Faʻafefea ona faʻapipiʻi le autu i le Windows 10

O le komepiuta i aso nei e faigata ona mafaufauina e aunoa ma le mafai ona taina le vitio ma leo. O le mea lea, o le tulaga pe ae taumafai e matamata i lau ata tifaga e te fiafia iai pe faʻalogo foi i lau lipine leo e te fiafia i ai e leai se leo, e matua le fiafia lava. Ma a e taumafai e suʻe mafuaʻaga o faʻafitauli i Windows XP, e feiloaʻi le tagata faʻapitoa i se feʻau faʻavaivai "E le o iai ni masini komepiuta" i le faamalama o meatotino o le leo ma leo o le vaega o loʻo pulea. O le a le mea e fai i lenei mataupu?

O mafuaaga mo le leai o se leo i Windows XP

E tele mea e mafai ona mafua ai se savali e uiga i le leai o ni masini faʻalogo i Windows XP. Ina ia foia se faafitauli, e tatau ona e siaki lo latou i ai i le faasologa seia oo ina foia le faafitauli.

Mafuaʻaga 1: Faʻafitauli i le avetaʻavale leo

I le tele o tulaga, o faafitauli ia ma le avetaavale leo e mafua ai faafitauli i le leo i luga o le komepiuta. O le mea lea, pe a tupu muamua, e tatau ona siaki lo latou i ai ma le saʻo o le faʻatulagaina o le avetaʻavale leo. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala le pule o masini. O le auala pito sili ona faigofie e valaʻau ai, e ala i le faʻatalamalaina o le faamalama o le polokalama, lea e tatalaina e le sootaga Taumafai i le lisi "Amata" poʻo le faʻaaogaina o le kesi piano Manumalo + R. I le laina faʻalauiloa, e tatau ona e ulufale i le poloaigadevmgmt.msc.
  2. I le faamalama o le pule, faʻalautele le lala o mea faʻalogo.

O le lisi o avetaʻavale ua faʻaalia e le tatau ona aofia ai masini e iai ni faailoga i le tulaga o se faailoga faʻaaliga, cross, fesili fesili, ma tutusa. Afai e maua ia faailoga, e tatau ona toe faʻaleleia pe faʻafouina le avetaavale. Masalo o le masini ua tape, o le fea tulaga e tatau ona e faʻaaogaina.

Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le tafaʻatau-kiliki menu e tatala ai le lisi autu ma filifili "Auai".

Fesoasoani i le foia o le faafitauli e le gata ina faʻafouina ai avetaavale, ae toe foʻi atu i le uluai kopi. Ina ia faia lenei mea, ave le avetaavale mai le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa ma faʻapipiʻi. O le tele o taimi i komepiuta nei o loʻo faʻaaogaina kata lelei. Realtek.

Faitau atili: Tikia ma faʻapipiʻi avetaavale lelei mo Realtek

Afai e te faʻaaogaina se kata lelei mai se isi gaosi oloa, e mafai ona e suʻeina poʻo fea le avetaʻavale e manaʻomia mai le masini masini poʻo le faʻaaogaina o se polokalama faapitoa mo le suʻeina o meafaigaluega, mo se faataitaiga, AIDA64.

I soʻo se tulaga, ina ia faʻaumatia atoa lenei mafuaaga, e tatau ona e taumafai uma lava.

Mafuaaga 2: Lelei le Auaunaga i le Audio

Afai o le taofiofia o avetaavale e le iʻu i le toe faʻaleleia o le leo, ia mautinoa e siaki pe o loʻo faʻaauau pea le auaunaga a le Windows Audio Services i luga o le polokalama. O loʻo faʻamaonia le faʻamaoniga i le matala o le pulega.

  1. I totonu o le faʻatalamalaina o le matalala, ulufale i le poloaigaservices.msc
  2. Saili Auaunaga Audio a le Windows i le lisi ma ia mautinoa e aoga. O le auaunaga e tatau ona lisiina ao galue ma faʻatautaia e amata faʻafuasei i le amataina o le polokalama.

Afai e le atoatoa le tautua, faʻa-lua-kiliki i luga o ona meatotino ma faatulaga seti faataamilo talafeagai. Ona tamoe lea i le kiliki i luga o le ki. "Amata".

Ina ia mautinoa ua uma ona foia le faafitauli ole faafitauli, toe amata le komepiuta. Afai a maeʻa le toe faʻafouina o le auaunaga a le Windows Audio o le a toe faʻaleagaina, ona poloka lea e se isi faʻamatalaga e amata i le polokalama, poʻo se siama. I lenei tulaga, siaki ma le faaeteete le lisi o le amataina, aveesea faamaumauga e le tatau ai mai ia te oe pe tuu ese ia mea taitasi. E le gata i lea, o le a le sili atu le lelei le siakiina o siama.

Tagai foi:
Faʻatonutonuina le lisi o le oso i Windows XP
Feteenai ma siama komepiuta

Afai o le fua faʻatatau o loʻo lisiina i luga e le iʻu i le mea e manaʻomia, e mafai ona e taumafai i le sili ona faʻamalosi - toe faʻaleleia le faiga. Ae i le taimi lava lea e tasi, o le a toe faʻafouina Windows ma uluai faʻaiʻuga, e aofia ai le amataina o auaunaga ma le faʻatinoga o avetaavale masini.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faaleleia Windows XP

Afai e le mafai ona fetuutuunai le leo pe a uma lena, e tatau ona sailia mafuaaga i mea komepiuta.

Mafuaaga 3: Faʻamaumauga Faʻamatalaga

Afai o le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina i vaega ua mavae e leai se aoga - masalo o le mafuaʻaga o le leai o se leo e taoto i totonu o masini. O le mea lea e tatau ai ona siaki vaega nei:

Laʻau i totonu o le tino

O le efuefu o le fili sili o le komepiuta "meafaigaluega" ma e mafai ona tau atu i le le atoatoa o le tino atoa, faapea foi ona vaega taitasi.

O le mea lea, ina ia aloese mai faʻafitauli, ia faʻamamaina i taimi uma lau komepiuta mai le pefu.

Faitau atili: Faʻamaua lelei o lau komepiuta poʻo le komepiuta mai le pefu

Lelei mea masini i le BIOS

I lenei tulaga, e tatau ona e mautinoa o loʻo iai le masini leo i le BIOS. E manaʻomia lou suʻeina o lenei parakalafa i le vaega. "Faʻasalalauga Faʻasalalau Faʻasalalau". O le nofoaga saʻo e faʻaalia i le tau faʻatulagaina. "Aunoa".

I ituaiga eseese, o le igoa o lenei parakalafa e mafai ona eseese. O le mea lea, e tatau ona e taulai atu i le auai o le upu Audio. Afai e tatau ai, e mafai ona e toe faʻafoʻi le BIOS i tulaga le lelei ("Faʻatonuina Faʻamaumauga Taʻo").

Faʻamamaina poʻo taʻavale faʻataʻavale i luga o le laupapa

O le toilalo o se tasi o mafuaaga taatele o le faaletonu o le polokalama. O le mea lea, i le tulaga o faʻafitauli, faʻalogo lelei pe oi ai ni taʻavale o le ituaiga o loʻo i lalo i luga o le laupapa poʻo i luga o mea o loʻo faapipiiina:

Pe a iloa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu o auaunaga, poʻo le suia o gaioiga faʻamaonia oe lava (pe'āfai e ia te oe le poto talafeagai ma tomai).

Afai e te faʻaaogaina se kesi leo manino, e mafai ona e taumafai e toe fesuiaʻi i se isi PCI, ma afai e te mafai, faʻafesoʻotaʻi i se isi komepiuta pe suʻe lau PC i le faʻaaogaina o se isi kata leo. E tatau foi ona e gauai atu i le tulaga o le au taatia i luga o le kata lava ia.

O nisi taimi o se toe faʻaleleia faigofie o le keli lelei i totonu o le fusi tutusa e fesoasoani.

O mafuaʻaga autu ia e mafua ai le feʻau "E leai ni masini komepiuta". Afai o mea uma o loʻo taua i luga e leʻi faʻaalia ai le leo, e tatau ona e suʻeina ni gaoioiga faʻalauiloa e pei o le toe faʻaofiina o Windows XP. E mafai foi ona i ai se faaletonu i meafaigaluega. I lenei tulaga, e tatau ona e tuʻuina atu le komepiuta e siaki ai i le nofoaga autu.

Tagai foi:
Auala e toe faʻafou ai Windows XP
Faatonuga mo le faʻapipiʻiina o Windows XP mai se masini moli