VirtualBox Mekasini Faʻatekino mo Tagata Amataga

O masini masini o masini masini i luga o se isi masini poʻo, i le anotusi o lenei tusiga ma faʻafaigofie, faʻatagaina oe e tamoe i se komepiuta komepiuta (e pei o se polokalame masani) ma le faʻatonuina o le masini komepiuta i luga o lau komepiuta ma tutusa le OS. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o ia te oe Windows i lau komepiuta, e mafai ona e taʻavaia Linux poʻo se isi lomiga o Windows i se masini masini ma galulue faatasi ma i latou e pei o se komepiuta masani.

O lenei taʻiala e faʻamatalaina pe faapefea ona fatufatu ma faʻatautaia se masini mataʻutia VirtualBox (polokalama faʻatautaia atoatoa mo le galulue ai ma masini meli i luga o Windows, MacOS, ma Linux), faʻapea foʻi ma ni faʻaaliga o le faʻaaogaina o VirtualBox atonu e aoga. I le auala, i le Windows 10 Pro ma le Enterprise o loʻo i ai meafaigaluega na fausia mo le galue i masini vili, tagaʻi i masini mamanu a Hyper-V i le Windows 10. Faʻamatalaga: afai ei ai le Hyper-V components ua faʻapipiʻi, ona lipotia mai lea e le VirtualBox se mea sese. masini komepiuta, auala e fetaui ai: Run VirtualBox ma Hyper-V i luga o le faiga lava e tasi.

O le a se mea e manaʻomia mo? O le tele o taimi, e faʻaaogaina masini masini e amata ai le 'auʻaunaga poʻo le suʻeina o le galuega o polokalama i le tele o auala faʻaogaina. Mo se tagata faʻapitoa, o lenei avanoa e mafai ona aoga uma e lua e taumafai ai i se faiga e le masani ai i le galuega poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻatautaia polokalama e aunoa ma le lamatiaga o le maua o siama i lau komepiuta.

Faʻamuta VirtualBox

E mafai ona e siiina le polokalama komepiuta VirtualBox masini mo le saolotoga mai le ofisa aloaia //www.virtualbox.org/wiki/Downloads lea e tuʻuina atu ai lomiga mo Windows, Mac OS X ma Linux. E ui lava i le mea moni o le 'upega tafaʻilagi i le gagana Peretania, o le polokalame lava ia i le gagana Rusia. Faʻatoʻa le failaina o le faila ma alu i se faiga faʻapipiʻi faigofie (i le tele o faʻataʻitaʻiga, ua lava le tuua o tulaga uma e le faʻaaogaina).

I le taimi o le faʻatulagaga o VirtualBox, afai e te tuua le vaega ua mafai mo le mauaina o le Initaneti mai masini masini, o le a e vaʻai i le lapataiga "Lapatai: Network Interfaces" lapataiina o lau fesootaiga i luga ole Initaneti o le a vavaeeseina mo sina taimi i le taimi o le faʻatulagaga avetaavale ma tulaga faʻaoga).

A maea le faʻapipiʻiina, e mafai ona e tamoe Oracle VM VirtualBox.

Fausiaina o se masini masini i VirtualBox

Faʻamatalaga: masini masini e manaʻomia le faʻamalosia o le VT-x poʻo le AMD-V i le BIOS ina ia mafai ai i le komepiuta. E masani lava e mafai ona le mafai, ae afai o se mea e sese, mafaufau i lenei mea.

O lenei sei tatou fatuina la tatou masini kiliva muamua. I le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo, o le VirtualBox o loʻo faʻaaogaina i Windows o loʻo faʻaaogaina o le OS faʻapitoa (o le mamanu o le a faʻamaonia) o le a avea ma Windows 10.

  1. Kiliki "Fatu" i le mata o Oracle VM VirtualBox Manager.
  2. I le "Faʻamaumau le igoa ma le ituaiga OS," faʻamaonia le igoa o le masini komepiuta, filifili le OS o le a faʻapipiʻiina i luga ma le OS OS. I loʻu tulaga - Windows 10 x64. Kiliki Next.
  3. Faʻamanino le aofaʻi o le RAM faʻapipiʻiina i lau masini masini. O le mea lelei, ia lava le galue, ae le tele (talu ai o le a "aveeseina" le mafaufauga mai lau faiga masani pe a amata le masini masini). Ou te fautuaina le taulai atu i tulaga faatauaina i le vaega "lanumeamata".
  4. I le isi laasaga, filifili "Fausia se vaʻaiga malulu fou".
  5. Filifili se ituaiga masini. I la matou tulaga, pe a fai e le faʻaogaina lenei disk virtualiti i fafo atu o VirtualBox - VDI (VirtualBox Disk Image).
  6. Faʻamatala mai le malosi poʻo le tele o le tele o le puʻupuʻu e faʻaaoga. E masani ona ou faʻaaogaina le "Faʻamaumau" ma faʻapipiʻi lima i lona lima.
  7. Faʻamatala mai le telē o le puʻupuʻu virtual ma lona nofoaga e teu ai i luga o le komipiuta poʻo le fafo atu (o le tele e tatau ona lava mo le faʻatulagaina ma le faʻatinoina o le faiga faʻaagaga faʻapitoa). Kiliki "Foafoaga" ma faʻatali seia maeʻa le fausiaina o le virtual disk.
  8. Na faia, na faia le masini masini ma o le a sau i le lisi i le itu tauagavale i le matalama VirtualBox. Ina ia vaʻai i faʻamatalaga faʻatulagaina, e pei o le faʻamalamalamaga, kiliki le aū i le taumatau o le '' Machines '' ma filifili "Auiliiliga".

O le masini komepiuta e faia, peitaʻi, afai e te amataina, e te le iloa se mea sei vagana ai se lanu uliuli ma faʻamatalaga auaunaga. Ie na o le "komepiuta komepiuta" na faia i le taimi nei ma e leai se faiga faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina.

Faʻapipiʻiina o Windows i VirtualBox

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi Windows, i la matou tulaga Windows 10, i se masini matala VirtualBox, o le ae manaʻomia se ata ISO ma le tufatufaina o le polokalama (silasila i le auala e sii mai ai le ata ISO o le Windows 10). O isi laasaga o le a mulimuli mai.

  1. Faʻaofi le ata ISO i totonu o le masini DVD DVD. Ina ia faia lenei mea, filifili se masini komepiuta i le lisi i le itu tauagavale, kiliki i le "Seti" le faamau, alu i le "Media", filifili se disk, kiliki i le ki ma le pu ma le u, ma filifili "Filifili le ata o le masini mata." Faʻamatala le auala i le ata. Ona i totonu o le Faʻamaumauga o le Faʻatonu i le vaega o Poloaiga o Boot, faatulaga le Disiki Matagofie i le mea muamua i totonu o le lisi. Kiliki le OK.
  2. I le faamalama autu, kiliki "Faʻasaʻo." O le a amataina le masini mataʻutia muamua, ma o le a faʻavae le seevae mai le pu (mai le ata ISO), e mafai ona e faʻapipiʻi le Windows pei o oe i luga o se komepiuta masani masani. O laasaga uma o le uluai faʻatulagaga e tutusa ma na mea i luga o se komipiuta masani, vaʻai Faʻapipiʻi le Windows 10 mai se masini USB flash.
  3. A maeʻa ona faʻapipiʻiina ma faʻatinoina Windows, e tatau ona e faʻapipiʻi nisi avetaavale o le a mafai ai e le malo faʻapitoa ona galue saʻo (ma e aunoa ma ni taofi le talafeagai) i masini masini. Ina ia faia lenei mea, filifili "Fesootai VirtualBox add-on image disk" mai le lisi o "Devices", tatala le CD i totonu o le masini masini ma tafe le faila VBoxWindowsAdditions.exe e faʻapipiʻi nei avetaavale. Afai e le mafai e le ata ona faapipii, tapuni le masini masini ma aveese le ata mai C: Polokalame Polokalama Oracle VirtualBox VBoxGuestAdditions.iso i tulaga o le aufaasālalau (e pei o le laasaga muamua) ona toe amata lea o le masini moli, ona faʻapipiʻi lea mai le pu.

A maeʻa faʻapipiʻi ma toe faʻafouina le masini komepiuta, o le a faʻaaogaina atoatoa. Ae ui i lea, atonu e te manaʻo e faʻatino nisi tulaga faʻalautele.

Polokalame Virtual Machine Virtual Virtual Virtual

I totonu o masini masini (ia maitauina o le tele o faatulagaga e le o maua ao faʻaogaina le masini komepiuta), e mafai ona e suia mea taua nei:

  1. I le "General" mea i luga o le "Advanced" tab, e mafai ona e mafai ai le palota laupapa masani ma le faiga autu ma le Drag-n-Drop mo le tosoina o faila i totonu poʻo le fafo atu o le OS talimalo.
  2. I le vaega o le "System", o le faasea, o le tele o le RAM, o le aofaʻiga o pusa (processor cores) (le faʻaalia le tele numera nai lo le numera o tino faaletino o le komipiuta). le mea moni e faapea o le malo malolo "faʻagesegese lalo").
  3. I luga o le "faaaliga" tab, e mafai ona e mafai 2D ma le 3D le saoasaoa, faatulaga le aofaiga o le vitio mo le masini komepiuta.
  4. I luga o le "Faasalalauga" tab - faaopoopo nisi masini disquette, disks faigata.
  5. I luga o le USB tab, faʻaopoopo mea faʻapipiʻi (e fesoʻotaʻi faʻapitoa i lau komepiuta), mo se faʻataʻitaʻiga, se komepiuta flash USB, i se masini komepiuta (kiliki i luga o le faʻamalama USB ma se isi faʻamau i le taumatau). Ina ia faʻaoga USB 2.0 ma le USB 3.0, faʻapipiʻi le Oracle VM VirtualBox Extension Pack (o loʻo maua mo le download i le nofoaga lava lea na e siiina ai VirtualBox).
  6. I le vaega "Failautusi a le Malo" e mafai ona e faaopoopo i ai pepa o le a faʻasoa e le OS autu ma le masini komepiuta.

O nisi o mea o loʻo i luga e mafai ona faia mai se masini feaveaʻi faʻatautaia i le lisi autu: mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se masini komepiuta USB i mea Faʻatonu, aveese pe faʻapipiʻi se pu (ISO), mafai ona tuʻuina atu foliga fefaʻasoaaʻi, ma isi.

Faamatalaga faaopoopo

Ma le mea mulimuli, nisi faʻamatalaga faaopoopo e ono aoga pe a faʻaaoga masini mataʻuta VirtualBox.

  • O se tasi o aoga taua pe a faʻaaogaina masini komepiuta o le fatuina o se "ata" (ata) o le faiga i lona tulaga oi ai nei (faatasi ai ma faila uma, polokalama faʻaopoopo ma isi mea) faatasi ai ma le mafai ona toe foʻi atu i lenei setete i soo se taimi (ma le mafai ona teuina le tele o snapshots). E mafai ona e tago i se faʻamatalaga i le VirtualBox i luga o se masini feaveaʻi mataʻutia i le lisi o Masini - "Ave se faʻamatalaga o le setete". Ma toe faʻafoʻi le pule o masini komepiuta i le kiliki o "Machines" - "Snapshots" ma le filifilia o le "Snapshots" tab.
  • O nisi o faʻafesoʻotaʻiga faʻaletonu e faʻalavelaveina e le faiga autu o le faagaoioiga (mo se faataitaiga, Ctrl + Alt + Del). Afai e te manaʻomia le tuʻuina atu o se pusa kosi i le masini komepiuta, faʻaaoga le '' Ulufale 'i le lisi.
  • O se masini komepiuta e mafai ona "puʻeina" le mea faʻapipiʻi ma le kio (ina ia le mafai ona e tuʻuina atu le fesoʻotaʻiga i le faiga autu). Ina ia "faasaoloto" le piano ma le kio, pe afai e tatau ai, faaaoga le ki talimalo (e ala i le faaletonu, o le sao Ctrl sao lea).
  • O le 'upega tafaʻilagi a le Microsoft' ua tuʻuina atu e le aunoa ni masini masini Windows mo VirtualBox, lea e lava e faʻaulufale mai ai ma tamoe. Auiliiliga i le auala e fai ai lenei mea: E faʻapefea ona e maua masini masini Maliema mai le Microsoft.