O le fea kata card e filifili: o se aotelega o vasega ma faʻatulagaga o kata SD

Talofa

E toetoe lava o soʻo se mea faʻaonapo nei (pe o se telefoni, se mea pueata, se laulau, ma isi mea) e manaʻomia se kata card (poʻo le SD card) e faʻauma ai lana galuega. O le taimi nei i luga o le maketi e mafai ona e mauaina le tele o ituaiga o kata manatua: e le gata i lea, e ese mai le mamao e le gata i le tau ma le voluma. Ma afai e te faatauina le pepa SD sese, ona mafai loa lea e le masini ona "matua leaga" (mo se faʻataʻitaʻiga, o le a le mafai ona e puʻeina atoa ata vitio i luga o le kamera).

I lenei tusiga ou te fia mafaufau i fesili sili ona taatele e uiga i kata SD ma a latou filifiliga mo masini eseese: papaa, kamera, kamera, telefoni. Ou te faʻamoemoe o le a aoga le faʻamatalaga i le lautele o le au faitau o le blog.

Totogiina o Card Card

E iai ni pepa malō e tolu ituaiga eseese (silasila i le fig 1):

  • - MicroSD: o se ituaiga laupepa lauiloa. Faʻaaogaina i telefoni, laupepa ma isi masini feaveaʻi. Faʻasologa o card card: 11x15mm;
  • - MiniSD: o se kenera e le o lauiloa, maua, mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata taʻalo mp3, telefoni. Faʻafanua le tetele: 21,5x20mm;
  • - SD: masalo o le ituaiga sili ona lauiloa, faʻaaogaina i kamera, camcorders, faʻamaumauga ma isi masini. Toeitiiti lava o komepiuta ma komepiuta faʻaonaponei ua faʻapipiʻiina i le faitau tusi, e mafai ai ona e faitauina lenei ituaiga kata. Faʻafanua le tetele: 32x24mm.

Fig. 1. Faʻamaumauga masani o pepa SD

Faʻailoga taua!E ui i le mea moni e faʻapea, a faʻatau, o se microSD card (mo se faʻataʻitaʻiga) e sau ma se faʻailoga (Adafaʻi) (silasila i le Ata 2), e le fautuaina e faʻaaogaina ae le o se card SD masani. O le mea moni, e pei o le tulafono, MicroSDs e sili atu ona lemu nai lo le SD, o lona uiga o microSD ua tuʻuina i totonu o le camcorder e faʻaaogaina ai se mea faʻapipiʻi e le mafai ona faʻatagaina le pueina o ata atoatoa HD (mo se faʻataʻitaʻiga). O le mea lea, e tatau ona e filifilia le ituaiga kata e tusa ai ma manaoga o le gaosiga o le masini lea e faʻatauina ai.

Fig. 2. Adafaʻa MicroSD

Telefoni o poʻo le vasega Card card memories

O se parakalafa taua tele o soo se kata. O le mea moni, o le saoasaoa e le gata i le tau o se kalama memori, ae faʻapea foʻi i luga o le masini e mafai ona faʻaogaina.

O le saoasaoa i luga o se kalama e masani ona faʻapipiʻiina e avea o se faʻateleina (pe seti se vasega kata card. I le auala, o le faʻapipiʻi tele ma le kata o le kata o loʻo "fesoʻotaʻi" le tasi i le isi, vaʻai le laulau i lalo).

FaʻateleinaVaa (MB / s)Vasega
60,9n / a
1322
2644
324,85
4066
661010
1001515
1332020
15022,522
2003030
2664040
3004545
4006060
6009090

O tufuga eseese e faailoga a latou kata i se eseʻesega. Mo se faataitaiga, i le mati. 3 o loʻo faʻaalia ai se kata o le mafaufau ma se vasega o le 6 - lona saoasaoa i le acc. ma se laulau i luga, e tutusa ma le 6 MB / s.

Fig. 3. Vasega Faʻasalaga Faʻasalalau - vasega 6

O nisi o gaosi oloa e le gata o le vasega o loʻo i luga o le kalama, ae o lona saoasaoa (tagai i le Ata 4).

Fig. 4. O le saoasaoa o loʻo faʻaalia i luga o le SD card.

O le fea vasega o le faafanua e fetaui ma le galuega - e mafai ona e maua mai le laulau i lalo (tagai Ata 5).

Fig. 5. Vasega ma le faʻamoemoega o kata manatua

I le ala, ou te toe gauai atu i se tasi auiliiliga. A e faʻatau mai se kata, tagaʻi i mea e manaʻomia mo le masini, o le vasega e manaʻomia mo gaioiga masani.

Tausaga o le Manatu o le Manatu

E fa augatupulaga o kata manatua:

  • SD 1.0 - mai le 8 MB i le 2 GB;
  • SD 1.1 - e oo i le 4 GB;
  • SDHC - e oʻo atu i le 32 GB;
  • SDXC - e oo i le 2 TB.

E eseese i latou i le televave, saoasaoa o le galuega, aʻo latou fefaʻasoaʻi ma le isi. *.

E tasi le mea taua: o le masini e lagolagoina le faitau o kata SDHC, e mafai ona faitau uma SD cards ma le SD 1.0, ae le mafai ona iloa le SDXC kata.

E faʻapefea ona siaki le tele ma le vasega o le kata manatua

O nisi taimi e leai se mea e faʻaalia i luga o le kata memio, o lona uiga o le a tatou le amanaʻia le moni moni poʻo le vasega moni e aunoa ma se suʻega. Mo le suʻega, e tasi le aoga aoga - H2testw.

-

H2testw

Sitema aloaia: //www.heise.de/download/h2testw.html

O se mea itiiti mo le faʻataʻitaʻiina o kata manatua. O le a aoga tele i faʻatau faʻatauvaʻa ma tagata gaosiga o kata faʻamanatu, e faʻaalia ai le maualuga o meaʻai oa latou oloa. Ia, mo le suʻeina o pepa SD e leʻi faʻatagaina.

-

A maeʻa le suʻega, o le a e vaʻavaʻai e uiga i le lava faamalama e pei o le ata oi lalo (tagai i le Ata 6).

Fig. 6. H2testw: tusi le saoasaoa 14.3 MByte / s, o le aofaiga moni o le kalama card e 8.0 GB.

Filifiliga o le mea e te mafaufau i ai mo papapu?

O le tele o laumei i luga o le maketi o loʻo lagolagoina nei kata iranti SDHC (e oʻo i le 32 GB). E i ai, ioe, laupepa ma le lagolago mo le SDXC, ae e laʻititi ma e sili atu le taugata.

Afai e te le fuafua e tafana le ata vitio i luga o le maualuga (pe i ai foi sau kamela maualalo), ona oʻo lava lea i se kata o le vasega lona 4 o le a lava lea mo le papalama e galue lelei. Afai o loʻo e fuafua e pueina se vitio, ou te fautuaina le filifilia o se kata card mai le 6 i le 10 vasega. I le avea ai o se tulafono, o le "moni" o le eseesega i le va o le 16 ma le 10 o vasega e le taua tele e pei o le totogiina i luga.

Filifiliaina o se kata mo se kamera / ataata

O iinei, e tatau ona sili atu ona faʻaeteete le filifilia o le kalama. O le mea moni, afai e te faʻaofiina se kata i totonu o se vasega i lalo ifo o le mea e manaʻomia e le katapiuta - e ono le mafai ona faʻaogaina le masini ma e mafai ona galo e uiga i le ata puʻeina ata lelei.

O le a ou tuʻuina atu se fautuaga faigofie se tasi (ma sili atu ona taua, 100% galue): tatala le upega tafaʻilagi aloaia a le tagata gaosi mea pueata, ona fai lea o le tusi a le tagata faʻaaoga. E tatau ona i ai se itulau: "Katauna fautuaina o kata" (o lona uiga, SD cards na siaki e le gaosiga ia lava!). O se faataitaiga o loo faaalia i le Fig. 7

Fig. 7. Mai faatonuga i le mea pueata nikon l15

PS

Taumafa mulimuli: pe a filifilia se kata faila, faʻalogo i le kamupanī. O le a ou le sailia le mea silisili i totonu oi latou, ae ou te fautuaina le faatauina o kata e na o ni lauiloa lauiloa: SanDick, Transcend, Toshiba, Panasonic, Sony, ma isi.

O mea uma, o galuega manuia uma ma le filifiliga tonu. Mo faʻaopoopoga, e pei lava o taimi uma, o le a ou lotofaafetai 🙂