Suʻe mata i luga o se Windows PC

E masani ona matou masani i le faʻaogaina o se komepiuta po o le komepiuta ma se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, pe a vaʻaia le ata. Ae o nisi taimi e tatau ai ona suia lenei mea e ala ile liliu o le lau i se tasi o faatonuga. E faʻafeagai foi le faʻafeagai pe'ā tatau ona toe faʻaleleia se ata masani, ona ua suia lona tulaga ona o le faaletonu o le system, sese, osofaia o siama, gaoioiga faifaʻatonu pe sese. E mafai ona talanoaina i lenei tusiga le auala e sui ai le lau i ituaiga eseese o le polokalama faʻaogaina o Windows.

Suʻe le lauiga matamata i lau komepiuta ma Windows

E ui lava i eseesega eseese i le va o "faamalama" o le fitu, o le valu ma le sefulu ituaiga, o se gaioiga faigofie e pei ona tutusa le tutusa o le suiga o le mata i totonu oi latou taitoatasi. O le eseʻesega atonu o loʻo taoto i le nofoaga o nisi o elemene o le atinaʻe, ae e le mafai ona taʻua lenei mea o le faitioga. O le mea lea, seʻi o tatou vaʻavaʻai i auala e suia ai le faʻatulagaga o le ata i luga o le faʻaaliga i totonu o lomiga taʻitasi o le polokalama faʻatino a Microsoft.

O fafine ua oti a latou tane 10

O le mea mulimuli mo le aso (ma i se vaaiga lautele) o le sefulu o lomiga o Windows e mafai ai e oe ona filifili se tasi o ituaiga e fa e mafai ona maua - faʻafanua, ata, faʻapea foʻi ma suiga eseese. E tele filifiliga mo gaioiga e mafai ai e oe ona sui le lau. O le faigofie ma le sili ona faigofie o le faʻaaogaina o se pusa faapitoa keyboard. FMT + ALT + arrowpe afai o le itu mulimuli o loʻo faʻaalia ai le taʻiala o le suiga. Avanoa avanoa: 90 dí, 180⁰, 270⁰ ma toe faʻafoʻi i tau le aoga.

Tagata faaaoga e le manaʻo e manatua auala puʻupuʻu o le komepiuta e mafai ona faʻaaogaina le meafaigaluega na fausia - "Lisi Pulea". E le gata i lea, e tasi lava le isi filifiliga, talu ai o le masini e faʻaaogaina ai le telefoni feaveaʻi na faʻapipiʻiina le masini komepiuta mai le tagata faipisinisi ata. Pe o le Intel's HD Graphics Panel Panel, NVIDIA GeForce Dashboard poʻo le AMD Catalyst Control Center, o nei polokalama e mafai ai ona e le gata ina lelei le faʻaogaina o mea e faʻaaogaina ai le faʻailoga ata, ae ia suia foi le faʻatulagaga o le ata i luga o le lau.

Faʻamata: Rotate le mata i le Windows 10

Windows 8

E valu, e pei ona matou iloa, e leʻi tele se lauiloa i le au faʻaaoga, ae o nisi e faʻaaogaina. I fafo, e ese mai i le tele o auala mai le lomiga o loʻo iai nei o le polokalama faʻaoga, ma e foliga mai e le o muamua (le Fitu). Ae ui i lea, o le suiga o le mata i le Windows 8 e tutusa ma le 10 - o le ala pulou keyboard lea, "Lisi Pulea" ma polokalama faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i luga o se komepiuta po o le komepiuta ma faʻataʻitaʻiga katalama. O se eseesega laitiiti e na o le nofoaga o le polokalama ma le vaega lona tolu "Panel", ae o la tatou tusiga o le a fesoasoani ia te oe e maua ai ma faaaoga e fai ai le galuega.

Faitau atili: Suiga o faʻataʻitaʻiga i le Windows 8

Windows 7

E toʻatele o loʻo faʻaauau pea ona faʻaaogaina le Windows 7, ma e ui lava i le mea moni o lenei lomiga o le polokalama faʻatinoga mai le Microsoft mo le silia ma le sefulu tausaga. O le faʻataʻitaʻiga masani, Aero mode, faʻatasi ma le toetoe lava o soʻo se polokalama, faʻamautuina o faʻatinoga ma le faʻaaogaina o tulaga taua ia o le Fitu. E ui lava i le mea moni e faʻapea, o fafo o le OS o loʻo i fafo e matua ese lava mai ia mea, o meafaigaluega lava ia e tasi e maua e sui ai le lau i soʻo se taʻiala e manaʻomia poʻo le manaʻoga. O le mea lenei, e pei ona tatou maua, o ki o le ala pupuu, "Lisi Pulea" ma se vaega faʻapitoa poʻo le faʻamalamalamaina o mea faʻapipiʻi e faʻaleleia e le tagata gaosi oloa.

I le tusiga e uiga i le suia o le faʻaogaina o le lau, lea o loʻo tuʻuina atu i le fesoʻotoga i lalo, o le ae maua se isi filifiliga, e le o aofia ai i mataupu tutusa mo ituaiga OS fou, ae o loʻo maua foi i totonu. O le faʻaaogaina lea o se tusi faʻapitoa e, pe a uma le faʻatulagaina ma le faʻalauiloaina, e faʻaitiitia i totonu o le fata ma maua ai avanoa vave i tafaoga o foliga o le ata i le faʻaaliga. O le masini faʻapitoa, e pei o ona vaega o loʻo i ai nei, e mafai ai ona e faʻaaogaina e sui le mata e le gata o kulimi vevela, ae o lau lava lisi e mafai ai ona e filifilia le mea e manaʻomia.

Faʻamata: Rotate le mata i le Windows 7

Faaiuga

Aoteleina mea uma o loʻo i luga, matou te maitauina e leai se mea faigata i le suia o le faʻatulagaga o le mata i luga o se komepiuta po o le komepiuta ma Windows. I lomiga taʻitasi o lenei faiga faʻatinoga, o loʻo iai foʻi foliga tutusa ma faʻatonuga i le tagata faʻaaogāina, e ui atonu o loʻo iai i nofoaga eseese. E le gata i lea, o le polokalame na talanoaina i se isi tusitusiga e uiga i le "fitu", e mafai ona faʻaogaina i ni fou fou o le OS. E mafai ona matou faʻamaeʻaina lenei mea, matou te faʻamoemoe o nei meafaitino ua faamaonia lona aoga ia te oe ma fesoasoani e taulimaina le fofo o le galuega.