala sili ona lelei o le a faigofie ona suia le polokalama le lelei.

Top Editors

1) Faʻaaliga ++

Upegalagi: //notepad-plus-plus.org/download/v6.5.5.html

O se faatonu sili, o le mea muamua i le maea ai o le faʻapipiʻiina o Windows o loʻo faʻapipiʻiina. Fesoasoani, masalo (pe afai e leʻo faitaulia), sili atu i le limasefulu fesuiaiga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga:

1. Faʻamatalaga: ini, log, txt, tusitusiga;

2. Tusitusiga i le Initaneti: html, htm, php, phtml, js, asp, aspx, css, xml;

3. Java & Pascal: java, vasega, cs, pas, inc;
4. Tusitusiga a le malo sh, bsh, nsi, nsh, lua, pl, pm, py, ma sili atu ...

I le auala, le code program, e mafai e lenei faatonu ona faigofie ona faʻamaonia. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o nisi taimi e te faʻatagaina ai tusitusiga i le PHP, o iinei e faigofie ai ona e mauaina le laina talafeagai ma toe sui. E le gata i lea, e mafai e lenei api ona faʻaalia faigofie (Cntrl + Space).

Ma se isi mea e foliga mai ia te au e aoga tele i le tele o tagata faaaoga Windows. E masani lava ona i ai faila faapena e tatala saʻo: o nisi ituaiga o le faaletonu o le faʻailoga e tupu ae nai lo le tusiga e te vaʻaia eseese "fusi". I totonu o le Notepad ++, o nei upusii e faigofie ona faʻaumatia - naʻo filifili le vaega o "encodings", ona liliu lea o le tusitusiga, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le ANSI i le UTF 8 (pe vice versa). "Kryakozabry" ma uiga le malamalama e tatau ona mou ese atu.

O lenei faʻataʻitaʻitusi o loʻo i ai le tele o tulaga lelei, ae ou te manatu o le mea lea e mafai ai ona faʻaumatia le tiga o le ulu e faʻavavau, o le a ma le auala e tatalaina ai - o le a fetaui ma oe i le auala sili ona talafeagai! Na faʻapipiʻi le polokalame - ma faʻagaloina le faafitauli e faʻavavau!

2) Fafaga

Upega Tafaʻilagi: //www.astonshell.ru/freeware/bred3/

Faʻalelei le faatonu - notepad. Ou te fautuaina e faʻaaogaina pe afai o le ae le tatalaina ni auivi, e pei o le: php, css, ma isi - ie. mea e te manaʻomia moli. Naʻo totonu o lenei api o loʻo faʻatinoina le leaga nai lo le Notepad ++ (i loʻu manatu).

O le vaega o totoe o le polokalama e sili atu! E vave lava ona galue, o loʻo i ai mea uma e tatau ai: faʻapipiʻi faila i fesuiaiga eseese, faʻatulagaina o le aso, taimi, faʻapipiʻi, sailiga, suia, ma isi.

O le a aoga i na tagata uma na faʻaaogaina naʻo latou mananao e faʻalauteleina le mafai gafatia o se laupepa masani i Windows.

O mea e le atoatoa, o le a ou nofofua i le le lava o le lagolago mo nisi tafaoga, o le mea lea, afai e te galue ma ni pepa, e te lagona le le mautonu ...

3) AlkelPad

//akelpad.sourceforge.net/en/download.php

O se tasi o tusitala e sili ona lauiloa. O le mea e manaia - e mafai ona faʻaaogaina, faatasi ai ma le fesoasoani a plug-ins - o ana galuega tauave e faigofie ona suia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamalamalamaga i luga o loʻo faʻaalia ai le faʻatinoga o le polokalama, lea ua fausia i totonu o le taʻitaʻifono lauiloa, Total Commander. I le auala, e mafai ona avea lenei mea moni ma vaega i le lauiloa o lenei api.

Ae o le mea moni: o loʻo i ai se faʻamaufaʻailogaina, o se vaega o mea, suʻesuʻega ma sui, afifi. Pau le mea ou te le maua, o le lagolago lea o fesuiaiga eseese. Ie i le polokalama, e foliga mai o latou i ai iina, ae e faigofie ona fesuiai ma liliu tusitusiga mai le tasi faatulagaga i le isi - o le faafitauli ...

O le a ou le fautuaina le faʻapipiʻiina o lenei api i le aofaʻi o pule a le Faʻatonu pe afai e te le faʻaaogaina le Aofaʻi, o lea e le o se sui leaga, ma sili atu pe afai e te filifilia le masini e te manaʻomia.

4) Faʻasologa o Upu

Upega tafaʻilagi: //www.sublimetext.com/

Ia, e le mafai ona ou fesoasoani ae aofia i totonu o lenei iloiloga se tasi tusitala sili ona manaia mo aʻu - Sublime Text. Muamua, e fiafia o ia, e le fiafia i le mamanu o le mamanu - ioe, o le tele o tagata e filifilia le lanu uliuli ma le filifilia o upu autu i totonu o le tusitusiga. I le ala, e lelei mo i latou e galulue faʻatasi ma PHP poʻo le Python.

O se laina faigofie e faʻaali i le itu taumatau i le faatonu, lea e mafai ona faʻaliliu oe i soo se vaega o le tusitusiga i soo se taimi! E matua faigofie lava pe a e faʻataʻitaʻia se pepa mo se taimi umi ma e manaʻomia pea ona e faʻatautaia.

Ia, e uiga i le lagolagosua o le tele o nusipepa, faʻasologa, sailiga ma sui - ma e le mafai ona tautala. E lagolagoina i latou e lenei faatonu!

PS

I le faaiuga o lenei iloiloga. O le mea lautele, e faitau fiaselau polokalama faʻapitoa i le fesoʻotaiga ma e le faigofie tele ona filifili ni tagata talafeagai mo se fautuaga. Ioe, e toatele o le a finau, latou te fai mai o le mea sili ona lelei o le Vim, poʻo se siaki masani i Windows. Ae le o le sini o le pou e le finau, ae ia fautua atu tusitala tusitusi lelei, ae leai ni masalosalo o nei faatonu o se tasi o mea aupito sili, o aʻu ma le faitau selau afe o tagata e faaaogaina nei oloa!

O mea lelei uma!