FPS Monitor 4400

E pei ona tatou iloa, e masani ona tusia fua numera i numera Roma. O nisi taimi e manaʻomia ona faʻaaoga pe a faigaluega i Excel. O le faafitauli o le i luga o se komepiuta komepiuta komepiuta o le numera mamanu e na o numera faa-Arapi e sui ai. Sei o tatou sailia le auala e lolomi ai numera Roma i Excel.

Lesona: Tusiaina o Numera Roma i le Word Word

Faʻailoga a le Roma numera

Muamua lava, e tatau ona e sailia le mea e te manao e faʻaaogaina numera Roma mo. Pe o le a faʻaaogaina se tasi pe manaʻomia le faia o se liua tele o se tulaga o loʻo iai i numera o Arapi. I le tulaga muamua, o le fofo o le a faigofie tele, ma mo le lona lua o le a tatau ona e faʻaaoga se faʻavae faapitoa. E le gata i lea, o le a fesoasoani le galuega pe afai e le lelei le malamalama o le tagata faʻaaoga i tulafono mo le tusiaina o lenei numera numera.

Metotia 1: Lomia mai le piano

E toatele tagata galo e galo o numera a Roma e na o mataitusi o le alafapeta latina. I le isi itu, o tagata uma lava o le alafapeta Latina o loo i ai i le gagana Peretania. Ma o le tali sili ona faigofie, afai e te malamalama tele i tulafono mo le tusiaina o lenei numera o numera, o le a suia i le faʻaogaina o le keyboard keyboard. Ina ia sui na o le lolomiina o le tuufaatasiga autu Ctrl + Sii. Ona tatou lolomiina lea o numera a Roma, ma tapuni ia mataitusi pito i luga o le Igilisi, o lona uiga, i le tulaga o loo i luga "Nofoaga Faʻailoga" pe faʻatasi ai ma le ki Sue.

Metotia 2: faaofi le amio

O loʻo i ai se isi auala e faʻaofi ai numera a Roma i le tulaga e te le fuafuaina le tele o le faʻaaogaina o lenei filifiliga o le faʻaalia o fuainumera. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻamaufaʻailoga o faʻamaufaʻailoga.

  1. Filifili le sela lea matou te fuafua e faʻaofi le faailoga. Avea i le tab "Faaofi", kiliki le ki o le lipine "Faailoga"i totonu o se poloka o mea faigaluega "Faailoga".
  2. Amata le faʻamaufaʻailogaina. Avea i le tab "Faailoga", filifili soʻo se tasi o fonuka autu (Arial, Calibri, Verdana, Times New Roman poʻo isi), i le fanua "Seti" filifili se tulaga mai le lisi pa'ū "Latin Latina". I le isi itu, kiliki i luga o faailoga lea tatou te manaʻomia ai le numera a Roma. A maeʻa kiliki taʻitasi i luga o le faailoga, kiliki le ki Pasili. A maeʻa le faʻauʻuina o tagata, kiliki i luga o le kati vavalalata o le faamalama o le faailoga i le tulimanu pito i luga.

A maeʻa nei manipisi, o numera a Roma o le a faʻaalia i totonu o se potu na filifilia muamua e le tagata faʻaaogaina.

Ae, o le mea moni, o lenei metotia e sili atu le faigata nai lo le taimi muamua ma ei ai le lagona e faʻaaogaina na o le taimi e le fesoʻotaʻi ai le komepiuta pe leai foi.

Metotia 3: faʻaaoga le galuega

E le gata i lea, e mafai ona faʻailogaina numera Roma i se pepa Excel e ala i se galuega faapitoa, lea e taʻua "ROMAN". O lenei faʻatulagaga e mafai ona ulu atu uma e ala i le faʻatalanoaga o le faʻatalanoaga ma se faʻataʻitaʻiga kalafa ma tusia ma le lima i totonu o le masini, lea e tatau ona faʻaalia ai tulaga taua, mulimuli i le faʻasalaga lenei:

= Roma (numera; [fomu])

Nai lo o le faʻafefe "Numera" oe manaʻomia e sui le numera o loʻo faʻamatalaina i numera o Arapi, lea e te manaʻo e faʻaliliu i tusitusiga Roma. Parakalafa "Pepa" e le o se finauga e manaʻomia ma e naʻo le ituaiga o numera tusi.

Ae, mo le tele o tagata faaaoga, o le faaaogaina o fuainumera e faigofie ona faʻaaoga. Wizard Functionnai lo le ulufale saʻo.

  1. Filifili le suauʻu lea o le a faʻaalia ai le iuga. Kiliki le ki "Insert function"tuʻu i le agavale o le faʻasologa o le pa.
  2. Faʻamamaina le faamalama Pule sili. I le vaega "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" poʻo "Matematika" saili mo se meataitasi "ROMAN". Filifili ma kiliki le ki. "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  3. Le matala o le matala. Pau lava le finauga e manaʻomia "Numera". O le mea lea, tatou te tusia i lalo le numera o le Arapi matou te manaʻomia i le fanua o le igoa e tasi. E mafai foi ona e faʻaaoga le faʻamaufaʻailoga e mafua ai le numera o se finauga. O le finauga lona lua ua taʻua "Pepa" e le o manaʻomia. A maeʻa ona tuʻuina atu faʻamatalaga, kiliki le ki "Lelei".
  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le numera i le pepa faʻamaumauga matou te manaʻomia e faʻaalia i totonu o le filifili ua filifilia muamua.

O lenei metotia e sili ona talafeagai i na mataupu pe a le iloa e le tagata faʻaoga le sipelaga tonu o se numera i le lomiga Roma. I lenei tulaga, o loo tusia ai i le gagana Arapi, ma o le polokalama lava ia e faaliliuina ai i le ituaiga o faaaliga e manaʻomia.

Lesona: Excel Function Wizard

Lesona: Galuega Mataʻitusi i Excel

Metotia 4: Faʻaliliuga o Vai

Ae o le mea e leaga ai, e ui i le mea moni o le galuega ROMAN e faʻatatau i le vaega o le au matematika, e faʻatusatusa i numera na faʻatasi ma lana fesoasoani, faʻapena foi i auala ua taua i luga, e le mafai foi. O le mea lea, mo le faʻatagaina muamua o se numera, o le faʻaogaina o le galuega e le talafeagai. E sili atu le saoasaoa ma sili atu ona faigofie ona pasia le numera manaomia i le Lomiga a Roma o le tusitusi mai le piano i le faʻaaogaina o le gagana Igilisi. Ae, afai e te manaʻomia le liua o se koluma poʻo se koluma o loʻo tumu i numera o Arapi i le tulaga o loʻo tusia i luga, ona i ai lea i lenei tulaga o le faʻaaogaina o le fua faʻatatau o le a vave televave ai le faagasologa.

  1. Matou te faia le suiga o le taua muamua i se koluma poʻo se laina mai le tusitusiga Arapi i le faatulagaga a Roma e ala i le tuʻuina atu o le galuega a le RIMAN poʻo le Pule silie pei ona faamatalaina i luga. I le avea ai o se finauga, tatou te faʻaaogaina se fuataga, ae le o se numera.
  2. A uma ona liliu le fuainumera, ona seti lea o le fetuu i le tulimanu pito i lalo pito i lalo o le kulupu fua. Ua liua i se elemene i foliga o se satauro, lea ua taua o se mea e tumu ai le faailoga. Faʻamau le faamaumatau i le agavale ma toso faʻatasi ma le nofoaga o sulu faʻatasi ma numera o Arapi.
  3. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le mamanu e kopiina i totonu o siama, ma o tulaga taua oi ai o loʻo faʻaalia i foliga o numera Roma.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapitoa i Excel

E tele auala e tusi ai i numera Roma i Excel, o le sili ona faigofie o se numera o numera i luga o le komepiuta i le faʻaogaina o le Igilisi. A faʻaaogaina le RIMSKY galuega, e le o se mea talafeagai mo le tagata faʻaaoga ia iloa tulafono o lenei numera, talu mai le polokalame lava ia e faʻatinoina uma faʻatusatusaga. Ae, o le mea e leaga ai, e leai se auala faʻaalia i le taimi nei e maua ai le avanoa e faatino ai numera numera i le polokalama e faʻaaoga ai lenei numera numera.