Faʻafefea ona fatuina se alalaupapa i luga o le komepiuta

O le toesea po o le leiloloa o le auala pikiava mai le laulau o se faafitauli taatele. E mafai ona tupu lenei mea ona o le le faʻamaoniaina o le faʻamamaina o le PC, faʻapea foi ma pe afai e te leʻi teuina "Fausia le Pipi" pe a faʻaeʻe le masini. E masani lava ona e faʻaaogaina lenei faʻafitauli i le fatuina o se faila fesoʻotaʻiga fou a le web browsing.

Fausiaina o se auala puupuu

O le a tatou iloiloina nisi o filifiliga mo le faʻapipiʻiina o se pepa i luga o le komepiuta (laulau): e ala i le tosoina poʻo le auina atu o le masini i le mea e manaʻomia.

Metotia 1: auina atu le faila e faasino i le masini

  1. E tatau ona e maua le nofoaga o le masini, mo se faataitaiga, Google Chrome. Ina ia faia lenei mea, tatala "O lenei komepiuta" faaauau pea ona alu i:

    C: Pepa Polokalama (x86) Google Chrome Application chrome.exe

  2. E mafai foi ona e mauaina se fafautusi faatasi ma Google Chrome e pei ona taua i lalo: tatala "O lenei komepiuta" ma i totonu o le pusa suʻesuʻe e ulufale "chrome.exe",

    ona kiliki lea "Ulufale mai" poʻo le sailiga sailiga.

  3. I le mauaina o le polokalama o le komepiuta uepi, kiliki i luga ma le ki o le kuki saʻo ma filifili i le lisi autu "Auina atu"ona sosoo ai lea ma le aitema "Papamaa (faia se gagau)".
  4. O le isi filifiliga o le na o le tosoina o le talosaga. "chrome.exe" luga o le komepiuta.
  5. Metotia 2: Fausia se faila e faasino i le masini

    1. Kiliki le ki o le kuki saʻo i totonu o se nofoaga avanoa o le laulau ma filifili "Fausia" - "Pipiʻi".
    2. O le a faʻaalia se faamalama i le mea e te manaʻomia e faʻamaʻoti ai le nofoaga o loʻo i ai le mea faitino, i le matou tulaga, le Google Chrome browser. Matou te taomi le faamau "Iloiloga".
    3. Suʻe le nofoaga o le masini:

      C: Pepa Polokalama (x86) Google Chrome Application chrome.exe

      Tatou kiliki "Lelei".

    4. I le laina tatou te vaʻai i le ala ua tatou faʻaalia i le masini ma kiliki "Lisi".
    5. O le a uunaia oe e sui le igoa - matou tusitusi "Google Chrome" ma kiliki "Fai".
    6. O le taimi nei, i le nofoaga faigaluega, e mafai ona e vaʻaia le ata na fatuina o le upega tafaʻilagi, sili atu saʻo, o se ala pupuu mo lona faʻailoga vave.
    7. Lesona: Auala e toe faafoi ai le alalaupapa "My Computer" i le Windows 8

      O lea na matou tilotilo ai i auala uma e fatu ai se alalaupapa i le 'upega tafaʻilagi i luga o le laulau. Mai lenei taimi i lona faʻaaogaina o le a mafai ai e oe vave ona faʻalauiloa se masini komepiuta.