Le nofoaga o le puipuiga malu i le lotoifale i le Windows 10

I le taimi nei i komepiuta i tagata e faʻaogaina le tele o faʻamatalaga e aoina. E masani lava ona i ai se tulaga pe a le lava le voluma o se tasi disiki e teu uma ai faʻamatalaga, o lea ua faia ai le filifiliga e faʻatau se taavale fou. A maeʻa le faʻatau, e tumau pea na o le faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta ma faʻaopopo i le faiga faʻaoga. O le mea lenei o le a talanoaina mulimuli ane, ma o le tusi o le a faʻamatalaina i le faʻataʻitaʻiga o le Windows 7.

Faʻaopoopo se faila vaivai i le Windows 7

E masani lava, e mafai ona vaevaeina le faagasologa atoa i ni vaega se tolu, ao faagasolo taimi e manaʻomia ai ni gaoioiga faapitoa mai le tagata e faaaogaina. Lalo, o le a tatou auiliiliina taʻitasi laʻasaga ina ia oʻo lava i se tagata e leai se poto masani o le a leai ni faʻafitauli i le amataina.

Vaʻai foi: Suʻeina o le kesi malo i lau PC ma lau komepiuta

Laasaga 1: Fesoʻotaʻi Disk Malolosi

Muamua, o le avega e fesoʻotaʻi atu i le eletise ma le motherboard, pe a maeʻa ona iloa lea e le PC. O faʻamatalaga auʻiliʻiliga i le auala e faʻapipiʻiina ai se isi HDD oe lava e mafai ona maua i totonu o la matou isi tusiga i le sootaga lenei.

Faitau atili: Auala e faʻafesoʻotaʻi ai se kiliva lona lua i le komepiuta

I luga o komepiuta, e masani lava e na o le tasi le fesoʻotaʻiga i lalo o le avega, o le mea lea e faʻaopoopoina se isi lua (pe a tatou le talanoa e uiga i se HDD i fafo e fesoʻotaʻi atu i USB) e faia i le sui o le avega. O lenei faʻatulagaga e tuʻufaʻatasia foi i a tatou mea eseese, lea e mafai ona e mauaina i lalo.

Faitau atili: Faʻapipiʻi se puʻupuʻu ae le o se CD / DVD-taavale i totonu o se komepiuta

A maeʻa se faʻasologa manuia ma le faʻalauiloa, e mafai ona e alu tuusaʻo e galue i le Windows 7 operating system itself.

Vaʻai foi: Aiseā e le vaʻai ai le komepiuta i le faila malo

Laasaga 2: Faʻamuamua le Disiki Faigofie

Tatou amata amataina se HDD fou i le Windows 7. A o lei fegalegaleai ma le avanoa avanoa, e tatau ona e amataina le avega. E faia lenei mea i le faʻaaogaina o le meafaigaluega na fausia ma e pei o lenei mea:

  1. Tatala le lisi "Amata" ma alu i "Lisi Pulea".
  2. Filifili se vaega "Pulega".
  3. Alu i le vaega "Puleaina o komepiuta".
  4. Faalautele "Teuina" ma kiliki i le mea "Pulega o Disk". Mai le lisi o faʻasologa o loʻo i lalo, filifili le pulupulu malosi manaʻomia ma le tulaga "E leʻi amata", ma faailoga ma se faailoga e makaina ai le auala talafeagai. E masani lava ona faʻaaogaina le masini puʻe puʻe (MBR).

O le taimi nei e mafai e le pule o le masini puʻupuʻu ona pulea le masini e teu ai fesoʻotaʻiga, o lea ua oʻo i le taimi e faʻagasolo ai i le fatuina o ni vaega fou talafeagai.

Laasaga 3: Fausia se fou fou

O le tele o taimi, e vaevaeina le HDD i ni voluma e faʻaaogaina ai e le tagata faʻapipiʻi faamatalaga manaʻomia. E mafai ona e faʻaopoopo se tasi pe sili atu foi o nei vaega oe lava, faʻamalamalamaina le tele o le manaʻoga mo mea taʻitasi. E tatau ona e faia mea nei:

  1. Mulimuli i laasaga muamua e tolu mai faatonuga muamua ia i totonu o le vaega "Puleaina o komepiuta". O iinei e te fiafia i ai "Pulega o Disk".
  2. Faʻasani-lelei i le unalloc disk ma filifili "Fausia se voluma faigofie".
  3. Ua tatalaina le Wizard Faigofie Faigofie. Ina ia amata galue i ai, kiliki "Lisi".
  4. Seti le tele talafeagai mo lenei vaega ma faaauau.
  5. O lea ua filifilia se tusi faʻasalalau o le a tuʻuina atu i le voluma. Faʻamanino soʻo se saolotoga saʻo ma kiliki "Lisi".
  6. O le polokalama o le NTFS o le a faʻaaogaina, faʻapena i le lisi o pop-up, faʻatulaga ma agai i le mea mulimuli.

E tatau lava ona e mautinoa na lelei mea uma, ma o le faagasologa o le faaopoopoina o se tusi fou ua maeʻa. E leai se mea e taofia ai oe mai le fatuina o nisi vaega pe afai e mafai e le tele o manatua i luga o le avetaavale.

Vaʻai foi: Auala e vaʻavaʻai ai le vaʻaia o le disk

O faʻasalalauga o loʻo i luga, vaevaeina i lalo, e tatau ona fesoa- soani i le taulimaina o le autu o le amataina o le disabilities i le polokalama o le Windows 7. E pei ona mafai ona e iloa, e leai se mea faigata i lenei mea, e tatau lava ona e mulimulitai i faatonuga, ona maeʻa lea o mea uma.

Tagai foi:
O mafuaʻaga e kiliki ai le diskette, ma la latou filifiliga
O le a le mea e fai pe afai o le diski malo e 100% tumau le totogiina
Faʻafefea ona vave faʻavave le disk