Tali: Active Directory Domain Services I Lenei Novanoa

O nisi taimi, o tagata e faʻaogaina o latou komepiuta e fesoʻotaʻi atu i se LAN poʻo se fale LAN e feagai ma le faʻafitauli o le faʻaaogaina o Active Directory Domain Services pe a taumafai e lafo se pepa e lolomi ai e ala i se lomitusi fesoʻotaʻi. AD o se tekinolosi teu oloa mo le faʻaogaina o le polokalama o Windows ma e nafa ma le faʻatinoina o nisi o tulafono. O le a tatou taʻu atu ia te oe le mea e fai pe a tupu se mea sese. "E le o avanoa nei Active Directory Domain Services" pe a taumafai e lolomi se faila.

Foia le faafitauli "Ua le avanoa nei Active Directory Domain Services"

E tele mafuaʻaga e mafua ai lenei mea sese. O le tele o taimi latou te fesoʻotai atu i le mea moni e le mafai ona tuʻuina atu auaunaga pe leai foi se avanoa e maua mai ona o nisi tulaga. O le faafitauli e fofoina e ala i filifiliga eseese, o ia mea uma ei ai sana lava algorithm o gaioiga ma e ese mai i le faigata. Tatou amata i le faigofie.

Tau lava ina ia e maitauina pe afai e suia le igoa o le komipiuta pe a galue i se fesoʻotaʻiga felagolagomaʻi, e mafai ona tulaʻi le faafitauli i le fesili. I lenei tulaga, matou te fautuaina le faʻafesoʻotaʻiina o lau faʻafoega fesoasoani mo se fesoasoani.

Metotia 1: Faʻailoga o se pule

Afai o loʻo e faʻaaogaina se 'upega tafaʻilagi ma maua le avanoa i se teugatupe faʻatautaia, matou te fautuaina oe e te ulufale atu i le faiga faʻaogaina i lalo o lenei faʻailoga ma toe taumafai e auina atu le pepa e lolomi e faʻaaoga ai le masini talafeagai. Mo nisi faʻamatalaga i le auala e faia ai sea tusi, faitau la matou isi tusiga i le sootaga o loʻo i lalo.

Faitau atili: Faʻaaoga le "Pule" tala i Windows

Metotia 2: Faaaoga le nusipepa le lelei

E pei ona taʻua i luga, o se mea sese tutusa e aliali mai i na tagata faʻapipiʻi o loʻo fesoʻotaʻi atu i le fale poʻo le fesoʻotaiga o galuega. Ona o le mea moni o nisi masini e mafai ona faʻaaoga i le taimi e tasi, o se faafitauli e tulaʻi mai ma le avanoa i Active Directory. E tatau ona e atofaina le masini e le mafai ona faʻaaogaina ma toe faia le faiga o le lolomi. Ina ia faia lenei mea, alu i ai "Meafaigaluega ma Lolomitusi" ui "Lisi Pulea", kiliki i luga o le masini ma filifili se mea "Faʻaaoga e le faʻaaogaina".

Metotia 3: Faʻasologaina le Puletaʻavale Pulea

O le tautua e nafa ma le auina atu o pepa e lolomi. Lolomiga Pule. E tatau ona i ai i se tulaga malosi ina ia mafai ai ona faatino lelei ana galuega tauave. O le mea lea, e tatau ona e alu i le lisi "Auaunaga" ma siaki le tulaga o lenei vaega. Mo faʻamatalaga i le auala e faia ai lenei mea, faitau i Metotia 6 i la tatou isi tusiga i luga o le sootaga i lalo.

Faitau atili: Faʻafefea ona taʻavale le Lisi Tusi i le Windows

Metotia 4: Faʻaipoipoga faʻafitauli

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o auala muamua e lua e manaʻomia ai oe e fai na o ni nai faʻataʻitaʻiga ma e leʻi tele se taimi. E amata mai i le lima o metotia, o le faʻatulagaga e sili atu ona faigata, o lea ao leʻi faʻaauau nisi faʻamatalaga, matou te fautuaina oe e siaki le lomitusi mo mea sese e faʻaaoga ai le meafaigaluega i totonu o le Windows. O le a otometi lava ona faasaʻoina. E tatau ona e faia mea nei:

  1. Tatala le lisi "Amata" ma alu i "Lisi Pulea".
  2. Filifili se vaega "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga".
  3. Kiliki i le meafaigaluega i lalo. "Faʻafitauli".
  4. I le vaega "Lolomi" faamaoti le vaega "Lomitusi".
  5. Kiliki "Avanoa".
  6. Taumafai le meafaigaluega e fai ma pule.
  7. Faʻaauau le faʻalauiloaina o le faʻataʻitaʻiga e ala i le taomi "Lisi".
  8. Faatali mo le auiliiliga o masini e faamaea.
  9. Mai le lisi ua saunia, filifili se lomitusi e le aoga.

E totoe naʻo le faʻatali mo le mea faigaluega e suʻe ai mea sese ma faʻaumatia pe afai e maua. A uma lena, ona mulimuli lea i faatonuga o loʻo faʻaalia i le faamalama o faʻamatalaga.

Metotia 5: Faʻamaonia le faʻaogaina o le WINS

O le faʻatulagaga o le faiga o WINS e nafa ma le fuafuaina o tuatusi IP, ma o lana faʻaoga sese e mafai ona mafua ai le sese o loʻo fesiligia pe a taumafai e lolomi e ala i meafaigaluega. E mafai ona e foia lenei faafitauli e pei ona taua i lalo:

  1. Fai ia vaega muamua e lua o le faatonuga talu ai.
  2. Alu i le vaega "Suiga o mea fetuunai".
  3. Faʻasani-saʻo i le fesoʻotaʻiga vavalalata ma filifili "Meatotino".
  4. Suʻe le manoa "Faʻasalalauga i Initaneti Version 4"filifili ma alu i "Meatotino".
  5. I le lisi "Aoao" kiliki "Avanoa".
  6. Faʻamata i taʻaloga WINS. Faailoga e tatau ona lata i le tulaga "Aunoa"Ae ui i lea, i nisi o fesoʻotaiga o fesoʻotaʻiga o loʻo faʻatulagaina e le pule o le polokalama, o lea e tatau ai ona e faʻafesoʻotaʻi ia te ia mo se fesoasoani.

Metotia 6: Toe faʻaleleia avetaavale ma faaopoopo le lomitusi

O le mea sili ona aoga, ae galue i nisi o tulaga, o le filifiliga o le aveesea pe toe faʻaleleia le avetaavale o masini lomitusi, pe faʻaopopo i totonu o le meafaigaluega i Windows. Muamua e tatau ona e aveese le polokalama tuai. Ina ia iloa le auala e fai ai lenei mea, faitau le sootaga lenei:

Faitau atili: Aveese le avetaavale tifaga tuai

I le isi, e manaʻomia ona e faʻaeʻeina se avetaavale fou e faʻaaoga soʻo se filifiliga pe avanoa pe faʻapipiʻi se masini lomitusi e ala i le fausiaina o meafaigaluega i totonu ole Windows. O auala muamua e fa i le mea o loʻo i luga o le fesoʻotaʻiga o loʻo i lalo o le a fesoasoani ia te oe e maua ai le polokalama saʻo, ma i le lona lima o le ae maua faatonuga mo le faʻaopoopoina o masini.

Faitau atili: Faʻapipiʻi avetaavale mo le lomitusi

I luga, matou te talanoa tele e uiga i auala e ono mo le faasaʻoina o le le mafai ona faʻaaogaina o lisi a le AD i le taimi o taumafai e lafo se pepa e lolomi ai. E pei ona mafai ona e vaʻai, e eseese i latou uma ma e talafeagai i tulaga eseese. Matou te fautuaina e amata i le faigofie, faasolosolo malie atu i le sili ona faigata, seia oʻo ina maua le tali saʻo.