E tatau ona ou fesuiai i le SSD, o le a le televave vave o lona galue. Faatusatusaga o SSD ma le HDD

Le aso lelei.

Masalo, e leai se tagata faʻaaogaina lea o le a le fia faia vave le galuega a lana komepiuta (po o le komepiuta). Ma i lenei tulaga, o le tele o le tele o tagata faaaoga ua amata ona gauai atu i le SSD drive (masini malo-setete) - e mafai ai ona e vave alu i luga o soo se komepiuta (a itiiti mai, e fai mai soo se faasalalauga e faatatau i lenei ituaiga drive).

E masani lava ona fesiligia au e uiga i le faʻaogaina o se PC faʻatasi ai ma ia faʻaletonu. I lenei tusiga, ou te manaʻo e fai se faʻatusatusaga itiiti o le SSD ma le HDD (puʻepuʻe), mafaufau i fesili masani, saunia se otootoga pe tatau ona fesuiai i le SSD ma, pe a faʻapea, o ai.

Ma o lea ...

Fesili sili ona taatele (ma fautuaga) e fesoʻotaʻi ma SSD

1. Ou te manaʻo e faʻatau se taavale SSD. O le fea taavale e filifili ai: lanu, lapoa, saoasaoa, ma isi?

Ae o le tele ... O taʻalo sili ona lauiloa i aso nei o le 60 GB, 120 GB ma le 240 GB. E le o se mea faigofie le faʻatau o se puititi o se laʻititi laitiiti, ma o le tele atu e sili atu le tau. A o le i filifilia se voluma, ou te fautua atu e te vaʻai: o le a le tele o avanoa e faʻaaogaina i luga o lau masini (i le HDD). Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o Windows ma au polokalama uma e tusa ma le 50 GB i luga o le C: disk, ona fautuaina oe e faʻaoga se 120 GB ('aua neʻi galo afai e utaina le puʻu i le gafatia, ona faʻaitiitia lea o lona saoasaoa).

E tusa ai ma le ituaiga: e faigata ona "matemate" (o se pulou o soo se ituaiga e mafai ona faigaluega mo se taimi umi, pe mafai ona "manaomia" sui i ni nai masina). Ou te fautuaina e filifili se mea mai faʻailoa lauiloa: Kingston, Intel, Silicon Power, OSZ, A-DATA, Samsung.

2. O le a le vave o le a galue ai laʻu komepiuta?

E mafai e oe, i le mea moni, ona taua ni fuainumera eseese mai polokalame eseese o suʻega, ae sili atu le taua o numera e masani ai tagata uma o le PC.

E mafai ona e mafaufauina le tuʻuina o le Windows i le 5-6 minute? (ma le tele o mea e manaʻomia pe a faʻapipiʻi i se SSD). Mo le faʻatusatusaga, o le faʻapipiina o Windows i luga o se CDD e ave, i le averesi, 20-25 minute.

Na o le faʻatusatusa, o le sii mai o le Windows 7 (8) - e tusa o le 8-14 sekone. i le SSD faasaga ile 20-60 sec. i luga o le HDD (o fuainumera o fuainumera, i le tele o tulaga, a maeʻa ona faʻapipiʻi le SSD, e amata ona faʻatauina e le 3-5 le vave vave).

3. E moni e vave le faʻaaogaina le SSD taavale?

Ma ioe ma le leai ... O le mea moni o le numera o poloka o tusitusiga ile SSD e tapulaa (mo se faataitaiga, 3000-5000 taimi). O le tele o tagata gaosia (ina ia faafaigofie ai i le tagata faaaoga ona malamalama pe o le a lenei mea) taʻu mai le numera o le TB faamaumauina, ma o le a le mafai ona faʻaaogaina le disiki. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuainumera mo le 120 GB le disk o le 64 TB.

Ona mafai lea ona e togi 20-30% o lenei fuainumera i luga o le "le atoatoa o tekonolosi" ma maua ai le ata lea e iloa ai le vaeluaga o le disk: o lona uiga. E mafai ona e faʻatusatusa le tele o le a galue le disk i luga o lau masini.

Mo le faʻataʻitaʻiga: (64 TB * 1000 * 0.8) / 5) / 365 = 28 tausaga (pe a "64 * 1000" o le aofaʻi o faʻamaumauga tusitusia, pe a uma ona le mafai ona faʻaaogaina le CD, i le GB; "0.8" e itiiti 20%; "5" - le fuainumera i le GB, e te tusia i le aso i luga o se disk; "365" - aso i le tausaga).

E fesuisuiai o se pulou faʻatasi ai ma ia mea, faʻatasi ai ma sea avega, o le a galue mo le tusa o le 25 tausaga! 99.9% o tagata faaaoga o le a lava mo le afa o lenei vaitau!

4. Faʻafefea ona faʻafeiloaʻi uma lau faʻamatalaga mai le HDD i SSD?

E leai se mea faigata e uiga i ai. E iai polokalame faʻapitoa mo lenei pisinisi. I le lautele, muamua kopi le faʻamatalaga (e mafai ona vave maua se palota atoa) mai le HDD, ona faʻapipiʻi lea o le SSD - ma faʻafeiloaʻi le faʻamatalaga i lea.

Auiliiliga e uiga i lenei mea i lenei tusiga:

5. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi se SSD peʻafai e galulue faʻatasi ma se "Old" HDD?

E mafai. Ma e mafai foi i luga o le komepiuta. Faitau pe faapefea ona fai lenei mea:

6. E aoga le faʻamamaina o Windows e galue i luga o se SSD drive?

O iinei, o tagata eseese e eseese manatu. I le tagata lava ia, ou te fautuaina le faʻapipiʻiina o se "mama" Windows i luga o se SSD drive. A faʻapipiʻiina, o le a faʻapipiʻi ona faʻapipiʻiina le Windows pe a manaʻomia e le masini.

Ae mo le teuina o le siakiina o masini, faila faila, ma isi mai lenei faasologa - i loʻu manatu, e leai se manatu! Ia sili atu le lelei o le faigāluega mo i matou nai lo matou faia ... Faʻamatalaga i lenei mea i lenei tusiga:

Faatusatusaga o le SSD ma le HDD (saoasaoa i AS SSD Benchmark)

E masani lava o le saoasaoa o le disk e tofotofoina i ni mea faapitoa. le polokalama. O se tasi o taʻutaʻua sili ona lauiloa mo le galue i SSD le masini o AS SSD Benchmark.

AS SSD Benchmark

Faʻapipiʻiina le 'upega tafaʻilagi: //www.alex-is.de/

Faʻatagaina oe e faʻataʻitaʻi vave ma vave sueina soʻo se SSD drive (ma le HDD). Taoloto, leai se faʻapipiʻi manaʻomia, faigofie ma vave. I se tulaga lautele, ou te fautuaina mo galuega.

E masani lava, i taimi o suʻega, o le tele o le taulaʻi e totogi i le faasologa o le faitau / faitau vave (o le pito i tua o le mea Seq o loʻo faʻaalia i le Fig.1). O le "avega" i luga o nei tulaga o le SSD disk (tusa lava pe maualalo lalo ifo o le *) - e faʻaalia ai le vave faitau le faitau - e tusa ma le 300 MB / s.

Fig. 1. SSD (SPCC 120 GB) i totonu ole komepiuta

Mo se faʻatusatusaga, o se siaki laʻititi laʻitiiti test HDD i luga o le komepiuta lava. E pei ona mafai ona e vaʻaia (i le Fig.2) - o le saoasaoa o le faitau o le 5 taimi e maualalo ifo nai lo le saoasaoa o le faitau mai se SSD disk! Faʻafetai i lenei mea, o le galue vave i le disk e ausia: faʻapipiʻi le OS i 8-10 sekone, faʻapipiʻiina le Windows i 5 minute, "vave" faʻalauiloa le faʻaaogaina.

Fig. 3. Sini HDD i se komepiuta (Western Digital 2.5 54000)

Aotelega laʻitiiti

Le taimi e faʻatau ai se SSD drive

Afai e te manaʻo e faʻanatinati lau komepiuta po o le komepiuta - ona faʻapipiʻiina lea o se kilipa SSD i lalo o le polokalama eletise fesoasoani tele. O lea ituaiga o disk o le a aoga foi mo i latou oe ua le lava i le mauaina o le disaki (o nisi faataitaiga e matua manaia, ae maise i le po). O le SSD drive e le leoa, e le vevela (a le o lea, ou te leʻi vaai i le vevela o laʻu vevela e sili atu i le 35 kalama C), e faʻaitiitia ai foi le malosi (taua tele mo le komepiuta, faʻafetai i lenei mea e mafai ona latou galue 10-20% sili atu taimi faʻapitoa), ma le isi, o le SSD e sili atu ona tetee i faʻavevesi (toe faʻaaogaina mo le komepiuta - afai e te tuʻituʻi faʻafuaseʻi, o le avanoa o le leiloa o faamatalaga e sili atu le maualalo nai lo le faʻaaogaina o le HDD disk).

Pe a le faʻatau se taavale SSD

Afai o le a faʻaaogaina se disks SSD mo le teuina o faila, ona leai lea o se manatu i le faʻaaogaina. Muamua, o le tau o lea ituaiga masini e matua tele, ma le lona lua, faatasi ai ma le faamaumauina pea o se tele o faamatalaga, o le a vave ona le mafai ona faʻaaogaina le pu.

Ou te le fautuaina foi i tagata gaosi. O le mea moni o le toʻatele oi latou e talitonu o le SSD e mafai ona faatelevave a latou meataalo sili ona fiafia i ai, lea e faʻagesegese. Ioe, o le a saoasaoa tele (aemaise lava pe afai o le meataalo e masani ona puʻeina faʻamaumauga mai le pulou), ae o se tulafono, i taaloga o mea uma lava: o le vitio vitio, le faagasologa ma le RAM.

E i ai mea uma, lelei galuega