Faʻaopoopo se talaaga i se pepa Microsoft Word

O le mea moni, ua e matauina pea pe faapefea, i totonu o faalapotopotoga eseese, ona iai ni faataitaiga faapitoa o ituaiga eseese ma pepa. I le tele o tulaga, ei ai a latou faailoga talafeagai, lea e masani ona tusia ai "Sample". O lenei tusiga e mafai ona faia i le tulaga o se siata po o se mea e sui ai, ma o ona foliga vaaia ma mea e mafai ona maua i soo se ituaiga, e le gata i tusiga ma ata.

O le MS Word e mafai ai foi ona e faaopoopo ni mea i se tusitusiga tusitusia, i le pito i luga o le a maua ai le autu autu. O le mea lea, e mafai ona e tuʻuina atu faʻamatalaga i luga o le tusitusiga, faʻaopopo se tagavai, logo poʻo se isi igoa. I totonu o le Upu o loo i ai se seti o mea lapopoa, e mafai foi ona e fatuina ma faaopoopo lau oe lava. E faʻapefea ona fai nei mea uma, ma o le a talanoaina i lalo.

Faʻaopoopoina o le Substrate i le Microsoft Word

Ae tatou te lei faia le iloiloga o le autu, o le a le sili atu le le mautonu e faamanino ai le uiga o le sui. O se ituaiga o talaaga i totonu o se pepa e mafai ona tuʻuina atu i foliga o tusitusiga ma / poʻo le ata. E toe faʻaalia i luga o pepa taʻitasi o le ituaiga lava lea, pe a faʻatino ai se faʻamoemoe faʻapitoa, faʻamalamalamaina po o le a le ituaiga pepa o loʻo i ai, o ai e ona lea ma pe aisea e manaʻomia ai. O le sui e mafai ona tuʻu faʻatasi uma nei sini, poʻo se isi oi latou.

Metotia 1: Faʻaopopoina o se Faʻasologa Faataatia

  1. Tatala le pepa lea e te manaʻo e faʻaopopo i ai se matte.

    Manatua: O le pepa e mafai ona tuʻufua pe faʻauʻu faʻamaufaʻailoga.

  2. Kiliki le lisi "Fuafuaga" ma maua le ki iina "Substrate"lea o loʻo i totonu o se vaega "Itulau Faʻamatalaga".

    Manatua: I upu MS Word e oʻo i le 2012 meafaigaluega "Substrate" i totonu o le lisi "Taiala Lisi", i le Upu 2003 - i le lisi "Faatulaga".

    I lomiga aupito lata mai o le Microsoft Word, ma o le mea lea i le isi vaega o talosaga a le Office, le tab "Fuafuaga" amata ona valaauina "Fausiaina". O le seti o meafaigaluega o loʻo tuʻuina mai i totonu na tumau pea.

  3. Kiliki le ki "Substrate" ma filifili le faʻataʻitaʻi talafeagai i se tasi o vaega na tuʻuina atu:
    • Faʻasalaga;
    • Faalilolilo;
    • Faanatinati

  4. O le faʻasalalau faʻasalalau o le a faaopoopo i le pepa.

    O se faʻataʻitaʻiga lenei o le auala o le a vaʻavaʻai atu ai i lalo le tusitusiga:

  5. E le mafai ona suia le faʻataʻitaʻiga, ae nai lo le mea e mafai ona e mafai moni lava i ni nai kiliki e fausia ai se mea fou, sili ona tulagaese. O le auala e faia ai lenei mea o le a faʻamatala mulimuli ane.

Metotia 2: Fausia lau lava soʻo

E toʻaitiiti o le a mananao e faagata i latou lava i le faatulagaga masani o mea e maua i totonu o le Upu. E lelei tele na saunia e le aufaʻatupulaia o lenei tusitala o tusitusiga le avanoa e fatu ai a latou lava soʻo.

  1. Kiliki le lisi "Fuafuaga" ("Faatulaga" i le Upu 2003, "Taiala Lisi" i le Upu 2007 - 2010).
  2. I le vaega "Itulau Faʻamatalaga" kiliki le faamau "Substrate".

  3. Filifili le aitema i le lisi o le matūua. "Faʻasologa o Faʻamau".

  4. Ulufale faʻamatalaga talafeagai ma faia tulaga talafeagai i totonu o le pusa talanoa o loʻo faʻaalia.

    • Filifili mea e te manaʻo e faʻaoga mo le talaaga - o se ata poʻo se tusitusiga. Afai o se ata lenei, faʻamautinoa le fuainumera manaomia;
    • Afai e te manaʻo e faʻaopoopo se igoa e pei o se talaaga, filifili "Upu", faʻamaonia le gagana na faʻaaogaina, tusia le tusitusiga o le tusiga, filifili le vai papatisoga, seti le laʻau ma le lanu e manaʻomia, ma faʻamautinoa le tulaga - i luga o le taamilosaga poʻo le diagonally;
    • Kiliki le ki "OK" e alu ese mai ai le faʻavae o le foafoaga.

    O se faʻataʻitaʻiga lenei o se mea faʻapitoa masani:

Fofo faafitauli e ono tulai mai

E tupu na o le tusitusiga i totonu o le pepa faʻamaonia poʻo se vaega foi o loʻo faʻapipiʻiina ai le vaega faaopoopo. O le mafuaaga mo lenei mea e faigofie tele - o le faʻatumu e faʻaaogaina i le tusitusiga (masani ona paʻepaʻe, "le vaaia"). E pei o lenei:

E maitauina o nisi taimi o le faʻatumu e faʻaalia "mai se mea e leai," o lona uiga, e mafai ona e mautinoa e te leʻi faʻaaogaina i le tusitusiga, e te faʻaogaina le tulaga masani poʻo le na o le lauiloa lauiloa (poo le vai papatisoga). Ae tusa lava pe i ai lenei tulaga, o le faafitauli ma le faʻaaliga (sili atu, le leai) o le mea e mafai ona faʻaalia, o le a se mea e mafai ona matou fai atu e uiga i faila na sii mai i le Initaneti, poʻo le kopi na kopiina mai se mea.

Pau lava le tali i lenei mataupu o le faʻamalo lea mea ua tumu mo le tusitusiga. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo.

  1. Faʻamalamalama mea e faʻapipiʻi ai le tua i le kiliki "FMTL + A" poʻo le faʻaaogaina o le kiore mo lenei faʻamoemoe.
  2. I le lisi "Aiga"i totonu o poloka o meafaigaluega "Parakalafa" kiliki i le ki "Faatumu" ma filifili le mea i totonu o le mea e matala ai "Leai lanu".
  3. O le paʻepaʻe, e ui lava e le mafaamatalaina, o le a faʻaaogaina tusi, pe a maeʻa ona faʻaalia le faʻapipiʻi.
  4. O nisi taimi o nei gaioiga e le lava, o lea e tatau ai ona e faʻamaʻoina le faatulagaga. Ae ui i lea, i le feagai ai ma le faigata, ua uma ona faatulagaina ma "manatua" o tusi e pei o se gaoioiga e mafai ona taua. Ae ui i lea, afai o le faʻaalia o le sui e matua taua tele mo oe, ma na e fatuina le faila faila oe lava, o le a le faigata le toe faafoiina o le uluai vaaiga i ai.

  1. Filifili le tusiga lea e siʻitia ai le talaaga (i la tatou faʻataʻitaʻiga, lalo ifo le palakalafa lona lua) ma kiliki le ki "Aveʻesea Faʻamatala uma"lea o loʻo i le poloka o meafaigaluega "Font" afifi "Aiga".
  2. E pei ona mafai ona e vaʻaia i le faʻamalamalamaga i lalo, o lenei gaioiga e le gata na te faʻaaogaina le lanu e faʻatumu mo le tusiga, ae suia ai foi le tele ma le faʻaumau lava ia i le tasi lea ua seti i le Upu e ala i le le mafai. O mea uma e manaʻomia mai ia te oe i lenei tulaga o le toe faafoi atu i lona foliga muamua, ae ia mautinoa ia mautinoa e le toe faʻaaogaina le tusitusiga.

Faaiuga

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e tuʻuina ai faʻamatalaga i luga o le faʻamatalaga i totonu o le Microsoft Word, sili atu, pe faʻapefea ona faʻaopoopo se faʻasologa template i le pepa pe fatuina oe lava. Na matou talanoa foi i auala e faaleleia ai faafitauli e mafai ona faʻaalia. Matou te faʻamoemoe o lenei mea na aoga mo oe ma fesoasoani e foia le faafitauli.