Poloaiga ole laina faʻasolosolo e le pule - faʻafefea ona toe faaleleia

Afai, pe a lafoaina le laina o le laina o se pule ma se tagata e masani ona faʻaaogaina, e te vaʻaia le feʻau "O le laina o le laina e le mafai ona faʻamalosiina e lou pule" ma ole atu i soʻo se ki e tapunia ai le window cmd.exe, e faigofie ona faʻaleleia.

O lenei faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina auiliili pe mafai faapefea ona faʻaaogaina le laina o le tulafono i le faʻamatalaina i le tele o auala e talafeagai mo le Windows 10, 8.1 ma le Windows 7. Manatu i le fesili: pe aisea e vaivai ai le laina o le poloaiga, ou te tali - atonu o se isi tagata na faia, ma O nisi taimi o le taunuʻuga lea o le faʻaogaina o polokalame e faʻatautaia ai le OS, faʻatonuina o matua, ma le mea e masani ai, mea leaga.

Faʻafeiloaʻiina le laina o le tulafono i totonu o le faʻataʻitaʻiga o faiga faʻavae a le kulupu

O le auala muamua o le faʻaogaina lea o le faʻataʻitaʻiga o tulafono a le kulupu i le lotoifale, lea o loʻo maua i le Professional and Corporate editions o le Windows 10 ma le 8.1, faʻapea foʻi, i le faaopoopo atu i mea ua faʻamaonia, i le Windows 7 Ultimate.

  1. Faasolo i luga o le komepiuta Win + R i luga o le piano, ituaiga gpedit.msc i le Matalala matala ma lolomi Ulufale.
  2. Ua tatalaina le Faʻatonu a le Lotu Faʻavae i totonu. Alu i le vaega Setiina o Tagata - Faʻataʻitaʻiga Faʻatonu - Faigaluega. Faʻalogo i le mea "Faasa le faʻaaogaina o le laina o le tulafono" i le itu taumatau o le faatonu, faʻasalaga faʻalua.
  3. Seti le "Lelei" mo le tafaoga ma faʻaaoga tulaga. E mafai ona e tapunia.

E masani lava, o suiga e te faia e aoga e aunoa ma le toe faʻafouina o le komepiuta poʻo le toe faʻalauiloaina o Explorer: e mafai ona e tamomoe i le poloaiga ma ulufale i tulafono talafeagai.

Afai e le tupu lenei mea, toe amata le komipiuta, alu ese mai le Windows ma teu i tua, pe toe toe amata le explorer.exe (sailiili) faagasologa.

Matou te aofia ai le laina laina o le poloaiga i le faatonu resitala

Mo le mataupu pe a le o le gpedit.msc i luga o lau komepiuta, e mafai ona e faʻaaoga le faatonu resitala e tatala le laina o le poloaiga. Laasaga o le a faapenei:

  1. Faasolo i luga o le komepiuta Win + R i luga o le piano, ituaiga faʻatonutonu ma lolomi Ulufale. Afai e te mauaina se faʻamatalaga o loʻo taʻu mai ai o le nusipepa resitala o loʻo taofia, o le faaiuga o loʻo i ai iinei: Faʻasalaina le resitala e le pule - o le a le mea e fai? I lenei foi tulaga, e mafai ona e faʻaaoga le metotia lenei e foia ai le faafitauli.
  2. Afai e tatala le faatonu resitala, alu i
    HKEY_CURRENT_USER  Software  Policies  Microsoft  Windows  System
  3. Faalua fafao le paramita DisableCMD i le itu sao o le faatonu ma seti le tau 0 (zero) mo ia. Faaaoga ia suiga.

Ua faia, o le laina o le poloaiga o le a tatalaina, toe faʻaleleia le masani e masani ona le manaʻomia.

Faʻaaogā le faʻasolosolo o le talanoaga e faʻamaonia le cmd

Ma o se tasi auala sili atu ona faigofie, o lona uiga o le suia lea o faiga faʻavae talafeagai i totonu o le resitala e faʻaaoga ai le pusa o le Run runbox, lea e masani ona galue e tusa lava pe a faʻafuaseʻi ona faʻavaivaia laina laina.

  1. Tatala le faamalama o le "Run", mo lenei mea e mafai ona e taomi ai le Win + R kī.
  2. Faʻasologa le poloaiga e mulimuli ai ma faʻafesoʻotai ulufale pe o le Ok button.
    REG faʻaopoopo HKCU Software Policies  Microsoft  Windows  System / v DisableCMD / t REG_DWORD / d 0 / f

A maeʻa le faʻaaogaina o le poloaiga, siaki pe ua foia le faafitauli i le faʻaogaina o le cmd.exe, a leai, taumafai e toe faʻafou le komepiuta.